вівторок, 19 вересня 2023 р.

Задача у всіх одна - перемога!!!

 

Сьогодні розпочинається ЛЧ. І цей тиждень – єврокубкова осінь. Динамо відсутнє на цьому святі футболу. Навіть на юнацькому рівні. Хотілося б вірити, що цей сезон буде перехідним. І Динамо виграє чемпіонат, кваліфікується у груповий етап ЛЧ. Що молоді хлопці подорослішають і зможуть давати більш стабільний результат і якісну гру. В наступному сезоні на 99% буде інший тренерський штаб. Хоча всі ми здогадуємось який. Але сюрпризи завжди можуть мати місце. Та, згідно існуючої логіки, наступним тренером буде СаШо. Так, багато хто буде не в захваті від такої ідеї. Але багато хто підтримають. Правда ми ж пам’ятаємо обіцянки про те, що Динамівські Серця не будуть знову тренувати просто за своє минуле в Клубі. Та обіцянки 3 роки тому – одне, а сьогодення – зовсім інше.


Реальність така, що осінь у єврокубках буде без Динамо. Ми це відчуємо. А Єврокубки скоріше за все – ні. Бо ми б зараз там були статистами. Сам єврокубковий сезон буде доволі яскравим. У ЛЧ цікаво подивитись на шахту, оцінити їх регрес чи прогрес в порівнянні із попереднім сезоном. Все ж в групі суперники на цей раз як мінімум простіші, зручніші. Інтрига у головному фавориті ЛЧ. Барселона чи МанСіті? А ще є Арсенал і Баварія. Є амбіції і інвестиції. Влітку трансферів було багато. І грошей витратили так само дуже багато. Особливо Челсі і Аль Хіляль. Але ПСЖ, Арсенал, Тотенхем і МЮ вклали багато грошей. Та особисто у мене враження, що єдина команда, яка по справжньому посилила свій склад – Реал. Бо беруть не кількістю.

Динамо матчем із Ворсклою відповідало на ряд питань. Ставка на Бражка в центрі поля – справа вирішена. Назар Волошин – ставка в групі атаки. І ця ставка також себе виправдовує. Ще 2 молодих гравця стабільно в старті – хороший сигнал. В атаці вчора була хороша гра. Зіграли агресивно з перших секунд, раціонально розподілили сили, правильно розставили акценти. Достатньо хороших моментів у атаці. І мінімум небезпеки біля своїх воріт. Хороша гра. Заслужена перемога. Тепер нас чекає ЛНЗ. А там знову всі знайомі хлопці: Селін, Калюжний, Рибалка, Наумец, Олійник, Хобленко, Норенков, Самойленко. Зібрані динамівці з усього всесвіту.

Дякую ЗСУ за можливість дивитись і писати про футбол.

7 коментарів:

Parker сказав...

Привіт усім!
"Шахтар" має можливість посперечатися хоча б за третє місце у групі з "Антверпеном", хоча це не точно. Але намагатися можна і за певного збігу обставин та фарту не бачу нічого неможливого.
Зараз наш чемпіонат є досить непередбачливим, той же "Шахтар" втратив очки в поєдинках, коли на них не тиснув тягар єврокубків. Та й іншим колективам хоч, можливо, і бракує майстерності, але завзяття та впертості вистачає.
Дуже сподіваюсь, що тренерський штаб донесе до свідомості гравців, що прохідних матчів не буде, що кожна команда чемпіонату, де б в турнірній таблиці вона не знаходилася, бможе дати бій і відібрати важливі пункти.
Хрестоматійним прикладом є одне з чемпіонств Реброва, коли ми двічі поступилися прямому конкуренту "Шахтарю", а той, в свою чергу, втрачав очки з середняками та аутсайдерами, що й привело на перше місце саме "Динамо".

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Проблеми шахти - проблеми шахти. Об'єктивно 3 місце і хоч якісь очу=ки у цій групі - буде фантастично. Їх шанси в чемпіонаті... їх же тягнуть судді. Це об'єктивно. Саме тому 20 і 21 збираються президенти фк і лише 1 президент не може приїхати. Відомо добре, що це рінат.

А по Динамо, то немає наразі гри стабільної. Вочевидь склад якісний. Хоча наша молодь не розкручується трансфермаркетом. Ванат у минулому сезоні забив багато голів, але у вартості не додав. А от у шахти додають цінник всім, капітально додають. А Ванат і в цьому сезоні показує якісний футбол. Тому тут добре, що є Ярмоленко. Саме його фактор повинен бути ключовим в налаштуваннях на матчі і результатах. Рівень рішень від нього і далі на найдзвичайно високий. Наразі Ярмоленко - зараз найсильніший гравець чемпіонату. Об'єктивно.

ViAn сказав...

Можна сміливо сказати, що все в ногах і головах Динамо. Графік доволі сприятливий. Головний суперник гратиме у більш складному графіку із переїздами важкими. Треба грати і вигравати у кожному матчі. І 1 місце буде нашим.
Дуже радий за Бражка. Він сьогодні заробив гол + пас. І гол показує його сильну сторону - бачення поля і поставлений, потужний удар з 30-40 метрів. 2-й матч в основі і він сміливо може назвиватись одним з найкращих, я б сказав найкращим, гравцем сьогоднішнього матчу.

Parker сказав...

Привіт усім!
Я сам неодноразово тут писав, що кубок України є одним з найнепотрібніших турнірів для клубів. Особливо це стосується тих, хто претендує на ЛЧ чи ЛЄ. Звісно, що і "Динамо" входить до кола цих команд.
Але сьогоднішня поразка "Оболоні" була аж надто ганебною! На відміну від матчу з "ЛНЗ", сьогодні команда не бігла, не грала у комбінаційний футбол (та й взагалі в будь-який футбол!), складалося враження, що гравці тільки побачили одне одного.
Репутаційний мінус цієї поразки полягає в тому, що тепер "Оболонь" спокійно може стверджувати, що результат матчу чемпіонату був несправедливим і в тому числі - через суддівські помилки. А от бач, сьогодні помилок не було і результат протилежний. Як цього не розуміють у клубі - мені дивно. Хоча ні, не дивно! Адже менеджмент клубу, який призначається не за професійні якості, а через прихільність президента, до подібної думки дійти не може.
Можна програвати по-різному, як от "Дніпро" поступився "Поліссю" у серії пенальті, можна програвати різним суперникам, як ми поступилися "Чорноморцю". Однак не можна допускати таких репутаційних втрат! Єдиним гідним виходом з цієї ситуації буде беззаперечна перемога у другому колі над "Оболонню".
Розбирати гру окремих виконавців, стартовий склад та заміни не хочу - все було на низькому рівні.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Я матчу не бачив, тому не можу щось сказати. Але вочевидь, що Пономаренко в наступному матчі, якщо Ванат не одужає, може вийти в старті. Радикально. Але ви ж подивіться, що по суті в запасі був лише Царенко і Волошин. Лише вони могли посилити атаку. Травми Шапаренка і Ваната для Динамо критичні. Як і по суті безальтернативність Дубінчака, який сьогодні обрізав команду. Вівчаренко, як по мені, поивнен грати. Як розумію, що він вже одужав і тренується в основній групі.

Луческу визнав свою помилку із складом. Це важливо. Зараз головне - матч проти Олександрії. Треба перемагати. Та дійсно невідомо те, чи був кубок свідомо принесений в жертву, чи хотіли взяти легкою прогулянкою, чи дійсно не вистачило мотивації і майстерності...

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ось про це, а саме про безальтернативність Ваната та Шапаренка я і говорив. Беніто може поштовхатися, пробігтися, а от в комбінаційній складовій слабенький. Аналогічно і з Шапаренком, він додає варіативності атакувальним діям, в чому той же Андрієвський теж не хапає зірок з неба.
Невпевнено зіграв Бражко, який не проявив себе а ні в атаці, а ні в обороні. Гол прийшов з тієї точки, де мали б підбирати саме опорники.
Плюс, як правильно сказав Луческу, команда не налаштувалася на гру. Хоча у мене виникає питання, а хто має налаштовувати команду, як не головний тренер?

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Мотивація - справа спільна всієї Команди. Тренер може додатково зарядити. Але мотивація - налаштування гравців. Індивідуальне для кожного і загальне в процесі підготовки до конкретного матчу, по ходу гри. Тут важливо мати в запасі резерви на підсилення. У данному матчі резервів не було. Царенку шанс не дали, тому по суті лише Волошин був. А треба було мати більше варіантів.

Казати про Бражка в данному матчі не можу. Я матчу не бачив. А епізод із голом - обрізка від Дубінчака. Він просто віддав жахливий пас. А потім якісно зіграла Оболонь, бо все чітко розіграла із якісним завершенням.

Я б не казав про мотивацію. Був важкий матч. Динамо не могло забити. Оболонь забила. А далі не знайшлось сил і резервів переломити хід гри. Це футбол. Тренерський штаб прийняв вину на себе. І тут я цілком погоджуюсь. Очевидний прорахунок Луческу.