середу, 14 вересня 2022 р.

Такий собі символізм...

 

Біля 9 тис квадратних кілометрів власної Землі за останній тиждень звільнила Україна. З кожною хвилиною наші просуваються і звільняють нові села і містечка. Ніхто не може точно спрогнозувати те, де саме буде зроблений наступний удар. Але зараз чекаємо на звільнення Великої Олександрівки, Снігурівки, Осколу, Лиману, Кремінної, Рубіжного, Лисичанська і Сєверодонецька. А може і Херсону. Тут важко спрогнозувати. Але можна сказати точно, що наші воїни мають сили. Треба всіх підтримувати. Не забувайте про це. Бо спорті, і футбол у тому числі, можливі лише завдяки боєздатності ЗСУ.


9 тисяч квадратних кілометрів – територія Кіпру. Такий символізм. Взагалі історія тісно прив’язала українські команди цього року із Ферербахче і АЕКом. Тут своя історія. АЕК – такий собі цікавий проект, який дуже характерний для футболу Кіпру. Насправді у єврокубках багато таких команд. У нас у чемпіонаті вони також є. Металіст будував таку ж команду у себе нещодавно. Можна і Колос назвати таким проектом. Але виключно у розрізі ставки на досвід. АЕК – команда де дуже багато іспаномовних гравців. Іспанці, венесуельці. І португальці. Такий собі анклав. По суті вся основна обойма – іспанці. І все починається з тренерського штабу. Вже багато років саме іспанці тренують АЕК. Хоча є боснійці, серби, угорці. Більше 20 легіонерів у складі. Виділяють такі гравці, як Іван Трічковскі, Ненад Томовіч, Роберто Росалес, Мікель Гонсалез. Багато досвідчених гравців за 30-ть чи в районі 30-ти, які пограли в хороших чемпіонатах, мають багато міжнародних матчів за свої збірні.

Тобто АЕК – команда, яка грає в іспанський футбол, маючи дуже багато досвідчених гравців. А значить ця команда є вкрай неприємною. Бо іспанці вміють зіграти як на контролі м’яча, так і на швидких контратаках. Регулювати темп мату, який їм вигідний. Так, тут немає яскравих індивідуальностей. Але ця команда зібрана для того, щоб давати результат. При жодній ситуації не розклеються. Будуть грати чітко по плану. Зламати таку команду складно.

Динамо ж переживає складні часи. Втрата Шапаренка. Відсутність забивного форварда. Форварда, як ми вже знаємо, активно шукають. Побачимо чи знайдуть когось. Та останнім часом, із поверненням Циганкова, знову набирає оберти Буя. І Кабаєв добре вписався у гру. В тих матчах, де я його побачив, він не випадав, грав якісно на оборону і цікаво епізодами на атаку. Поки не вистачає впевненості. Все ж в Динамо є більш майстерні і імениті гравці. Та на сьогодні – бойова одиниця. Динамо точно так само має величезний досвід міжнародних матчів. І знає як давати результат. Фактор Циганкова, як і завжди, може бути вирішальним. А там хто знає, може і Перріс з’явиться і щось покаже.

А головні надії – наша ПЕРЕМОГА! Не тільки на футбольному полі. Головне – звільнення Української Землі!!! Слава ЗСУ!!!

23 коментарі:

Стас сказав...

Форварда, як ми вже знаємо, активно шукають. Или делают вид,что ищут!)))

ViAn сказав...

Стас, не все так просто. Хоча навіть серед вільних агентів є якісня форварди. Та от їх запити - окрема історія. Вони ж не просто так вільні агенти. Той же Ілічіч, якого Аталанта в останній день трансферного вікна виставила. І ніхто не підхопив поки.

Стас сказав...

ViAn,ты же понимаешь что далеко не в войне всё дело.Мы и до войны не пытались брать более менее толкового форварда.Мы больше по поискам картошки в навозе! Вот по этому мы всё ещё и ищем центр форварда! Или, как всегда, делаем вид что ищем.)))

ViAn сказав...

Стас, тут вся історія у тому, що є головний тренер. Саме він відповідає за тих гравців, які у нього є. Якщо вони його критично не влаштовують, то тренер розриває контракт. Луческу має власний літак. Він точно людина з достатками. Тому значить він готовий працювати з цима гравцями і на цих умовах. Форвард в його схемах - завжди гравець, який веде агресивну боротьбу. Це ніякий не бомбардир. Бєсєдін йому чудово підходить. Просто Артем припинив робити те, що робив до важкої травми. Бо травми просто так не проходять.

hunter сказав...

І все ж Динамо сьогодні переможе,чомусь є така впевненість

ViAn сказав...

hunter, на папері безумовно переможе. А як буде на полі - побачимо. Не так все просто, як здається. Хоча безумовно кіпріоти - аутсайдери групи і сьогоднішнього матчу.

Стас сказав...

Я бы не был бы так уверен не то что в победе,а в том, что ДК возьмёт сегодня хотя бы очко!

ViAn сказав...

Стас, та ні. Повинні дотиснути. Видно, що при високому пресингу кіпріоти починають сипатись. Нам би все ж форварда покраще і замість Андрієвського Яцика випустити.

Leonidas B сказав...

Вітаю усіх! Схоже Дінамо в довготривалому гроггі, хлопці схоже не могуть себе переламати, перебороти. На жаль в Динамо вже багато років не має справжніх лідерів, всі хлопці, може помиляюсь, мають психологічну невпевненість, якщо починають виникати великі труднощі команда зламана. Луческу деякий час справлявся з цим, але війна цю команду просто вбила морально.

Стас сказав...

ViAn ,команду давно нужно обновлять.Обновлять хорошими игроками.Одна надежда на свою молодёжь ничего хорошего никакому клубу не приносило.

Стас сказав...

Никакущие!((( Я опять угадал.

Leonidas B сказав...

Вболівальникам подяка та респект, Динамо не респект. ІМС схоже сам в шоці, переграв самого себе.

ViAn сказав...

Стас, жоден хороший гравець до кінця війни в Динамо не приїде. Тому треба досягати результату тими, хто є. Просто необхідно знову просіяти гравців. Прибрати тих, хто нічого вже не дасть. Я про Бєсєдіна, Андрієвського, Шепелєва, Сироту, Бойко... І на їх місце ставити молодь із більшою мотивацією. Іншого виходу зараз немає. Такий зараз важкий момент у Команди. Треба підтримувати, бо іншого виходу немає.

Стас сказав...

ViAn ,жоден хороший гравець до кінця війни в Динамо не приїде.Он и без войны не перешёл бы.ИМС не расстанется с игроками чьи фамилии ты перечислил.Так с ними ДК и далее будет деградировать! А президента клуба по видимому всё устраивает.Давно ещё до войны всё устраивает.Но раз его всё устраивает то чего волноваться за кого-то ведь правда?)))

ViAn сказав...

Стас, насправді війна багато що ще може змінити. У тому числі і власника Динамо. Зараз це здається нереальним, але життя непередбачливе.
Та поки ми маємо те, що маємо. І тренера треба підтримати. Правда я чомусь не помітив Вукоєвича. Хтось сьогодні Огнєна бачив? Може я не помітив, бо був неуважним. Тому цілком можливо, що він вже залишив Динамо. Але я можу помилитись.

hunter сказав...

ViAn к вашему списку надо и Бую добавить,да и дедушке пора на пенсию,это не сарказм,невозможно из говна слепить пулю,продолжаем пике,но это и наше пике,просто будем поддерживать команду,по другому никак,для настоящих болельщиков Слава Украине

hunter сказав...

Пишут о Дурсуне,аГусев обещает прогресс через две недели,увидим!?

Parker сказав...

Привіт усім!
Була слабенька надія на позитив, але після пропущеного швидкого голу і ніякої реакції на цей факт з боку команди, надія вмерла.
Сьогодні Гусєв та інши інсайдери говорять про необхідність запрошення нового форварда та гравця на позицію Шапаренка. Я це писав одразу після матчу з "Фенербахче", коли стало відомо про хрести у Миколи. Про те, що в ДК погана ситуація з форвардами було видно вже після перших двох раундів ЛЧ.
Зараз ми можемо обирати лише серед вільних агентів, крім того, запрошений гравець чи гравці не зможуть нам допомогти у ЛЄ. Суркіс у цій ситуації нагадує мені одного "многоходовочника", який усіх переграв.
Щодо прізвищ, озвучених ViAn'om: дивіться, ми згадуємо Шєпєлева та Андрієвського, але вони вважалися першими на заміну нашого основного тріо в центрі. За ними лишаються лише гравці молодіжки, які, по-перше, не вмонтовані у загальнокомандну структуру, адже U19 грає в інший футбол, а по-друге, не мають досвіду виступу на дорослому рівні. Захисникам цей перехід вдається значно легше, приклади Миколенка та Забарного свідчать про це, а от гравцям центру поля та лінії нападу треба призвичаюватися до жорсткішого, швидшого та розумнішого футболу. А на це потрібен час і далеко не всі зможуть цей шлях подолати.
Слідкуємо тепер за можливими трансферами.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Болелы опять стали гнать на Луческу!((( Я так скажу не имея набор классных исполнителей ДК сегодняшнему не поможет никакой тренер!И даже если бы не было войны,то мы могли наблюдать подобную же картинку.Нужно тратить деньги и обновлять команнду,но проще оставить всё как есть.Проще и дешевле.Потому всё останется как есть.А Луческу вполне может покинуть ДК.И часть болел будет только счастлива от этого.Их ведь не интересует итоговый результат,правда?)))

Стас сказав...

Кабаев...Я не футбольный специалист чтобы давать проф оценку игроку.Но,что-то мне подсказывает, что он может пойти по стопам Антюха!То, что хорошо для сегодняшней Зари не обязательно столь же хорошо для ДК!Даже сегодняшнего ДК.Проще?Да.Дешевле?Да. Но и выхлоп вполне может быть такой же как и от Антюха.Буду рад ошибиться.

ViAn сказав...

Насправді єдине підсилення Динамо - Самба Діало. Луческу треба продовжувати довіряти Вівчаренко і починати награвати пару Забарний - Боль. Так само єдиною альтернативою Шапаренку є Яцик. Він дійсно має все для того, щоб замінити на цій позиції. Більше можна сказати, що у нього є ряд рис, які роблять його цікавішим за Миколу - робота в останній третині. І тут просто треба починати йому довіряти. По суті Андрієвський і Шепелєв не тягнуть.
А придбати Дурсуна - можливо цікаво. Але лише для нашого чемпіонату. Правильніше награвати і далі Ваната. Паралельно підключати Горбача чи Дзеня. Бо ж ми так легко віддали Пономаренка в оренду, а він би не завадив зараз.

Vitos сказав...

Мені от цікаво, коли ж повернеться Самба? Чи він місяць буде святкувати перемогу у африканському турнірі... Пам'ятаю як після перемоги на КАНі перестав бути тим Брауном, що був до цього Ідейє.

Leonidas B сказав...

Збірна на жаль зазнала круте фіаско. На пів години вистачило, а потім шотландці просто задавили нашіх хлопців. Другий тайм просто знущання.