четвер, 26 квітня 2018 р.

Трансферні пошуки. Форварди. ч.4.


Дуже вже хотілось написати щось «приємне» про голову фу-фу. Та все ж вирішив не бруднитись об цю гнилу людину. Тим більше, що інші досить фахово відповіли. Кожному велика подяка. Мені ж хочеться продовжити тему трансферних пошуків у Латинській Америці. Благо тут є де розгорнутись. Сьогодні буде Аргентина. Вже пішли перші трансферні новини саме з цієї країни. Аргентина славиться форвардами. І дійсно вибір гравців в атаку просто шалений. Давно я не бачив такого різноманіття забивних форвардів. Так, є достатньо дорогі форварди молоді, які Динамо на сьогодні дозволити собі не може. Однак, на середній гаманець Динамо можна обрати гравців із перспективою, які спокійно можуть конкурувати із Мораєсом і Бесєдіним.
Франко Троянскі


20-ти річний аргентинець аутсайдера місцевої Прімери Олімпо. А хлопчик має прекрасний дані. Достатньо габаритний, 183 см, за манерою гри Франко нагадує мені Андрія Ярмоленко. Прекрасна робоча ліва нога. Чудова швидкість, техніка, удар. Вміє Троянскі вижимати моменти, дотискати їх. У гравця прекрасний діапазон. Він може зіграти одразу на 3 позиціях в атаці. Може грати флангового форварда, може зіграти на вістрі. Пристойно аргентинець грає на другому поверсі, достатньо майстерний у подіграші партнерам. Молодий хлопчина із задатками. Ціна на нього адекватна. І він повністю її виправдовує.
Жуан Ферней Отеро


22-х річний колумбієць Естудіантеса безумовно є кандидатом в збірну. Тим більше, що він суттєво прогресує в новій команді, де є стабільним гравцем основи. Я б порівняв його із Юрі. Такий високий, потужний форвард із прекрасною швидкістю, вмінням вести боротьбу, грати один в один. Отеро – типовий центр форвард таранного типу, який зможе скласти конкуренцію Бесєдіну гідну. Колумбієць такий самий старанний гравець на полі, який грає до кінця, віддаючи себе повністю грі на команду.
Ніколас Фернандез


Цікавий 22-х річний аргентинський форвард мало відомої команди Дефенса. Та сам гравець приваблює до себе увагу своєю грою. Типовий аргентинський форвард-живчик, як Савіола. Маленький гравець, який багато чого вміє. При зрості 172 см Фернандез багато забиває головою. Це досягається за рахунок якісного вибору позиції. Гравець швидкий, технічний, агресивний, координований. Ніколас має широкий діапазон дій. Він може грати на обох флангах, на вістрі і відтягнутим форвардом. Благо він володіє обома ногами і навіть складно сказати яка нога у нього основна. Для нас це варіант урізноманітнити ігрові схеми за рахунок швидкості і техніки.
Хав’єр Корреа


Вже зрілий 25-тирічний гравець, який за останні два сезони суттєво додав у якості гри. Це гарантований варіант. Коли береш готового гравця, то добре відомі його характеристики. Я б порівняв його із Мораєсом. Тільки аргентинець має кращі габарити. А так це такий самий достатньо якісний форвард середньої руки, який забиватиме стабільно свої 10-15 голів за сезон. Корреа має все, що потрібно форварду. І швидкість, і розуміння футболу, і прекрасний удар, чудовий пас, і вміння загострити гру індивідуальними діями. Як для нашого чемпіонату це достатньо якісний гравець, який ще буде додавати у більш сильній команді.
Вибір форвардів у Аргентини дійсно фантастичний. Можна тільки позаздрити такому. Саме тому обов’язково буде і другий матеріал по нападникам  з цього чемпіонату. Сумно, що головні сливки ми зібрати не можемо. Це дуже дорого. Та для нашого бюджету можна знайти як перспективні, так і вже готові варіанти. Що я і спробував зробити.
Дякую за увагу!

8 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дякую за матеріал. Але з приводу форвардів є два питання:
1. Наскільки у нашій команді розраховують на Хльобаса та Русина?
2. Можливо, слід звернути увагу на Хорхе Караскаля?
До чого це я? Якщо є перспектива залучити до першої команди Хльобаса та Русина, то з урахуванням наявності Бєсєдіна, маємо трьох нападників. При чому усі троє вже дебютували за головну команду і навіть мають забиті м'ячі. У випадку придбання іноземця, когось з цієї трійці треба продавати або відправляти до оренди.
По Караскалю: хлопчина має, на мій погляд, три безсумнівні переваги: дуже молодий вік, невисоку трансферну ціну, адаптованість до нашого чемпіонату. І це окрім його суто футбольних чеснот. Єдиний мінус це те, що він всеж фланговий гравець, ніж центральний нападник. Однак, було б цікаво подивитися на нього у цій позиції, особливо при контратакуючій моделі гри.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий день!
На Русіна точно розраховують.
Караскаль - як і Ледньов. Є багато таких гравців, як Мякушко. Той же Коно, чому він майже не грає на Заході? Прикладів, і не тільки українських дуже багато. В сьогоднішніх умовах треба вміти грати на команду. А гра на команду - 95% часу робота без м'яча. І це багато чорнової роботи. Цим хлопцям треба або вчитись грати на команду, щоб реалізуватись, або залишатись такими, що подобаються вболівальникам. Тоді вище умовних Карпат ці футболісти не підіймаються все життя.
До того ж не варто забувати і інший момент. Колумбієць належить Севіл'ї. І вочевидь мріє грати в Прімері. Якщо він дійсно має сильний потенціал, то він повернеться в Іспанію і буде там грати. Та особисто я бачу, що на сьогодні він не готовий для клуба, який ставить перед собою високі цілі.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Це Ви даремно щодо Караскаля. Він дуже непогано відпрацьовує на команду, я тут трошки за ним почав спостерігати, так він і до захисту повертається, і в пресингу бере участь. Здається, як раз в минулому турі "Карпати" забили гол після того, як Караскаль пресингуючи суперника змусив того помилитися.
Якщо "Карпати" сподіваються викупити трансфер Караскаля у "Севільї", то нам це зробити значно простіше - перспектива групового турніру єврокубка вже гарантована, та й фінансові можливості ДК дещо ліпші, ніж у "Карпат".

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Робота на оборону - абсолютно інше. Це вміння тримати структуру при обороні. Це дуже важко. Ми не звертаємо на це увагу, якщо не є фахівцями. Та ромби, діагоналі. Це на сьогодні величезна проблема у грі Вербіча. А у нього показники роботи на відбір і силову боротьбу чудові. Та позиційна гра в обороні дуже слабка. Караскаль в цьому компоненті дуже слабкий. Тому то він зараз в Карпатах, а не в Севільї. Та побачимо, може захоче Хацкевич витратити рік на його навчання в дублі. Може Караскаль на це погодиться. Може і іспанці не будуть завишати ціну. Тут все складно.

Unknown сказав...

Всем привет! Спасибо за релиз про потенциальных форвардов Динамо! Но пока что живём насущным. Грешным делом надеялся про результат 0-5 в пользу Динамо, для улучшения статистики, но сегодня не сложилось. Динамо старалось сегодня первым номером, по сути пыталась продавить Ворсклу быстрыми атаками, атаки были быстры, много было движения но слишком большое количество не вынужденных ошибок при передачах помешали счёт более крупным чем 0-1, где-то было штук шесть-семь моментов, когда пас реально мог быть голевым, однако слишком сильно, слишком не точно. Много в холостую проработал Вербич, рациональнее надо, хватит нам уже одного Ярмолы))). В этом плане молодец Цыганков, не распыляется, чувствует игру, прибавляет когда надо, когда необходимо, чтобы был результат в виде гола. Шепелев в новой позиции всё же лучше смотрится, чем опорником, только быстрее уже бы осваивался в новой ипостаси. По сути сыграли замены Хацкевича, Мбо и Шапаренко добавили больше остроты, что удалось материализовать в гол. Ворскла сегодня была для Динамо крепким орешком, который пришлось поднапрячься,чтобы разгрызть. Всех с победой, ждём следующих матчей.

ViAn сказав...

Насправді це і є сила сьогоднішнього Динамо, коли є можливість випустити Шапаренко і Мбокані, які додать швидкості і агресії. Повинні були забивати більше, але Шапі трохи не пощастило. Легко побачити, що із шахтою Ворскла не грала так агресивно і склад був значно слабшим. І в цьому є велика проблема. Хочеться, щоб заруб було більше в чемпіонаті. Всіх з перемогою!

Parker сказав...

Привет всем!
Всех с победой!
Сегодня на удивление невыразительно сыграл Беседин, благо, что на лавочке есть достойная замена.
Вербич и Шепелев провели не лучшие свои матчи, при этом Шапаренко на позиции атакующего полузащитника смотрится более органично.
Ну и не обошлось, как мне представляется, без маленьких футбольных хитростей: поле было в большей степени приспособлено для обороны, нежели для атаки.
Не хотелось бы упоминать судью, но Дердо судил наш матч с "Вересом", который был проигран 1:3 и сегодня был слишком лоялен к футболистам "Ворсклы", когда они достаточно грубо останавливали игроков ДК, не имея возможности делать это в рамках правил.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий день! Про Дердо хочеться сказати, що він повинен був видалити Піварича на самому початку гри, бо той дозволив собі те, що карається червоною. І те, що Дердо вибачив - виключно його лояльність. Правда Чижов теж награв на червону у другому таймі. Та тут теж була лояльність.
А перемоги іноді треба вигризати, що вчора Динамо і показало.