пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.3.


Так як зміни в керівному складі Динамо підтвердились, хоча ще без офіціозу, то варто продовжити трансферні пошуки на ринку Латинської Америки. Нас чекає цікаве літо. Динамо в липні буде новим. Нова форма, новий склад, нові працівники. Правда більшість цікавить питання головного тренера. Та особисто я не думаю, що тут нас чекають зміни. Однак, все може бути. Я впевнений, що Динамо продовжить еволюціонувати у обраному форматі. Все більше власних виконавців у першому складі, всі  менше ветеранів і тих людей, які грають в Динамо без емоційного заряду. Байдужим е буде місця в Динамо. Впевнений, що нові гравці, ким би вони не були, будуть вмотивованими. Байдужості, яка зараз є у цілої групи гравців, точно вже не буде. Я маю на увазі не тільки Хачеріді, але і Мбокані. Мотивація – можливість грати за Динамо. Особисто для мене у питання Краснікова головне питання – не те, що він буде в Динамо керувати селекцією. Питання у тому, хто став ініціатором його запрошення в Динамо? ІМС чи сам Красніков? Президент Динамо вийшов і запросив працювати до себе чи сам Євген напросився на зустріч, запропонував свої послуги? Чи дізнаємось ми правду? А це дуже важливо.
Сасса


Я не сильний в португальській мові. Тому може і Саша. 24-х річний нападник Крузейро. Добротний такий форвард. Не високий, бо зріст лише 174, але потужний, широкий, міцний. Саша бере потужністю, міццю. Важко протидіяти йому, бо він має гольове чуття, техніку, вибуховість, гарний вибір позиції. Непоганий форвард середньої руки. Це не зірка рівня Габріеля Жезуса. Це просто міцний форвард, який вміє справно створювати моменти собі і для партнерів. Для захисту він незручний, бо цього бразильця важко передбачити, важко стримати. Як на мене, то гравець із непоганим потенціалом, якщо буде прогресувати.
Мігель Борха


Цей 25-ти річний колумбієць з Палмейроса має досить привабливі характеристики. На сьогодні він входить в обойму збірної національної, де вже зіграв 5 матчів. І це при тому виборі нападників, який є у Колумбії. 1,5 роки тому за його перехід Палмейрос віддав майже 10 млн євро. А зараз у гравця залишається менше року до кінця дії контракту. Саме цей фактор говорить на його користь. Бо за пів року до кінця контракту можна буде забрати його за значно меншу суму. Він стабільно грає, стабільно забиває на високому рівні. Був виїзд і в Європу в Ліворно і досвід гри у Серії А в 20 років. Швидкий форвард, який любить і вміє грати на офсайдній лінії. Не можу сказати, що у захваті. Щось у цьому гравці є. За чутками його сватають в Динамо. Ми побачимо чи буде це правдою. Та безумовно це гравець певного рівня і можливостей. І цей рівень дає йому змогу грати у Копа Лібертодорос, забивати там, забивати за збірну Колумбії.
Ніколас Лопез


24-х річний уругваєць, який вже стільки всього встиг. У 18 він перейшов в Рому, де прекрасними виступами за прімаверу зарекомендував себе настільки, що був переведений в першу команду. Потім були Удінезе, Верона, Гранада. Грав, забивав. Має понад 50 матчів в Серії А, з 10 в Прімері. Пограв в Серії Б як Італії, так і Бразилії, де допоміг своїй теперішній команді, Інтернасіоналю, виграти Серію Б. Та безумовно гравець хоче повернутись в Європу. Його головний плюс – вибухова швидкість. Гравець із прекрасними даними. І хоча зараз цінник на нього не такий і високий, та реально ціна достатньо висока. Чи захоче Динамо за нього торгуватись? Чи потрібен тренерському штабу настільки швидкий і вибуховий гравець? Як на мою думку, то для вертикального футболу – те, що треба. І головне ,якщо він знайде свою команду, то зупинити справжнього голеадора буде важко.
Я не скажу, що це видатний список. Є в Бразилії форварди, але ці форварди коштують по 30-40 млн. Це для Динамо недосяжна сума. Тому доводиться обирати з того, що є і що ми можемо собі дозволити. В наш  час якісні форварди коштують великих грошей. Треба шукати вільних агентів, не розкручених молодих гравців і таких, які можуть в Динамо отримати другий шанс. Тобто ті, у кого є талант, є історія, та не все склалось на певному етапі. Побачимо кого нариє селекція Динамо. Бо я буду продовжувати шукати.
Дякую за увагу!

12 коментарів:

Oleksii сказав...

дякую, ВіАне за статтю! як завжди цікаво і інформативно! Як Вам новина про присутність на матчі Авраама Гранта?

Vitos сказав...

Грант уже далеко не первый раз присутствуе на матчах ДК, но уж лучше Хац чем этот пенсионер.

ViAn сказав...

Я скажу вам більше, що на сьогоднішньому матчі були селекціонери Наполі, Баварії, Ювентуса, Реала і Дортмунда, і ще більше 10 інших команд. І дивились вони не Луніна, і не гравців Зорі. Але це нічого не значить. Бо на всіх домашніх матчах Динамо присутні представники багатьох топових ліг. А Авраам Грант і Динамо... все може бути. Він же, як людина, його родина, пов'язана з Києвом. Він сюда регулярно приїзжає. Та це не означає, що ІМС буде міняти Хацкевича. Не варто робити поспішні висновки.

ViAn сказав...

Особисто я здивований іншим, що всі так спокійно віднеслись до якісної перемоги Динамо проти Вернідуба. Так багато прихильників його таланту, сватають його регулярно в Динамо. А він знову і знову програє Хацкевичу. Сьогодні в одні ворота із розпіареним Харатіним і Луніним, який хоча і рятував, та відверто провалив черговий матч на високому рівні. А Динамо сьогодні показало якість і гру всі 90 хвилин.

Vitos сказав...

Обыграли бы основу Зари, то и отзывы были бы другие.

Oleksii сказав...

ВіАн, вибачте, але це дійсно звучить смішно! "якісна перемога" проти відвертого дублю Зорі, давайте вже об"єктивно

Unknown сказав...

Всех со Светлым Воскресением! Христос Воскрес!
По поводу вчерашней победы Динамо, спасибо ребятам за упорство, это дало свой результат. В силу определённых моментов у Динамо не пошла игра, Заря старалась вязать игроков Динамо на каждом участке поля, порой даже с помощью жёстких фолов, такое ощущение, что это и было целью Зари в этом матче. Но даже с учётом этого за счёт постоянного давления киевляне четыре раза рвали Зарю, могли и больше. В такое дневное время архисложно выиграть, сколько помню Динамо очень редко побеждало, когда в такое время игрался матч. Радует, что ИМС признаёт дефицит хороших исполнителей на определённых позициях, то что для того, чтобы играть в Европе нужно усиливаться. Теперь ждём от слов к практике.

ViAn сказав...

Зачекайте. Основа, другий склад... Лунін, Караваєв, Чечер, Чеберко, Харатін, Гордієнко, Громов і Фаупала - основні гравці. Більшість з них грала проти нас в 2018 вже. Не грав Гордієнко, через травму тоді і всі казали, що от не грає лідер, основний гравець. Тепер він грав. Чечер тоді не грав через дискваліфікацію. І казали, що ой Чечер не грає, тому 3 і пропустили. Ми маємо 8 гравців основи в старті. Бабенко провів 14 матчів в цьому сезоні. Нагадаю, що це був 26 тур. Тобто в 60% матчів він грав. Кочергін зіграв в 9 матчах з 26. Тобто це теж не гравець глибокого запасу. Єдиний дебютант - мароканець в центрі захисту. Який другий склад? У Динамо скільки гравців не грали в Маріуполі? Травмований Бущан, основний воротар, Хачеріді і Кадар не грають - основна пара в центрі захисту, Бурда і Шабанов по суті грають перші матчі в сезоні за Динамо. Не було Морозюка. Травмований Сидорчук. В Маріуполі не було Вербіча і Гонсалєза, Мбокані і Мораєса. Тобто Динамо регулярно грає без 7-8 гравців основи і це нормально, а тут другий склад у Зорі... ніякий не другий. Так, є травми і дискваліфікації. Але 10 з 11 гравців - основа на сьогодні.

Unknown сказав...

Всем доброй ночи! Вот для Динамо пример как нужно играть, матч Рома-Барселона, когда одна команда посчитала, что всё в кармане а другая боролась до конца и победила, превзойдя другую по многим компонентам, а другая это не кто-нибудь, а Барселона, которая тоже преподнесла наглядный пример как не нужно играть. Динамо за основу, главное правильно расставить акценты!

ViAn сказав...

Да, і Юве вже веде 2:0 після першого тайму. Чвертьфінали дійсно розвиваються надзвичайно цікаво)))

Стас сказав...

Гм...Юве ведёт 3-0!

ViAn сказав...

Саме тому Роналду найкращий гравець світу. Це харизма і особлива енергетика. Саме через такі залізні не тільки нерви ця команда може втретє виграти ЛЧ. Хоча все ж дуже хотілось, щоб Джанлуіджи виграв ЛЧ у своєму останньому сезоні. Тим більше, що матч він провів геніальний.