понеділок, 5 грудня 2022 р.

Дякую ППО! ! !

 

Сьогодні і кожного дня треба дякувати ЗСУ за те, що ми живі. Всі Сили ППО України, які навчились збивати вже 90% цілей. І з кожним днем наше ППО стає сильнішим. Ми очікуємо нові системи, які зроблять захист щільнішим, ефективнішим. Безумовно всі ми хочемо бачити 100% успішності. Так, щоб наша цивільні інфраструктура відновлювалась. І ми жили без відключень. Але навіть зараз, в такі часи, коли бувають відключення по 7 годин, а у багатьох значно більше, є спокій, бо знаєш, що все буде відновлено. І що ворог стає з кожним днем слабшим. Ми стаємо тільки сильніше. Навіть удари по енергетичній інфраструктурі призводять до ефекту, який передбачити було важко. Наша стара централізована система, яку будували 60-ть років тому, зараз отримає нове, сучасне обладнання. І не в якихось одиничних виробах. Вся система буде повністю оновлена до найкращих сучасних зразків децентралізації, автономії. Все, що роблять орки, все до чого вони прагнуть приводе до протилежного результату. Ми тепер воюємо із масовим використанням найсучаснішої військової техніки. І процес оновлення парку озброєнь набирає обертів. Те ж саме стосується системи ППО. Тепер це буде стосуватись і енергетичної системи. Навіть на рівні кафе і магазинів, які вже закупили генератори, до великих енергетичних мереж. Ми стрімко прямуємо в ЄС, НАТО і до Перемоги над довічним ворогом.


Хотілося, щоб ця еволюція була у всіх сферах нашого життя. Впевнений, що так і буде. За падінням економіки, втратою інфраструктури, житлових будинків, буде розбудова економіки, нові підприємства, зростання рівня добробуту населення, а зруйновані лікарні, садочки, школи будуть відбудовуватись. І зруйновані міста будуть ставати сучасними, красивими, чистими.

Хотілося, щоб і у спорті, зокрема футболі, прийшли гроші і клуби стали фінансово стабільнішими. Однак це хоча і також цілком реально, але це більш віддалена перспектива. 2022 рік для Динамо закінчився. Йде ЧС у Катарі. Сам ЧС показав наскільки вирівнявся футбол. Маленькі збірні можуть скласти реальну конкуренцію великим збірним. На полі грають не завжди гроші. Емоції, віддача, мотивація. Таким колись був футбол, до перетворення його у великий бізнес. Можливо, що ми повернемось до того, що рівень вирівняється знову. Хоча на клубному рівні, так здається, це трохи важче реалізувати.

2022 для Динамо вийшов провальним. На всіх рівнях. У всіх турнірах. Тому зима буде показовою. Клуб або буде серйозно інвестувати, або не буде. Все просто. Третього виходу не дано. Тут важливо зрозуміти із яким тренерським штабом Динамо піде у весняну стадію. Від цього і буде все відштовхуватись. Я думаю написати трансферний пост. Хоча зараз – невдячна справа. Та щось спробую. Поки важко про це думати. Зараз головне – зробити все можливе для комфорту рідних і близьких у поточних непередбачливих умовах.  Тут всі сподівання на ЗСУ.


8 коментарів:

Leonidas B сказав...

Вітаю ViAne! На жаль Одесі стосовно інфраструктру дуже дісталось(Одеська область), та не було змоги щось написати, та на работі треба було працювати, на вихідні також. Так ППО в Україні герої, головне щоб не припинялось постачання західної зброї і зелені клоуни не путалися під ногами у ЗСУ, пишуть що Тимошенко коли примчався виручати Кауфмана в Одесу засвітив ціль по якій вдарили шахедами і Одеса дві доби без світла сиділа. Щодо військових дій то дуже тяхко нашим хлопцям, особливо під Бахмутом, чекаєио потужного удару від Залужного. Щодо решти у країни, то це процес не одного десятиліття після війни. А війна ще триває. Щодо перспектив у Динамо, ми бажаємо всьго найкращого, тільки треба це найкраще втіліти у життя.

ViAn сказав...

Леоніде, тримайтесь. Обов'язково у Одеси все буде добре. Світло повернеться. У нас теж тут люди по 50 годин без світла, води і опалення були. Складна історія. Особливо для тих, у кого електроплити. Треба обов'язково запасатись пауребанками, термосами, термобілизною, їжею швидкого приготування і зберігання не у холодильниках.

Стосовно ППО, то Катар вже розпочав постачати нам свої чотири батареї NASAMS-3. Вони їх під ЧС замовляли. І вже декілька рейсів з Катару прилетіли у Жешув. Через пару тижнів на чергування стануть всі ці батареї і ще одна IRIS-T.

Стосовно війскових дій, як і ракетних ударів, у москалей все менше артилерії і ракет. Так, ще є. І будуть. та от їх артилерія замість ста тисяч у лютому-червнізараз випускає лише вісім-десять тисяч на день. Саме тому вони не змжуть взяти Бахмут. Саме тому йдуть лише м'ясом. Та їх м'ясо потрапляє під нашу високоточну артилерію і кулемети американські. Питання коли закінчиться артилерія - питання часу. Орієнтовно в лютому їм вже не буде взагалі чим стріляти. А так нас чекає важка зима.

Та все буде Україна!!!

Parker сказав...

Привіт усім!
Пишуть, що "Динамо" закрило угоду з продажу Вітіньо у бразильський "Атретико" Паранаенсе. З одного боку, прагнення Вітіньо зрозуміле, грати у рідному чемпіонаті замість того, щоб бігати на українських стадіонах під звуки повітряної тривоги. З іншого боку, незрозуміло, на що розраховує президент та головний тренер, з урахуванням проблемності позиції лівого вінгера. Суркіс-мл. озвучив позицію форварда як пріоритетну, хоча, на мій погляд, потрібен лівий вінгер, оскільки перехід туди Лонвейка є ситуативним рішенням; потрібен гравець на позицію Буяльського, оскільки іншого гравця з подібними навичками у клубі нема, а його роль є однією з найважливіших в атакувальній ланці; потрібен ще один центральний півзахисник/опорник, оскільки Шапаренко, звичайно, молодець, але невідомо, коли він вийде на свій рівень і чи вийде взагалі, та й адекватна заміна потрібна і Шапаренку, і Сидорчуку. Поки що ані Андрієвський, алі Шепелєв не справляють враження гравців основного складу. Перспективна молодь в особі умовних Царенка, Яцика, Діалло може періодично з'являтися в основі, але досягати поставлених цілей на постійній основі вони ще не готові.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Те, що Вітіньо списаний боєць стало фактом влітку. Він відмовився повертатись. Як і всі бразильці. Суть у тому, що якщо гравець дійсно якісний, то він знайде собі роботу без проблем. Тому то всі бразильці Динамо і шахти повертатись відмовились. Всі працевлаштувались. А дехто з них навіть за гроші продані. Вітіньо теж можна продавати. Бразильці - люди, які живуть і святкують. Ментальність така. Зрозуміло, що є бразильці достатньо посередньої якості, як Лукас Тейлор, які готові грати в Україні за гроші. Це одиничні випадки. Можливо, що можна знайти якогось юного гравця-бразильця, який за гроші приїде. Та його треба буде доводити. І так, тут можна вдало підписати. Динамо цим не буде займатись Красніков буде. І шахта буде. Це їх специфіка розвитку.

Динамо буде шукати гравців, які мають хорошу школу, хорошу перспективу і готові їхати в Українц за гроші грати. Лонвейк і Перріс - показові моменти. Зима буде активною на трансферному ринку. Я так думаю. Багато хто піде. І багато буде підписано гравців. Буде перезавантаження. Але це не сильно вплине на основну обойму. Більше на лавку і дубль. Бо підписувати будуть далеко не топових гравців. Такий мій прогноз. Але Дурсуна будуть намагатись і далі переконати переїхати в Україну. Побачимо як складеться з ним.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
У нас зараз навіть для так званої основної обойми гравців не вистачає. Особливо це стосується центру поля, лівого вінгера та форварда. Це мінімум 4 гравці. Погоджуюсь з тим, що з багатьма персоналіями треба прощатися: не виправдали надій Андрієвський, Шепелєв, Кабаєв, Бєсєдін, Кравченко, не відновився до звичного рівня Бурда. Перші 5 - то гравці отієї основної обойми. Придбання Лонвейка певною мірою дозволило наприкінці осінньої частини збалансувати склад, але цього замало.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, я би не став списувати Кабаєва. Він прийшов посеред сезону і тому йому було складно вписатись у гру. Але він повинен додати. Бо для нашого чемпіонату він гравець сильний.

Бєсєдін розпочав сезон основним, але повністю програв Ванату конкуренцію. Перспектив у Артема в Динамо вже немає. Ставка буде на Ваната, а альтернативою буде форвард, якого придбають.

Шепелєв насправді провів свій кращий відрізок при Луческу в Динамо. Його можна позитивно виділити. Бо він зробив багато хорошого на полі.

Кравченко хоче бути в Динамо. І він готовий терпіти, чекати. Безумовно боротись з Кендзьорою і Тимчиком він не зможе. Але ж свій час він отримав. Хоча і у самому кінці сезону.

Андрієвський так само задоволений всім.

Питання у тому, що тренер буде приймати рішення кому йти і хто йому не потрібний. Розкидатись гравцями ніхто не буде. А підсилювати проблемні позиції будуть обов'язково.

Leonidas B сказав...

З Різдвом ViAne також усіх форумчан!
Нехай Любов та Добро триумфально переможуть зло, і Світло трімфально переможе темряву.
Нехай усе змінюється лише на краще для вас та усіх ваших рідних людей.
Слава Україні!

ViAn сказав...

Дякую!
Всіх вітаю з Різдвом Христовим!
Бажаю всім тихих і спокійних свят із світлом і без повітряних тривог! Такі побажання зараз говорить всім моя доця