пʼятницю, 29 вересня 2023 р.

Продовжуємо падіння...

 

Скільки вже можна цього негативу? Скільки можна пробивати дно тоді, коли вже дно, здавалось би, давно досягнуто і саме час потихеньку спливати? У всіх сферах життя історія така, що нижче завжди є життя. Напевно, багато хто, з часом звикають. От і для нас скоро груповий етап Ліги Конференцій буде досягненням. Просто участь у груповому етапі. Мова не про якісь амбіції. Сам факт участі. Сам факт участі в чемпіонаті і кубку також можуть стати досягненням. Безумовно, ми ще не впали так низько. Однак життя в умовах війни і обмеженості по грошам, по можливості запрошувати якісних легіонерів, цілком реально може дати неочікувані результати вже в цьому сезоні.


Про що я? Багато хто з нас знає про фактор нових клубів в УПЛ. ЛНЗ, Полісся, Оболонь… А є і клуби, як Рух, які вже не такі і новачки. Але в клуб вкладають гроші. І, що найцікавіше, вкладають в інфраструктуру і в дитячу школу. Перші плоди – 2 поспіль виграних чемпіонати дублерів. Доволі переконливий виступ у юнацькій ЛЧ. На днях всі побачили як вчорашні юніори, а сьогодні – гравці основи, винесли за грою в одні ворота шахту. Результат там дійсно нічия. Але зміст гри, що до вилучення ракицького, що після – тотальне домінування в агресії, в кінцевій фазі, у творенні гольових моментів від Руха. Склад Руха в цьому матчі 22 роки. Вік воротаря і захисту 20 років. Це все історія про молодь і досвід. Якщо є бажання, фізична готовність, базова школа і якісна підготовка до суперника, то гра і результат здивують.

Я вважаю, що в поточних умовах, коли відсутня можливість запрошувати якісних легіонерів, саме шлях, який обрав менеджмент Руху, буде давати результати. Ця команда найближчі сезони точно буде прогресувати і мати амбіції навіть на золото. І, що важливо, навіть зараз, коли основна обойма 2-х золотих сезонів у дублі перейшла в першу команду, що дубль Руха і далі веде боротьбу із дублями шахти і Динамо. Значить там і далі достатньо нових талантів, які прийдуть на зміну тим, кого працевлаштують в інші клуби наступного літа за хороші гроші, в хороші чемпіонати. Попит на гравців Руха є. У Руха є філософія і чітко побудована вертикаль.

Динамо так само працює в системі власних вихованців. Майже вся обома зараз – випускники школи. І тут так само є багато хороших активів. Є власні досвідчені майстри, є талановита молодь. Є надзвичайно талановиті гравці 2005 і 2006 р.н. І багато хто з них вже тренується з основою. Але Динамо необхідний умовний Унай Мельгоса. Інший підхід. Не важливо національність тренерів. Важливо – система. Луческу наразі дійсно не в системі. За свої роки в Динамо він так і не втрутився в роботу Академії і дубля. Бере звідти гравців. Але система не побудована. Більше 3-х років безсистемної роботи. Вертикальне побудована. Ребров почав її будувати одразу. Луческу живе своїм життям. Саме тому я вважаю, що зараз Динамо втрачає ще рік. Не через відсутність єврокубків.

Зараз є нова історія. Академію очолив Артем Кравець. Людина з високим інтелектом. Хорошим досвідом виступів у тому числі за кордоном. І чітко із власним баченням розвитку дитячого футболу. Вмотивований – так. Системний? Можливо, що під своє бачення Кравець систему і будує. Але яке відношення до цього мають Костюк і Луческу? Ніякого. Обидва сидять на своїх кріслах і виконують свою роботу. Для мене головне розчарування в румуні – відсутність системної роботи. Луческу нічого після себе не залишить. Так, будуть ряд гравців молодих, які грають в основі. Бражко, Вівчаренко, Волошин, Ванат. Але вертикаль у клубі відсутня. Системний менеджмент повинен працювати інакше. Це не повинні бути шарахання з одного краю до іншого. Динамо потрібна людина, яка прийде під проект. В складних фінансових умовах, під час війни, необхідно обрати напрямок і систему. Динамо наразі має хорошу школу, багато вихованців у першій команді, багато талановитої молоді. Немає чітко побудованої системи. Хаос. Саме тому ми вже у перспективі програємо Руху. Маємо на сьогодні якісніший склад. Але через пару років, якщо система не запрацює, то тільки дорогі легіонери і перекуплені вихованці інших клубів, у тому числі і Руха, дадуть Динамо змогу залишатись серед лідерів УПЛ.

Дякую ЗСУ за можливість писати про футбол!!!

10 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Саме це я Вам намагався довести вже під кількома дописами. А саме те, що перша команда та U19 грають у зовсім різний футбол. І що наявність того чи іншого виконавця у молодіжці - це ще не привід сприймати його як майбутнього гравця основи.
Яскравий приклад Діалло - талановитий хлопчина, але зовсім не адаптований під гру першої команди, коли необхідно взламувати насичену оборону суперника. А для цього треба не просто взяти м'яч та бігти до воріт і забивати голи, а взаємодіяти з партнерами.
Щодо того, що Луческу не цікавиться тим, що відбувається у молодіжці і нижче: перечитайте нашу дискусію під Вашим постом від 12 серпня, де я саме про це і казав. Ви ж зазначали, що якщо Луческу щось би не влаштовувало, то він би звільнив умовного Костюка.
На сьогодні я вважаю, що в ДК перша та молодіжна команди існують у паралельних вимірах, які не перетинаються. І це дуже шкодить підготовці молоді до більш легкого переходу до основної команди. Останнім, хто системно підходив до побудови гри усіх вікових груп клубу був Ребров. Але не дуже розумний ІМС його звільнив, захищаючи своїх фаворитів, та не давши Реброву ресурси для оновлення складу. Що цікаво, усі фаворити Ігоря Михайловича вже нічого після того не демонстрували, а ні Гармаш, а ні Хачеріді, а ні, здається, Рибалка. І це свідчить про те, що, по-перше, Ребров краще розбирається у футболі, ніж Суркіс, і по-друге, що у футбольному колективі не може бути улюбленців, "динамівських сердець", "наших легенд" і т.д. Усі легенди, які вже не виступають мають, за можливості, отримувати доплату до пенсії; "динамівські серця" мають не обіймати в клубі якісь посади з незрозумілими повноваженнями, а рекламувати своєю професійністю рідний клуб в інших країнах, інших сферах діяльності, у спортивно-адміністративних структурах, а улюбленець має бути лише один - вболівальники клубу.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, улюбленець має бути лише один - результат.

ViAn сказав...

Динамо треба робити зараз заділ, поки у шахти така криза. Важливо зробити заділ.

ViAn сказав...

Бражко і Сидорчук. Відчуйте різницю не на словах, а по фактам.

Стас сказав...

ViAn ,и главное,какая же бездарная игра на оборону!

ViAn сказав...

Стас, безумовно Сирота вчергове віддав шикарний пас Джованні, а Караваєв прекрасно асистував Скорку. Та й Попов ледь не віддав асист Шулянському. Точніше віддав, але або Бущан там потягнув, або Шулянський не виконав.

Leonidas B сказав...

Вітаю шановне панство! Усіх зі святом! Дуже сподобались останні десь хвилин двадцять, це вже щось. Как тільки прибрали Сідорчука Бражко майже сходу почав давати результат, є помилки, але хлопець якщо працьовитий далеко піде, Луческу останній сезон, далі скоріше за все буде Шева, якщо брати логіку ІМСа, подивимось, скоріше б Ребров взяв під свою опіку хлопця, показав що він від нього чекає. Молодь може підтяниться до нього, може відчує в себе лідерські якості, Динамо на полі потребує свого ватажка. Усіх з перемогою, Шахта програла, це вже цікаво.

ViAn сказав...

Леонід, Шева буде головою федерації скоро. Тренувати Динамо він не буде. Та й взагалі, я так думаю, що він зав'язав із тренерською роботою.

Leonidas B сказав...

ViAne, якщо так, то так. А тренера треба вже зараз шукати, будемо мати надію на то що ІМС не викине якійсь фортель. Було б чудово, щоб взяли потрібну людину вже взимку, щоб він попрацював з дублем наприклад, вивчив усі можливості нашій молоді.

ViAn сказав...

Леонід, є оптимістичний варіант - Марек Папзун. Відомо, що він визнав публічно свою домовленність з Динамо, і що він очолить Динамо або влітку 2023, або влітку 2024. Це його слова. Хто це? Тренер, який привів до чемпіонства у Польщі Ракув. Він звільнився, сам звільнився влітку. Вирішив не продовжувати контракт. Те, що він озвучив, що готовий рік чекати і готуватись до Динамо.

Стосовно сценарію для багатьох негтивного із серцями і граблями, і те, що лежить на поверхні - СаШо.

Як воно буде - побачимо.