пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Трансферні пошуки. Опорники. ч.3.


Хоча зараз прихід в Динамо Краснікова ще на рівні чуток, та подібна інсайдерська інформація у більшості випадків має рацію. Багато з нас сприймають цю інформацію з великим оптимізмом. Бо ж це людина, яка вміє працювати на ринку Латинської Америки. Про це свідчать трансфери багатьох гравців, які прийшли в Харків за адекватні гроші і зробили цю команду сильною. Можна вивчати трансферну роботу Метала по аргентинцям і бразильцям. Різні були трансфери. Так, далеко не всі спрацювали. Та більшість себе виправдала. Прихід в Динамо людини не з Динамівської родини – щось нове. Так, у нас була епопея із іспанцями, але то все було під Реброва. А у керівництві команди з часів запрошення Резо Чохонелідзе у 2007 році не було більше жодних спроб шукати нові ідеї. Можливо, що цей час настав. Динамо потребує людину, яка вміє якісно працювати на тих ринках, де можна за 2-5 млн. євро придбати якісних гравців. Бразилія – місце, де середній рівень гравців дуже високий. Якщо взяти зріз, то більшість гравців Серії А без проблем будуть грати у нас в чемпіонаті на високому рівні. Для Динамо треба шукати рівень трохи вищий, але таких гравців там також багато. Ми проходили це. У нас були Рінкон, Бетао, Даніло Сільва, Корреа і багато інших гравців з Бразилії. При правильному підході можна підсилити Динамо саме з цього ринку. Тому то я і спробую написати матеріал по опорникам з Бразилії.
Родріго Доурадо


23-х річний гравець Інтернаціоналя, який має чудовий послужний список. Можна почати із збірної ю-17, де він став переможцем Копа Судамеріка. Потім він взяв золото у 2016 році на Олімпійських іграх. Якщо подивитись той склад, то там всі гравці були максимально якісними. Доурадо продовжує прогресувати. Стабільний, якісний гравець центра поля. Родріго прекрасно відпрацьовує у відборі, має швидкість для розгона атак, має достатній технічний рівень для того, щоб проходити суперника. А який у нього чудовий довгий і середній пас, особливо діагоналі. Активно він використовує і власні потужні габарити, тому на стандартах завжди небезпечний. Він точно складе гідну конкуренцію нашому півзахисту. І це точно буде якісна інвестиція за адекватні гроші.
Габріель


Ми всі зараз чуємо про прихід в шахту Майкона. Безумовно Майкону 20 років і він має чудові перспективи. Чемпіонство Корінтіанса у 2017 році призвело до того, що до їх гравців зросла увага. Габріель – партнер Майкона по центру поля. Так, йому 25 років, тому не можна казати про величезні перспективи. Це готовий гравець, якого називають Пітбулем. Можна провести аналогію із Н’Голо Канте. Маленький і вибуховий опорник, який виконує величезний об’єм чорнової роботи, має прекрасні швидкісні характеристики, що на цій позиції є величезним плюсом. Окрім того Габріель має і удар, і перший пас, встигає підключатись в атаку і загострювати. Я не вивчав гру Майкона. Та Габріель - дуже якісний гравець, який перебуває у розквіті сил.
Матеус Фернандес


19-ти річний гравець центральної зони півзахисту Ботафого і юнацьких збірних Бразилії. Цей хлопець безумовно є величезним талантом, який дебютував у першій команді у 17 років. І вже має півсотню матчів на дорослому рівні, і в тому числі 8 матчів в Копа Лібертадорос, де його команда вилетіла у півфіналі від майбутнього володаря цього титулу Греміо. Високий, гнучкий, швидкий, технічний гравець. Прекрасно читає гру, вміє працювати і на оборону, і на атаку. За потенціалом в ньому можна побачити Ферну. Саме тому я не здивуюсь його появі у складі нашого головного конкурента. Та ми могли б зіграти на випередження. Безумовно молодий гравець вже готовий грати у першій команді.
Дійсно дивитись за бразильськими гравцями – задоволення. Рівень гравців основи команд верхньої вісімки не залишає жодних сумнівів. Бразилія легко може зібрати ще 5 збірних, які будуть обігравати більшість європейських збірних. Саме тому селекція на цьому ринку достатньо легка. Потенціал більшості гравців величезний. Головне, якщо купувати в Європу, знати психотип бразильський і вміти працювати із ними. Тут потрібен індивідуальний підхід. І в селекції важливо шукати вмотивованих гравців, готових пахати, щоб не було так, як з Андре. Коли приїхав талановитий хлопець за грошима і його кинули в котел, де він розгубився, втратив віру в себе і мотивацію, бажання виступати в Динамо. Саме через це ризиково брати бразильських гравців, у них специфічна ментальність. Та якщо буде Красніков, то це позначатиме новий-старий вектор селекції, ми знову підемо в Латинську Америку.
Дякую за увагу!

5 коментарів:

Стас сказав...

Я так понимаю что сегодня мы из Мариуполя привезём -3!(((

Oleksii сказав...

Ні, ну це не суддівство!!! Павєлко дав команду псам, скільки ламали відверто Динамівців, а той х навіть не свистить!!
Ну і звісно ШЕДЕВР Шапи! красава, додав швидкості!

Unknown сказав...

Всех с победой! Волевой, с запредельно мотивированным соперником, пусть и не таким мастеровитым как Лацио))), вопреки судейским решениям. Теперь видно вокруг кого нужно строить игру сегодняшнего Динамо, это две юные динамовские звезды Цыганков и Шапаренко, так и хочется добавить - прошу любить и жаловать. В тему под сегодняшним постом пана ViAnа, их бы нам сейчас в среднюю линию в центр, там определенно нужно что-то делать, Гармаш с Буяльским то играют то не играет, Ротань уже не тот, Шепелев стоит на месте не равивается. Ну остальное, на этот матч не было резервов, думаю легионеры не захотели рисковать, только Пиварич и Кендзёра не побоялись, спасибо им за это. Шепелеву и Цыганкову нужны партнёры, Хацкевичу уже впору подпускать Алибекова и Леднёва, глядишь и это придаст больше скорости Динамо, всё эра кумовей уже закончилась.

ViAn сказав...

Суддівство сьогодні - окрема тема. Суддя творив те, що хотів. І я впевнений, що це було зроблено з умислом.
Стосовно першого тайму, то Ротань і Морозюк - не ті люди, які повинні грати в Динамо. Це давно відомо. Шепелєв мені дуже сподобався. Хорошо вийшов, додав. Та безумовно Шапаренко, Бєсєдін і Циганков - люди, які зараз тягнуть Динамо. А Шапаренко і Циганков - топ гравці вже зараз. Гол Шапаренко - найвищий рівень майстерності. Перемогли і йдемо далі. Безумовно травма Вербіча - критичний момент. Бо без нього ми мали лише один фланг. І якщо проблеми в центральній зоні вирішили заміною, то відсутність ширини флангової гри стали сьогодні знаковими. Та добре, що у тренера є Шапаренко. Добре, коли є гравець, який може вийти і переломити хід гри.

Parker сказав...

Привет всем!
Я бы не был столь категоричен по поводу Ротаня. Практически не ошибался в передачах да и два качественных подката совершил, избавив нас от проблем.
А вот Гармашу, Морозюку, Буяльскому стоит крепко задуматься. Буяльский сегодня был человеком-невидимкой, кроме паса черпачком особо и вспомнить нечего; Гармаш несколько опасных обрезок в центре поля, да и в атаке ничего конкретного; Морозюк, по сути, может быть только в роли экстренной замены Цыганкову, Вербичу и Гонсалесу. Николай вроде бы и каши не портит, но, по крайней мере сегодня, от него не исходило никакой опасности.
Центр обороны выглядит несыгранным, что предсказуемо, голы нам забивали из-за нестыковок между Бурдой с Шабановым и Бойко. Пиварич сегодня тоже был не столь активен как обычно, но у него был перелет из США. Но он, в отличие от того же Гонсалеса, вышел и сыграл.
Ну и присоединяюсь к комплиментам к молодым Шапаренко, Цыганкову и Беседину. Сегодня игру вытянул именно Шапаренко, а не Цыганков, что необычно. И выход именно Николая придал динамики и изобретательности нашим атакам, что позволило и Цыганкову с Бесединым заиграть ярче.
В общем, присутствует радость от победы и осторожный оптимизм при взгляде в будущее.

С уважением, Parker.