середу, 18 квітня 2018 р.

Георгій Цитаішвілі. Нова надія Динамо.


У молодіжних складах Динамо зараз достатньо талановитих гравців. Їх мотивація максимальна через те, що вони бачать можливість реалізувати себе у першій команді Динамо. На сьогодні в першій команді дуже багато вихованців клуба. Можливо, що у кожного свій шлях. Хтось, як Шабанов і Бойко, пробивали собі цю можливість довгими роками виступів в інших командах. Хтось, як Бєсєдін і Буяльський, пройшли через тернистий шлях оренд. А хтось як Циганков, Шепелєв і Шапаренко одразу опинились з дубля в першій команді. Та є і такі, як Миколенко, Смирний, Алібеков – гравці, які знаходяться між першою командою і дублем. Вони вже мають практику виступів за основу, часто потрапляють в заявки на матчі, та здебільшого ігрову практику отримують у молодіжному складі. Є Тимчик, Лук’янук, Очігава, Андрієвський. Ці люди саме зараз намагаються заявити про себе в орендах, щоб повернутись і заграти в Динамо. У кожного свій шлях. Та головне – надія. У молоді Динамо вона є. Треба демонструвати стабільно високу якість гри у молодіжному складі, або в оренді, і тоді отримаєш шанс проявити себе в першій команді.



Сьогодні я хочу поговорити про гравця, який зараз є найбільш прогресуючим у дублі. Ще рік тому він грав за ю17 в дитячий футбол. У фінальній пульці в червні здобув золоті нагороди і став найкращим гравцем України серед гравців 2000-го р.н. Паралельно розпочав виступ за ю-19, де також із командою здобув золоті нагороди. Восени цей хлопець грав у юнацькій ЛЧ, грав за ю-19, де став лідером команди. А навесні пробився в старт команди ю-21. Його гра засяяла. І через це він отримав шанс тренуватись із першою командою. Мова йде про грузина із українським паспортом, про Георгія Цитаішвілі.
Георгію, або Гії, як його називають партнери, всього 17 років. За останній місяць він зробив стрімкий ривок у своїй кар’єрі. Багато хто напевно чув історію, що Цитаішвілі у 11 років був в академії Барселони. Що він хотів жити не в академії, а разом з батьками. Та іспанський гранд на такі витрати не погодився йти, а от Динамо пішло. Саме тому Гія вирішив виступати за нашу команду. Якщо ж подивитись на молодіжний склад, то саме він зараз виділяється на загальному фоні.
У хлопці підкупає універсалізм. Георгій грає на всіх позиціях в атаці. Не тільки на флангах атаки, але і в центрі. Дуже показовим є гол Ледньова у передостанньому матчі дубля. Цитаішвіллі підхопив м’яч на свої половині і під шаленим тиском декількох суперників протягнув  м’яч, обіграючи по ходу як слаломіст гравців Карпат. А потім зручно виклав м’яч під удар партнеру, розрізавши оборону суперника. І все це під тиском, на високій швидкості. На матчі був присутній Хацкевич. Саме після цього Георгій був переведений у першу команду. Гія має талант. І цей талант можна порівняти із талантом Шапаренко і Циганкова. Але він інший,  він не може бути таким, як вони. Цитаішвілі значно агресивніший, жорсткіший. Він вміє вести боротьбу. Не маючи високого зросту, лише 171 см, Гія широкий в плечах, коренастий, гарно стоїть на ногах, його важко завалити. Має вибухову швидкість, поставлений удар з лівої, вміння обігравати як на місті, так і на дистанції. Це той самий швидкий, динамічний і сучасний футбол, який ми бачимо від Циганкова і Шапаренко. Окрім всього цього він відпрацьовує на оборону. Він готовий працювати на команду, закривати зони. Потенціал  і рівень гри Гії Цитаішвілі безумовно говорить про те, що вже цієї весни він дебетує за першу команду. І хочеться вірити, що саме він стане ще однією яскравою опцією в атакуючому командному потенціалі нового, молодого Динамо у наступному сезоні.
Дякую за увагу!

5 коментарів:

Unknown сказав...

Спасибо и тебе ViAn, за блог про Цитаишвили, Динамо как никогда нужен игроки-игроки в среднюю линию, чтобы добавить целостности в игре тому же Шапаренко, Цыганкову, Вербичу. Средняя линия должна и созидать и уметь защищаться, каждый должен быть важной деталью в едином механизме. Цыганков и Шапаренко привыкли играть быстро в один пас, чтобы за счёт быстрого принятия решения выходить на оперативный простор, но на бодание их на целый матч не хватает, поэтому нужен игрок способный доставить мяч на передовую или отдать классную передачу, где его могли бы подхватить тот же Цыганков, Шапаренко, Вербич и выйти на ударную позицию. Про ветку про трёх игроков из ЛА, думаю, что это пока разговоры, врядли они с ходу дадут результат, для этого должна быть подготовлена серьёзная почва, а у Динамо её нет, покупка в этом векторе весьма ненадёжна. Усиление для Динамо уже нужно сейчас, форвард если уйдёт Мбо и Мораес, полузащитник да и должен сходу в основу т.е. достаточно высокого класса, защитник то центральный, при всём прогрессе венгра, Бурды и Шабанова нужен ещё кто-то.

ViAn сказав...

Леонід, дякую! Безумовно кадрові зміни в Динамо будуть продовжуватись. Я думаю, що головна задача Краснікова - знайти нового Клейтона Шав'єра. Тобто гравця досвідченого, вже у віці 26-28 років, який стане лідером в команді і готовий буде заграти сходу. По цетрбекам. А чому ми забуваємо про Кадара? Він в Динамо тільки рік, трохи більше. А ще є Попов. Попов і далі тренується із першою командою. Поля вже відійшли від зими і він починає грати за дубль. Тому за Бурдою і Шабановим стоять Кадар, Попов і Ауссі. Вибір є.

Parker сказав...

Привет всем!
2ViAn: ну по поводу Аусси не стоит торопить события, он еще и за Ю21 ни разу не сыграл. Но Если учитывать Дениса Попова, то у нас есть 4 ЦЗ: Бурда, Шабанов, Кадар и Попов. Кроме этого, играющие в аренде Очигава и Лукьянчук, кроме этого и Миколенко, который тоже фактически ЦЗ.
А вот универсального крайнего защитника хотелось бы заиметь, ведь за спиной у Кендзеры и Пиварича есть лишь уже упомянутый Миколенко ну и Морозюк, хотя как раз с ним уже, пожалуй, пора расставаться. В "Заре", правда, бегает в аренде Тымчик, но неизвестно, рассчитывают ли на него тренеры, хотя выглядит вроде бы неплохо.
Ну и да, согласен по поводу Клейтона Шавьера, ну или в нашем случае, Мигеля Велозу.

С уважением, Parker.

Oleksii сказав...

ІМХО, зараз такої проблеми з ЦЗ немає, як раніше, бо Шабанов, Бурда і Кадар себе непогано показали! як і раніше Віда, спочатку грав не дуже, а потім освоївся, теж саме і з Кадаром зараз! а ще є умовний Самбрано, хоча ще незрозуміло чи він взагалі грать буде чи літом піде... 3 ЦЗ + молодий Попов і я думаю нам вистачить, є позиції слабіші

ViAn сказав...

Parker, добрий день! Я не поспішаю. Життя - штука важка. Дійсно Ауссі може прогуляти свій талант. Таке буває. Та я вірю в краще. В 17 років у нього все ще попереду. До першої команди Динамо ще мінімум 2 сезони. Це мінімум. Але, я оптиміст. Тому вірю в Ауссі. Він із Поповим повинні стати основною парою в Динамо на довгі роки. По крайньомк захиснику вже є перші новини. Побачимо. Аргі у нас не загравали. Та все може змінитись.