середа, 8 лютого 2023 р.

Мій прогноз по форварду

 

Зараз всіх інтригують новим форвардом Динамо. Та треба подивитись на історію трансферного ринку України зараз. Безумовно всі ми хотіли б побачити в Динамо, та й в нашому футболі, якісних гравців. Навіть якщо зробити припущення, що у клуба є гроші, як у шахти, які трансфери зробили вони? Та по суті слабенькі. Грузинський захисник і венесуельский нападник. Два молоді гравці, які мають перспективи, талановиті, але це не зіркові трансфери. Чи були спроби підписати бразильців зіркових на місце Мудрика? Були. Але безрезультатні. Все через війну і місце базування клубу. Це попри вдалі трансфери і репутацію. Які трансфери зробило Динамо? Лонвейк, Перріс. Саме трансфер Лонвейка виглядає дивно. Бо людина з добротного чемпіонату Данії, звідки люди активно їдуть в більш сильні чемпіонати Європи, з паспортом ЄС, вирішив перейти в Динамо. Напевно така людина, яка побачила свій шанс. Але головне, що об’єднує всі трансфери Динамо, Дніпра, Ворскли і шахти, це перехід людей, які напевно отримують грошову пропозицію, яка стає для них вирішальною. І це гравці з чемпіонатів, які слабші за рівнем УПЛ і суттєво нижчим рівнем окладів. Тобто людина отримувала умовно 5 тисяч в місяць і тут трапляється можливість отримувати 50. Тобто на порядок більше. Тому я теж дивився гравців з хороших чемпіонатів, у яких закінчуються контракти, люди з Франції, Хорватії, Німеччини. Хай і других ліг, але там теж є якісні гравці. Той же Давід Ковнацькі з Фортуни. В хороші часи ці гравці б поїхали в Україну. Але зараз – ні. Тому гадаю на кавовій гущі. Мій варіант того самого форварда з більш слабшого чемпіонату, який 2 матчі не забивав і забив з пенальті в третьому. Європеєць, ім’я якого нам нічого не скаже. І для якого перехід в Динамо – великий плюс в кар’єрі і по грошам.

Андреа Компаньо

Впевнений, що це ім’я дійсно для більшості з нас нічого не говорить. Особисто я побачив його вперше пару годин тому. Нічого про нього не чув. Просто відкрив сусідній чемпіонат і подивився на тамошніх бомбардирів. От такий італієць, якому 26 років. І грає він за ФКСБ, тобто Стяуа Бухарест. Гравець, який митарився по всіляким примаверам, Сан Марино, де себе якісно показав на рівні чемпіонату Сан Марино. Потім перейшов у другу лігу Румунії, до Крайови. Два роки пограв там і дуже вдало розпочав сезон 2022/23. Розпочинав його вже у статусі капітана Крайови. І тому за хороші гроші перейшов до Стяуа. Продовжує забивати. Наскільки він прогресує у грі сказати важко, бо я не спостерігаю за ним багато років. Просто височенний форвард таранного типу. Людина з хорошою технікою. І харизмою. Насправді особисто мене саме харизма у гравці одразу стала помітною. З характером. Боєць. Хороша швидкість, хороший удар. Якісно працює корпусом і на другому поверсі. Це не дивує. Луческу шукає форварда, який би чіплявся за м’яч, міг продавити захист. Андреа має ці риси. І, як я все ж розумію, що гравець додає зараз. Тому в моїй голові цілком логічно, що це може бути такий форвард, якого шукає Динамо. Та від мене без особливих емоцій, навіть якщо я вгадав. Бо дійсно форвард без великої історії, без досвіду виступів на хорошому рівні.

Я написав цей блог виключно з тієї точки зору, що є очікування і реальність. Особисто я хотів би побачити в Динамо Давіда Ковнацькі з Фортуни, Бруно Петковіча з Динамо Загреб або Альфредо Морелоса з Рейнджерів. Всі б ми хотіли бачити може і не гравців рівня Холанда, але щоб це був молодий і перспективний гравець, який зарекомендував себе на дорослому рівні, може прогресувати із перспективами перепродати його за хороші гроші. Умовний Браун Ідейє. Та зараз інша історія. Вибирати доводиться з інших чемпіонатів. Тому такий мій прогноз.

Дяку ЗСУ за можливість писати цей текст!

8 коментарів:

Стас сказав...

Стало известно имя центрфорварда, которого «Динамо» Киев подпишет во время зимнего трансферного окна. Речь идет о 23-летнем румыне Даниэле Параскиве из «Германнштадта».

В нынешнем сезоне Параскив является одним из лучших бомбардиров чемпионата Румынии: на его счету 10 голов и 3 ассиста в 24 матчах. Также Параскив успел провести один матч за сборную Румынии и отличиться в нем забитым голом.

Трансферная стоимость игрока оценивается в 800 тысяч евро, но сумма трансфера, скорее всего, составит как минимум 1 миллион евро.
Как на самом деле будет мы посмотрим.Но то, что мы завсегда готовы тянуть мусор в команду тоже верно!

Parker сказав...

Усім привіт!
Ну статистика ніби непогана. Та й румуни у нас досить непогано себе проявляли - Чернат, Гіоане. І вік ще достатньо нормальний, якщо себе проявить, встигнемо перепродати. Хотілося б, звісно, послухати фахівців зі скаутінгу, бо нарізки - то така справа.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Скажу так, що Парасків - слабенький форвард, який нічим не кращий за Бєсєдіна. Тим більше за Раміреса чи Соля. Вони точно сильніші. А от італієць - гравець цікавий, талановитий, який готовий прогресувати. Є в ньому ізюмінка. Тому для мене він був би більш якісним придбанням. Парасків нічого Динамо не дасть. Це мій прогноз. Хоча, може Луческу має свої інтереси і знає як його розкрити. Тому готовий помилитись. Але добре, що я вгадав напрямок, що це Румунія.

Стас сказав...

Пишут что румын отказался переходить в ДК.

ViAn сказав...

Стас, тут все цілком логічно. Як я написав, що купити будь-якого іноземця зараз складно. Тим більше, що ідея великого наступу поширюється всіма і усюди. Не зрозуміло правда звідки люди беруть цю інформацію, що то 5, тепер 15 буде наступ на Київ... Величезна кількість людей залякані. Вони не дивляться, що немає ніякого військового контингенту на північних кордонах України. Цю інформацію поширюють всі і усюди... Хоча орки втрачають тільки вбитими кожного дня по 1 тисячі мінімум. І що за пару місяців - 60 тисяч. Якою б там не була мобілізація, а могілізація говорить про те, що треба затикати дири, а не наступати на Київ. Бо немає чим і ким. Але журналісти продовжують сіяти паніку і страх. Тому купити когось зараз буде важко. Я вже написав, що краще награвати Пономаренка резервістом Ваната, ніж брати таких, як цей румун.

ViAn сказав...

Напишу по нігерійцю. Цікавий варіант. Молодий гравець, габарити, швидкість прийняття рішень. І для нігерійців гроші мають значення. Тому хороший варіант. До того ж у Динамо і Целе хороші стосунки. Але агенти гравця дійсно працюють в основному на ринку Хорватії. Через пару днів у Хорватії закриється трансферне вікно. Тому цікаво спостерігати за розвитком цієї історії. Гравець дійсно талановитий. Сируватий. Але зліпити можна нового Осімхена при правильному підході.

Стас сказав...

Посмотрим.Но то что центр форвард тяжёлый нужен это очевидно.

ViAn сказав...

Якщо проаналізувати трансферну діяльність Динамо Загреб за останні кілька днів, то дійсно є висока вирогідність того, що Іквуемесі сьогодні, в останній день трансферного вікна в Хорватії, опиниться в Загребі. Конкретизую. Пару днів тому був відданий хорват в оренду в Целе - Даніель Стефуджі. Тобто між клубами є контакт зараз. І вчора передали в оренду свого третього форварда в Коньяспор. Тим самим Динамо Загреб звільнили місце для третього форварда у своєму складі.

З іншого боку Динамо Київ не так давно вільним агентом відпустило Каргбо в Целе. Тобто клуби теж цієї зими контактували.