понеділок, 4 вересня 2023 р.

Сучасне динамівське бюджетування....

 

Проваливши закриття трансферного вікна, коли навіть шахта підписала ще 2 гравців, Динамо не збирається зупинятись. І це все не трансфери на підсилення. Все навпаки. Динамо розчищає склад. Впевнений, що роботи тут ще буде багато. Бо дуже багато гравців, а грають одиниці. Зараз буде продовження чищення зарплатної відомості. Хоча, як повідомили інсайдери з татотаке, що в останній тиждень бюджет Динамо отримав додаткові 7,5 млн євро. Бонуси за Циганкова і Забарного. У цьому є плюс, що ці хлопці грають. Стабльно грають в хороших лігах. Відгуки у обох надзвичайно позитивні. Результати різні. Жирона в зоні ЛЧ, а Борнмут веде одразу боротьбу за виживання.


У Динамо дійсно дуже багато активів. Попри кризу. Той же Лонвейк перейшов в оренду до добротної бельгійської команди. Тепер черга за Перрісом і Гармашем. А там ще є Сідклей, Супряга. Трансферне вікно буде відкрите до середини вересня в багатьох чемпіонатах. Ще можна працевлаштувати і Бущана, і Шапаренка, і Сидорчука і багато інших гравців. Впевнений, що їх із задоволенням заберуть до себе ті  бельгійці, греки, турки. Розвантаження зарплатної відомості – важливо. А для гри в чемпіонаті достатньо 15 гравців. Все одно нижче 4-го місця буде важко опуститись.

Насправді Луческу дійсно допрацьовує сезон. На словах він каже, що хоче щось побудувати і щось залишити. Поки не видно перспективи. Єдине -якщо він дійсно зараз почне награвати активніше Нещерета, Вівчаренка, Бражка, Царенка. А може підключить Гусєва і Пономаренка. Якщо 3-4 молодих гравця почнуть по справжньому грати в старті і по 90 хвилини, то цим Луческу може закласти якийсь фундамент і залишити по собі слід, що він розкрив нові імена. Я бачу для нього це єдиним можливим варіантом.

Хоча, можна допустити, що він буде прагнути виграти чемпіонат. І дійсно тут шанси є. Однак, великого сліду він не залишить. Бо багато інших тренерів вигравали золоті нагороди з Динамо. А от перша осінь без єврокубків з 2005 року – дійсно слід. Дотренувався.

Дякую ЗСУ за можливість писати про футбол!!!

23 коментарі:

Стас сказав...

Ну,что Сидорчуку нужно пожелать самого хорошего и...Вот за этим и вернули Бражко!

ViAn сказав...

Стас, це все було заплановано. Але сам факт перехід капітана Динамо до аутсайдера бельгійської ліги... Але Сидору головне - вивезти родину від війни. Гармаш так само. Тому то і я кажу, що здивований тим, що все ж більшість складу Динамо на минулий сезон зберігло. А на цей сезон здивував Ярмоленко. У кожного свій характер.
Бажаю Сидорчуку комфортного завершення кар'єри в Бельгії із суттєво скромнішою зп, ніж в Динамо. Хоча, може ІМС і поступився грошима за трансфер заради більшої зп Сергію. Підозрюю, що цей виклик до збірної для нього останній. Бо далі буде викликатись вже Бражко.

Стас сказав...

ViAn,уметь вовремя и на пике продать это то ещё искусство! К сожалению ИМС не всегда на высоте в этом плане.А то что в ДК чистят зарплатную ведомоть так это не тайна никакая,ведь правда?

ViAn сказав...

Стас, ні не правда. Не чистить Динамо зарплатну відомість. Якби чистили, то Ярмоленка не підписували. Всі гравці які пішли і ще підуть, разом отримували таку зп, як Андрій. при тому, що у Гармаша і Сидорчука дійсно висока зп. Вони самі попросились. Сидорчук ближче до осені, трансфер вирішили швидко. А Гармаш наприкінці минулого сезону попросився. Тому він і не тренувався.
Динамо просто нарешті зробило хорошу стратегічну справу, логічну. Це я про відхід Сидорчука.

Parker сказав...

Усім вітання!
Не думаю, що Ярмоленко отримує дуже високу заробітну плату. Його цікавість полягає у подальшій роботі на адміністративній посаді в клубі. А те, що Сидорчук та Гармаш отримували найвищу зарплату - про це говорили багато хто.
"Вестерло" в цьому сезоні дійсно з 6 матчів програв 5, але в минулому регулярному чемпіонаті Ліги Жупіле виступив пристойно, досягши 7 місця. З урахуванням таких потужних команд, як "Брюгге", "Андерлехт", "Гент", "Генк" та "Антверпена", який долучився до цієї групи і став чемпіоном, сьоме місце - не такий вже й поганий результат. Не факт, що сьогодняшнє "Динамо" було б конкурентним у такому товаристві.
Подивимось, як буде виглядати Бражко і чи будуть йому довіряти, або сподіватимуться на перевірені кадри в особі Шепєлева або Андрієвського.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Скажу так, що Ярмоленко отримує у 2 рази більше ніж Шапаренко, в 2,5 рази більше, ніж отримував Сидорчук і у десь 3 рази більше, ніж отримував Гармаш.

Leonidas B сказав...

Доброго вечора шановне панство, вітаю з позитивним результатом сбірної, добрий керманич все ж багато значить, сбірна України тримала стрій перед Англією, таки змогла досягти позитиву, зробили для нас разом із ЗСУ день. Вітаємо хлопців! Що до Дінамо то після відхіду Сидорчука звісно логічно чекати більше молоді у старті Динамо, може у молоді буде стімул грати більш якісно щоб попасти в збірну, для Реброва фаворітів не має.

ViAn сказав...

Леонід, доюрого вечора!
Збірна безумовно зробила результат. На щастя зараз основна обойма Збірної - легіонери із провідних чемпіонатів. Ці гравці існують в конкурентному середовищі і тому їх рівень дозволяє давати результат проти такої потужної збірної, як Англія. В майбутньому в старті будуть грати на 90% легіонери. А може і всі 100%. Це об'єктивна історія сьогоднішнього дня.
А ЗСУ радують кожен день. Молодці.

Parker сказав...

Привіт усім!
Цього разу наша збірна не виглядала настільки невпевненою, як це було у матчі в Англії. Найкращими, дійсно, були легіонери. Рівень гравців з АПЛ та УПЛ кидався у вічі. Лише одна літера в абревіатурі, а яка різниця! Тішить те, що наші футболісти грають у провідних європейських чемпіонатах, з їх інтенсивністю, жагою досягти результат, самовіддачеею та грою поруч або проти найкращих виконавців світу!
Не тішить тільки те, що футболісти "нинішнього Динамо" майже не відіграють хоч якоїсь ролі в цьому оркестрі. В старті - жодного польового гравця, а на заміну вийшов тільки Буяльський. Сидорчука, який теж вийшов на заміну, вже не рахуємо.
Сподіваюсь, що умовні Караваєв, Ярмоленко та Ванат, які відпочивали в цьому матчі, допоможуть нашій збірній у грі з італійцями.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Тоьлько первый тайм а уже 2-0.Ну,да.Я примерно этого и ждал.Вторая игра в спарке есть вторая игра.Дальше можно не смотреть!

ViAn сказав...

Стас, все найцікавіше буде у 2 таймі. Італія завжди максимально незручна для наших клубів і Збірної. Але ця Італія не настільки і потужна. І ця Україна має ким посилити гру. Італія і далі сильніша. Але різниця в класі між командами скоротилась зараз. Та, безумовно, нічия - буде видатне досягнення.

Стас сказав...

ViAn,во втором тайме пропустим ещё и не один.Забьём ли? Сумливаюсь.

Leonidas B сказав...

Доброго вечора усім! На жаль ддива не сталось. після прикрих помилок під тиском італійців привезли собі два голи, але свій забили теж після помилки сеперника, далі все ж Італія була набагато ближче до голу ніж наша збірна, позитив цього матчу що змогли вернутися в гру. Далі треба тільки перемагати та сподіватись на англійців, які в змозі відібрати очки в Італії. Так сподіваємось, що до відбору до ЧМ може і Ребров зробить команду, час є.

ViAn сказав...

Мудрика випустили вчергове. Ця людина за 30 секунд до фінального свистка спокійно набиває м'яч на камери, а не швидко вкидає його з ауту... Мудрик може і має потенціал, але з його виходом, і виходом Яремчука, у нас зникла та агресивна і змістовна гра, яка була перші 10-12 хвилин другого тайму. Здавалось, що ще трошки і дотиснемо. Після виходу супер Мудрика вся гра зникла...

Parker сказав...

Усім вітання!
Вже можна повертатися до наших внутрішніх питань. І одне з них поставив, здається, Кабаєв: "Чому Мудрика продали за 100 мільйонів, а Циганкова - за 5?" Це я в контексті назви цього допису від ViAna. Не здивуюсь, якщо того ж Судакова продадуть за 30+ мільйонів, адже "Шахтар" вміє це робити.
Цікаво, чи розуміють власники "Динамо" той факт, що значна частина проблем в клубі через непрофесійний менеджмент?!
З одного боку, маємо черговий раз гучні заяви про боротьбу за чемпіонство, а з іншого - провальну трансферну компанію, під час якої не підсилена жодна позиція, яка цього потребувала, а деякі позиції ще й додатково послабилися.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
По Судакову я все ж не погоджуюсь. Це футболіст, якого своєчасно підпустили, він стабільно отримував довіру. І прогресував. Судаков - якісний футболіст високого рівня. І він буде ще додавати і прогресувати. Мудрик треба було ще доводити. Цілком можливо, що він би через рік-два у шахті за рахунок довіри і домашньої атмосфери став би гравцем високого рівня. У Челсі проблеми у всіх гравців зараз. Але Мудрик кокурує із ще одним новачком Мойзесом Кайседо на титул головного трансферного провалу десятиріччя.

Динамо підсилило 2 позиції за рахунок Ярмоленка і Бражка. В інших позиціях слабше не стало, ніж навесні. Тому я б все ж думаю, що за золото ми поборемось. Склад для цього вкомплектований достатньо.

Parker сказав...

Вітання, ViAne!
У нас проблема з форвардом. Вона полягає в тому, що він один. У нас проблема з центральними захисниками, про яких говорять, що вони ще досить молоді та недосвічені, але таке можна сказати хіба про Дячука, який став з'являтися в основі лише з весняної частини минулого чемпіонату. Попов та Сирота вже достатньо пограли в основі і не тільки у внутрішніх змаганнях. Завдяки Бражку посилилася позиція опорного півзахисника, на якій, маю сподівання, Бражко зможе розкритися та закріпитися. І тут же ця ж позиція послабилася через відхід Сидорчука. Можна скільки завгодно розповідати, що Сидорчук не тягне, що Луческу вижив з розуму і ставив Сергія у склад зашкоджуючи загальнокомандному успіху. Але Ребров теж ставить Сидорчука, не зважаючи ні на що. Не думаю, що Ребров не розмірковував про запрошення тих чи інших виконавців, не спостерігав за грою Бражка в "Зорі" в минулому році. Але ж його однолітки Забарний, Судаков та Ванат у збірну запрошені, а Володимир - ні.
Сидорчук та Бражко повністю закривали питання щодо позиції опорного півзахисника в "Динамо", як буде зараз - велике питання. Наявні Андрієвський та Шепєлєв теж не дуже складали конкуренцію на цій позиції а ні в клубі, а ні в збірній. Якщо трансфер Гармаша, який досить рідко і не на довго з'являвся на полі, не є послабленням, то перехід Сидорчука, який ледве не більше всіх був заграний з польових гравців - то втрата. Хто б не вийшов замість нього в опорну зону, партнерам прийдеться призвичаюватися до взаємодії з новим виконавцем, хоч би він і вже багато років в обоймі.
Позиція Шапаренка теж достатньо тонка, в минулому році усі бачили, що його так ніхто замінити і не зміг.
Питання щодо позиції Буяльського в тому сенсі, що гравця з аналогічним скілсетом в "Динамо " нема, а під умовного Царенка треба перебудовувати структуру командної взаємодії, адже Антон не є аналогом Віталія.
Саме це я мав на увазі, коли писав, що трансферна компанія провалена, а команда не стала сильнішою. Та й перші результати сезону не виглядають обнадійливими. Завдяки купі не зіграних матчів ми за втраченими очками можемо піднятися до гори турнірної таблиці, але ці 3 поєдинки ще треба виграти. Поки нам сприяє те, що проблеми є в усіх команд, усі втрачають очки, результати матчів дуже складно передбачити.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, а хтось звернув увагу на Реброва і його політику складу? Сидорчук і Буяльський - доволі близькі Реброву особисто гравці. І тому вони грали за Збірну. Зрозуміло, що у Сидорчука і Буяльського є певний рівень. Це люди, які зіграли під 100 матчів у єврокубках. Тому для Збірної - актив. І Ребров тут раціонален. На 15-20 хвилин вони потрібні. Це теж важливо, мати досвід в запасі.
Але я б взяв Юргена Клопа і Джордана Хендерсона. Тренер зрозумів, що ветеан, капітан і гравець збірної Англії тягне Лівер вниз. Та ж історія і з Фабіньо, Чемберленом і іншими гравцями. Лівер змінив центр поля. Сидорчук - досвід. Бражко - капітан молодіжної Збірної. Перспектива. Кращий молодий гравець минулого сезону. Не Судаков кращий, а Бражко. І Бражку, щоб прогресувати, треба грати. Судаков вже повноцінний 4-й сезон грає на дорослому рівні. Бражко зіграв лише 1 сезон. Тому він буде грати і буде викликатись у Збірну. Цілком можливо, що вже на матчі листопаду саме він буде грати зі старту на позиції опорника.

За спиною у Бражка є македонець Рамадані. Молодий і талановитий гравець. Він теж повинен отримувати свій ігровий час хоча б періодично. Нападника у Динамо другого немає. Але є Матвій Пономаренко. Він є. І він може отримати свій шанс. Може. А там все буде в його голові і ногах. Об'єктивно Матвій - дуже цікавий форвард. У нього є фізичні данні, швидкість, технічний рівень високий для таких габаритів, удар поставлений з обох ніг, на другому поверсі він грає якісно і, головне, - футбольний інтелект. Краще він буде резервним варіантом. Таке буває, що гравці в 17 років починають грати на дорослому рівні і дають результат.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дозволю собі з Вами не погодитися. Ребров не викликає близьких йому гравців. Він викликає тих, хто є кращим на тій чи іншій позиції та хто має постійну ігрову практику. Ребров має можливість запросити хіба не по 3 гравці на кожну позицію, але Бражко в цей перелік не потрапив. Гра в "Зорі" - це не одне й те саме, що гра в "Динамо". Структура та тактика зовсім різні.
Щодо Пономаренка: ситуація певною мірою подібна до Бражка: молодіжка та основа грають в різний футбол, плюс Пономаренку ще треба перейти з дитячо-молодіжного на дорослий рівень. І ми усі знаємо, що далеко не всі проходять цей етап успішно.
Рамадані, на мою думку, скоро попрямує маршрутом Лонвейка та Перріса.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Ребров викликає свій список. Він свідомо ігнорує багатьох гравців, які зараз показують доволі якісний футбол. Тренери в цих питаннях всі однакові.
Стосовно Бражка, то як можна викликати гравця, який не грає? Не грав Бражко в цьому сезоні. Ті лічені хвилини, які він отримував - об'єктивна причина відсутності виклику. Всьому свій час. Жоден гравець за 1 день, 1 матч не стає лідером. Той же Ярмоленко, Хачеріді у свій перший сезон в основі викликали багато запитань. Але тренер довіряв. Питання довіри для будь-якого футболіста критично важливе. Мессі і Кріштіано Роналду у своїх перших сезонах теж мають слабеньку статистику. Мессі починав в тіні Роналдіньо і Ето'о.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ребров має можливість запрошувати усіх найкращих - у нього нема жодних обмежень щодо клубу чи чемпіонату іншої країни. Він що, сам собі ворог, щоб не викликати того, хто може бути корисним збірній?
Ви самі зазначаєте, що за один матч чи навіть кілька матчів лідерами не стають. Тому Бражку, який, фактично, в цьому сезоні не грав, треба як мінімум, півсезону, щоб стати дієвою ланкою цього "Динамо". А можливо, і не стати. Ми ж знаємо безліч прикладів, коли талановиті вихованці клубу не змогли себе зарекомендувати і пішли в інші команди. Які аванси видавали Калитвинцеву-мл., Цитаішвілі, Харатіну і т.д. Але в кожному конкретному випадку щось не складалося: тренер не знаходив спільної мови з гравцем, побудова гри потребувала гравця з іншим функціоналом на конкретній позиції, хтось проявляв себе більш переконливо, травми, дискваліфікації...
Я буду дуже задоволений, якщо Бражко виросте в гравця рівня національної збірної та перевершить умовного Сидорчука чи Степаненка. Але на разі це тільки перспектива.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, я б не порівнював історію Харатіна і Бражка. Тим більше Цитаішвілі і Калітвінцева. Харатін показав себе лише при Реброві у Ференцвароші. Бо у нього була довіра. Але далі на нього ставку не робили. Бражко - історія гравця, який не просто показав себе в оренді. Він вже до оренди мав високі шанси на обойму. Але вирішили дати йому можливість показати себе в Зорі. І він показав себе. Кращий гравець Зорі минулого сезону. І тут вся справа саме у виконавчій майстерності, футбольному інтелекті. Я вже писав, що не можна порівнювати Бражка і Сидорчука. Абсолютно різні гравці за своїми можливостями. Я називав раніше точні хвилини в певних матчах цього сезону, які показують можливості Сидорчука і можливості Бражка. Сидорчук - вже вчорашній день. Бражко може бути завтрашнім днем для Динамо і Збірної. Може і не бути. Життя в наш час вкрай непередбачливе. Ми побачимо вже завтра старт. І завтрашній старт покаже, чи буде ставка у Луческу на Бражка, чи не буде.

Parker сказав...

Усім привіт!
Чемпіонат повернувся, і "Динамо" повернулося на шлях перемог. Вчора команда виглядала досить впевнено, могла забивати більше, ніж 2 м'ячи, але з певного моменту почали піжонити замість того, щоб зіграти простіше та надійніше.
Порадувало те, що ми вперше в цьому сезоні не пропустили, хоча постріл Кане був дуже непоганий. Але й відповідь Кабаєва була не гіршою.
На диво не налажав жоден з центральних оборонців, хоча Біловар виглядає дуже невпевнено.
Бражко, Андрієвський та Буяльський повністю переграли своїх візаві в центрі поля. Волошин та Ярмоленко - це як завзятість молодості та досвід старшого віку: один біжить і накручує, інший кількома передачами створює моменти для партнерів.
В цілому виграли впевнено, але здалося, що "Ворскла" зіграла нижче своїх можливостей. Будемо спостерігати далі.

З повагою, Parker.