середу, 7 березня 2018 р.

Динамо Лацио. Всі сподівання на молодь.


Про наступний матч Динамо ходять різні думки. Та 99 % людей Динамо вже списали. Не знаю наскільки люди знайомі із Лацио. Чи вивчали, досліджували. Впевнений, що це поверхова думка. Виглядає це так, що Лацио йде у зоні ЛЧ в Італії, має Іммобіле, який клєпає голи регулярно. Супер команда. А Динамо Вересу програє. Ледь ноги від Зорі волокло. А від АЕКу так взагалі відверто відскочили, бо греки нас повозили. І якщо якісь там греки повозили Динамо, то італійці так точно розірвуть Динамо на шматки. Можливо це дійсно так. Однак, я вболівальник Динамо. Я ставлюсь реально до ситуації в моїй команді. Реально оцінюю майбутнього суперника. І тому скажу так, що дійсно буде важко. Але, пройти Лацио можна. Просто треба зіграти максимально надійно в обороні і ефективно в атаці.


На словах це завжди однаково легко. Футбол – проста гра. Тримай ворота на замку і забивай супернику. Не можеш втримати, забивай більше, ніж пропускаєш. Та от тут все залежить від рівня твого і рівня суперника. Динамо – така команда, яка не сильно вміє грати другим номером. Лацио ж навпаки у силовій, тактичній грі виглядає достатньо переконливо. Саме завдяки тому, що має достатньо потужний центр поля, насичений захист і достатньо швидких гравців на вершині атаки.
Можна подякувати фахівцям, які достатньо плідна розібрали гру Лацио. Якщо ви не лінились, то легко зможете прочитати про, або побачити самостійно цю команду. Зрозуміло, що легко побачити чисто італійську структуру побудови команди. Три центральні захисники. На крилах діють не вінгери, а захисники. У центрі поля дійсно три гравця, які вміють якісно руйнувати. А от пара форвардів – яскраві гравці із прекрасною швидкістю, високим технічним рівнем. Зла, чіпка команда, яка не дає грати супернику, в’яже по рукам і ногам. Сама ж пружиною вистрілює.
Яким складом Індзагі буде грати проти Динамо? Були важкі тижні. І останні 10 матчів – 6 поразок, 1 нічия і лише 3 перемоги. Далеко не найкраща статистика. Вона не повинна розслабляти, але вона свідчить про те, що у Лацио зараз далеко не кращий період. Чи буде ротація складу, чи зіграють основою? У такої команди по суті залізними гравцями основи є воротар Стракоша, захисник де Вріж, тріо в центрі поля Лейва, Пароло, Мілінковіч-Савіч і пара форвардів Альберто і Іммобіле. Всі інші гравці – ротація. Бо на 3 позиції в центрі захисту є 7 кандидатів, на позиції крайків четверо. А от позиція в центрі поля майже не має альтернативу. Єдиний варіант на заміну провідної трійки – Муріга. Або може бути максимально агресивна стратегія, коли замість опорника випускають Андерсона чи Нані в допомогу Альберто і Іммобіле. По суті є обойма в 20 гравців. Вони і проводять ротацію. Та я думаю, що проти нас буде грати залізна основа. І підхід буде максимально відповідальний. Тому сподіватись на другий склад не варто.
Хочеться показати слабкі місця цієї команди. Безумовно Лацио буде грати першим номером. А ми намагатимось відсунути гру від штрафної і зловити їх на помилці. Показова помилка у їх програшному матчі із Стяуа. Коли після стандарту Румуни спіймали захист Лацио.


Так само варто показати і помилку при позиційному захисті. Як бачимо, що 4 гравці стоять в лінію, а один провалюється. І в зону вбігає гравець Наполі Мертенс, на нього йде прекрасний пас. І це гол.


Так само варто сказати про проблеми не тільки при грі в лінію. А ще і те, що при навісах в штрафну відсутнє взаєморозуміння. Ми можемо побачити як гравці Мілана ловлять захисників, коли два пішли на м’яч одночасно, створили зону вільну за спиною, завадили один одному дістатись до навісу і, як результат, Мілан забив гол.


Сильні сторони добре відомі. Безумовно агресивний і швидкий напад, максимально вертикальний футбол. Принципи дуже схожі із тими, до яких прагне Хацкевич. Індивідуально пара гравців Альберто чи Андерсон і Іммобіле більш ніж сильні. Вони грають різноманітна, непередбачливо. Команда навчена. І стримати атакуючий потенціал буде дуже важко. Та це не говорить про те, що це не можливо.
Для Динамо цей матч – випробування для нової команди. Це буде якісний футбол проти суперника, який нав’яже тактичний футбол, сильний футбол із гравцями високої якості. Це перевірка для кожного такою планкою. Це шанс довести свою здатність розвиватись. Динамо може вистрілити, може відмучитись. Але, якщо не буде здобуто позитивний результат, то головне буде гра. Якщо команда віддасть все, що є, але поступиться, то не буде негативу. Якщо ж будуть грати без іскри, без бажання, то буде ще більша критика, ніж із АЕКом. Аргументи про відсутність форми вже не пройдуть. Зіграли достатньо матчів вже. Час молоді доводити свої лідерські якості на такому, достатньо високому рівні. А переможе як і завжди сильніший.
Дякую за увагу!

8 коментарів:

Unknown сказав...

Всем добрый вечер, на нашей улице маленький праздник друзья,Динамо вопреки всем прогнозам сумело отвоевать у Лацио ничью, показав при этом вполне качественный футбол и теперь при поддержке тысяч 60-70 болельщиков вполне может добиться положительного итога в Киеве, но Ювентус двадцать лет нзад забывать не следует, нужно предельно чётко сыграть в обороне, сегодня к сожалению две ошибки привели к двум голам, в чемпионате такое проходит в Европе наказывают. На всех ресурсах поливают грязью Гармаша, а он вполне провёл приличный матч, именно он начал первую голевую и довольно неплохо боролся в центральной зоне и помогал защите, правда в конце опять сорвался, но после свистка. Хацкевич сегодня угадал с перестановкой, выпустив Бурду и Беседина, они всё же каши не испортили, а Беседин неплохо попрессовал защиту Лацио. Молодёжь сегодня молодцы, Шапаренко правда немножко во втором тайме сдал, а Витя сделал маленький бенефис своим голом и если бы в шикарной атаке сумел отдать под удар точно вообще всё идеально было, а так растёт человек темпами гораздо быстрее Ярмоленко. После воскресного матча Вернидуб сказал, чтобы Хацкевичу не мешали строить команду, может что-то увидел, сегодняшний результат как-бы подтверждает его высказывание. Будем ждать ответного, ещё раз всех с прекрасным результатом и игрой Динамо!

Oleksii сказав...

грали непогано, але саме після обрізки Гармаша і Буяльского ми отримали свої голи! сподобався Шапаренком тим, що небоїться проходити своїх більш іменитих соперників на дриблінгу, Бєсєдін боровся непогано, ну про Циганкова, нашу жемчужину, казати щось зайве)Сьогодні нам залетіли якісь дуже легкі голи (на контр атаках), а наші забили два міні шедеври!

ViAn сказав...

Шапаренко то грав ближче до Морозюка. Але, є моменти у другому таймі, де він грає ближче до Циганкова зліва. Передивіться ці моменти. Як же вони розуміють один одного, як грають в дотик, з якою швидкістю, як легко і це під пресингом вони розрізають оборону. Це футбольний інтелект. Коли розповідають про Шепелєва погане, то банально не розуміють, що не може він грати в футбол із Гармашем і Буяльским. Вони - вчорашній день. Шепелєв, Алібеков і Шапаренко - майбутнє. Коли вони будуть грати в центрі, то це буде гра надзвичайної якості. Хацкевичу треба ризикувати і ставити їх разом, награвати. Я не скажу, що Гармаш і Буя погані, вони просто грають повільніше значно. Команда провела достатньо якісно перший тайм і у другому молодь вирішила зіграти нагло. Саме Бєсєдін, Циганков і Шапаренко запалили. Другий тайм ми ні в чому не поступились. І дорослі потянулись за молоддю. І гра мені сподобалась. А те, що пропустили, ну це не дивно. Ризикували. Цим відверто здивували мене. Тому за гру хлопцям вдячний. А Лацио не здивував. Очікував більшої агресії. Може ми далі і не пройдемо, але точно ця гра в Римі запам'ятається надовго. Набираємо хід. І це чудово.

Стас сказав...

К сожалению,ДК всё равно не пройдёт Лацио!(((Обращаюсь к Хацкевичу....Саша,середина поля...! И тогда Гармаш будет...немножко думать!Ежели конечно хочет попасть в первые 11!

ViAn сказав...

Стас, ти просто фаталіст)) Я скажу тобі більше, що і нападник у нас відсутній якісний, Мораєс раз на пів роки стриляє. А весь позитив - Шапаренко, Шепелєв і Циганков і ще Бєсєдін, бо має вогонь і бажання грати. Та в нас така молодь, що ми з наю можемо видатний результат вже цього сезону показати. Хоча потім заберуть, ой заберуть))

Unknown сказав...

Всем добрый вечер! В принципе удалось выиграть у Вереса малой кровью, но валидол в конце привезли. Нет у игроков Динамо инстинкта убийц, моменты убойные есть, а реализация хромает. Да и ротация вносит некий дисбаланс в действия команды, особенно это проявилось в втором тайме, да и усталость некоторая присутствовала.
Ждём конечно матча с Лацио, снимет ли Динамо с себя заклятие итальянских клубов, ещё никогда не удавалось их побеждать по скмме двух матчей на стадии плей офф. Немцев обыгрывали, испанцев тоже, с англичанами недавно сняли проклятие как и с французами, осталось только с Италией поквитаться.

Parker сказав...

Привет всем!
Всех с победой! Она сегодня не была столь яркой и убедительной, как, наверное, того хотелось бы болельщикам, но 3 очка заработали и не слишком устали между матчами с "Лацио".
По матчу: очень классно выглядит Вербич. Хотелось бы, чтобы они находились на поле вместе с Цыганковым, а то Морозюк выглядит лишь как ситуативная замена. Постепенно набирает Мораес, уже второй гол в двух последних матчах. Выздоровевший Мбокани хотя еще и не в лучших кондициях, но пару моментов имел. В этой связи Беседину нужно прибавлять.
Шепелев с Буяльским просели во второй половине второго тайма, что позволило "Вересу" усилить давление и заставить игроков и тренеров вместе с болельщиками ДК поволноваться. Честно говоря, предполагал, что третьей заменой станет выход Алибекова вместо Буяльского.
Очень неплохо выглядят наши крайние защитники, которые кроме своих непосредственных обязанностей помогают в атаке.
По кадровой политике: воспитательные меры в отношении Гармаша и Хачериди существенно урезали вариативность состава. Особенно это касается Гармаша, так как у нас и так не слишком много нормальных полузащитников. Но и ждать очередных выходок и потенциальных удалений также не может оставаться без внимания. Возможно, им действительно стоит пригласить психолога.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Особисто я не вбачаю нічого страшного в діях Гармаша. У нього такий характер. Так, він отримав другу жовту. Але це сталось через те, що суддя прийняв помилкове рішення, дозволивши розіграти стандарт на 20 метрів далі від місця порушення. Через це наші не встигли повернутись і ми могли пропустити. Це сталось виключно через суддівську грубу помилку. Якби Денису було байдуже, то він промовчав. А він інша людина. Він не псих. Він відстоює правду, захищає командні інтереси. Хай і таким чином. Головне, що він не байдужий.
Стосовно матчу із Вересом. Ну, так склалось, що другий не забили. Хоча моментів було достатньо. Найважливіше те, що Циганков отримав відпочинок. Тоді як Лацио відпахали ще один дуже важкий матч. І ситуація для них в чемпіонаті стає все більш загрозливою. І справа не тільки в тому, що за втраченими вони вже 5, а ще й в Мілані, який набрав оберти шалені і наближається до зони ЛЧ. ЛЄ для Лацио втрачає актуальність. Рвати жили вони не будуть. Бо зона ЛЧ значно важливіша. А Верес ми перемогли без надзусиль насправді. Витратили сили, трохи емоцій було, але результат є і це головне.