середу, 3 квітня 2024 р.

Де зараз шукати гравців, коли немає ким підсилити склад?

 

Через пару днів після матчу Ворскла Динамо з’явилось повноцінне відео на ютуб каналі Ворскли. Саме тому вчора увечері спокійно передивився матч. Останнім часом весь час у бігах і роботі. Немає можливості зосередитись і подивитись футбол спокійно. А вчора вийшло. Враження достатньо позитивні. У грі Динамо є дуже багато позитиву. Молоді хлопці і Шапаренко, який вже є досвідченим гравцем, демонструють високий індивідуальний рівень при прийнятті рішень, і хороші командні зв’язки. Це Динамо було набагато якіснішим за Ворсклу у всіх компонентах гри. Прогрес як окремих гравців, так і всієї команди важко не помітити.


Це все доволі оптимістично. Але ж всі скажуть, хто побачив, що Ворскла створила багато гольових моментів. І рахунок міг бути зовсім іншим. Тут ми зустрічаємось із реальністю Динамо. Наразі є награна стартова одинадцятка. І є декілька гравців, які відносно безболісно можуть замінити гравців основи. Мова про Караваєва і Ярмоленка. Але проблема із Сиротою. Він віддав класний пас на Ваната, але у захисті знову і знову провалював позицію, обрізав і не встигав за подіями. Сирота – катастрофа у захисті. Нажаль. Андрієвський і Дубінчак так само не вразили. Окремі позитивні дії від них є, але вони суттєво поступають за рівнем майстерності іншим партнерам по Команді. Безумовно тут я натякаю на Буяльского, Михавко і Вівчаренка. Основа у Динамо при всіх здорових виглядатиме конкурентною і у єврокубках. А от підсилення – важка історія. По суті його немає.

Динамо буде шукати підсилення. І ми знаємо де саме. Безумовно колумбійці з Австралії – теж варіант. Однак у поточному сезоні тільки дубль є резервом. На останньому тренуванні із основою тренувався Озимай, Саленко, Янчишин і Лобко. Безумовно і Матвій Пономаренко був. Але він вже однією ногою у Першій Команді, а другою ще поки у дублі. Також можна побачити і Супрягу. Влад відновився. СаШо шукає варіанти, дивиться. Об’єктивно зараз найближчий гравець дубля до основи – Роман Саленко. Вже восени він був у заявках на деякі матчі. Він прогресував восени 2023 потужно. І зараз, коли він тільки відновився від травми, його поява саме в основній групі не випадкова. Він може виконувати цю фішку СаШо – якісний високий відбір, тиск на суперника. Саме пресинг і швидке розгортання в атаці після перехоплення стає зараз фірмовим для цього Динамо.

Матч із Зорею обіцяє бути складним. Як і матч із Ворсклою. У Зорі достатньо цікавих гравців. І тренер такий досвідчений дядько. Кажуть, що шахта фінансово мотивує суперників Динамо. Це додаткова мотивація. Як воно буде – побачимо. Зараз Динамо виглядає командою, яка вже грає на класі, але із величезним бажанням. І прогресує. Саме прогрес Динамо наразі радує.

Дякую ЗСУ!!!

21 коментар:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Питання не в тому, де шукати, питання в тому, чи готові власники витрачати. А судячи з усього, вони не готові. Зовсім нещодавно функціонер одного з клубів УПЛ окреслив перспективні ринки: Грузія, Балкани, Африка. І виходячи з того, які і як грають яскраві легіонери в командах УПЛ, це правильний напрямок. Хіба ще Грузія не дуже задіяна, але все може статися.
Щодо молоді: для того, щоб когось з U19 вважати якісним резервістом першої команди, їм треба пограти проти дядьок з УПЛ. Он Пономаренко антропометрично дуже потужний, і цим виділяється на юнацькому рівні, але у дорослому футболі проти нього грають не менш кремезні захисники, які, на відміну від Матвія, мають певний досвід.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Усіх з впевненою перемогою!
Вона, попри менший рахунок, була більш впевненою, ніж перемога над "Ворсклою". Пономаренко отримав шанс і ледве ним не скористався. Хоча рахунок на той час вже був 0:3 і "Динамо" грало досить легко та невимушено.
Ярмоленко за 30 хвилин особливо не бігаючи створив низку небезпечних моментів для партнерів і для себе. Плюс гольовий пас на Бражка. Добре, що не пропустили. Дячук був менш креативний, але більш надійний та спокійний у порівнянні з Сиротою.
Шапаренко має дві гольові.
Ми вже зрівнялися з "Кривбасом" за очками, але маємо дві гри в запасі. Надбважливим буде особисте протистояння з "Шахтарем". І мені не дуже подобається тенденція щодо суддівства у матчах гірників: постійно якісь реверанси у бік команди, яка має доводити свої амбіції без сторонньої допомоги.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Як по мені, то матч із Зорею важко коментувати. Або Динамо зараз такої якості, або Зоря така розібрана. Робити якийсь глоабльні висновки не буду. Динамо виграє переконливо. Це факт. Матвій Пономаренко - абсолютно не типовий форвард для нашого футболу. Він має техніку, удар, нестандартність дій. Тут мова далеко не тільки про габарити і гру на другому поверсі. Він більш різноманітний, ніж Довбик. Хочеться вірити, що він реалізує свій потенціал на дорослому рівні. Наразі це перший гравець з вже легендарної команди 2006 р.н., який стучиться в основу. Нагадаю, що ГМС прогнозував мінімум 6 гравців цього класу в Першій Команді Динамо.

По шахті... може їх тягнуть, може це кваліфікація суддів, може все в комплексі. Але Шева ж у футболі все життя, він все бачить. Нагадаю, що Монзуль формалістка. Був дотик до ноги Егінальдо? Був. Мінімальний, не мінімальний... формально суддя мав підстави для пенальті. Далі все - філософія. У першому колі шахті ставили пенальті, яких і близько не було. І суддя цей і далі судить. Безумовно шахта, футболісти цієї команди, менеджмент.... це все давно відомий бренд гри у мразотний футбол на всіх рівнях... Це не зміниться доти, доки рінат у керма. Нам треба своє робити, потихеньку вигравати кожну гру і прогресувати у командній грі, підвищувати індивідуальну майстерність. А шахті хай залишиться її історія, яку всі знають...

Стас сказав...

Ох и Динамо, ох и Динамо!!!((( Думаю что Шахтёр уже одной ногой чемпион. Ну и особо Нещерета нужно "поздравить".

Parker сказав...

Усім вітання!
Ця помилка Нещерета може стати фатальною у боротьбі "Динамо" за чемпіонство. В принципі, будь-яких інших особливо небезпечних моментів у ЛНЗ не було. На відміну від "Динамо", яке свої численні шанси не використало. І це теж достатньо прикро.
Поки кияни грали у швидкий пас низом у них було достатньо шансів забити другий м'яч, а як тільки гра спростилася - ці шанси значно скоротилися.
Сьогодні здалося, що Ярмоленко пригнічує Шапаренка своїм авторитетом - атаки будувалися не через центр, де діяв Микола, а через правий фланг. При цьому лівий фланг з Кабаєвим лишився менш активним. Дячук зіграв достатньо надійно, набирається досвіду та впевненості.
Буяльський ще не був достатньо готовий, на мій погляд, потрібно було ще почекати з поверненням на поле.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Вітаю спільноту! Дуже неприємний сюрприз від Динамо, як Бражко та Ванат не змогли забити, це загадка, там легше забити чим не забити.Як тільки ІМС починає давати в'юхи то чекай біди. Нажаль надії на чемпіонство вже нема, СаШо наче все робить від нього залежне, але інколи щось заважає. Дякуємо ЗСУ!

ViAn сказав...

Зроблю прогноз, що якщо із Бущаном все буде добре, то це останній матч Нещерета за Динамо. Тільки травма чи червона картка Жори може вплинути на те, що Руслан зіграє ще. Влітку його будуть кудись віддавати в оренду, продавати. Пересидів він. А там вже Суркіс підростає. Його точно можуть взагалі з наступного сезону зробити основним. Тут все логічно. В'ячеслав вже готовий до Першої команди. Це моя суб'єктивна думка.

Так сталось, що Динамо втрачає очки у матчах, де за грою перегравало суперника. Я думаю, що це історія молодої команди. Дійсно момент у Бражка, де ніхто не заважав, а він вирішив бити лівою...

Динамо на 90% вибуло з чемпіонської гонки. Все може бути, але +4 навіть особистою зустріччю не відіграти. Добре, що Кривбас втратив також. Думаю, що ротація з наступного матчу буде мінімальною.

Parker сказав...

Усім вітання!
2ViAn: з приводу Нещерета погоджуся, а от з приводу Суркіса-мл. маю сумніви. Вже про це говорив і знову повторюся: в УПЛ тиск на молодих гравців є значно потужнішим, як ффізичний, так і психологічний. В'ячеслав, теоретично, має буде керувати захистом, а в ньому грають основні гравці національної збірної - Попов, Тимчик. Всі виконавці будуть старшими за віком від свого воротаря, гравці суперника значно досвіченіші ніж молодий голкіпер. Тому я б не робив настільки оптимістичних прогнозів щодо племінника.
2Leonidas B: я б Суркісу взагалі б не радив відкривати свого рота, для цього має бути якийсь виконавчий директор чи прес-секретар. Спостерігаючи за УПЛ бачу, що тільки наш президент настільки балакучий. При чому вилазить ІМС зі своїми коментарями тоді, коли є хоч якийсь успіх. Про невдачі та провали у трансферній політиці він говорити не хоче.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я би згадав 1994 рік, дебют за основу Динамо 19-ти річного Олександра Шовковського, який через півроку стане основним воротарем і Національної Збірної на багато років. У 1994 теж були Шматоваленко, Лужний, Хомин у захисті. Такі ж досвідчені гравці, для яких 19-ти річний хлопець не був авторитетом. А у Суркіса є один великий плюс - те, що він Суркіс. Наступний власник цієї команди. По суті і поточний. А те, що він дійсно майстерний воротар - бонус. Та й характер у нього доволі харизматичний. Цілком логічно, що Шовковський захоче повторити цей шлях. А у центрі захисту Динамо є ще Михавко, який наступного матчу знову гратиме, бо вже відновився від травми.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Окреме виключення лише підтверджує правило. Думаю, що якщо добре пошукати, то знайдуться приклади, подібні до Шовковського. Але загальна картина є такою, що для голкіперів зрілий ігровий вік починається та закінчується пізніше, у порівнянні з польовими гравцями.
Щодо власника клубу: Санжар он теж бігав за власну команду. Тут треба чітко розділяти статус - чи ти є гравцем, чи власником. Поєднання на користь не піде, адже в обох випадках людина буде не об'єктивною.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, таких випадків дуже багато. Буффон, Касільяс, Донурама, Лунін.... Приклади футболістів дітей президентів дійсно мало, знаю про сина футболіста найбагатшої людини світу - да.

Але на то це і футбол. Хтось завжди може стати першим, одним із перших. У Суркіса є величезний потенціал. І він вже давно тренується із Першою Командою Динамо. Всі хто бачать його гру розуміють, що він є надзвичайно сильним воротарем.

ViAn сказав...

Ванату безумовно треба забивати, але судді роблять все для Кривбасу і шахти)) Коли на початку матчу Кулаков у брутальному стилі зробив накладку Бущану і отримав за це простий виговір... Таке зажди карається жовтою. Завжди. А суддя шукав і знайшов... Сумно. Ванат треба своє забивати, бо після перерви все може бути ще складніще.

Parker сказав...

Привіт усім!
З самого початку матчу тренерському штабу ДК потрібно було зрозуміти, що суддя сьогодні буде дуже поблажливим до "Олександрії" та безжальним до киян. Не зрозуміли, не донесли гравцям - маємо вилучення Волошина. Не знаю, як там складеться після другої тривоги, але, як би це дивно не звучало, вони йдуть на користь "Динамо". Гравці відпочивають, замість того, щоб бігати 11 на 10 повний тайм. Плюс маємо дві непогані опції на лавці, принамі потенційно. Про Буяльського не впевнений на 100%, а от Ярмоленко за 2030 хвилин може щось придумати.
Дуже цікаво буде послухати розбір епізоду з ЧК.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Та, що тут казати. Є формалістика. Хоча вона завжди дуже цікава. Формально удар ліктем був, формально - жовта. По факту удару в обличчя не було. Це як і офсайд у Шапаренка, коли забив Ванат. Формально показали, що був офсайд. Але червона лінія показана, що далі, та якщо зробити стоп-кадр, то видно, що нога, крайня точка, ближче, ніж синя лінія. Як там малювали цю червону лінію - загадка.

Але я здивований, що гол Бражка зарахували. Так, там у гравця Олександрії підігнулась нога. Але на стоп-кадрі, там такий є, наче Бражко наступає на ногу. І формально суддя міг не зараховувати. От тут і треба думати чи він навмисно так судив, чи просто рівень кваліфікації такий... Хочеться вірити, що просто рівень кваліфікації слабкий.

Але є +3. Це добре. Важкий матч. Треба йти далі.

Parker сказав...

Ще раз усім вітання!
Надзвичайно складна перемога. Команда дуже добре відпрацьовувала у захисті в меншості, у олександрійців особливо і шансів не було.
Волошина треба за подібні речі штрафувати, тільки отримав ЖК, тут же махає руками. В останніх матчах користі від його дій, м'яко кажучи, не багато, а хибних рішень - безліч. Чи то інформація про "Страсбур" затьмарила мізки, чи то просто зірку вхопив, але Шовковському, який, як кажуть, багато уваги приділяє психології, треба провести з хлопцем коригуюче заняття.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Скажу так, Бражко спасло то, что игрок Александрии уже практически падал. В противном случае этот гол вполне мог быть незащитан. Ну и очень спорный момент с голом Ваната! Даже в повторе очень спорный момент.

ViAn сказав...

Стас, буде повтор матчу через пару днів у Олександрії на сайті, тоді можна буде зробит стоп-кадр на моменті офсайда у Шапи. Як побачив це я під час трансляції, то лінія там намальована на 10 см далі, ніж була стопа Миколи. Тобто суддя ВАР зробив це навмисно. Підозрюю, що не тільки я це побачив. І взагалі суддя ВАР у цьому матчі вочевидь був налаштований проти Динамо.

Стас сказав...

Ну, то таке. Борьбу за золото мы к сожалению закончили! Ну, или почти закончили. За второе место борьба.

ViAn сказав...

Стас, треба бути об'єктивним. Боротьба за чемпіонство дійсно майже завершена. Динамо, безумовно, зараз додасть завдяки одужанню Буяльського і Ярмоленка. Але для темпу гри 3 матчі на тиждень у нас лавка закоротка. Це об'єктивно. І це вже є вирішальним моментом. Через це ми втратили очки проти Вереса. Але боротьба за срібло впринципі теж мало ймовірна. Бо вже +6 за втраченими. І гри видатної у Кривбасу немає, наскільки я розумію.

Стас сказав...

ViAn ,в том то и дело. Без хороших трансферов нам золота долго не видать! Будут одни слова о якобы золоте как будующей цели. Одни слова. Причины я давно здесь пояснил. Я тебе больше скажу,продадут своих нынешних лидеров более менее выгодно и снова никого толкового не купят.Будут ждать кто сможет из молодёжи подрости и опять продадут.С точки зрения бизнеса всё правильно. Но где же тогда групповой турнир в ЛЧ?! Ответ: нигде! И так будет долго.

ViAn сказав...

Стас, я маю великі сумніви у тому, що будуть трансфери. СаШо взяли для того, щоб він працював із тим, хто є. Максимум - вільні агенти із українським паспортом. Робота із власною школою. 100% стратегічна ставка на 2005 і 2006 р.н., як на найкращий матеріал, який є в Україні зараз. Суркіс, Захарченко, Гусєв, Саленко, Осипенко, Кремчанін, Пашко, Маткевич, Білий, Пономаренко, Балаба, Михавко. Важлива задача - активно їх награвати. Зараз - Михавко і Пономаренко. Вони вже є гравцями основної обойми. З наступного сезону ще когось підпустять. Такі реалії.

Суркіси, нагадаю, програли 350 млн євро нещодавно. Це гроші на багато трансферів, на хороший бюджет на декілька років. Тому зараз інша стратегія розвитку - 100%.