понеділок, 26 березня 2018 р.

Україна Японія. Вчимось на власних помилках.


Я трохи почитав відгуки після гри останньої збірної. Треба сказати, що склад був дійсно майже оптимальним на сьогоднішній день. Все ж у збірної не має величезного багатства із кадрами. Та я впевнений, що із наявними гравцями можна показувати значно більш якісний футбол. В принципі перший тайм був достатньо якісним. Був рух вперед, був контроль, була агресія. Зрозуміло, що про зіграність Марлоса, Циганкова, Коноплянки, Зінченко і Кравця казати важко. Марлос – взагалі інородне тіло в цій команді. Коноплянка майже без практики. Зінченко грає лівого захисника в клубі, а Циганков за останній рік в цей дир-дир вже не грає.


І все ж з цієї солянки щось таки зліпилось. Бо були у першому таймі достатньо цікаві атаки. А рахунок міг бути значно більшим. Особисто мені сподобався Циганков. Віктор давав рух вперед, як завжди гарно навантажував штрафну. Для мене він кращий гравець першого тайму. Що відбулось у другому таймі? Ми побачили Буяльського і Ротаня. Обидва повністю провалили гру. Ротань не встигав страхувати зони. Центр поля був повністю програний. Я давно пишу, що це не гравці рівня Динамо, не гравці рівня збірної. Руслану вже пора завершувати давно виступати на такому рівні. Можна ще пограти десь в Казахстані чи Китаї. Буяльський – гравець, який проводить один якісний матч, а потім на 3 матчі пропадає. І йому вже 25. В такому віці гравець повинен показувати стабільність. Цілком можливо, що треба змінити Динамо на ту ж Бельгію. Можливо там він знайде стабільність. Тоді і збірна отримає якісного гравця.

По суті збірна заграла у другому таймі лише останні 10 хвилин. Ті самі, коли Марлос, який ще в першому таймі мав можливість грати із Циганковим, а у другому втратив цю можливість, бо для Буяльського цей виклик у збірну скоріше за все буде останнім, був замінений на Бєсєдіна. Дали шанс, не скористався. А от Бєсєдін додав. Який же Артем молодець. Вийшов і одразу дав агресію, швидкість, відбір. Так треба собі вигризати місце в збірній. 10 хвилин другого тайму, які дали позитив, – 10 хвилин Бєсєдіна. Все що було до – дно. Ні бажання, ні змісту, ні якості.
Я не розумію лише того, чому Шевченко не викликав Шапаренко. Для його футболу Микола – найпотрібніший гравець. Саме його треба було випускати у другому таймі. Він би дав швидкість, техніку, агресію, загострення в лінії атаки. А Буяльський нажаль – повний провал в атаці. Ротань – повний провал в захисті. Головне – зробити правильні висновки. Сподіваюсь, що так і буде.
Все ж Японія – дійсно не Саудівська Аравія. Це командо суттєво сильніша за кадровим потенціалом і балансом у грі. Вже 3 роки як команду очолює боснієць Халіходжич. Команда має малюнок гри і достатньо якісний набор гравців. Символічно і те, що і Японія, і Україна залишились без головної зірки на матч. У нас це Ярмоленко, у них це Кагава. Гравці Дортмунда, партнери. Не виключаю, що вони будуть разом дивитись цю гру. Більшість японських збірників грають в Німеччині. Такий собі кістяк. Головне тріо ветеранів в цьому складі – капітан команди Макото Хасебе, відомий більшості Кейсуке Хонда і гравець Інтера, який зараз грає за Галатасарай, Юто Нагатомо. Це гравці, які мають біля 100 матчів за збірну кожен. Окрім того не викликані і інші зіркові гравці. Це захисник Саутгемптона Майя Яшида і нападник Лестера Шинджи Оказакі. Впевнений, що ці гравці поїдуть на ЧС. Тобто зараз відбуваються смотрини більш молодших гравців. А от зірки, що сходять, грають в Бельгії і Португалії. Так, це не такі вже молоді гравці, як у нас. Та це тріо Маріока, Кубо і Накаджима. Маріока провів чудове півріччя за Беверен, і перейшов в січні 2018 в Андерлехт, де сходу став лідером команди. Кубо відомий ще по Янг Бойз, він добре відомий Пятову і Ракицькому, бо саме його голи дали перемогу швейцарцям у протистоянні із шахтою. Та головна зірка, що сходить – Шоя Накаджима. Гравець португальського Портімоненсе за яким ведеться справжня охота грандів. Маленький і швидкий гравець із чудовою технікою, баченням поля, швидкістю і гольовим чуттям. Так, зрозуміло, що його порівнюють із Мессі. Куди ж без цього. Саме його вихід на заміну і гол стали вирішальними в матчі із Малі 23 березня. Для Шої це був дебютний матч за збірну, дебютний гол і такий важливий на 90+4, який врятував Японію від поразки. Середній вік навіть цієї, суттєво омолодженої, команди майже 28 років. Та більшість гравців основної групи – хлопці 24-26 років. Дійсно молодих гравців, як у України, в обоймі не має. Наймолодший гравець старту – воротар Косуке Накамура, якому вже 23 роки.
Японія – маленька команда. Дуже схожа із Мексикою. Не має високих гравців. Тому це компенсується швидкістю, технікою і агресією. На стандартах ця команду дуже небезпечна, бо грає на випередження, грає нестандартно. Атаки побудовані на швидкісних проникненнях в зони за рахунок передач за спини захисникам. Ця команда готова віддати супернику м’яч. Однак, швидкі атаки – справжня загроза. Якщо ми будемо обрізатись в центрі, то наш захист будуть розривати.
Я сподіваюсь, що експерименти другого тайму першого матчу в матчі відповіді не повторяться. Приємна новина – від’їзд Коваленко в молодіжку. Хай феєріт там. А від нашої команди я сподіваюсь побачити гру. Більш якісну і агресивну, ніж в першому таймі першого матчу. Чекаю на Бєсєдіна зі старту. Чекав би і на Шапаренко, та його в команді не має. Тому вірю в свою Збірну!
Дякую за увагу!

11 коментарів:

Oleksii сказав...

Як вам вброс Буабаса про те, що Красніков буде працювати в ДК? якщо правда, то це круто! у нас буде крутий скаут по латинській америці, який знаходить гравців за безцінь! сюди б ще умовного Ріанчо і було б круто!

ViAn сказав...

Відомо, що Красніков вміє знаходити цікавих гравців. Та відомо і інше, що він насправді до літа 2018 відсторонений Лозаною за організацію договірних матчів. Те, що Павелко зняв у 2016 йому це рішення - ще та скандальна справа. Просто у нас не хочуть про це говорити. А так він не є людиною, яка заслуговує на повагу. Бо злочинець. До того ж людина Павелко. Можливо, що Динамо йде на мирову і Павелко йде... можливо підписання Краснікова щось тут згладить. Тому яким би він фахівцем не був, але для мене людські якості важливіши. Та визнаю, що давно говорять про бразильський вектор Динамо. Що влітку планують підписати 3 бразильців. Думаю, що тут як раз без Краснікова не обійдеться. А там побачимо.

Parker сказав...

Привет всем!
Победа сборной біла достаточно убедительной если и не по счету, то по игре. Моментов біло значительно больше, чем в игре с аравийцами. Не случилось также такого провала, как во втором тайме пятничного матча. В целом Украина сыграла на своем уровне с учетом кадровых проблем.
По Красникову: уж не знаю, кто там в "Металлисте" заведовал договорными матчами, вполне может быть, что из Красникова сделали козла отпущения. Но если его переход в ДК - правда, то несколько хороших игроков мы можем заполучить. Кроме того, этих игроков в последствии можно будет выгодно продать. А то последние наши трансферы из Латинской Америки совсем не радуют. Бразильцев мы давно не покупали, а тот жеГонсалес, пришедший из европейского клуба, не отрабатывает отданных за него средств.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Я збірної не бачив, бо працював. Включав пару раз на 5-10 хвилин. Все що побачив - жахлива обрізка від Пятова і прекрасну гру 18 номера збірної Японії Накаджими. Саме про нього я в своєму матеріалі і написав. Подивився трохи молодіжку. Шепелєв порадував, зіграв дуже якісно саме в атаку. Як і гарно увійшов Шапаренко. І забив і дав швидкість, різноманітність атакам. Просто Англія сильніша. Тут і так зрозуміло.
По Краснікову все більше підтверджуючо інфи інсайдерської. Та це все викликає багато запитань. Бо це може говорити про зміну навіть головного тренера, вектора розвитку... все може бути. ІМС - людина загадка. Хоча Красніков готовий працювати під будь-яку систему. Він дійсно вміє знаходити якісних гравців за адекватні гроші. Тому я також зараз подумаю про Бразилію у своєму наступному трансферному матеріалі. Якщо чесно, то вже декілька тижнів вивчаю тамошній ринок.

Parker сказав...

Привет всем!
О, как интересно!
Всплыла информация о заинтересованности Ярославского в софинансировании ДК. Тогда и появление Красникова перестает быть просто информацией. Он может стать таким себе смотрящим, дабы ИМС не чудил с совместными финансами.
Ну и, откровенно говоря, Красников в плане профессионализма на голову выше всех наших Чохонелидзе и Михайличенко.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

По Ярославскому...Если это конечно правда...Есть как плюсы так и минусы.На мой взгляд к плюсам нужно отнести более классную работу самого пана Ярославского как бизнесмена строителя футбольного клуба как такового и Металист его времён тому подтверждение!Мы все ругаем менеджмент ДК за его постоянные ошибки которые не меняются из года в год.Думается мне что при Ярославском такого обилия одинаковых ошибок станет если не мизер то на несколько порядков меньше!Опять же и финансовое положение его судя по всему позволяет делать определённые фин вливания в сегодняшний клуб ДК.Всё хорошо,но без ложки дёгтя совсем никак. Имея свою динамовскую школу и определённые наработки и свою динамовскую весьма перспективную молодёжь очень не хочется превращаться в аналог пускай и весьма успешного но всё таки латино американского харьковского Металиста!

ViAn сказав...

Про Ярославского - повна мачня. Він людина одіозна і пов'язана із Ахметовим. Не буде його ноги навіть в Динамо. Це не Фірташ, який пов'язан бізнесом із Суркісом. Фірташ людина абсолютно не пов'язана із Рінатом. Тому на певному етапі він допомогав. Допускаю, що і зараз допомогає. А у Ярославского не має жодного інтересу бути частиною Динамо. Він займається Металістом 1925. Хай і займається.
По Краснікову... він не є людиною Ярославського. Він ближче до Маркевича. Але, Маркевичу вже скільки? 67. Перспективи тренерські відсутні. А Краснікову треба працювати в футболі. В фу-фу він грошей великих не отримає. Тому він просто йде у вільне плавання туди, де платять. У Шахти своя селекційна група. Не думаю, що Красніков їм цікавий. А Суркіс людина така, може і взяти Краснікова. Тут можуть співпасти інтереси. Суркісу нужни якісні трансфери за адекватні гроші. Красніков вміє їх проводити. Тому побачимо як це буде. Та я знову не підтримую Краснікова в Динамо, бо за ним тягнеться брудний слід корупції.

Стас сказав...

ViAn ,как бы так сказать...Фирташ...А Фирташ, говорят, связан как раз с Россией!)))

ViAn сказав...

Фірташ безумовно пов'язан з сусідами, бо його капітал зароблений на прокладці при поставках газу. Та коли почались стосунки між Динамо і Фірташом? У 2012 році. А коли почався конфлікт? У 2014. З 2014 року Фірташ не приймає активної діяльності у фінасуванні Динамо. І його банк давно не титульний спосор Динамо. Та дружні стосунки в колі цих людей... вони ж дружать вже десятками років. Тому то це інша сфера відносин. А між Суркісами і Ярославським партнерські стосунки у фінансуванні Динамо - фантастика. Ярославський на це не піде. І Суркіси на це не підуть.

Vitos сказав...

Красников связан с коррупцией? Так по сравнению с Суркисами он честнейшей души человек. Давайте называть вещи своими именами.

ViAn сказав...

Треба йти від букви закону. Які звинувачення є у родини Суркісів? Олігархи! Це в нашій країні вже злочин. Зрозуміло, що набути величезні статки без корупції не можливо в нашій країні. Та будемо відштовхуватись від реалій. Єдине звинувачення - шуби)) Але це звинувачення зняли і вибачились перед Динамо. Тобто звинувачення було помилковим. А Краснікова Лозаною дискваліфікували за організацію договірних матчів. В нашій країні він унікальний менеджер, бо таких випадків більше не має. Є гравці, є тренери, є судді, які офіційно за хабарі дискваліфікованні пожиттєво. Та менеджер один - Красніков. І дискваліфікація закінчується влітку 2018. А те, що Павелко обійшов Лозану говорить лише про чергову корумпованість Павелко і Краснікова. Бо він також погодився обійти рішення Лозани. От і всі пироги.