суботу, 22 липня 2023 р.

Показушний оптимізм?

 

Збори Динамо завершились. Через тиждень розпочинається чемпіонат. Зовнішньо ми бачимо повну ідилію. Все красиво. Всі матчі виграли. Футбол був веселим. Грали майже всі. Налаштування є. Атмосфера також присутня. Молодь вмотивована. Основа так само чітко проглядається. Ярмоленко вніс в середину колективу свою атмосферу. Дійсно такої особистості не вистачало. Але реальність покаже матч із Мінаєм. Бо товариські ігри – товариські. А офіційні – зовсім інше.


Клуб м’яко не акцентує увагу на тому, що зі зборів зникли Яцик і Боль. Були і зникли. Інсайдери тут, як завжди, допомагають. Гравці скоріше за все будуть грати за Зорю. Та це ж далеко не всі нюанси. Денис Гармаш впав у немилість. І так само пропустив збори. Контракт у нього тривалий. Не були на зборах Рамірес, Лонвейк і Перріс. Рамірес вже працевлаштувався майже. Лонвейк шукає новий клуб. А Перріс є у заявці на новий сезон. Однак він жодного дня на зборах не був. Все це така каша в середині. Всі знають, але всі мовчать.

Я б акцентував увагу на іншому моменті. Крістіан Біловар. Цілком ймовірно, що це майбутній зять ІМСа. Може і ні. Але вірогідність висока. І от на зборах награвалась пара Попов – Біловар. Дячука суттєво посунули. Хоча він показав себе якісно. На диво якісно. Біловар же лажав регулярно. От і виникає питання, що є пряма протекція. І що саме через це Антон Боль поїде в оренду. Динамо ж отримає проблему в центрі захисту. Готовий помилитись, щоб Біловар так заграв і всіх здивував.

Безумовно головна проблема – один форвард у складі. І яким би Ванат не був талановитим, та він має специфіку заробляти жовті і червоні. Можливо подорослішав. Побачимо. На позиції форварда активно награють Беніто. Можливо, що варіант цей буде основним резервним. Бо Горбач поки не вражає. Чи шукатиме Динамо форварда? За чутками все навпаки, що один з четвірки Нещерет, Вівчаренко, Ванат і Бражко можуть залишити Динамо цього літа. Хороші гроші, конкретний інтерес.

По самим зборам варто сказати, що Лєднєв, Малиш і Діало провели сильні збори. Показали себе готовими гравцями для гри в старті. Назар Волошин так само підтвердив свої зазіхання грати в основі. Конкуренція на деяких позиціях висока. Я не здивуюсь факту, що Навін Малиш буде грати в старті. Тому оренди і розчистка складу цілком можливі. Ситуація Бражко – Сидорчук напевно сама складна, майже як і Бущан - Нещерет. Сидорчук – капітан. Бражко – великий актив. І йому треба грати. Грати стабільно зі старту. Чи є вірогідність того, що Сидорчук поїде в інший чемпіонат? Є. На ньому вже не заробиш. А Бражко при хороших умовах можна продати через рік-два.

Тому Динамо створило оптимістичну картинку перед початком сезону. Але реально проблем достатньо. Перші матчі покажуть реальний стан справ.

Дякую ЗСУ за можливість писати про футбол!

20 коментарів:

Parker сказав...

Усім вітання!
Окремо слова підтримки Одесі та одеситам!
По зборах:
1. Ярмоленко не вивозить усі 90 хвилин, тому або вихід на заміну, або акцент на вирішення долі матчу у першій половині гри. Але розуму в атаці Андрій додав суттєво!
2. З форвардом біда! Дійсно, біда в тому, що він один. Беніто хоч і награвався, але це зовсім не рівнозначна чи хоча б близька до такої заміна.
3. Вівчаренко торгують у АПЛ. З одного боку, це добре як для молодіжної та першої збірної, та й для "Динамо" можливість отримати непогані гроші; з іншого - хто за спиною Дубінчака? Універсали Караваєв та Малиш?
4. Сидорчука, звісно, не продадуть, але, гадаю, і Бражка не відпустять, хіба пропозиція буде аж надто цікавою.
5. Поки що Шапаренко не набрав хорошої форми - наслідки травми вдаються взнаки. Враховуючи одну з ключових ролей Миколи у побудові командної гри - це тривожний симптом.
6. Щодо Боля та Яцика в "Зорі": в обоймі маємо чотирьох захисників - Попова, Сироту, Дячука та, як розумію, Біловара. Тому вирогідність появи у складі Боля досить сумнівна. У півзахисті теж гравців дуже багато, куди в ці побудови втиснути Яцика теж не дуже зрозуміло.
7. Рівень суперників на зборах, за винятком, мабуть, "Янг Бойз" та арабів, був достатньо низький. "Шахтар", здається, виграв лише один матч в "Утрехту", але у гірників суперники були рівня Ліги чемпіонів або Ліги Європи. У нас - досить скромні. Тому висновки робити не має сенсу. Подивимось на перші тури УПЛ та третій кваліфікаційний раунд Ліги Конференцій. Чекати лишилося зовсім трохи!

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Ежели за Вивчаренко англичане дают хорошие деньги,то надобно продавать! Это хорошо и для бюджета клуба ДК и для национальной сборной.

ViAn сказав...

Вівчаренко ще не у тому статусі, щоб йти кудись за серйозні гроші. Хоча, дійсно АПЛ займає позицію придбання українських гравців за хороші гроші. Це політика така. Тому Вівчаренко можна продати, та піде він у статусі запасного. Миколенко і Забарний йшли гравцями Збірної. Тут все інакше. Вівчаренку б стати стабільно основним в Динамо і почати викликатись у Збірну, конкурувати із Миколенко.


Стосовно резервів, то легко побачити, що наступного сезону склад Ю19 буде докорінно змінений. По суті 2006 рік буде там домінувати із невеликими вкрпаленнями 2005 р.н. Кажуть, що і 2007 почне світитись. Є там декілька талановитих гравців. А 2006 у Динамо - дійсно потужний набір гравців. І, як би дивно це не звучало, деякі з цих гравців можуть з'явитись у заявці першої команди вже по ходу сезону.

Стас сказав...

Всё,что можно удачно продать...Так и нужном делать! Тут другое,когда президент клуба лезет туда куда ему лезть не гоже....! Но это ведь ИМС! Это когда х.й его знает где найдёшь,где потеряешь!

ViAn сказав...

Стас, щоб продати треба це робити в правильний момент. Забарного і Миколенко продали у правильні моменти. Хоча Забарного можна було продати на півроку раніше. Сума була б більшою.
Треба виграти чемпіонат, якісно зіграти в єврокубках. І тоді можна продавати. Вівчаренко поки на серйозному рівні мало світився. Одне Євро молодіжне - дрібниці. Тому наразі немає гравців, яких можна хорошо продати. Продати можна безумовно. Однак, не за ті гроші, за які продають гравців після хороших сезонів.

Стас сказав...

ViAn,я не удивлюсь ежели продадут ещё и Шапаренко в паре с нашим голкипером! И это будет правильным,с моей точки зрения!

ViAn сказав...

Стас, неможливо продати гравців після таких важких травм легко і дорого. ІМС не ідіот. Команда вмотивована на чемпіонство. З моєї точки зору рік тому треба було продавати Бущана, Циганкова, Забарного і Шапаренка. Тоді був дуже зручний час.

Parker сказав...

Привіт усім! Поки не дивився ТТТ, тому хочу сказати кількаслів про Дніпро 1. Яким же розбалансованим і невпевненим було у минулому сезоні "Динамо", якщо програло гонитву за першість такому Дніпру! І дніпряни ж практично нікого не втратили, тобто це той самий умовно бойовий склад. Ще раз переконався, що то не суперники були аж надто потужні в чемпіонаті, а ми були абсолютно неконкурентоспроможні.
Я так розумію, ще чекаємо на Оліфіренка?! Кабаєву слід замислитися!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Що там у Дніпра - їх справи. Добре відомо, що минулий сезон у них не був рівним. Була потужна перша частина сезону і доволі середня весняна частина. Навесні Динамо виграло у Дніпра. .тому побачимо як буде. Без Довбика і Піхальонка Дніпро - команда середняк нашого чемпіонату.
Стосовно Аліфіренка, то він грав центрального наадника у Чорноморці. Якщо прийде в Динамо, то лише резервістом Ваната. А Кабаєву треба думати про Самбу і Волошина, які є амбітними і кваліфікованими гравцями.

Стас сказав...

Смотрю первый тайм с Минаем...Что сказать,а то, что знаю и так, ДК нужно покупать опытного центрального защитника!

Leonidas B сказав...

Усій спільноті мої вітання! Усіх з першою перемогою Динамо в першому матчі УПЛ, гарний тільки рахунок, а гра не дуже, були проблеми, добре що суперник низької кваліфікації і не покарав Динамо. Подивимось як воно далі буде, напричуд вдало пройшли заміни, Бражко, Караваєв та Беніто добавили гарного темпу в гру.

Стас сказав...

Наша головна проблема — позиція центрального захисника. У нас є багато молодих футболістів цього амплуа, але для такої позиції насамперед потрібен досвід. А його в наших молодих гравців якраз і немає. Можливо, цю проблему ми вирішимо до кінця трансферного вікна.
Ну,собственно,что и следовало ожидать! Не подводит меня мой холопский розум.)))

ViAn сказав...

Не треба було віддавати Боля і не треба було брати Біловара-Суркіса. Не розумію іншої складової появи цього гравця у складі Динамо. Всі ж це знають хто він є і чому грає в старті. Не по ділу. Луческу треба не займатись такими історіями. Он і в дублі зараз Іщенко, Суркіс і Гусєв. Хоча Гусєв безумовно кращий гравець вчорашнього матчу. Історії про досвідченого центрбека - добре. Та щоб когось купити треба для початку когось відпустити, треба починати саме з Біловара. А потім... Всі ж побачили, навіть за 10 хвилин, чому Бражко краще за Сидорчука.
А виграли по ділу. Мені гра Динамо сподобалась. Шапаренко і Ярмоленко - безумовно високий рівень футбольного інтелекту і виконавчої майстерності для нашої ліги.

Стас сказав...

ViAn,я всё равно считал и до сих пор считаю что нужна покупка опытного центр защя! Лега, понятное дело.И пускай молодёжь у него учится.

ViAn сказав...

Стас, досвдчений центрбек - завжди складна історія. Особливо для Динамо з його внутрішньою субкультурою. В цій істррії єдиний варіант - Домагой Віда. Він був би дійсно потрібним варіантом. тобто тут він свій і авторитетний. Або це повинен бути умовний Серхіо Рамос. Знайти такого авторитета - важка історія. А просто досвідчений центрбек... заклюють.

Стас сказав...

ViAn,так я про что...Безусловно нужен лидер по натуре! Такой чтобы с него пример брала наша молодёжь в центре защиты.Ибо сейчас там лидера нет никакого, а некоторые и опустились по своему уровню.

Vitos сказав...

Шахта Чигиринського кажуть бере, цікаво кого наші розглядають. Були чутки про Драговича...

Стас сказав...

Журналист и комментатор Игорь Цыганык в программе "Цыганык LIVE" рассказал, ищет ли киевское "Динамо" центрального защитника.

"Киевское "Динамо" ищет центрального защитника. Ищет быстрого и левогогого центрального защитника. Это главное желание Луческу. Но пока не получается договориться с теми вариантами, которые нужны Луческу. Потому как сказал Игорь Суркис, не все хотят ехать в Украину. А те, что предлагаются - не подходят. К концу трансферного окна еще будут определенные новости.Потому что мы понимаем, что чем ближе к концу трансферного окна, тем больше появляется вариантов. Потому что футболисты, которые не смогли найти себе клубы, ищут себе место для продолжения карьеры".
Не особо Цыганыку я верю,но...Вот, пока так.

ViAn сказав...

Всі ці історії. Куди цікавіше те, що ІМС сказав про Яремчука. Про те, що йому треба знизити апетити. І це багато про що може говорити. Хоча, я не знаю навіщо Динамо Яремчук... Можливо, що йому потрібне Динамо - да. Бо у нього кар'єра летить у прірву. Та така людина прийде і закриє двері Ванату. Навіщо?

А от центрбек - філософська історія. Впевнений, що кандадатури давно узгоджені. І вся історія в торгах. Які далеко не факт, що будуть успішними. Наявний список центрбеків для ношого чемпіонату достатній. Та й у дублі є цікаві гравці.

Стас сказав...

ViAn,ну,у Луча в приоритете как раз центр защ!