середу, 30 листопада 2022 р.

братва українського футболу...

 

Сьогодні буду писати про футбол і не зовсім. Важливою складовою сучасності в Україні є боротьба із корупцією. Ми всі знаємо, що у нас це присутнє на всіх рівнях. Кожен зіштовхується у своєму житті із різними проявами. Навіть в армії, особливо під час війни, навіть під час війни, знаходяться ділки, які роблять собі капітал. Багато людей вже затримані на моментах, коли гуманітарка опинялась на поличках магазинів, а не у тих, до кого вона прямувала. Найбільшого розголосу набула історія із броніками, які продавав у себе епіцентр. Хоча якщо пройтись по ринкам, то там зараз легко побачити людей, які продають цукор, консерви, борошно і іншу продукцію, яка завезена гуманітарною підтримкою України. Корупція – завжди величезна біда. Під час війни з корупцію в ЗСУ треба радикально боротись.


Та мова сьогодні піде про інше. Корупція у світовому футболі – також відома тема. ЧС у Катарі, як стало офіційно відомо, став можливим за рахунок величезного хабаря попереднім очільникам футбольних структур. В Україні ми вже давно знаємо про глобальну корупцію у фу-фу. Про це говорять давно. У часи соціальних мереж, наявності дружин і дітей, так легко відстежити хто і де відпочиває, у що вдягається, на чому їздить і де живе. Про голів нашої фу-фу давно відомо, що вони живуть на таку широку ногу, що навіть більшість депутатів ВРУ таке собі дозволити не можуть. Нещодавно було розслідування, де показували будинок товариша на фото, очільника фу-фу, де у нього величезна ділянка, із власним пляжем, будинком на тисячі квадратів. Показували і що в самому будинку, де лише одягу на мільйони твердих світових валют. А ще давно відоме розслідування про фабрику для газону. І що всі школи, адміністрації, державні структури, яким виділяються гроші на штучні газони, змушені купувати газон лише у цієї фабрики. Навіть більшість приватних клубів змушені це робити через те, що для проведення змагань газон повинен відповідати тільки стандартам цього виробництва. Газон же виходить в 2-3 рази дорожчим за іноземні аналоги. Гроші всі йдуть в кишені людині на фото. І його поплічникам. Саме ці поплічники прискакали вчора в суд, внесли майже 20 мільйонів застави за товариша і його зама.

На фото ми бачимо видатних футболістів із світовим ім’ям. Володарів Золотого м’яча. І все це динамівці. Здавалось би, що під час війни люди повинні усвідомити, що стояти поряд із цим товаришем, це вимазуватись у його бруді. Та я так розумію, що гроші не пахнуть. І саме тому всі вони зараз працюють у фу-фу, отримують там зарплати. Ми не знаємо що вони ще отримують. Як мінімум – можливість їздити на всі виїзні матчі, жити там в комфортних умовах. Із думками, що потім вийде легко відмитись. Не вийде, вже не вийде.

4 коментарі:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Тема, яку Ви підняли, дійсно досить болюча та брудна. Мені так само огидно бачити в оточенні Павелка колишніх гравців "Динамо" при тому, що Федерація веде відверту боротьбу з клубом.
Аналогічно дуже пригнічує ситуація з Григорієм Суркісом, який був причетний до промосковської партії, завдяки якій в немалому ступені почалася ця війна. Зараз брати усіляко намагаються відмитися від брудного бекграунду, але роблять вони це дуже костурбато. При цьому виїхавши самі та вивізши усіх своїх рідних за межі України. І якщо Ігор Суркіс ще якось примудривсяне дуже вляпатися у політику, то його старший брат, нажаль, вліз з ніг до голови. І ця історія кидає величезну тінь на клуб, так само, як в свій час намагання Ахметова "услышать Донбасс", над якими ми всі глузували та дорікали Рінату за його антиукраїнську позицію.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Усім вітання!
Лонвейк на лівому фланзі атаки. Чи не запізно Луческу зрозумів, що Кабаєв змушує команду грати в десятьох проти одинадцяти? В той же час переміщення Джастіна на цю позицію ослаблює нашу центральну ланку, куди виходить Шепелєв. Нам вкрай не вистачає ще одного нормального центрального півзахисника, а ще й нормального лівого вінгера. Будемо дивитись, чи змінить щось така рокіровка.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Ще раз усім вітання! Через відсутність світла таке враження, що спілкуюсь сам із собою!
Нарешті почали забивати голи зі стандартів, нарешті лівий фланг атаки виглядав не порожнім, нарешті забиває номінальний нападник, нарешті реалізація на пристойному рівні. Питання в тому, чи не запізно? Стосується як першого кола зокрема, так і всього чемпіонату в цілому.
Абсолютно заслужена перемога без шансів для суперника. Така, яка мала б бути у попередній грі з М1925, а також у кількох інших матчах з відвертими аутсайдерами.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня
Світло зараз - окрема тема. Хоча ситуація стабілізувалась, але в один день майже не виключають. В інший виключають на 6-7 годин в робочий день. Але це все дійсно така історія, що світло повертається. І це чудово.

Стосовно Григорія Суркіса, то тут ніхто ж не приховує, що батько олігархів - Кучма. Саме при ньому виросли Суркіси, Пінчук, Ахметов, Коломойський і інші товариши до свого рівня. Потім вони не зупинялись, лише нарощували свої активи. Так там склалось, що Суркіс був дружній із кумом відомого кого. Спільний бізнес. Будинки поряд, сусіди. Все це земля Динамо. Як і у Закарпатті, де у кума так само побудований будинок на землі Динамо. Прихватизація там по повній програмі. Олігархи так жили і живуть. Вони до цього звикли. У політикумі там всі пов'язані. Головне було потрапити в ВРУ. І Гріша потрапив черз список завдяки своєму дружбану, куму. Тут же така історія, що дружбу не міняють. Гріша і далі у дружніх стосунках із кумом відомо кого. І далі вони сусіди. І саме він доглядає за будинком свого сусіда зараз. Це все виглядає мерзотно. Але така правда. Любов до Динамо і друзі - окрема історія. Друзі у Гріши - олігархи Кучми. Спільні бізнеси, вони ж з 90-х коріша всі. Всі ці льовачкіни, фірташи, суркіси...

А по грі. Гра у Динамо вийшла дуже хорошою за змістом. Моменти реалізувались. Хоча рахунок повинен був бути набагато більшим. Тому заслужена перемога. І у весну ми входимо із певними перспективами. Шанси боротьби за зону ЛЧ зберігаються. Невідомо яким буде Дніпро після перерви, яким буде Динамо... Динамо точно стане сильнішим. А Дніпро може втратити Довбика.