вівторок, 30 серпня 2022 р.

Проблеми Динамо - відсутність головних, системних компонентів, у структурній побудові гри.

 

Зараз такі дні, що краще мовчати, ніж гучно кричати. Важливо набратись терпіння. І помолитись за наші ЗСУ, щоб не було втрат, щоб всі залишились живими, а ворог побіг і масово здавався у полон. Треба помолитись!!!


У світлі всіх дійсно важливих подій поразка Динамо від Дніпро 1 виглядає дрібною неприємністю. Так, хотілось іншого результату і гри. Та цей результат є дріб’язковим. Однак все ж так як просять поменше писати про дійсно важливі події, щоб не заважати ЗСУ, то напишу трохи про футбол.

Наразі ми прийшли до тієї ситуації, коли Динамо, яке має доволі хороший набір гравців на більшості позицій, відчуває критичну проблему в групі атаки. І вся ця історія добре відома. Бо ж одна справа грати другим номером, коли є багато вільного простору, і зовсім інша – самому грати першим номером проти насиченої оборони і шукати щілини в обороні суперника. Тут необхідні гравці, які мають як технічний, так і інтелектуальний потенціал для створення різниці.

Футбол Луческу останні 15 років побудований на інвекторних вінгерах. Еволюція його футболу, коли суперник розтягується на флангах шляхом зміщення в центр і вивільнення зон для флангових захисників. Вінгер – особлива позиція. Найцінніша в системі. Всі інші гравці – більше таскати рояль. Навіть форвард – більше гравець, який таранить, бореться, чіпляється. Так і забиває, безумовно. Але у структурі Луческу важливими є вінгери і відтягнутий форвард, у нас це Буяльський, який вривається у зони і забиває. Так це було побудовано. І зараз система не змінилась. Гравці набрані і награні саме під цю схему. Всі важливі. Всі на своїх місцях. Забивати можуть всі. Бо у футболі важливі і стандарти, і дальні удари. Та саме інвекторні вінгери є ключовими у структурі гри Луческу.

Що ж ми бачимо зараз? Такий гравець є лише один – Циганков. Він відповідає всім модельним показникам. Всі інші, яких насправді було багато, я про Вербіча, Вітіньо, Родрігеса – недоступні гравці. Тому така історія, що набір гравців у Динамо дійсно хороший. І більшість цих гравців важливі, але їх можна замінити. На 2 позиції інвекторного вінгера у Динамо по суті 1 гравець. Тут треба або міняти принципи і схеми, або шукати вінгерів.

Тому особисто мене вкрай дивують заяви про те, що команда психологічно втомилась. Яка втома? Не працює схема і принципи. Для них немає найважливішого, ключового у схемах гравця, інвекторного вінгера. І поки є час цю проблему хоч якось, хоч кимось закрити. Тут історія така, що краще мати швидкісного і технічного гравця. Ніж використовувати на цій позиції опорних півзахисників.

Та це дійсно зараз другорядно. Бо головне – ПЕРЕМОГА!

37 коментарів:

Стас сказав...

По вингерам согласен.Нужно к Циганкову ещё как минимум два,а лучше три вингера.Но ни одними вингерами...Центр поля плюс хороший центр форвард!Вот и представь сколько игроков нужно покупать.И конечно если купленные игроки по уровню уступают нынешним,то зачем тогда тратить деньги ибо пользы от них никакой.Решится ли ИМС на такое?Мой ответ все знают.

Vitosom сказав...

Все так, але Vian, не інвекторні вінгери, а інвертовані.

ViAn сказав...

Стас, головне - вінгери. Це ключ. Все інше - для нашого чемпоінату більш ніж достатній рівень. Всі інші тоскають рояль. У Луческу вінгери створюють, а інші таскають.

ViAn сказав...

Vitos, цілком можливо інвертовані. Я так звик давно. При нагоді почитаю літературу на цю тему. Дякую!

Vitos сказав...

Ямаєць?

Стас сказав...

Ямайский правый вингер? Очень экзотично. Но посмотрим что он может.

ViAn сказав...

Якщо мова про ямайця, то це може бути гравець Борнмута. Як раз у стилі Луческу. Грає на всіх позиціях в атаці. Хоча профіль - правий вінгер. Реально зараз рік до завершення контракту і він не проходить конкуренцію в команді своїй. Хоча минулий сезон за Борнмут у Чемпіоншипі відіграв якісно. Та завжди є неочікувані гравці із чемпіоната Словакії чи Сербії. Там теж є ямайські праві вінгери.
Але з АПЛ в УПЛ - екзотика. Та все може бути. Луческу від гравця з АПЛ точно не відмовиться.

ViAn сказав...

Про Кабаєва я скажу так, що він точно значно кращий за Антюха. Бо є футбольний інтелект, він якісно зміщується з флангу в центр під робочу праву ногу. Не скажу, що це фонтан. Але краще ніж повна відсутність гравців на цій позиції.

Parker сказав...

Привіт усім!
Зрозуміло, що зараз ми не можемо запрошувати якісних гравців. Але ж і наші суперники у чемпіонаті не стали сильнішими. Тому Кабаєв - це більш-менш нормальний варіант. Якщо "Динамо" запросить ще пару гравців рівня того ж таки Кабаєва на проблемні позиції, дихати стане значно легше. Адже затикання дірок Шепелєвим та Гармашем, або Караваєвим на іншому фланзі, то зовсім не те що треба.
Не знаю, чи відстежують у клубі вільних агентів, та от кажуть, що таким є Теодорчик. Поляк міг би спробувати реанімувати свою кар'єру, а ми не витрачали б коштів. Досвід з Де Пеною свідчить, що подібні випадки мають місце.
Щодо ямайця - поки прізвища нема, важко щось прогнозувати. Будемо чекати, залишилось не так вже й багато часу. Хоча, наскільки пам'ятаю, на тих же вільних агентів трансферне окно не розповсюджується.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

У чемпіонаті Словенії грає дуже цікавий ямаєць. За Копер. Доволі молодий, швидкісний, мобільний, технічний. Правда про футбольний інтелект не скажу. Треба матчі дивитись. Але бігунок непоганий, перспективний. В ротації може виглядати дуже непогано. І цінник адекватний.

Стас сказав...

10
Ямайка
Kaheem Parris. Он?

ViAn сказав...

Так, саме він.

Григорій сказав...

Вечір добрий шановне панство.дуже добра новина Самба повертається

ViAn сказав...

Григорій, це далеко не факт, що Самба повертається. Він на контракті - факт. Клуб собі не знайшов. Але повернеться він чи ні - величезне питання. Весь час він міг тренуватись і готуватись до сезону разом з Динамо. Та він самостіно тренувався останні тижні. Правда майже весь час він тренується у формі Динамо. Та його стан на сьогодні оптимізму не викликає. Він вже 9 місяців без ігрової практики.

Анонім сказав...

Він в заявці на сезон якщо це не помилка то він згоден грати.просто не має сенсу вносити його в заявку.а щодо форми гравця то наживне як кажуть талант не пропьєш

ViAn сказав...

Так, Вербіч теж там у заявці. Це так, між іншим.
https://upl.ua/ua/clubs/view/7
Самба поки в інстє своїй не постив, що він у Києві. Інста у нього активна. Останнє - він був десь у Африці пару днів тому. Тому треба подивитись по факту. Завтра грає Ю19 в Київі. Ю19 Динамо проти Ю19 Зорі, яка складена з гравців 2006 р.н. Динамо.

Vitos сказав...

Та нікуди він не повертається, його не убрали із заявки як і Вербича, а манія глянула заявку і вирішила зробити новину. Він в цій старій заявці вже десь з місяць. Начебто Vian вже звертав на це увагу.

ViAn сказав...

Vitos, не зовсім так. Самбу додали в заявку 01.09.22. Як і Кабаєва. Одночасно Динамо віддало у Зорю Антюха, і, це мало хто помітив, Кирила Пашка. Головну зірку Динамо Ю16, як по мені. Хоча багато хто не погодиться. Бо Динамо Ю16 там все зіркове. Як і вся Зоря Ю19 зараз. Цікаво за цією командою спостерігати. Вже сьогодні о 12-00.

І от те, що Самбу додали 01.09.22 дійсно говорить про те, що можливо домовились гравець і клуб. Та це не змінює той факт, що гравець 9 місяців без ігрової практики навіть товариських матчів.

ViAn сказав...

Хоча ні, не 9. Вони ж грали у ЛЧ навесні. 07.04.22. Тоді без практики він 5 місяців.

Vitos сказав...

Самба цими днями грає на юнацькому турнірі в Мавританії у складі збірної Сенегалу та забиває голи.
https://www.youtube.com/watch?v=pR7wV1SmLpM

ViAn сказав...

Так, були тренування якісь у збірній з місяць тому. Може він там тренується і грає товариські матчі.

ViAn сказав...

Динамо Інсайдер розповідає, що сьогодні на передставлять 2 гравців групи атаки. Можливо, що двох ямайців. Чи 2-х з одого регіону. Побачимо. Але Перріс, як я розумію, вже дійсно в Динамо.

Стас сказав...

Мне вот интересно,а второй на какую позицию нападач или в центр поля? А может на левый фланг ещё один вингер?

Vitos сказав...

Так, де трансфери, час іде...

Стас сказав...

Vitos,так может и не будет никаких трансферов!))) Или потом скажут хотели да не получилось...

ViAn сказав...

Що витваряє Фенербахче... Це все епічно. Жао Педро, Джошуа Кінг, Міши Батшуаі і тепер ще Чопа-Мотінг. І це при наявності Сердара Дурсуна і Енера Валенсії. 6 форвардів на 1 місце. Зашквар.
З'явилась якась інфа, що Матеус Пейшото стане гравцем Динамо. Все це дуже цікаво.
Ямаєць вже підписаний.

Стас сказав...

ViAn ,это не тот что в Металисте у Красникова был?

Vitos сказав...

А де є інфа про Пейшото?

ViAn сказав...

Ну, тут вся історія, що його треба підписати вже. Бо наскільки я розумію термін подачі заявок у ЛЄ завершується. Може завтра завершиться. Не знаю. Але точно часіки або вже виткають, або вже витікли.
А інформація як я думаю із якихось джерел. Та вона поширюється через коментарі.

Vitos сказав...

Пишуть, що Зе Луіш зірвався.

ViAn сказав...

Він вільний агент. Та й не можна його називати втратою. Це гравець, який точно слабший за Бєсєдіна.

Parker сказав...

Привіт усім!
Вже 2:0. Цікаво, чи буде другий поспіль розгром?! І чи дотримає Суркіс слова щодо відправки у діючу армію?
Гнітюче враження... Щось точно треба кардинально змінювати, але навіть не знаю, що саме.

З повагою, Parker.

hunter сказав...

Страшно представить,что будет в ЛЕ

Leonidas B сказав...

Всіх вітаю! На жаль Динамо дуже повільно приходить до тями, хлопці і досі не в змозі зрозуміти що таке боротьба за виживання, якась зайва метушня з якимось претензіми, пора вже спуститься на землю. Третій гол Зарі Сідорчуку не мають пробочати.

Parker сказав...

Ще раз усім вітання!
Абсолютно розбалансована та розконцентрована команда. Звісно, що без помилок не буває, але в нас вони щоразу результативні. При чому це не після якихось складних технічних прийомів чи ситуацій максимального пресингу - хлопці помиляються у найпростіших ситуаціях. Іноді складається таке враження, що до команди просто зібрали випадкових людей з вулиці, які одне одного вперше бачать і у футбол на професійному рівні ніколи не грали.
Чи то так вплинули усі ті розмови про завчасне чемпіонство "Динамо", чи то усі вважають себе майже гравцями АПЛ, але справа не тільки у рівні гравців, адже в "Дніпра" та "Зорі" гравці аж ніяк не кращі за наших. Та от суперники виходять грати у футбол, і грати максимально серйозно, а наші, таке враження, ще й досі у благодійному турне. Хоча тоді вони грали значно якісніше.
Дві поразки та 6 пропущених у двох перших матчах в будь-якому випадку то перебор. І з цим треба щось робити чи то президентові, чи то тренеру, чи то самим хлопцям.

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

В даній ситуації нам би і Зе Луіш гадаю допоміг. І Даббур... Але я так зрозумів, що залишаємось без підсилення на цю позицію.

ViAn сказав...

Я матчу не бачив, бо в суботу у 13-00 зазвичай проводжу час на свіжому повітрі. На стідаон же зараз не пускають. А то б сходили.
Тому висонвки робити не буду. Ванат забив - чудово. Може і Буя розконсервувався. Вся історія Динамо - Циганков. На сьогодні без нього важко всім. Зараз же приїде ямаєць і Самба. Може буде більше креативних гравців і команда почне виходити з ями.