пʼятницю, 29 березня 2024 р.

Чи буде інтрига в Полтаві?

 

Після матчів Збірних наступні матчі – завжди додаткова інтрига. Динамо гратиме проти Ворскли. На виїзді в Полтаві, де повітряні тривоги відбуваються кожну годину. Цей матч теоретично може розтягнутись на 5-6 годин. У цьому світлі все ж треба все ж грати у тих регіонах, де повітряні тривоги звучать із меншою регулярністю. Хоча, може і не буде тривог у ці декілька годин. Побачимо. У самого матчу є інтрига, є своя історія, свій сюжет. Ворскла – зараз цікава команда.


У розрізі Динамо важлива історія розбалансованості складу. Одні гравці грали, інші не грали. Дехто навіть в Японію літав. Ворскла все ж більшістю основної обойми тренувалась, готувалась. У Полтаві зараз команда – сплав молодості і досвіду. У старті одночасно виходять 5-6 досвідчених гравців і 3-4 достатньо молодих гравця. І ця молодь грає стабільно, набирається досвіду і має хороші відгуки. Проти Динамо не зіграють капітан Пердута і Мякушко, який любить забивати своїй Команді. Також не зіграє один із головних талантів – центрбек Хрипчук. Все це через дискваліфікації. Ще тут є Степанюк, який також вміє забивати Динамо. Ворскла – стабільний середняк. Без зірок, але із стабільним складом, стабільною грою. Полтавчани майже не провалюють матчі. Стабільно веде боротьбу за середину турнірної таблиці.

У Динамо ситуація доволі закрита. Багато хто думає, що Буяльський вже відновився. Можливо це правда, але на сьогоднішньому тренуванні він помічений не був. Як і у закритому для більшості товариському матчі. Відомо, що відновився Андрій Ярмоленко. Який у нього стан, чи готовий він грати – ми побачимо в неділю. Поки можна сказати чітко, що Шепелєв пропускає гру через дискваліфікацію, а Буяльський і Царенко в тренуванні участі не брали. Супряга теж досі на лікарняному. А з основою тренувались Давид Білий і Матвій Пономаренко. Опція яка є – Кабаєв, він може грати і в центрі півзахисту. Ситуація в середині колективу точно позитивна, бо всі гравці пробились на Євро 2024 у 3-х вікових категоріях.

Передбачити хід гри складно, бо ж дійсно повітряні тривоги можуть додати додаткову інтригу. Втрачати очки наразі – критично. Попереду Зоря, трохи інша Зоря. Правда і сніг не передбачається. Хочеться вірити, що СаШо зможе збалансувати Команду і здобути потрібну перемогу.

Дякую ЗСУ!!!

2 коментарі:

Parker сказав...

Усім вітання!
З перемогою!
Хоча команди грали неоптимальними складами, гра була цікавою. Полтавці не відсиджувалися в обороні, 15 їх ударів про щось та й говорять. Але "Динамо" є більш майстерним.
З плюсів:
Шапаренко набирає кондиції, цікава ідея поміняти їх місцями з Ванатом, що призвело до четвертого м'яча.
Бражко після збірної додав упевненості.
Ванат гол плюс зароблений пенальті.
Ярмоленко перша поява і відразу гол.
З мінусів:
Після п'ятого м'яча трохи втратили концентрацію, там був ще й попередній епізод, коли м'яч потрапив у каркас та добивання, з яким впорався Бущан.

Дуже цікаво буде подивитися на оптимальну схему з Ванатом, Волошиним, Буяльським, Ярмоленком, Шапаренком та Бражком.
Ну і Михавку одужання.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Як я і казав, що повітряні тривоги ледь не зірвали матч. Замість 2 годин матч тривав 4 години. Добре, що встигли забити до першої тривоги. Це стало ключовим епізодом всього матчу.

Окрема історія із трансляціями упл тб. Я про це писав і вчора всі мали можливість побачити, що показували гру Колоса і Дніпро 1. Динамо ж можна було побачити лише на світ тв і сетанті. На сетанті за гроші. Все для людей. Думаю, що з наступного сезону пула не буде. Футбол для більшості людей пенсійного віку, у яких лише Т2, в кращому випадку, наразі недоступний. Саме тому Динамо і Дніпро 1 в такий пул, яким він є у поточному форматі, не підуть. І ніхто їх не переконає.

Для Динамо все склалось вдало. Шапаренко насправді куди цікавіший за Буяльського на позиції атакуючого півзахисника. Рівень техніки і інтелекту неспівставні. Але проблема у тому, що на позицію Шапаренка в центрі поля у нас нікого немає. Можна подумати, що Яцик, який проводить у Зорі хороший сезон, може стати альтернативою. Побачимо.

Сам матч вийшов набагато легшим, ніж прогнозувався. Різниця у класі і якості гравців реалізувалась на полі. І це дуже добре.