понеділок, 30 січня 2023 р.

Останній день для хороших трансферів на вихід

 

Останній день трансферного вікна в Європі обіцяє бути цікавим. Ці дня завжди цікаві. Але ми далеко не завжди приймаємо участь у цьому процесі. Динамо взагалі в цьому сезоні не гратиме у єврокубках навесні, тому і трансферне вікно не є визначальним на вхід. А от на вихід все інакше. Вже точно відомо, що працевлаштували Циганкова, Кендзьору, Дуелуна, Кулача. А тепер може статись ще й відхід за хороші гроші. Може дійсно вперше своєчасний трансфер. Але побачимо.


Поки всі активно говорять про трансфер Бєсєдіна. Тут і Кіпр, і Туреччина. Все поряд із Белеком. Та й Белек – Туреччина. Є враження, що багато хто з українців так втомився від життя під обстрілами, що шукають варіанти аби швидше піти. І піти аби куди. Для тих у кого маленькі дітки, я про дружину Кенді, про дружину Бєса. Тому Греція, Туреччина – цілком комфортно для життя. Тут треба всіх зрозуміти. Та й Циганков теж втік від війни. Хто піде завтра – величезне питання. Але всі, хто може, всі підуть. Це можна сприймати як драму. Може здатись, що команда стане слабкою і не конкуретною. Амбітних футболістів не може приваблювати перехід з Динамо до середняків Туреччини і Греції. До Ла Ліги теж. Однак у кожного свої погляди на життя.

Перехід Забарного в АПЛ – буде цілком правильно. Я так розумію, що все активізувалось зараз. Раз перехід на фінішній стадії, то треба радіти за гравця. АПЛ забирає найкращих. Так виходить, що Мудрик і Забарний дійсно зараз найкращі молоді гравці. І цей перехід може стати хорошим стимулом для Вівчаренка, Боля, Ваната, Діло, Волошина. Та й гравців юнацької команди також. На папері Динамо дійсно стає слабшим. Але схоже Луческу вибрав стратегію. Розібрався у тому, чому осінь була провальною. Необхідно суттєво прочистити склад. І якщо хтось каже, що позиція центрбека просяде, то я категорично не погоджуюсь. Є Антон Боль і Назар Балаба. На перший погляд саме Боль замінить в обоймі Іллю. Але грати у старті будуть Попов і Сирота. Все цілком логічно. Попов травматичний, тому Боль може отримати свій шанс. Багато разів писав про нього. Моя суб’єктивна точка зору така, що Боль набагато цікавіший за Забарного. Швидше, гнучкіше, більш амбітний, емоційний, з характером жорстким, непоступливий у боротьбі, з якісним першим пасом і відмінним вмінням підключатись до атак. Але статус Іллі, та й травма хрестів, трохи пригальмували Антона. А Балаба ще всім все покаже. З часом.

Ще буде можливість працевлаштувати Андрієвського чи Шепелєва, а може і обох. Шапаренко вже працює із навантаженням. Сьогодні здивувала новина, що Динамо вчергове намагається підписати Габріеля Меніно. Вже третій рік намагається. Сам Меніно провалив 2022 рік. Він втратив місце в основі Палмейроса. Але зараз, коли Палмейрос продав Даніло, він знову награється. Це не буде дешево, але не так дорого, як 2 роки тому. Якщо трансфер відбудеться, то півзахист Динамо із Шапаренко, Меніно і Лонвейком може виглядати конкурентно.

Та точно можна сказати, що якщо Бєсєдін залишає Динамо, то позиція форварда стає вільною. Абсолютно вільною для приходу нового форварда. Бо ж один Ванат сезон не потягне.

Хочу подякувати ЗСУ за можливість писати при світлі у вільному Києві.

15 коментарів:

Parker сказав...

Привіт усім!
Ну якщо вдасьця пристроїти Забарного за озвучені 26 млн. євро, то це буде непогано.
Однак кричущими залишаються позиції вінгерів - Діалло, Волошин, Перріс, Кабаєв, можливо, Лонвейк - більш-менш не те, щоб навіть спокійно, але якось впевнено почувається Лонвейк. Усі інші - необстріляна молодь. Необстріляна саме в цьому складі, дорослому складі ДК, необстріляна проти, як правило, захисту у три ешелони. Циганков не був аж надто швидким, але він був дуже розумним та по-футбольному хитрим. Поки не бачу, хто з хлопців має подібні якості.
2ViAn: щодо нашої дискусії з приводу Тимчика: нещодавно Михайло Смоловий досить ретельно розібрав метрики Олександра. І вони підтверджують мою думку з приводу того, що Тимчик видає високу інтенсивність, але низьку ефективність, особливо в атаці. А для крайніх захисників ДК - це один з ключових аспектів гри, адже команда проводить, якщо не брати до уваги єврокубки, 60+ ігрового часу з м'ячем. І ефективність в діях є вкрай важливою.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, вітаю

Самба Діало - розумний, технічний гравець. Обстріляний, не обстріляний - така історія. Я ж повторюсь, що на папері Динамо мало найкращий склад восени за зіграністю і досвідом. І ми побачили провал. шахта ж набрала необстріляної молоді і вище нас. Не можна називати Сікана, Судакова, Бондаренко, Мудрика досвідченими гравцями. Та результат кращий ніж у нас. Та й у ЛЧ ця молодь вигялдала доволі непогано. Для гравців групи атаки незавжди важливо досвід. Тут важливо мати комплекс гравців, як досвідчених, так і молодих. Є ж відома історія, що основа Динамо поїхала на ЧЄ чи ЧС, а їх місце посіли дублери. Молоді, не осбтріляні. І так заграли, що зіркові гравці, коли повернулись зі збірної, шукали собі нові команди. А та плеяда виграла золоті нагороди. Тому молодь - чудово. Це ставка тренера, його бачення.

По Смоловому казати можна багато... статистика - вкрай філосовська штука. Можна крутити її як забажаєш. Легко маніпулювати цифрами, видаючи за реальність своє суб'єктивне бачення.

Стас сказав...

Я ещё раз убеждаюсь в том что Антон Царенко игрок с большими задатками!Хотелось бы чтобы он их со временем не растерял.

Стас сказав...

Спиваковский намекнул на скорое подписание нового форварда для ДК! Посмотрим...

ViAn сказав...

Стас, я думаю, що це Сердар Дурсун. Але, безумовно, можу помилятись. Про Царенка я давно пишу. У молоді Динамо прекрасний потенціал. Треба давати грати.

Vitos сказав...

Дурсун за віком не підходить, якщо вірити джерелу Співаковського.

ViAn сказав...

Ой, Співаковський же сказав, що нічого не знає, що є чутки абсолютно не достовірні... Цілком логічно, що повинен бути форвард. Але це може бути той же Ярмоленко. Андрій же має досвід гри на цій позиції. Поки точно доведено про інтерес Динамо до Дурсуна і до форварда Сент Етьєна. Все інше поки у переговорному процесі. Та форвард точно повинен бути. Хоча Луческу дійсно може здивувати і зробити ставку на Пономаренка, як на резервного форварда.

Стас сказав...

Ну,Миша сказал о том,что,якобы новый форвард обойдётся ДК в лимон или полтора лимона.Разве можно на сегодня взять за такую сумму форварда что готов усилить ДК даже сегодняшнее?! Мой ответ: нет.Потом может и Ярмоленко,но и ещё один уже чистый центр форвард ДК совершенно не помешает.Именно для этого и поляну расчистили.

ViAn сказав...

Стас, за ці гроші можна взяти якісного форварда, якщо у нього через 5 місяців закінчується контракт. А зараз таких багато. І їх вже нікуди не влаштуєш, бо трансферне вікно закрите. Та дійсно в наших умовах підписати легіонера - важко. Он агент Кендзьори ж не випадково озвучив причину того, що Кенді поїхав у Грецію. Війна, ракети, мопеди... Це важка історія для тих, хто живе в комфортній Європі без обстрілів. Та тут у кожного свій емоційний рівень. Хтось може жити під обстрілами. Хтось - ні.

Стас сказав...

ViAn,всё так,но поляна расчищена. Расчищено конкретно под нового центр форварда.

ViAn сказав...

Cтас, все так виглядає, що розчищена. А як насправді - ми скоро дізнаємось. До закриття трансферного вікна ще довго, цілий місяць.

Стас сказав...

о информации портала Globo, "Динамо" проявляет иинтерес к 25-летнему нападающему "Волта-Редонды" Леле.


Команда форварда выступает в бразильской серии С чемпионата Кариоки, а сам игрок с семью голами является лучшим бомбардиром первенства.


Отмечается, что контракт Леле с "Волта-Редондой" действует до 2026 года, а отступные за нападающего составляют 6 млн евро.


По данным источника, "Динамо" выходило на связь с бразильским клубом, продемонстрировав свой интерес, но предложения по игроку не делало.


Также Леле входит в сферу интересов "Васку да Гамы". Отмечается, что если "Волnа-Редондо" решит продать своего форварда, то предпочтение будет отдано "Васку".
Ну,вот и первые ласточки! Серия С не слишком ли глубоко?

ViAn сказав...

Стас, взагалі гравець належить не Волпа Редондо. Грає тут в оренді річній. Тому історія, що Волпа думає продавати його чи ні - дуже загадкова. Він належить зовсім іншому ФК, який грає ще нижче, ніж серія С. Тому про якісь 6 млн - смішно. Гра агентів. Може Динамо дісно ним цікавиться. Але не думаю, що хтось за цього гравця буде платити більше ніж млн. Рівень не той. 25 років, розкрився лише в 2022 році, майже в 25. Таке пізне розкриття в Бразилії - звична історія. Скоріше за все Динамо дійсно шукає форварда і в Бразилії. Це ж не дивно. єагенти пропонують свої варіанти. Бразильці можуть переїхати грати в Україну, бо для них гроші мають значення. Але точно не топові гравці. Тому я б не сприймав поки серйозно цю інформацію конкретно про Леле.

Стас сказав...

Очень похоже что новый центр форвард в ДК таки будет.

ViAn сказав...

Стас, однако наскільки приємно бачити в основній обоймі Пономаренка, Пашка, Гусєва молодшего. Вже у такому віці їм дають шанси себе показати. Значить їх бачать і на них розраховують.
А форвард... краще давати грати Пономаренку, ніж купувати аби кого. Якщо ж форвард дійсно якісний, то це інша справа.