понеділок, 15 січня 2024 р.

Трансферів не буде!?

 

Перший трансфер Динамо схоже так і залишиться у підвішеному стані на тривалий період. Якщо гравець залишається до літа в Одесі, то зараз його представляти зарано. І взагалі далеко не факт, що трансфер відбудеться влітку. До літа ще дуже далеко. Цілком можливо, що керувати Динамо може інший тренер, якому не підійде кандидатура з Чорноморця. Всі ці розмови від Кабаєва, що він вже привітав. І від журналістів, що все сталось завдяки генію Ярмоленка. Офіційно ще нічого невідомо. Офіційно немає фото із підписання договору. Поки це можливе майбутнє А ще є війна, травми і молодь власна, яка може так заграти, що трансфер тихо прикриють. Зараз легко зрозуміти те, що зіштовхнулись інтереси Григорчука і Шовковського. Один сказав, що йому гравець критично потрібен до кінця дії контракту. А інший сказав, що якщо зараз не хоче, то навіщо його оголошувати? Хай грає. Це така історія, яка з часом стане зрозумілішою. Трансферне вікно поки відкрите.


Динамо вже вийшло з відпустки. І всі гравці на місці. У першу команду перевели Міхавка і Пономаренка. На збори у Туреччину поїде і дубль, і основа. Цілком можливо, що будуть спільні тренування і спаринги. Тут кожен має шанс себе зарекомендувати. Та й легіонери, якщо їх будуть підписувати, набагато простіше приїдуть в Туреччину. Вчора вийшло дійсно цікаве в’ю із агентом-посередником. Виходячи із тієї обмеженої інформації по Динамо, яку можна почути, що Динамо має гроші на трансфери, у тому числі і легіонерів, але більше зацікавлено в українцях. Бо гравці, які сильніші за наявних українців в обоймі, не мають бажання їхати в Київ. Українці, яких хоче підписати Динамо, хочуть заробляти дуже багато. Всі ж знають про рівень зп у Динамо. Саме тому Качараба і Гуцуляк – все інформація агентська. СаШо може опинитись у тій же історії, що і Луческу. Що купити сильніших гравців, ніж у нього є, ІМС не може.

Озвучу свої думки по Брагару, Качарабі і Гуцуляку. Брагару – талановитий хлопець, який грає на одній позиції із Назаром Волошиним. Їх плюс у тому, що і Назар, і Максим можуть грати на обох флангах. Це великий плюс. Брагару має швидкість, техніку і приймає нестандартні рішення. В 21 вже зіграв більше 100 матчів на дорослому рівні. Та на сьогодні він поступається за рівнем гри всім своїм конкурентам у Динамо, навіть Беніто. Його не чекає місце в старті. Але перспектива дійсно є. І при правильному підході з нього може вирости добротний гравець. Не Циганков і не Ярмоленко. Про Гуцуляка я вже писав, що йому не вистачає стабільності. Талановитий гравець, який має серію із успішних матчів, а потім серію з провальних. У 26 він не може давати стабільність у грі. Саме тому він так і не дебютував і Збірній. Чи потрібен Динамо гравець, який буде в 50 матчах сезону давати якісну гру у 10? Не думаю. Качараба – футболіст, який реалізував себе у силовому футболі Чехії. Безумовно він міг би підійти Динамо. Але питання у його здоров’ї і чому він вже рік не грає за свою команду? Це ж все не може бути випадковістю.

Вже далеко не перше трансферне вікно ми бачимо одну і ту ж саму картинку, що Динамо говорить, що потрібні нові гравці. Тренери публічно говорять, що треба підсилитись досвідченими гравцями. Але є лише один гравець, який захотів повернутись у Динамо – Ярмоленко. Безкоштовно повернути капітана Збірної, хай і на його останні 2 сезони – фантастично. Чи знає хтось ще топових гравців, які б могли так повернутись у Динамо? Забарний, Миколенко і Циганков? Через 10 років можливо. Наразі у Динамо банально немає варіантів на підсилення клубу власними досвідченими вихованцями, які реалізували себе в закордонних чемпіонатах. Зозуля, Харатін і Макаренко – не підсилення. Яким буде мій прогноз? Гідних трансферів не буде. СаШо не захоче підписувати слабких гравців. Краще награватиме когось із дубля.

Дякую ЗСУ!!!

12 коментарів:

Vitos сказав...

Ну що, збори розпочались, гарно їх провести і без травм. Як я розумію, якщо і буде посилення, максимум один ЦЗ. Головне шлак не взяти...

ViAn сказав...

Vitos, треба реальніше дивитись на ситуацію. Гравців треба награвати. Так, трансферне вікно відкрите до 12.03, але награвати склад треба на зборах. Якщо гравця на зборах немає, то він грати не буде. Цілком логічно те, що трансферів не буде.

Стас сказав...

Вацко говорит, что ДК нашло какого-то толкового латиноса на позицию ц.з. Мол сейчас уговаривают его несмотря на войну перейти в ДК.Что ж удачи в этом непростом деле.

Vitos сказав...

Чув що колумбієць, прізвище не кажуть. Цікаво хто б це міг бути?

ViAn сказав...

Це все така історія. Всі клуби підписують легіонерів. Історія про те, що хтось не хоче їхати і боїться... Так, безумовно багато гравців не хочуть їхати. Але шахта підписала достатньо бразильців, можливо це не той рівень, який вони собі раніше дозволяли. Але гравці за 12-15 млн - значить, що у них був вибір. І вони могли поїхати на скромніший контракт, але у стабільну Західну Європу. Тут питання у зп, підйомних. Виключно у таких моментах. Тому я не вірю, що ніхто не хоче їхати. Динамо просто має дуже багато різних моментів, які заважають якісним трансферам. От якщо підписати латиноамериканця, то як йому буде в Динамо? Він тут буде один. Ніхто більше не володіє португальською чи іспанською. Підписувати гравців треба грамотно. Якщо у нас є африканці, то треба підписувати ще хлопців з африки. Якщо є македонець, то балканці - теж варіант.

Саме тому я не вірю в те, що трансфер буде.

Стас сказав...

ViAn ,правильно.За хорошего игрока нужно платить. А ИМС это не очень любит и по этому всякие небылицы придумывает абы не покупать нужных тренеру, которого он сам и назначил, игроков. И так будет по кругу.Ему бы клуб продать,если не может его нормально содержать,но...Боюсь этого не будет. Так и будет далее клуб медленно деградировать.

Стас сказав...

Я до сих пор удивлён как ИМС удалось Луческу в клуб затянуть?! Оно вишь как без хорошего усиления ни один главный тренер команде не помошник!

ViAn сказав...

Стас, у тому і вся суть. Якісний гравець - хороші умови контракту. Навіть якщо трансфер може бути не настільки дорогим, бо ж Жирона теж Циганкова і Довбика за копійки підписали. Але там є умови з перепродажу. шахта зараз так Батуріну хоче взяти. Може і візьме. Побачимо. Але персональні умови контракту повинні бути такими, щоб гравець був задоволений.

Стас сказав...

ViAn,да Шахтёр говорят довольно неплохих игроков подписывает, а ДК... А ДК будет ждать с моря погоды в виде какого то из своих молодых воспитанников которого в последствии сможет выгодно перепродать. Много ли таких игроков будет? Совершенно неуверен.

ViAn сказав...

Стас, я скажу тобі так, що шахта живе на іншій планеті. Не знаю на якій. За 2 трансферних вікна підписані гравці на більше ніж 30 млн євро. Підписаний дорогий тренерський штаб. В Україні війна. Підписавти так дорого - дуже погано. Я розумію, що можна вклададити, однак не на такі шалені гроші. Такі мої думки. Це перебір в умовах війни. Вклададти треба в ЗСУ.

Стас сказав...

ViAn ,вспомни сколько они получили за Мудрика! Судаков по ходу тоже готовят к выгодной продаже. Отсюда и трансферы хорошие.

ViAn сказав...

Стас, я вважаю, що треба знати, що війна і купувати гравців по 15-20 млн - виглядає... Люди збирають на труси і шкарпетки військовим. У хлопців ноги відмерзають, без палців хлопці залишаються на руках, ногах. Їм потрібні термоустілки, спеціальні обігрівачі для рук. Це треба у кількості десятків мільйонів штук. 1 боєць потребує на добу 2-3 комплекта. Армія у нас мільйонна. 2-3 мільйони устілок на добу. Ціна на добу на 1 військового десь 300 грн на устілки. Вважаємо 10 доларів. 10*1 млн - 10 млн доларів на день. 30-40 млн на гравців - обігрів хлопців при оптовій закупівлі на 4-5 днів. От така історія. Тому краще витратити ці гроші на ЗСУ. Обігірти на зиму 3-4 бигади. А не купувати бразильців і виводити гроші з економіки України.

Бо не буде Армії і не буде футболу. Такі реалії.