вівторок, 30 січня 2024 р.

Не ведіться на ІПсО

 

Вчора ми всі стали свідками чергової ІПсО. Один всім відомий журналіст поширив чергову інформацію, яку він отримав від своїх джерел. Так, мова про звільнення Валерія Залужного. А потім була хвиля поширень і реакцій. Тут легко спостерігати за ефектом швидкості поширення інформації. Через декілька годин, коли стало відомо, що ця інформація не є достовірною, ми побачили як всі ці відомі журналісти і блогери почали викручуватись із ситуації, в яку потрапили. Загальна історія, що диму без вогню не буває. І що тільки ось ця швидка реакція їх геніальностей завадила. Самозакоханість блогерів нікуди не пропадає. Але ж історія вкрай проста, що суспільством дуже легко маніпулювати. У тому числі завдяки маніпуляціями через блогерів і їх джерела. Останнім часом такого дуже багато.


Тиждень тому дивився ТаТоТаке. Все у них було сумно, бо Шева не ділився із ними своєю інформацією. Бо ж, як виявилось, до керівного складу УФА увійшло дуже мало людей. Бідні блогери вкрай страждають від цього. Але от по трансферам – інша історія. В структурах наших клубів дуже багато різних людей, які можуть тобі скинути повідомлення. Насправді – дуже поширено. Комунікація, наприклад, через Андрія Шахова як молодшого, так і старшого. Через різних агентів, друзів агентів, колишніх футболістів, друзів СаШо, друзів Резо, друзів масажистів і лікарів, друзів поварів і прибиральниць, водіїв, бухгалтерів, консультантів і навіть секретаря, або як модна зараз, помічниці президента. Вони всі дійсно володіють якоюсь певною інформацією, бо інформація поширюється мережею, а мережа дуже велика. Вух і очей усюди дуже багато. Якщо ви знаєте потрібний номер телефону, або електронну адресу, то вам звідти може приходити різна інформація. Саме тому можна знімати і писати будь-що. Головне – робити дуже впевнений вигляд, що ця інформація із дуже авторитетного джерела.

Зараз у блогерів складна дилема, бо ж треба заінтригувати і не здати контору. Так само і контора, ці джерела, в силу людської психології, люблять запускати різну інформацію. От зараз є бурління, що у Динамо є 5 кандидатур на позицію центрального захисника. На минулому тижні це були гравці, які грають в Європі. І що головний кандидат – африканець із британським паспортом. Потім пішли гравці із чемпіонату Польщі. А вчора Вацко сказав, що фінальна кандидатура – гравець з Латинської Америки і що він так хвилюється, що більше сказати нічого не може. Щоб не наврочити. Це мило можна жувати довго. Аби було більше переглядів. Бо перегляди – монетизація.

Якщо проаналізувати трансферну компанію Динамо останніх років, то відверто слабких гравців клуб не підписував. Кабаєв, Перріс, Лонвейк, Рамадані – все достатньо талановиті гравці. Так, це все не рівень ЛЧ, але Рамадані, Перріс і Лонвейк – молоді гравці, які мали і мають зараз можливість прогресувати. Саме тому я впевнений, що якщо трансфер буде, то це точно буде гравець із хорошими ігровими характеристиками, талановитий і майстерний. Буде це гравець рівня ЛЧ чи просто талановитий молодий хлопець, як Лонвейк чи Перріс? Думаю, що скоріше за все 2-й варіант. Далі все залежатиме від довіри тренера і рівня майстерності гравця. Бо талановитий гравець далеко не завжди може реалізувати себе у дорослому футболі високого рівня задач.

Дякую ЗСУ!!!

 

4 коментарі:

Стас сказав...

Нещодавно з'явилася інформація, що "Динамо" веде переговори з неназваним латиноамериканським центральним захисником.

Як повідомляє ТаТоТаке – йдеться про 22-річного захисника бразильської "Форталези" та олімпійської збірної Колумбії Браяна Себальоса.

Контракт хлопця належить "Форталезі", хоча зараз він грає в оренді у колумбійському "Хуніорі".

Раніше повідомлялося, що кандидатура гравця була затверджена на всіх рівнях, включно з тренером Олександром Шовковським і що переговори ведуться досить активно. Головною проблемою є війна в Україні. Футболіст поки що не наважився на переїзд до команди УПЛ, але переговори між сторонами продовжуються.

Зазначимо, що за півроку в оренді у "Хуніорі" Себальос зіграв 12 матчів, у яких забив 1 гол. Наразі він перебуває в розташуванні олімпійської збірної Колумбії, за яку, щоправда, ще не дебютував.

ViAn сказав...

Стас, там ще гравець збірної Косово фігурує серед тих, ким Динамо цікавиться. Звісно зі слів Співаковського.

Parker сказав...

Вітання усім!
Сподіваюсь, колеги, з вами та вашими рідними усе гаразд.
Кілька думок щодопоточного міжсезоння:
1. Перший місяць передсезонної підготовки пройшов без трансферів. Окрім гіпотетичного Брагару влітку - більше нікого не підписали.
2. Практично усі конкуренти підсилюють склади, виходячи з власних можливостей. Географія легіонерів дуже широка - від Бразилії до Африки, від Португалії до Грузії.
3. Майже одночасно з'являються висловлювання від Циганика та Шацьких про те, що цей склад "Динамо" повинен боротися за чемпіонство і без підсилення.
4. До старту другої частини чемпіонату менше трьох тижнів, за цей час, можливо, повернуться до складу раніше травмовані гравці, Супряга, Шепєлев, Тимчик, Ярмоленко.
5. Трансферні чутки, які активізувалися 2-3 тижні тому, особливо в контексті центральних захисників, наразі вщухли.
6. Жодної інформації а ні від президента клубу, а ні від головного тренера не надходить. Комунікація з уболівальниками в клубі на вісімдесятому рівні.
7. З'являються чутки про зацікавленість в окремих гравцях "Динамо" з боку закордонних клубів - Вівчаренко, Ванат.

Для досягнення певної мети, як вчить менеджмент, потрібні 3 речі: час, матеріальні ресурси та кадри. З цього переліку у нас постійно зменшується час, матеріальні ресурси теж не збільшуються (ми нікого не продаєм за великі гроші, надходжень від єврокубків теж нема), кадровий потенціал не зміцнюється. Чи досяжною за таких умов є мета?!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Я писав сьогодні блог про це. Дійсно є глибоке враження, що Динамо переоцінює свій бренд. Є минуле і теперішнє. Для СаШо і ІМСа Динамо - бренд. Але для сучасної футбольної молоді у футбольному світі ФК Динамо - якийсь клуб у Східній Європі. Відсутність досягнень. Слабкий маркетинг. Немає гучних трансферів на вхід. Немає розкрутки легіонерів. Так, є продаж власних вихованців. Тому для українців Динамо - і далі бренд. Можна піти шляхом Миколенка, Забарного, Циганкова.
Цілком можливо, що керівництво Динамо не хоче вкладатись у молодих талантів з інших країн. А готові зрілі гравці потрібного рівня дуже дорогі. Тому - дилема. Тому трансфери здійснити потрібні дуже важко. І тому краще виховувати власних гравців, українців. Цим Динамо і займатиметься. Такий шлях, як кажуть мандалорці)).