середу, 7 вересня 2022 р.

Побільше всім нам хороших новин!

 

Високопілля, Озерне, Балаклія, Довгеньке, Снігурівка, Архангельське… Багато різних міст, за які йде боротьба. Частина вже звільнена, частина може бути звільнена з дня на день. На черзі за ними стоять інші міста і села. Симферопіль, Херсон, Мелітополь, Донецьк, Луганськ, Ізюм, Куп’янськ, Маріуполь… Всі будуть повернуті Україні. Зараз розганяється багато зрад. В основному це пов’язано із тим, що армія у нас стара, що немає там ніякої організації. Багато хлопців, які ніколи не були військовими, які пішли за покликом серця, не витримують. Чому? Війна це страшно. Рутина маленьких людей, які сидять в окопах. Тоді як все вирішує артилерія. Ще й те, що одяг, їжа, транспорт, оптика, дрони і багато іншого тримається на волонтерах, або військові самі собі купують. Цілком можливо, що така хвиля негативу необхідна. Люди в багатьох містах, у тому ж Києві, вже давно відійшли від військових дій і морально перелаштувались на мирне життя. Нічні клуби вже працюють. Корки на дорогах. Всі ті, хто був у Києві в кінці лютого – березні можуть порівняти. Люди стали менше донатити. А армія у нас величезна. Попереду холодна осінь і зима. Треба і далі знаходити в собі мотивацію допомагати армію. І, тут це справа особиста, проходити курси по стрільбі, по наданню першої допомоги. Це є, це доступно. Є час підготуватись до зими. Вона може бути доволі важкою. Тому треба годувати свою добровільно армію, щоб не годувати в кайданах чужу.


  Що по футболу, так тут все зрозуміло. Динамо зуміло таки підсилити обойму декількома гравцями. Це дасть запас міцності. Хоча сезон після 2 турів вже можна назвати провальним. Гравці знайдуть у собі сили грати і здобувати перемоги. Циганков вже тренується у загальній групі. Тому в чемпіонаті ми почнемо набирати очки. Тут все легко передбачити. В єврокубках перспективи більш туманні. Фенербахче вкрай вмотивовані на Динамо. Тут історія наша із Янг Бойз. Було ж таке. Вони нас вибили і ми зустрілись в одній групі де взяли реванш. Не думаю, що когось може здивувати зараз заява, що турки сильніші. Тут все просто. Підписані гравці на 30 млн по заплаченим грошам, але по факту прийшли гравці із трансферною вартістю більше 70 млн. Таке потужне підсилення. Проти нас Жезус грав 4-3-3. Зараз Фенербахче перейшов на 3-4-3. Більш агресивна схема. А флангові захисники змінили свої фланги. Турецька команда змінилась структурно. Можливо це процес еволюції і проти Динамо буде знову 4-3-3. Бо процес перебудови – завжди втрата очок. Тому побачимо. Та я думаю, що Динамо у цьому матчі не чекає нічого хорошого. Загадковий ямаєць поки не тренується з Динамо. Підписали і чогось чекають. Як і Самба продовжує грати за свою збірну.

Найважливіше – те, що кожного дня ми маємо хороші новини. Хоча, безумовно, маємо багато сумних. Бо тільки сьогодні в центрі Харкова зруйнований житловий будинок. Люди продовжують страждати від орків. Визволителі кожного дня руйнують школи, дитячі садочки, ринки, магазини. Але ЗСУ звільняє міста і села, а також демілітаризує орків. Чим більше знищено складів і баз, чим більше знищено орків, тим більше безпеки для людей на лінії фронту. Хочеться вірити, що позитивних новин буде більше. У всіх сферах життя.

Все буде Україна!!!

14 коментарів:

Leonidas B сказав...

Вітаю ViAnе, трошкі є вільного часу посеред рабочого дня, приходиться багато працювати, деякі наші колеги пішли від нас в умовах військового стану, хто в Польші очікує, хто десь ще. Доводиться ще за того парубка працювати без додаткових грошей, такі реаліїї, та ще премії йдуть на працівників що знаходяться близько коло лінії фронту.
Вже йде інфа що буде ще потужніша зброя чим раніше. Можливо по лендлізу підуть танки і літаки, в штатах їх багато на консервації стоять. В жовтні побачимо. Щодо зрад то багато в чому винна саме зелена влада, що довидиться по міру йти з протянутою рукою, бо всі гроші пішли не туди куди треба.
В світлі вчорашньої перемоги Шахтаря, цікаво подивитись на гравців Дінамо з Фенербахче, шанси Шахти на перемогу над німцями були значно меншими ніж шанси Динамо на перемогу з Фенером. Як це вплине на хлопців, дасть позитивний імпульс чи ні.

ViAn сказав...

Леоніде, а у мене є друзі і колеги по роботі, які вже ніколи не зможуть працювати, нажаль... Люди віддали своє життя за нашу свободу. І тепер їхніми іменами названі вулиці їх рідних міст і сіл... Тому що тут жалітись, коли живі...


Потужніша зброя не буде. Літаки - далека перспектива. Зараз головне - ППО. Воно поступово насичує як ряди ЗСУ, так і навколо міст. Важливо - більше САУ і пушек 155 кб. І це буде. І не тільки від Штатів. Саме 155 калібр необхідно більше пушек, набагато більше ніж ми маємо. Мінімум у 2 рази. А краще в 5. І снаряди до них. Високоточні.


Важливо більше HIMARS. І це також буде. І знову таки важлива не кількість пускових. Зараз ми маємо біля 30 М270. Загальний залп на сьогодні всіма наявними установками - 270 ракет. Це шалени об'єм. Тому важлива кількість ракет до них. Важлива якість цих ракет. ATACMS чекають всі. Але і просто високоточні ракети на 227 калібру 84 км важливі. Нам необхідно мати більше ракет для реактивних систем залпового вогню.

А перспективи Динамо завтра - нульові. Програємо в одні ворота. Єдине - на фарті. Шахта ж забила перший гол на дикому фарті. Такі помилки у воротарів відбуваються 1-2 рази за кар'єру. Другий - теж рикошети. РБ банально програв Анйнтрахту 0:4, тут 1:4. Це заслуга шахти, така перемога. Але я б паралелі не проводив. Тут все навпаки. Луческу не звільнять безумовно. Та він не контролює Команду на сьогодні. Втратив контроль. Можливо - короткостроково. Можливо, що назавжди.

ViAn сказав...

Я б міг написати окремий блог. Та просто хочу тут коментар залишити. Свого часу, коли Динамо шукало нового тренера, я написав про тренера шведського Естерсунда англійця Грехема Поттера. Він вивів тоді команду з самих низів. Взяв і довів до елітного дивізиону, де посів 5 місце, взяв Кубок Швеції, команда виступила у Лізі Європи. Потім він пішов у Прем'єр Лігу. Де зараз його Брайтон, одна із найскромніших команд за складом, посідає 4 місце. І його вже засватали в Челсі.
Естерсунд зараз без тренера знову у низах шведського футболу, опускається все нижче з кожним роком.
А ми могли підписати такого тренера, бо він вочевидь пішов би в Динамо. І працював би тут довгі роки. Плідно працював. Це все про грамотну селекцію і якісний менеджмент.

Parker сказав...

Привіт усім!
"Шахтар", на мій погляд, переміг, бо в нього підібрані футболісти саме для такого футболу: швидкий вихід у контратаку, більшість часу перебуваючи під тиском суперника. Мудрик та Швед - саме з цієї категорії. Втім, у гірників виникають проблеми, коли суперник віддає м'яч та закривається на своїй половині. Тут потрібен позиційний напад з наявністю у складі гарного диспетчера.
Щодо "Динамо", то ми не маємо ані швидких гравців, ані якісного диспетчера, через те й мучаємось як у протистоянні з "Бенфікою", так і у внутрішньому чемпіонаті. Поки що не дуже розумію, який акцент у тактиці робить Луческу. Перед "Фенербахче" передчуття тривожні...

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

Ямаєць разом з командою провів предматчеве тренування у Турції.

ViAn сказав...

Бурда - Сирота - просто мрія гурмана...

Leonidas B сказав...

З таким Фенером можливо і грати на перемогу, в першому протистоянні вони сильніше виглядали. Але Дінамо з таким кадровим голодом було ніяке, щось вдалося всунути не більше.
Британцям наші співчуття, така епоха йде.

ViAn сказав...

Безумовно головне сьогодні - Харківська, Донецька і Херсонська області. Це найважливіше. Більше і більше міст і сіл повертаються під жовто-блактиний прапор.
Динамо зіграло краще, ніж я очікував. Краще в обороні. Але в атаці все було так собі. Циганков - Циганков. Буя дійсно оживає. Це радує. Кабаєв склав приємне враження. Набагато приємніше, ніж Вербіч. Сподіваюсь, що у Шапаренка все буде добре. Хоча виглядало все дуже погано. Динамо об'єктивно підсилилось. Ямаєць і сенегалець - хороший плюс буде для сезону. А нападники відновляться. Там не такі серйозні ушкодження. Як не дивно могли навіть виграти, та от Бурда і Сирота - дійсно ще та парочка в обороні.

Parker сказав...

Привіт усім!
Ну то Ви, ViAne, загнули щодо того, що могли виграти. Ми дуже мало створили в атаці. Звісно, іноді бувають матчі, коли команда завдає двох ударів в рамку і виграє, але то з розряду тотальної несправедливості. Турки створили більше, вони більше хотіли саме перемоги, вони її отримали.
А з приводу кадрового потенціалу команди треба подякувати ІМС, який лише розповідає про складності у підписанні гравців.
"Шахтар" витягнув з Бельгії Шведа і той забив двічі у ЛЧ та потрапив у збірну туру. "Шахтар" не відмовився лікувати Траоре, а потім, на відміну від усіх інших легіонерів, зміг з ним домовитися про продовження виступів і той забив у ЛЧ. Ми змогли втримати лише Кендзьору і не підписали форварда, хоча ця позиція була кричущою. Усі бачили, що Бєсєдін значно просів, а Ванат ще не набрав. І чекати цих двох, поки вони вийдуть на певний рівень не було часу.
Втім, погоджуся, "Динамо" сьогодні виглядало значно краще, ніж у матчах з "Дніпром" та "Зорею". Але цього "значно краще" виявилося замало.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Усім привіт!
Хто що думає з приводу травм Бущана і, особливо, Шапаренка?
Якщо воротарську позицію замістити можна, то от у Миколи адекватної заміни і раніше не було, а зараз у центрі півзахисту з'явилася величезна дірка.
Щось мені здається, що ми пожинаємо плоди позиції керівника клубу "ми гарно укомплектовані, покупати нікого не треба". Розумні люди з футбольного середовища говорять, що навіть коли ти маєш гарно укомплектований та збалансований склад, все одно регулярно треба робити вливання свіжої крові. Та хто тих розумних людей слухає!

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker,по поводу травмы Шапаренко...Я давно пишу здесь о том,что команду нужно как минимум обновлять!У нас центр поля и так практически на соплях,а травма Шапаренко это...Это очень грустно.Как грустно и то,что в команде давно нет центр форварда забивалы. И твориться сие давно, тут только лишь на войну не спишешь своё желание не вкладывать средства в усиление состава.

Parker сказав...

Усім привіт!
З першою перемогою усіх! Хоча, відверто будемо казати, "Львів" не завдав нам великого клопоту. У львів'ян відсутній кадровий потенціал для проведення контратак, такий, як мають "Дніпро" та "Зоря".
Якщо на полі одночасно Буяльський та Циганков, ми хоч щось можемо придумати в атаці. За відсутності одного з них або коли обидва встали зранку не з тієї ноги - у нас величезні проблеми.
Сьогодні відсутність Шапаренка не відіграла значної ролі, хоча, можливо, з ним перемога була б впевненішою.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Вперше з початку війни виїхав не на Схід України. Провели родиною 2 дні у Львові. Жили поряд з Гранд Отелем, де розташовувалось Динамо. Тому бачив команду декілька разів на прогулянках.
Матчу не бачив. Коментувати щось поки не можу. Травма Шапаренка - драма для самого гравця. Все ж хрести - дуже серйозно. І говорить це про те, що тренерський штаб не підготував гравця до сезону, перевантажили.
А тут виграли і чудово. Побачимо тепер що буде у матчі ЛЄ.

ViAn сказав...

І ще величезний плюс - Самба, який став кщим гравцем турніру юнацьких збірних. Він вперше озвучив свою позицію, що повертається в Динамо. Це суттєво підвищить конкуренцію і спроможності Динамо в атаці. Все ж такий титул - вже статус. Капітан, лідер збірної Сенегалу, який своїми голами привів її до перемоги у турнирі. Хай і юнацької.