четвер, 16 серпня 2018 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.9.


Підписання Супряги багато що змінило. Зараз вже відомі реальні умови трансферу. 6,5 млн євро за хлопця, який на високому рівні по суті і не грав – для сьогоднішнього Динамо величезна інвестиція. До того ж це лише за 50% прав на гравця. Тобто реальна сума трансферу 13 млн. Коли вкладаєш такі гроші, то змушений ставити цього гравця у склад. Це Реал може собі дозволити придбати за 10-20 млн гравця у молодіжний склад. І все це на тому фоні, що команда дійсно потребує якісного гравця в групу атаки, забивного форварда. Ще один трансфер? Як на мене, то це буде нераціонально. Погано, коли мало гравців, але коли їх забагато, то це також погано впливає на атмосферу. Зрозуміло, що перший рік Супряга готовий буде грати між дублем і першою командою. У 18 – нормально. Та через рік його вже треба ставити у старт. А якщо придбати сильного і забивного форварда, то що робити із Супрягою? А що з Бєсєдіним? Про перспективи Русіна взагалі важко тоді буде говорити. Тому оренда – єдиний розумний крок. Взяти в оренду сильного форварда, який дасть команді результат, відіграє тут сезон і дасть змогу за цей час змужніти Супрязі.
Пако Алькасер


24-х річний гравець Барселони і збірної Іспанії. Перспективи цього ще молодого гравця у Барсі в новому сезоні вкрай туманні. Барса має Муніра, придбала Малкольма. І це при наявності Дембеле, Мессі, Суареса і Коутіньо. Алькасер у цьому списку лише 7 форвард. В минулому сезоні, коли конкуренція була значно нижчою, Пако зіграв лише 990 хвилин, тобто по факту награв на 11 повних матчів. І при цьому забив 7 голів, віддав 4 гольові. Мало практики. Такому гравцю треба грати. Але зарплата достатньо висока. І не так багато команд, які можуть це потягнути. Це форвард із прекрасною швидкістю, технікою, футбольним інтелектом. Привабити його ЛЧ – зрозуміло єдина можливість. Та все ж Динамо зможе потягнути цю оренду, при бажанні. Від цього виграє гравець, виграє команда. Алькасер – той тип гравця, якого шукає Динамо. Він підсилить нас, зробить ще більш потужною нашу групу атаки, добавить свого досвіду, майстерності. Як на мене, то це дуже цікавий варіант.
Рауль де Томас


23-х річний іспанець, який провів передсезонку із командою, якій належить, яка його виховала, тобто із Реалом. Та шанси зачепитись за основу вкрай маленькі. Все ж він ще не дозрів до рівня  першої команди. Не випадково минулий сезон провів у Сегунді за Райо, де забив 24 голу у 32 матчах. Яскравий сезон. На хлопця є попит, бо він має удар, швидкість, агресію. Може Рауль зіграти і з глибини, і на вістрі, може вигравати другий поверх, може чекати відскоки, забивати ударами з 30 метрів. Такий собі типовий іспанський форвард, дуже схожий із гравцем Сельти Яго Аспасом. Незручний, колючий, технічний. Річна оренда в команді, яка гратиме в єврокубках і боротиметься за золоті нагороди – гарна рекомендація. Точно краще, ніж грати у Сегунді. Тому для Динамо це також непоганий варіант підписати гравця із базовою школою Реалу. Достатньо результативного і його рівня точно вистачить для першої команди. Він готовий одразу скласти конкуренцію.
Санті Міна


Цей 22-х річий форвард Валенсії опинився також у складній ситуації. Валенсія придбала Гамейро, взяла в оренду у Челсі Батшуаі. І це все при наявності Сімоне Заза і Родріго. Він стає 5 зайвим форвардом. У минулому сезоні Міна грав, так, здебільшого це були виходи на заміни, та більш стабільна практика коли травмувався Родріго. Тому свої 20 повних матчів за часом він награв. Забив 15 голів, віддав 4 гольові. Достатньо прийнятна статистика. І для Санті сезон став найрезультативнішим в кар’єрі. Він продовжує прогресувати. Та бути 5 форвардом – призведе до регресу. За характеристиками Міну можна порівняти із Мансільєю. Такий самий швидкісний гравець, який може заграти і на флангах, але у Валенсії використовується виключно як напарник для більш важкого Зази в центрі нападу. Це все через легкі і швидкі ноги. Для Динамо це був би цікавий варіант саме через здатність до швидкого футболу, вмінню грати по всій ширині атаки і якісно працювати в штрафному майданчику. Оренда на рік  - також можливість пограти на високому рівні, зрости і повернутись в Валенсію вже гравцем основи. Тут не має нічого такого соромного.
Я знаю, що скажуть люди. Фантастичний список із фантастичних форвардів. А чому б і не спробувати? Якісні гравці, якісних команд, які в наступному сезоні точно будуть мати дуже мало ігрової практики. І їх команди точно зацікавленні у тому, щоб хлопці прогресували і мали стабільну практику. Тому тут справа взаємовигідна. І ми отримаємо майстерних гравців, які дадуть користь Динамо, отримають досвід і зростання, а Супряга тим часом доросте до основи.
Дякую за увагу!

18 коментарів:

Oleksii сказав...

ВіАне, вибачте, але це навіть не смішно!
ЛЧ лігой чемпіонів, але в УПЛ їх і силой не затягнеш, хлопці не захочить їхати в це болото і я їх розумію, вони краще будуть грати в умовному Бетісі чим в нас, тим паче, що пропозицій у них вистачає, не мені вам про це розповідати!
Для нас був ідеальним варіант з Видрою, але, на жаль, не склалося, а цих гравців підписать і подавно, фантазувати тут ні до чого, давайте вже Мбаппе нафантазуєм! Розкручені імена, гарні гравці... можливо в часи Металісту і Дніпра у нас би був шанс, але давайте будем відвертими, що зараз ніхто розкручений до нас не поїде, тому ми і не можемо нормального форварда взяти, бо ніхто не хоче до нас йти, а то що Супрягу взяли за 6млн свідчить про те, що з фінансами у нас не така вже й біда.
Без образ, але на цей раз пост просто ні про що

ViAn сказав...

Олексію, смішно чи не смішон, а я як автор маю право на власну думку. Не бачу нічого нереального у тому, що я написав. При певному бажанні цих гравців ми могли б взяти в оренду.

ViAn сказав...

Дивно інше, що всі мовчать по тому форварду, який приїхав в Київ. Нікому не відомий 24-ох річний арг - робота Краснікова. Тільки чи відповідає він рівню Динамо - величезне питання. Розумію, що в Метал можна було брати таких гравців, там був час на розкачку. В Динамо часу не дадуть. Якщо до зими не проявить себе, то поїде додому. Тільки навіщо брати такого сумнівного грвця без елементарного досвіду? Чи там дійсно шалений талант? Побачимо. Поки це виглядає інтригуюче, хоча і сумнівно. Та в цьому весь Красніков.

Стас сказав...

Вот как раз с новым потенциальным форвардом в ДК...Либо гениальность трансфера за совершенно смешные деньги либо посмешище и постоянные поддёргивания после такого трансфера!Третьего не дано.Но вот неужели так вот глубоко нужно было залазить потратив перед этим немаленькую совсем по нынешним временам сумму за пускай и таланта,но зелёного пока Супрягу?

Valery D сказав...

Помнится, не так давно, по рекомендации Беланова, приезжал к нам какой-то форвард то ли из 2-й лиги, то ли из чемпа области. Потренировался, не подошел, уехал. Фамилию форварда никто не помнит, и никто не поддергивает.
Помним, правда, Морено и Отольваро. Но и это на вечное посмешище не тянет ИМХО. Было и было

ViAn сказав...

Стас, дочекаємось офіціозу. І тоді вже будемо говорити. Всі знають про геній Краснікова. Але дійсно заліз він дуже глибоко. Я так і думав, що підписувати зараз після Супряги дуже потужного форварда - глупо. Склад не резиновий. Супрягу взяли під основу. Це треба визнати. Він може не подобатись. Може викликати сумніви. Але за 6,5 млн за 50% прав беруть тільки в основу. Тому трбеа або сильний форвард на річну оренду, на 6 місяців в оренду. Або ось такий варіант невідомого гравця, для якого Динамо - фантастика. Для нього лише за тренування із основою - вже величезне досягнення. Тому побачимо, послухаємо Хацкевича якщо дійсно арга підпишуть.

Стас сказав...

ViAn,я до сих пор не могу понять,кто из нас врёт?! Ну,хорошо,пускай не врёт,но не говорит всей правды.Хацкевич просит форварда игровика,форварда второго плана,игрока что можёт сыграть и №10...Но в итоге получает...Правильно,Супрягу! Классического центр форварда,а не игрока что может и оттянутого сыграть и даже №10.И Хацкевич просил готового!!! центр форварда именно под ЛЧ..И что? Опять Супряга.Я уже как-то писал и говорил,если тренер просит игрока с определёнными навыками и на определённую позицию и класса определённого,то...Вот пускай тот,который покупает такое вот...Тот пускай и тренирует!(((

ViAn сказав...

Складно сказати. Цілковито припускаю, що підписання Супряги - не рішення Хацкевича. Йому просто сказали, що є можливість підписати Супрягу і що його треба буде награвати. Хацкевич дійсно хотів готового нападника. Але склад не резиновий. 10 номер - Шапаренко. Він є у Динамо. А от альтернатива Бєсєдіну із кращою швидкістю, мобільністю, легкий форвард, який міг би зіграти і на вістрі, зіграти і в парі із Артемом, то впевнений, що саме такого хотів побачити Хацкевич. Не знайшли. Можливо поки не знайшли. Можливо цей арг - фікция і він не їде в Динамо... Важко сказати. Від цього пахне погано. Але трансфер Супряги - кращий трансфер літа, як трансфер на перспективу. Тут сумнівів особисто я не маю. Значить ІМС повинен бути готовий до ще одного важкого сезону побудови команди і результат, в конкретному моменті - Аякс, повинен на це коригуватись. Це якщо ми їх не пройдемо.

ViAn сказав...

Доречи, є інфа, що арг зараз вже в Харкові. Металіст 1925. Цікаво)) Невже разводняк))

Артемиус Шапариус сказав...

Всем доброй ночи! Я очень давно активно читаю, но очень редко что-то пишу,
хозяин блога не даст соврать, что я старый жилец блога,Так вот, что меня
сподвигло написать комментарий:
Во-первых: Господа, не сорьтесь, чтобы мы с вами не обсуждали, какие бы ТТХ футболистов не оговаривались бы, в итоге
купят (если купят конечно) футболиста, и у нас с вами совета не спросят,как бы нам не было при этом обидно
Во-вторых: Даже если это 23-х летний гаучо (славный, молодой аргентинский парень) к нам приедет из аматорской
аргентинской лиги, то это вовсе не значит, что его ждёт у входа наш, всем известный вице-президент клуба,
с серебрянной ручкой в рукак, для подписания долгосрочного контракта... Ну а почему бы и не погонять и протестировать парня?
Если не подойдет, то уедет обратно пасти лам в кордильерах, если же нет, то мы возможно получим хорошего игрока, практически бесплатно,
с опцией продать его через 2-3 года за серьезную сумму.
В-третьих: "Батя я работаю"... Мне так кажется, что Красникова брали не на ставку в нашем великом клубе, а заработок его зависит от
выработки.. (то есть бонусы от того, кто как заиграет, сколько сыграет матчей, кто сколько забьет и кого за сколько в будущем продадут) Поэтому мне
кажется, что ему, по определению, глупо было бы предлагать нам шлак, поэтому давайте подождем, а потом будем судить...
В-четвертых: А я вполне допускаю, что это потенциальный игрок для Динамо (но.. опыта нет), вполне возможно, что его везет в Украину
именно Красников, с прицелом на Динамо (но с проверкой через клубы первой лиги, он ведь стоит копейки стоит, хотя даже и копеек не стоит,
у агентов скорее речь идет о % от контракта)
В-пятых: Думаю, что мы по прежнему продолжаем искать толкового быстрого форварда, и этот аргентинец здесь не при чем, мы продолжаем искать...
Главное: С ну очень большим опозданием поздравляю ViAn с пополнением в семействе!!! Как отец с 20 летним стажем, прекрасно понимаю счастье отцовства и искренне поздравляю с дочкой!!!

Артемиус Шапариус сказав...

Оценив объем написанного, я понял, что вполне могу расчитывать на право на Вымпел лучшего П.., ой нет "Балабола" блога... Я готов отказаться от вымпела, лишь бы мы Аякс прошли и форварда классного взяли!

ViAn сказав...

Артемиус Шапариус, дякую за привітання!
Просто все більше схоже на те, що форвард буде придбаний лише у разі проходу Аяксу. Тобто під груповий етап ЛЧ і в останній день трансферного вікна. А під ЛЄ достатньо і тих, хто є. Цілком можливо, що саме це є вимогою гравця. Може я і помиляюсь. І цим блогом я озвучив свою думку. Форварда купувати не будуть. Це буде оренда на рік. Красніков на ставці, але бонуси і преміальні для нього - безумовно також вагома додаткова мотивація.

Vitos сказав...

Ух и тяжеленный вышел матч с Александрией, но главное 3 пункта!

ViAn сказав...

Не помітив нічого важкого. Повна перевага, суперник навіть не міг поле наше перетнути. Стояли у своїх воріт, а ми створювали багато моментів. Забили чистий гол, але суддя його не зарахував. Грали красиво, дуже якісний підбір був. Сподобався Че Че дуже, Буял провів гарний матч. Взагалі був цікавий півзахист, легкий, технічний. Це якщо порівнювати із Сидорчуком і Гармашем. Бєс гарно грав. А Циганков чудово вийшов на заміну і додав ще швидкостей. За грою абсолютно заслужена перемога.

Oleksii сказав...

Че-Че теж сподобався, помітно, що намагаються починати атаку саме через нього! Гол був забитий не по правилах, руки були на плечах у суперника, не треба перекручувать факти, інше питання, що повинні були давати пенальті, коли того ж Кендзьору обіймали двома руками і поклали на газон в штрафній, але як казав Богданич:"Та то таке", головне 3 очки!

ViAn сказав...

Не було там рук на плечах. Там чистий гол. А от пенальті... на мою думку не було, легко його тримали, не смикали під час стрибку.

Oleksii сказав...

ну як це не було рук?))Кедзьора нагнув захисника в прямому смислі! Легко тримали і завалили... чудове пояснення) Ми мабуть різний футбол дивимось, без образ

ViAn сказав...

Олексію, тут у кожного своя думка. Футбол - не балет. Це чоловічий спорт. І так, притримують, підштовхують, ведуть силову боротьбу - нормально. В епізоді із голом Цуріков програв позицію, була боротьба. Кендзьора вистрибнув, але він не ставив опору, не вистрибнув за рахунок плеча Цурікова. Рука тут була в природньму стані і просто відгородила Цурікова. Це не фол, це нормальний силовий футбол. По пенальті. Кендзьору тримали у початковій стадії, так притримали, але в момент коли він стрибав, то його не дьоргали. Якщо б дьорнули за руки, схопили за корпус, труси, футболку і потягнули назад - був би пенальті. А так це нормальна чоловіча боротьба. Але якщо казати про послідовність, то якщо у моменті із голом фол, то тут також фол. Це якщо б суддя тримався логіки. Вийшло, що він просто не послідовний у рішеннях. Але моя думка грунтується на тому, що футбол - силова гра чоловіків і є грань. Вважаю, що гол чистий, а пенальті не було. Що не забороняє вам бути іншої думки.