понеділок, 6 серпня 2018 р.

Динамо Славія. Прорвемось.

От ми і підійшли до самого відповідального матчу. Цей може стати першим в серії відповідальних матчів або на ньому може все закінчитись. Зрозуміло, що ми розуміємо попередні розклади. Хтось вже почав дивитись далі на Аякс. Та що там, що у нас, треба йти від матча до наступного. На сьогодні матч в Празі буде визначальним. Якщо ми здобудемо переконливу перемогу, то це до дасть оптимізму. Це буде свідчити про те, що команда правильно готувалась до сезону. Бо 4 попередні матчі показали, що Динамо якісно працює в обороні. Ми побачили і цікаві ходи в атаці, іноді навіть багато атак, але дуже вже занизькою була реалізація. Із шахтою ми не забили 2 100%. Тому матч із Славією покаже чи гідна ця команда виступати в ЛЧ.


Впевнений, що мотивація, майстерність і рівень готовності Динамо на сьогодні достатній. Команда вже на така розбалансована, як у минулій ЛЧ. Нагадаю, що тоді Динамо провалювало тайми, а потім інше тайми тріумфально вигравало. З весни вже не було таких перепадів. Та все ж ЛЧ – мірило майстерності. Навіть на такому рівні.
За ці тижні багато всього вже сказано про чехів. Багато людей, які фахово орієнтуються у чеському футболі, озвучили свої думки. Загальна теза така, що буде багато боротьби, що нас чекає силовий футбол. Що важливо не дати суперник у використати їх козирі. Які саме? Стандартні положення і швидкі атаки.
Славія – дійсно силовий футбол. Команда достатньо майстерна, бо веде боротьбу за золоті нагороди в своєму чемпіонаті. Це вже показник. Слова про простий футбол абсолютно не свідчать про те, що це дійсно примітивний футбол. Вміє суперник і комбінувати, а не тільки навішувати в штрафну. Для чемпіонату Чехії склад достатньо кваліфікований. Не має відвертої юної молоді, не має і ветеранів. Наймолодший в старті гравець – 23-х річний воротар Ондрей Колар, а найстарший – 32-х річний форвард і капітан команди Мілан Шкода. Середній вік десь 26 років. Достатньо молода команда. І достатньо навчена. В атаках намагаються не перетримувати м’яч і завершувати їх ударами. Стара і добре відома тактика, щоб не було обрізів. Не можна сказати, що команда грає виключно першим номером, або виключно другим. Чехи можуть і закрити суперника у його воріт. А можуть відійти до своїх володінь і вибудувати потужну оборону.
Високий пресинг Славія не застосовує. Все ж для цього елементу треба мати кращу фізичну готовність і кращу майстерність гравців. Відкотившись вони не притискаються до воріт. На своїй половині агресивно накривають, відривають п’яти. Опорники майстерні у відборі. А голи забиваються у 3 дії. Відбір і пас на вільного, а той на форварда у зону і гол. Ондрей Колар також займає важливу роль у структурі гри. Він має прекрасний дальній пас. А 5 номер Владімір Коуфал встигає вибігти на половину суперника під пас. Дійсно 5  номер, хоч і захисник, але приємно вражає об’ємом роботи, вмінням підключатись в атаки і якісно навішувати. Саме через нього в основному будується вихід з оборони в атаку. Принаймні у тих матчах, що я бачив.
Ще хотів би зупинитись на опорнику Йозефу Хюшбауеру. Я не достатньо якісно орієнтуюсь  у чеській мові. Зустрічав ще 2 інших варіанти його прізвища. Тому прошу пробачення у нього, та у читача, що можу тут помилятись. На мою думку він є лідером команди. І старт сезону це підтверджує. Він не тільки забиває пенальті, але і якісно б’є з дальніх дистанцій. В останньому матчі ледь не зробив хет-трик. Як я вже казав, що атаки завершуються ударами і удари достатньо продуктивно відпрацьовані. Легко помітити, що команда знає свої сильні моменти і грає на них.
Безумовно цей матч для молоді Динамо стане випробуванням. Однак, я не хочу, щоб тут хтось подумав, що нас чекає МанСіті. Це кріпка команда із Східної Європи. Рівня нашої Ворскли і Зорі. Якщо поставитись легковажно, то можна і вилетіти. Якщо ж розібрати і вивчити, то ми пройдемо Славію. Про проблемні моменти також варто сказати. Фізично потужна команда, але достатньо повільна. Флангові захисники регулярно провалюють зони. Центральні захисники, а це два здоровезних африканця, потужні, але при пресингу не тримають ліній. Взагалі цікаво подивитись як будуть діяти чехи, якщо їх високо накривати. Розриви між лініями навіть на рівні чеського чемпіонату – давно відома проблема. Та все ж команда достатньо надійна в обороні. Як для свого чемпіонату. Видно, що форма форсувалась. Однак, Динамо діятиме на інших швидкостях, а фланги атаки Динамо – гравці дуже високого рівня.
Прогнози я давати не хочу. Буде боротьба. Обидві команди вмотивовані. Я вболіваю за свою Команду! А переможе, як і завжди, сильніший.
         Дякую за увагу!

27 коментарів:

Leonidas B сказав...

Спасибо за материал ViAn! Можно ещё добавить, что они хорошо используют ошибки соперника, смотрел видеобзор с Шахтой они играли зимой на сборах, там Стох кажется, закинул Пятову за уши с центра поля, посмотрел ихних три тура 2018-19, где Славия играла, соперники в чемпе на этот момент попались откровенно проходные, Славия доминировала во всём. Но с такими командами как Динамо, этот состав ещё не играл. Если наши побегут, то есть все шансы решить ещё там при условии реализации, главное не прижиматься к своим воротам и не давать им играть, шансы будут.

ViAn сказав...

Так, дякую Леоніде. Безумовно вони шукають зони в обороні, коли захисники помиляються, і гарно підбирають м'ячі при стандартах. Проти команди рівня Динамо вони в своєму чемпіонаті не грають. І досвіду таких матчів у них обмаль. Динамо буде грати рационально, без ризиків. Гол на виїзді - гарна запорука для загального успіху.

Григорий сказав...

Интересный материал о сопернике .у ввас хорошо получается разбирать соперника. Посмотрим как с этим справиться тренерский штаб.

Стас сказав...

Ну,что,из плюсо в ДК таки без Телина и...А может быть и без Супряги? Тогда с кем? Понятно что 15 за Супрягу никто не даст,тогда с кем?

Leonidas B сказав...

Стас всё идёт к тому, что напа будем брать на ленточке, правда туда ещё надо добежать. По Супряге 5-6 плюс какой-то процент с последующей продажи, если конечно там люди с мозгами, сейчас скорее всего рост Супряги упёрся в потолок, и дальнейшее его маринование в Днепре его боссам дивидендов не принесёт, другое дело чтобы как в ситуации с Луниным, который играл в высшей лиге и в еврокубках, был на виду.

Гриша сказав...

А может если не получиться с Супрягой переключаться на Шведа проскакивала инфа на мании

ViAn сказав...

Давайте зачекаємо. У нас багато людей поспішають з висновками. Я просто нагадаю, що в Дніпро 1 власник абсолютно не та людина, яка казала про 15 млн. А та людина, яка це казала, нажаль не наділена інтелектом. Якщо сторони дійшли згоди, то значить дійшли. Просто так ця б інфа не спливла. Та якщо все зірветься, то значить зірветься. Футбол - штука така. Особисто мене зараз набагато більше Прага цікавить, а не Супряга.

Стас сказав...

ViAn,гм...Я к тому что за 15млн можно купить центр форварда посильнее чем нынешний Супряга! И потом Хацкевич если мне не изменяет память говорил о лёгком форварде-игровике! Практически о форварде второго плана,а Супряга в этот формат не очень вписывается.Интересно, кто кого пытается обмануть?)))

ViAn сказав...

Стас, всі знають, що у Супряги головний козир - феноменальна швидкість. Це не мої слова. А про 15)) Я ж знову тобі кажу, що Береза - ніхто. Він публічний президент. Власник - Коломойський. А вони між собою там домовляться. Береза - людина, яка вміє як і багато людей з цієї кагорти, ну там Мосійчук, Парасюк... такі собі рубахи хлопці. Гучні заяви, а потім бац і проголосували за потрібний закон. Чому? Бо поступила команда зверху. Все просто. Ніяких 15 млн.

ViAn сказав...

Цікавий перший тайм. Трохи наші хвилюються. Славія грає як і передбачалось. Треба трохи нагліше в атаці нам. Можна здобти сьогодні перемогу.

Стас сказав...

Плохо,что пропустили.Не дотерпели!(((Но...Сказать что Славия не наиграла на гол,значит пойти против истины.

Leonidas B сказав...

В целом, если не смотреть игру, вполне нормальный результат. Однако уровень игры во втором тайме вызывает вопросы, команда просела под давлением, могли бы пропустить больше, и ничего не получалось создать впереди, гол это подарок был, но и тот не смогли сохранить начав играть откровенно на удержание. В Киеве легче не будет, опять валидольный матч намечается, если команда не будет двигаться.

Гриша сказав...

Да не потерпели .да кидается в глаза что из трио цент.хавбеков не может отдать пас.особенно касается Сидорчука .а так закономерная ничья .

Leonidas B сказав...

Выдра уже не наш!

Стас сказав...

Leonidas B,я тебе больше скажу,в Киеве Славия ещё добавит! Вопрос,а добавим ли мы? И есть ли кем добавлять?! Боольшие в этом у меня сомнения.Я не удивлюсь если в итоге мы Славию не пройдем.

Стас сказав...

Leonidas B,по Выдре откуда инфа? Я не верю если честно.

Стас сказав...

Как сообщает официальная страница "Бернли" в Твиттере, команда усилилась чешским нападающим "Дерби" Матеем Выдрой.

Контракт с форвардом подписан на три сезона. Сумма трансфера не сообщается, но по неофициальной информации она составила 11 млн фунтов стерлингов.
Вот в это я верю больше!

Leonidas B сказав...

Динамомания напечатала, в Бернли перешёл за 11 млн фунтов.

Leonidas B сказав...

Стас про матч в Киеве всё зависит только от игроков и тренера, не совсем понятно когда наступит 100% готовность команды по ходу сезона, пока что Хацкевич задачи решает, и неделя на подготовку есть.

ViAn сказав...

Все цілком нормально. Ми досягли прийнятного результату. І легко побачити слабкі грані суперника. Все ж особисто я сподіваюсь, що в Києві Морозюк вже грати не буде. Не захисник він, тим більш не лівий. А в центрі поля потрібен Шапаренко, дуже потрібен. Все що вони створювали - навал. Навіси і дальні удари. Про суддівство казати не варто. Але сьогодні був вже занадто британський стиль. І Славія цим багато разів скористалась. Удари ліктями, удари в коліна і все це дозволялось. І гра буде дома. А на виїзді Славія абсолютно не така сильна, як вдома. Це давно відомо. Тому буде багато боротьби, але ми сильніші. Для нашої команди - класний двобій.

Гриша сказав...

Игра была нервной .да Пиварича не хватает и конечно же Шапаренко тоже. Да скати Шепелев хорошо вошёл в игру .видно сразу разницу между ним и Сидором.мне не понятно чего он не играл с первых минут

ViAn сказав...

Хацкевич поставив Гармаша і Сидорчука з тією метою, щоб протиставити їх двум потужним опорникам Славії. І грати на стандартах. Все ж обидва високі хлопці. Гармаш провів шикарний матч. Трохи декілька разів була не зіграність в атаці між ним і Циганковим. Та це все через стресовість. Важливо, що витримали і здобули результат. Сидор, а ми про це говорили вже раніше, що йому не вистачає швидкості прийняття рішень і якісної роботи на швидкості в атаці. Вважаю, що він не для футболу Хацкевича як центральний півзахисник. Як захисник - да. Про це ми тут вже декілька раз говорили. І цей матч підтвердив правоту. Ми могли значно якісніше грати в атаку, якби Сидор не тормозив все. Та у відборі і боротьбі - важлива одиниця. Побачимо через тиждень в Києві, як підготується команда і які висновки зробить Хацкевич.

Oleksii сказав...

Славія грала як і Янг Бойз минулого року! Жостко топтала просто наших гравців спочатку, залякала! Хац не вчиться на своїх помилках, центр просідав весь матч, а він не бачив, зробив заміну вже в другій половині другого тайму, хоча напрошувалась в перерві! По грі в Києві. Не додасть Славія нічого ібо нічим їй додавать, тут її гнали трибуни і правильний настрой + тактика грати жостко, в Києві всього цього не буде! прогнозую 2-0. По-друге, хто вам сказав, що Коломойський має якесь відношення до Дніпро-1?? це маячня! Це не його клуб!

ViAn сказав...

Дніпро 1 - виключно проект Коломойського. Те, що він офіційно не є власником, то це таке)) Офіційно власник Полонський, це його ставленик. І Береза син)) А те, що Михаленко і вся найкраща молодь в Дніпро 1 - виключно Коломойський.
Я не погоджуюсь із тим, що це був стиль Янг Бойз. Там футбол не такий прямий, значно гнучкіший. Янг Бойз - безумовно сильніша команда ніж Славія. В Києві буде такий саме важкий матч. І все може вирішитись навіть в серії пенальті.

Гриша сказав...

И всё-таки Супряга едет в Динамо ув.ViAn вы оказались правы .будет отлично если это правда скоростной форвард это отлично

Oleksii сказав...

швидкісний форвард це звісно добре! але дуже юний... для ЛЧ це не те, що треба! Так, він нам буде в нагоді, буде грати, але це не те, що нам треба на данному етапі

Стас сказав...

Не могу понять чего болелы так уцепились за Супрягу? Парню 18 лет.Да,это инвестиции на будущее,но на сейчас? Как на счёт на сейчас? Он нам на сегодня не помошник. Нужен форвард посильнее Беседина сегодняшнего.Форвард готовый.А вместо этого...Супряга!(((