середу, 20 березня 2024 р.

Все або нічого....

 

Збірна України 21.03.24 проведе матч плей-офф із Боснією та Герцеговиною. Цю гру можна ускладнювати і нагнітати. Можна поставитись до суперника зневажливо, легко. Зрозуміло, що матч цих збірних років 5 тому мав би інший контекст. Ми не так давно грали, восени 2021. За цей час сталось багато змін. Завжди є як нові обличчя, так і ті, хто завершують кар’єру.  Для України ці роки принесли на фоні війни цілий ряд трансферів у різні чемпіонати. Наразі Україна хоча і викликала 9-х гравців із топ-5 чемпіонатів, але гравців там грає у нас більше. У боснійців історія зовсім інша. Більшість топових гравців переїхала в скромніші чемпіонати. Хоча вся їх збірна виключно легіонерська. Однак багато гравців з 2-х ліг тієї ж Бундесліги, з Туреччини і оркостану. Багато футболістів грають в оркостані.


Саме цей момент стає додатковою мотивацією. Бо ж для цих людей наша війна не заважає заробляти на крові. Статус самої зірної через це втрачає. Як і той факт, що зірковий статус команди наразі потускнів. Про головних зірок всі знають – Джеко, Пьяніч, Колошинац, Деміровіч і Круніч. Безумовно зараз є Амар Дедіч, про нього багато розповідають. Але проблеми Боснії та Герцеговини відкриті. Достатньо досвідчена команда. Більшість хлопців старту мають вік 30+. Але зараз прийшов новий тренер серб і він почав перекроювати основну обойму. Легко побачити, що не викликаний жоден вінгер. Основними були Стевановіч і Менало. Віска, який і зараз показує футбол хорошої якості, не викликається. Це все внутрішня кухня. Якою буде схема- ми побачимо. По факту будуть затикати флангових атакуючих вінгерів затикати Деміровічем і ще кимось із форвардів, захисників.

Безумовно на папері Україна сильніша. На всіх позиціях сильніша. Зараз вибір гравців у тренерського штабу величезний. Важко явити, що у Збірну не викликають Ярмолюка, гравця із величезним досвідом гри в АПЛ як для 19-ти років. Такі гравці як Різник, Криськів, Бондаренко, Кривцов, Дубінчак, Соболь. Можна ще десяток прізвищ написати, у тому числі гравців із топових чемпіонатів. Але тут є один момент. Момент досвіду. Матвієнко, Забарний, Зінченко, Шапаренко, Миколенко, Циганков, Довбик і інші – досвідчені гравці. У нас така Збірна зараз, у такому потрібному віці. Багато гравців, яким по 24-27 років. Вони вже мають по 50 матчів за Збірну, величезний досвід і перебувають в активній фазі своєї кар'єри. У боснійців таких гравців набагато менше. Тут або вже люди 30+, або ще достатньо молоді хлопці, які тільки починають шлях у дорослому футболі. Саме людей в районі 30 набагато більше. Тому для того ж Джеку, Пьяніча – момент престижу. Але пік кар‘єри позаду.

У Збірній України немає дядька. Це важливий момент. Саме таку роль виконують Ярмоленко і Степаненко. Саме таку роль у боснійців виконує Джеко. Емоційна, харизматична людина, яка заведе партнерів. Так, є Зінченко. Якщо гра буде по плану, все скрадатиметься позитивненько, то дядька не знадобиться, можливо. Але цей матч не буде красивим. Кожна команда поставить головну задачу – не пропустити. Жорстка гра, максимальна дисципліна. Бо на вагах дуже багато всього. І тому у таких матчах досвід має визначальну цінність. Циганков був і є надзвичайно важливим саме через свій футбольний інтелект. Найкращий футбольний інтелект України. Це перевага, суттєва перевага мати такого гравця. Травма і відновлення – складна тема. Але Віктор – не дядько. У нього інший характер. Без Ярмоленка і Степаненка ми по суті не маємо дядьки в команді. А у боснійців він є. Для Збірної України – головний недолік. Складна гра на результат. У цьому весь сенс футболу.

Дякую ЗСУ!!!

9 коментарів:

Vitos сказав...

От сьогодні точно все, або нічого

ViAn сказав...

Так, склад дуже цікавий. І резерв на підсилення гри якісний. Але у 2 форварди зі старту не граємо.

Стас сказав...

Мой прогноз: далее пройдут исландцы.

Стас сказав...

Ошибся и хорошо что ошибся!

Leonidas B сказав...
Автор видалив цей коментар.
Leonidas B сказав...

Вітаю шановні с перемогою України в двоматчевої дуелі, перш ніж критикувати згадаємо що березень дуже непростий місяць для наших команд, скільки фіаско ми мали на цей період. Так були сподівання що буде більш змістовна гра, але у Реброва чар не знайшлося, тільки фарт та вдале використання замін. С боснійцямі Яремчук а с ісландцями Циганков. Тепер Шева багато чому винен Реброву за покращання фінансового становища УАФ. Гру забудуть головне результат, те що Ребров робе по
заповіту ВВЛ. Усіх та збірну з перемогою, про шанси на Євро не зараз, багато чого ще пройде до цього.

ViAn сказав...

От така історія...

Безумовно Ребров талановитий тренер. Бо найважливіше - результат. Він є. Радий за Бражка. Його прогрес дуже важливий. Шапаренку 2 дивовижно не пощастило. На фарт обидва рази він перевдягався для виходу на поле і ми в цей момент забивали переможний гол. Хай цей козир зіграє за нас і на Євро.

Самий яскравий момент для мене сьогодні - гол Матвія Пономаренка з пасу Михавка за юнацьку збірну. Бо важливо бачити перспективу.

Parker сказав...

Усім вітання!
З перемогою, колеги!
І оскільки ми знову повертаємось до внутрішньої першості, хотів би відзначити певний профіт для ДК: з наших у першій збірній грав лише Бражко. При цьому Бущан, Попов, Тимчик, Шапаренко, Караваєв та Ванат отримали навантаження лише в рамках тренувального процесу. За юнаків грав Михавко, а за молодіжку - Волошин.
Ще в запасі був Вівчаренко. І в принципі, всих цих виконавців можна замінити. Дубінчак, Сирота, Дячук, Андрієвський, шепелєв, Беніто та Діалло не були задіяні. Наскільки розумію, Буяльський та Ярмоленко вже не тільки тренуються, а й грають у товариських матчах.
Натомість серед гравців "Шахтаря" за основну команду грали Матвієнко, Конопля, Судаков та Зубков. А це провідні гравці гірників. Подивимось, чи позначиться це в найближчих матчах.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Хочеться зазначити, що вперше головний тренер Збірної України жалівся на те, що у нього великий вибір гравців. І це при тому, що біли травмовані Ярмоленко і Степаненко. 2 гравці старту для Реброва. А далі починається тема вибору між нашими гравцями і легіонерами. Так вже вихдоить, що Миколенко, Забарний, Циганков, Зінченко, Маліновький, Яремчук, Довбик, Мудрик, Лунін, Трубін... це все легіонери. І таке відбувається, що більшість наших легіонерів грають в хороших чемпіонатах. Саме грають, а не сидять на лавці. Перспектива наразі така, що через пару років гравців із чемпіонату у Збірній майже не буде, бо легіонерів буде якісних чоловік 20. Судаков, Матвієнко, Бражко, Шапаренко - все люди, які можуть стати легіонерами найближчим часом. Як відомо, що Тимчика веде Жирона, а Коноплю дуже хотіли туецькі гранди. Ми на очах бачимо як зростає кількість наших гравців в хороших клубах, топових чемпіонатів. Я вже писав, що не викликають Коваленко, Ярмолюка, Крівцова, Соболя, ще є один Ордец у Бундеслізі. І його не викликають по іншій причині, бо мозок його пізно запрацював, як і у Ракицького. Добре, що запрацював. Ще є Кілмен, якого може нарешті викличуть у Збірну. Перспективи для Динамо і шахти в Збірній - шлях легіонера. Такі вже реалії. І добре, щоб у Реброва такого приємного головного болю ставало тільки більше.