четвер, 16 листопада 2023 р.

Може дійсно час поговорити про книги?

    Як і всі автори я люблю читати інших. Взагалі люблю читати. Раніше у нас був прекрасний обмін книгами. Відкрив для себе багато цікавих авторів. Сподіваюсь, що і далі будете ділитись новими книгами. Я також обіцяю від себе щось порекомендувати з нового, прочитаного. 2022 був складним на читання. Читались лише новини. 2023 всі адаптувались. Війна стала буденністю, звичкою. Вже немає критичної реакції на повітряні тривоги. У багатьох розпочалась депресія, застій емоційний від невиправданих очікувань. Саме у таких ситуаціях кожен рятується так, як вміє. Попри війну життя вирує. Якщо поїздити Україною, то попри історії про фінансову кризу легко побачити, що в готелях дуже багато відпочиваючих людей. І на вулицях людей багато. Діти є, багато новонароджених. Активно їздять туристичні групи. На підйомник у тому ж Буковелі величезні черги. Все як і завжди. Це дійсно дивує і тисне спочатку. Але з часом звикаєш. Тому є безліч можливостей перезарядити емоції. Книги тут також важливі. 2023 став легшим особисто для мене для читання книг. Якщо у 2022 я таки домучив 1 книгу, то за 2023 вже точно книжок 5 прочитав. Та й пишеться про футбол легше. Війна війною, а життя йде. Тут важко лише тим, хто в окопах. Бо вони приїжджають із страшних місць і бачать яскравість життя у тому ж Києві. Хоча, саме за це вони і воюють.


   Після виграного матчу Динамо у Кривбасу послухав трішки відео із різними експертами. І почитав трохи різних блогів. Перші блоги, які написані по свіжим слідам, як і перші відео, завжди емоційні. І все ділиться на те, що суддя грубо помилився, фолу на Ванаті не було, він сам все вигадав, підставився і вилучення зламало гру. Або на те, що Олександр Шовковський молодець, вирішив зіграти у бій-біжи, простий футбол і це дало плоди у вигляді вилучення і голів.

   Це дійсно геніально просто. Радує, що Вернідуб і Ко, всі його гравці, взагалі не займаються самоаналізом. Це так зручно – звинуватити у всіх проблемах суддів. А те, що рахунок вже був 0:1 на момент вилучення – не хвилює Як і той факт, що вилучення сталось через те, що Ванат втік від 2 захисників, які провалили свою зону. Що Шепелєву дали можливість без проблем підняти голову, подивитись і віддати пас на хід. І що таких епізодів у цьому матчі достатньо, коли захисникам закидали м’яч і вони втрачали контроль. Так Динамо забило 2 гол. І у Ваната ще був такий самий епізод. Той, хто не аналізує своїх помилок, той не прогресує.

  Сучасний футбол набагато складніший, ніж бій-біжи. Футбол Динамо також набагато складніший. Просто є хід гри, яка будується на контролі м’яча, діях в обороні, виході з оборони, моделі роботи в атаці. Більшість голів у сучасному футболі забиваються саме в результаті швидкісних атак. Так забивають абсолютно всі команди. У позиційних атаках забивається набагато менше голів, бо вкрай мало простору. Динамо проти Кривбасу грало 1 номером, із контролем м’яча, високим пресингом, дальніми ударами і так, із швидкими атаками, де знаходіться вільні зони. Чи змінив щось СаШо – безумовно ні. Чи була вдача у цей день на боці Динамо? Безумовно. Чи говорить результат окремого матчу про вихід із кризи? Ні. Динамо може програти всі матчі, може всі виграти. Ця команда зараз непередбачлива. Чи є у гравців мотивація? Чи є достатньо майстерності, щоб вигравати у всіх суперників у чемпіонаті? Є. Просто треба, щоб склались тисячі різних факторів і деталей. І це вже і є секрет тренера і гравців. Можливо, що команди самі не знають як це виходить. Перемоги у футболі – суміш стількох різних факторів на які можуть впливати гравці і тренери, і на які не можуть впливати. 

   Але ми точно можемо задонатити ЗСУ і вплинути на те, щоб дохлих москалів було більше. Пробачте мене за мою французьку…

   Дякую ЗСУ!!!


20 коментарів:

Стас сказав...

Ну, про книги так про книги. Советую почитать К,Дж.Сэнсома. Семь книг о горбуне лорда Кромвеля.

ViAn сказав...

Стас, це безумовно цікаво. Юрист Шардлейк і історичні детективи - дійсно заслуговує на увагу. Дякую!

Від себе пораджу тобі Річарда Османа і його дебютний детектив Клуб убивств по четвергах.

Стас сказав...

Роберт Маккаммон. Тоже про юриста.Тоже про Мэтью.Только не Мэтью Шардлейка,а Мэтью Корбита. И тоже исторические детективы.Первая книга "Зов ночной птицы".И далее. Также очень советую почитать Юхана Теорина и его цикл об острове Эланд.

Parker сказав...

Усім вітання!
Якщо про книги - то сподобався цикл книг Надії Попової "Конгрегація. Інквізитор". Теж середньовіччя, Германські князівства, трохи мітики. Розслідування, боротьба з темними силами, у автентичних декораціях. Хоча саме містикою не перевантажено, більше про розв'язування злочинів. Оповідання досить спокійне, у стилі того ж Сенсома, без карколомних пригод на кожній сторінці. Книги, правда, російською мовою, але з дотриманням стандартів жанру. Плюсом є й наявність аудіоверсій.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,Сэнсом спокойный? Прочитай у него про Шардлейка книгу "Седьмая чаша"! Был когда то такой клёвый фильм "Семь". Так вот это те же Семь но в средневековье. Бомба. По поводу на русском...Наконец то у нас додумались и выпустили таки на украинском первую книгу о Шардлейке! Гм...Лучше поздно чем никогда!

Parker сказав...

Вітаю, Стас!
Сенсома вже прочитав. Переклади, атим більше - якісні, нажаль, дуже запізнюються.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Давно читаю книги виключно українською. Хотілось би мовою оригіналу, але моя англійська давноо заслабла. Нажаль. Тому якщо є Сенсом українською почитаю. Наразі дочитую Чорну Раду і Артура Кларка, хочу потім почитати Загрбельного і Оруела Колгосп Тварин. І Кідрука спробувати щось. Розпіарений він дуже. Починав читати Холодний Яр не так давно, теж достатньо розрекламована у 2022 книга, купили її ще в 2014. Але чомусь книга зовсім не зайшла. Може пізніше. Тому на фоні цього різнобарв'я і Сенсома спробую вставити.
Дякую!

Стас сказав...

Метью Шардлейк. Розгін. Такое вот название.Если я не ошибаюсь это первая книга цикла.На русском переводилась как "Горбун лорда Кромвеля". Очень рекомендую.Это как Умберто Эко "Имя розы" только без скучных лекций.

Стас сказав...

Книга "Моє каяття" Жауме Кобре. Очень рекомендую.

ViAn сказав...

Стас, дуже дякую!

Хочу сказати по матчу Збірної. Черговий цирк із прихованим товариським матчем. Хоча сьогодні ютуб канал Взбірна розмістив у себе хвилин 15 гри. І показав, що на трибунах були сотні глядачів. А значить Італія без проблем отримає повний запис цього матчу. І їх спостерігач легко міг бути серед глядачів. Футбольних агентів там вистачало.

Ребров вчергове викликав Яремчука. За які заслуги - загадка. Ванат запалює у молодіжці. А у Збірну викликають Яремчука. А от Ярмолюк, який дійсно показує зараз утбол хорошого рівня, грає в АПЛ, виклик не отримує. Теж грає у молодіжці. Все ж викликати треба найсильніших. Тільки так можна сподіватись виграти у Італії. Матч буде важким. Італія має сильного тренера. І Кьєза зараз в накаті схоже. Цікаво як Ребров планує перемогти. Може дійсно Яремчук - наш козир.

Стас сказав...

ViAn,мой прогноз, Украина сегодня не победит! Даже ничьи сегодня не будет.

ViAn сказав...

І от тепер будуть під мікроскопом роздивлятись всі чи був пенальті... Я скажу від себе, що був. Але судді вирішили інакше. Все ж лоббі у футболі має силу. Забий ми з гри, то було б інакше. Все ж футбол і далі залишається вкрай корумпованим на ментальному рівні, нажаль.

А Збірна сьогодні віддала всі сили. І Ребров ризикував максимально. Тренерська робота дуже якісна від нього. Всі молодці. Але Італія їде гарантовано на Євро. А ми будемо боротись далі.

Parker сказав...

Усім привіт!
От якби мені хтось сказав, що ми в офіційному матчі зможемо зіграти з італійцями в нічию, я б дуже з цього порадів. А сьогодні, враховуючи перебіг поєдинку, висловлювання одного високопосадовця УЄФА та епізод у карному майданчику італійців на прикінці зустрічі, а точніше - відсутність реакції на цей епізод з боку арбітра, я розчарований. Безумовно, італійці більше створили, частіше пробивали, володіли м'ячем та перевагою, але...

Будемо чекати плей-офф...

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Вітаю усіх! Гідна гра не гарантує перемогу, не напрацювали хоч моменти виникали, але все це замало, може дійсно у Реброва було мало часу для підготовки збірної, але немає у цій збірной достатньо яскравих виконавців для втілення результату. Плей офф наше все, це останній шанс попасти на Євро, буде достатньо часу щоб провести підготовку. Чекаємо на майбутнього суперника, родзинкою буде якщо це будуть ізраїльтяни. Дякую щодо книг.

Parker сказав...

Усім вітання!
Говорять про травму ахіла у Ваната. Говорять, що це може призвести до оперативного втручання та півроку на відновлення. Чи готові Беніто та Пономаренко гідно замінити одного з кращих бомбардирів поточного чемпіонату? Чи точно "Динамо" було якісно укомплектоване та підготоване до здобуття чемпіонського титулу та боротьби у єврокубках?

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Так ще ж є Супряга. Хто ж знає, може він візьме і вистрелить, якщо буде довіра. По Ванату офіційної інформації наразі немає. Тому треба вірити, що все у нього буде добре. А СаШо Супрязі довіряє. Це видно. До зимової паузи залишилось зіграти декілька турів. Пономаренко і за збірну себе якісно показав. Тому задача кожного гравця - вхопити свій шанс.

ViAn сказав...

Ванат у запасі. Тому не все так драматично. Травмований гравець у запас би не потрапив. А от відсутність другий матч поспіль Волошина, навіть у запасі, - відверто дивує.

ViAn сказав...

Якось у СаШо все буденно. 2 поспіль скучна перемога.)))))

Стас сказав...

ViAn , тут по другому нужно ставить вопрос, а будет ли у нас главным тренером Петкович? Я бы хотел его видеть в ДК. А СаШо с победой!

ViAn сказав...

Стас, Петковіч - тренер для збірних. На клубноу рівні він себе не показав.