понеділок, 22 серпня 2022 р.

Пошуки оптимізму.

 

Останні тижні проходять під суцільне паління в Криму. Крим дійсно останніми тижнями відчуває на собі те ж, що відчувають всі мешканці іншої України. Повітряні тривоги кожного дня, багато бавовни. Система ППО Криму показала себе вкрай слабко. По суті зараз атаки йдуть лише безпілотниками. Навіть не стільки атака, скільки розвідка. Там, де дійсно були атаки – райони Джанкоя і Сак. Там був надзвичайно дієвий ефект. Чим атакували – загадка. Точно не безпілотниками. Багато версій від Грім 2 до ATACMS. Можливо з часом ми дізнаємось правду. Сам факт, що паління в районах Сак і Джанкою було дуже потужним і ефективним. Ворог знає, що повторення може бути будь-де, будь-коли. Можливо, що саме зараз. ППО не здатне зупинити паління. Мости Херсонської області так само про це говорять, навіть сьогодні.


Але треба говорити про футбол. Наразі головна історія – телепул. Впевнений, що буде багато всього ще написано і сказано. Об’єктивно для бізнесу цілісний телепул – правильно. Тим більше, що Сетанта – не канали з групи Ріната. Дає гроші. І має достатню аудиторію. Нормальний бізнес мав би вбачати у цьому перспективи. Бо ж взагалі дивно, що наш футбол комусь цікавий. Та от ряд власників, у яких є власні медійні ресурси, вирішили інакше. Особисто я хоча і розумію доводи власників, але вважаю, що безкоштовні трансляції не дадуть розвиватись футболу. Безкоштовне – минуле. Та ми маємо те, що маємо. Особисто я завжди знайду де і як подивитись футбол. Тим більше, що маю доступ до Сетанти на Мегого. Всім бажаю знайти порозуміння, щоб таки створити єдиний телепул.

Шанси Динамо в Лісабоні виглядають вкрай сумно. Після 23.08.22 ще буде більше тижня на те, щоб здійснити трансфери. Поки дійсно схоже на те, що Динамо залишать ряд гравців. І що будуть трансфери на вхід. Можливо, що трансфер. Та точно тиждень після 23.08 сумними не буде. Ясна справа, що не тільки у футболі. Бо нас налаштовують на те, що 24.08 буде апокаліпсис і Україну рівнятимуть. Може і так. Але ми вже адаптувались до життя із повітряними тривогами і звуки вибухів особисто у моєї родини не викликають страху. На все Божа Воля!

Шахта дійсно намагається підсилитись. Петряк, Швед, Зубков, Тейлор. Якщо залишаться Мудрик і Траоре, то не так все буде сумно із перспективами на чемпіонат. Особливо якщо Динамо втратить Циганкова і не підсилить свої проблемні позиції. Правда таке підсилення говорить про те, що молоді закрутять гайки і основа шахти буде складатись із гравців досвідчених. Це не елітні гравці рівня ЛЧ. Вони далекі від Додо, Нереса, Тете і Педріньо. Та все ж це бійці, які можуть боротись в нашому чемпіонаті. Не з такими результатами і грою, як шахта зразка Де Дзербі. Динамо ж точно буде омолоджувати склад. По суті цим вже займається Луческу. Вівчаренко, Ванат, Царенко, Боль, Яцик. Та й місце Бущана займе точно Нещерет. Якщо Жору відпустять. Тому Динамо теж треба зробити хоча б 1-2 добротних трансфери.

Бенфіка наразі – матч престижу. Може і станеться диво. У футболі іноді стаються дива. Бенфіка не показала у першому матчі нічого надзвичайного. Достатньо першими забити, а потім може бути все. Благо там є відомий аналог нашого Гармаша – Отаменді. Та я думаю, що треба вже налаштовуватись на чемпіонат. Форма у Динамо зараз найкраща серед всіх команд. Буде 6 офіційних матчів. 6 тижнів футболу у темпі 1 матч на тиждень. Вже в сезон команда увійшла. Це головний плюс – таке плавне вкатування через 6 надзвичайно складних, відповідальних матчів на найвищому рівні.

Головне зараз – ПЕРЕМОГА! Але повернення до нормального життя – також важливе. Все ж така вона складна історія воїн 21 сторіччя, коли мами гуляють на одній вулиці з колясками, а на сусідній вулиці ідуть бої. Жалива реальність. Тому хай буде і футбол. І хай він приносить всім радість!

Всім нам мирного неба!

13 коментарів:

Стас сказав...

Хороших трансферов на вход не будет.Их бы не было бы даже если бы не случилось того что сталось 24 февраля...Причины я уже объяснял.Меня всё устраивает!(с) Так и будем падать дальше...

ViAn сказав...

Стас, я можу сказати лише одне, що дійти до Бенфіки - для українських команд сьогодні фантастична задача. По суті Динамо - єдина конкурентна команда. Ми пройшли Штурм і Ферербахче. Насправді, після провалів Ворскли, Зорі і Дніпра від доволі середніх команд, які за цінником суттєво слабші, а там винос в одні ворота, Динамо заслуговує на повагу як мінімум. Конкурентним Динамо залишиться. З трансферами чи без.

Parker сказав...

Привіт усім!
Циганков не зіграє з "Бенфікою", що робить наші шанси бодай на нічию вкрай примарними. Я не знаю, чи отримав він пошкодження, чи вже готують до продажу, в будь-якому разі без Віктора наша атака, яка і так не виблискує, значно ослабне.
З Поповим, який теж не зіграє, трохи простіше.
Щодо трансферів: знову ж таки, якщо літом Циганков піде, нам буде непереливки, адже гравця його рівня ми точно придбати не зможемо, а з вінгерами у нас і так значні проблеми. Без підсилення шанси "Динамо" вже не виглядають аж надто переконливими, оскільки "Шахтар" і покупає гравців, і відновився Траоре, який, якби не отримав травму, міг би стати найкращим бомбардиром минулого чемпіонату.
Чомусь фахівці впевнені, що склад "Динамо" гарно укомплектований, але мені так не здається: виліт Сидорчука, Шапаренка, Буяльського, Циганкова, Забарного, Кендзьори миттєво значно зменшує наш потенціал. А заміни для них нема. Можна скільки завгодно розповідати про талановиту молодь, та їм ще набирати і набирати досвіду, тим більше, що гра молодіжки значно відрізняється за змістом і сутністю від гри першої команди.

З повагою, Parker.

hunter сказав...

у меня в кабельной сети за 140грн есть сетанта а как увидеть футбол в окрестных селах где живут тысячи где нет кабельного тв и работы нет да и интернет с перебоями кацапы стреляют каждый день до рашки 5 км где взять деньги на мегого я думаю пока война показ ЧУ должен быть доступен всем

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
З Бенфікою і з Циганковим шанси були мінімальними. Але тут така історія. Побачимо. Футбол іноді непередбачливий.

Стосовно перспектив, то шахта втратила перші очки сьогодні. Це при тому, що вони собі склад таки вкомплектували. Хай і такими собі гравцями як Петряк і Тотовицький, але для нашого чемпіонату їх склад конкурентний. Недостатній для стабільних перемог, та достатній для боротьби за нагороди. Динамо має зіграну обойму. З Циганковим, без нього. Обойма Динамо разом багато років. Навіть без Віктора ця команда повинна йти з найкращим графіком. Бо є баланс. Тим більше, що Динамо може зараз підписати ще декілька гравців. При всіх плюсах Петряка чи Зубкова жоден з них не дотягує до рівня того ж Караваєва. Караваєв то насправді атакуючий півзахисник. Зараз він стане Динамо в нагоді. І свого часу саме він був лідером Зорі. І це коли наш чемпіонат мав достатньо легіонерів хорошої якості. Більше віх забивав, асистував. Це в Динамо йому довелось опуститись нижче, бо виграти конкуренцію у Циганкова об'єктивно важко.

Плюс молодь Динамо. Вівчаренко і Ванат - готові гравці. Об'єктивно вони найкращі молоді гравці зараз. Ванат багатьох здивує в чемпіонаті. Плюс є Яцик, Боль і Царенко. Це все якісна молодь. Вони складуть конкуренцію. Це ті гравці, які можуть прогресувати. Про Царенка я вже писав. Це людина із дуже високим футбольним інтелектом. Лідер Ю19 Динамо. Динамо має збалансований склад. Циганков - актив. З ним ми маємо величезний плюс. Без нього ми залишимось всеодно командою із кращим балансом у складі.

ViAn сказав...

hunter, ви безумовно праві. Я не так давно був і на кордоні, і трохи ближче до лінії фронту. Був там біля 3 тижнів з різними переїздами. Тому я знаю що і як. Насправді суть не у 5 км. Суть у тому, що дійсно багатьом потрібен безкоштовний футбол. Т2 - основне телебачення у більшості людей в селах. Вони не готові змінюватись. Суть не в грошах. Не для всіх. Просто люди хочуть безкоштовно дивитись футбол.

При цьому у нас хочуть побудувати футбол так, щоб заробляти на трансляціях. Якщо футбол показувати безкоштовно, то на ньому не заробить транслятор. Було багато розмов про телепул. Сетанта тут заручники політичної боротьби. Як факт зараз 2+2 показує Зорю, а Сетанта не показує, хоча в програмі у них є. Кажуть, що якщо через 3тури домовленність не буде досягнута, то Сетанта розірве контракт. Потім довго будемо шукати платформу, яка транслюватиме футболі платитиме за це. Складна історія, насправді. Можливо дійсно треба було не підписувати в цьому році контракт і організувати безкоштовну трансляцію на якійсь власній платформі. Та Павелко - ще той менеджер.

Тому маємо те, що маємо.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Молоді хлопці, то, дійсно, дуже добре, але їм ще дуже далеко до рівня гравців основи.
А в основі ми теж не маємо достатньої кількості якісних виконавців: лівий вінгер відсутній, Караваєв як заміна Циганкову то досить умовно, Буяльського, Шапаренка, Сидорчука Забарного міняти ніким. Тобто не номінально, як от Андрієвський замість Сидорчука, а реально. Як це не дивно, у нас більш-менш рівноцінні гравці на лівому фланзі захисту - більш досвічений Дубінчак та менш досвічений але, як на мене, більш талановитий Вівчаренко. Вони, звісно, поки поступаються Миколенку, але, сподіваюсь, будуть прогресувати, особливо Вівчаренко.
Наші форварди Бєсєдін та Ванат поки що не забили жодного м'яча, і це дуже бентежить.
Те, що "Шахтар" втратив очки, то не дивина, скоріш за все усі втрачатимуть.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, можна казати про відсутність конкуренції. Хоча у Динамо найбільш збалансований склад. Насправді Караваєв просто в Динамо не використовується по суті на своїй позиції всі ці роки. Використали і він забив 2 голи в ЛЧ. За Зорю в 166 матчах Караваєв забив 30 голів і віддав 31 гольову передачу. Дуже хороша статистика. Так, замінити Циганкова не зможе ніхто. Немає у нас взагалі гравця такого рівня. По суті Циганков - найкращий діючий український гравець саме за футбольним інтелектом. І наразі Кирило Пашко, про якого я вже писав, мені дуже нагадує молодого Віктора Циганкова. Побачимо як все складеться у хлопця.

Насправді глибина резерву Динамо достатня. Бо є той же Гармаш. Це наш джокер. Такого джокера немає жоден клуб у нас. Ванат себе покаже. Він гравець надзвичайного таланту.

Проблемні місця є. Але якщо прийде Кабаєв, то Динамо частково закриє проблему свою. Тут все доволі просто. Для ЛЧ цей склад не конкурентний. Для ЛЄ цілком. Для нашого чемпіонату склад Динамо на сьогодні найбільш збалансований. Є лише Колос, у якого склад так само збалансований. Колос може претендувати на дуже високі місця.

Стас сказав...

Первый тайм а уже 3-0. Я ж говорю команда просто недоукомплектована.А Сирота...Это просто песня!(((

hunter сказав...

2й тайм смотреть не буду -так играть просто нельзя,как говорили в одном фильме-"как будто смеются они над нами,издеваются

ViAn сказав...

Головний показник - відсутність фолів майже у першому таймі. Джентельменський футбол. Нажаль попереду Динамо не знайшло рішень. Всі паси назад. Обрізка від Сироти - просто самовпевненість. Сподіваюсь, що це буде уроком йому. Чекаю на молодь на заміни. Молодь - сміливість.

Leonidas B сказав...

Вітаю всіх з Днем Незалежності!
Вчора не дивився матч, бо знав чим все закінчиться! Що казати, це сьогоднішні реалії для Динамо! Коле на сердці і души такий тягар лежить важко щось вдіяти, на жаль всі хлопці з Динамо перебували все життя в теплій ванні і майже ніколи не були голодні, і коли це все звалилось для них це був шок, вони морально і психологічно не готови це сприйняти і досі перебувають під негативом, звідси і такі грубі помилки(подивився відеоогляд). По суті на цьому Дінамо можна ставити хрест як на команді, якщо планувати якісь досягнення, вони вже ніколи не підіймуться вище певного рівня, тому що психологічно зламані. Можливо що десь в других клубах певна кількість динамовців (Циганков, Забарний, Шапаренко, Бущан) зможуть і піднятися. В ЛЕ цій команді теж буде важко, подивимось жеребкування, які будуть суперники. Треба починати будувати нове Дінамо, але хто це буде робити, гадаю що Луческу скоріш за все може після цього сезону і пійти з Динамо.

ViAn сказав...

Леонід, вітаю Одесу з Днем Незалежності!!!
Ви безумовно праві. Сьогоднішнє Динамо - перехідний етап. Більшість гравців будуть продані якщо не цього літа, то наступного. Їм на заміну прийде більш молода команда з гравців 2002-2006 р.н. Тут дійсно є хороший набір гравців. Скоріше завсе повернеться Ярмоленко, який буде лідером у новому Динамо. І, безумовно, розбудовувати цю команду буде скоріше за все Ребров. Але це не факт. Можливо, що Шевченко. Можливо Гусєв і Вукоєвич. Можливий варіант і з Костюком. І це точно буде з наступного сезону.

Тут головне досягнути ПЕРЕМОГИ! Тоді можна буде будувати нову Команду в мирній Україні!