понеділок, 20 серпня 2018 р.

Динамо Аякс. А що там в Амстердамі?


Напруга зростає. Чим ближче до середи, тим більше емоцій всередині. Пощастило трохи знайти часу для вивчення Аяксу. А ще пощастило побачити матч із Олександрією. Хоча останні хвилин 20 і в запису. Можна чітко визнати, що Динамо поступово набирає оберти. Так, гра команди побудована на надійності оборони. Мало пропускаємо, і хоча помилок в обороні мало, та вони настільки грубі, що призводять до величезної небезпеки. Так і тут. Олександрія весь матч простояла у своїх воріт, граючи у 6 захисників в лінію. Але коли в середині першого тайм травму отримав Буяльський, то швидко провели атаку, скориставшись нестачею одного гравця в центрі, Запорожан красиво пробив, та мимо. І той момент у другому таймі, коли Бойко потягнув. Та все ж це був антифутбол. Динамо ж шукало, розкачувало оборону. Моменти були. Була видна тренерська рука. Та м’яч і далі вперто не йде у ворота наших суперників. У другому таймі рука Хацкевича не тільки вивела Циганкова на поле, але ще й була здійснена рокіровка, коли Че Че став грати під нападниками, а Андрієвський опустився нижче. Навіщо? Для дальніх ударів. Він бив тричі, бив достатньо небезпечно.


Мені подобається те, як Хацкевич керує командою Якщо у нього на лавці є резерви для підсилення, то він їх використовує. І так само робота по зміні тактики. В цьому матчі ми побачили іншого Вербіча, який робив здвоєння флангу, коли уходи направо. І це давало результати. Ми побачили рокіровку Че Че із Андрієвським. Це також змінило малюнок гри. Циганков – дійсно потужний козир. Він вийшов і додав. Добре мати більше альтернатив. Це важливо пам’ятати перед матчем із Аяксом. Хоча, зрозуміло, що там Хацкевич буде сушити гру.
Про команду з Амстердаму багато що сказано. Інформація в наш час – не проблема. Тому впевнений, що Хацкевич вже все знає. Я також, як і завжди, вирішив приєднатись і розповісти те, що думаю я. Послухав експертів, які вчергове розповіли про потужну команду, що шансів дуже мало. Чи так це? Не варто возносити Аякс до грандів світового футболу. Це срібний призер чемпіонату. Як і ми. І так, команда достатньо молода. Та в Нідерландах більшість команд молоді. Футбол тут побудований на веселому, романтичному футболі. Все будується від атаки. Тому то і рахунки бувають дуже веселі. Аякс – також молода команда. У заявці на сезон більше 30 гравців. Та насправді основна обойма значно менша. Якщо подивитись останні матчі, то все навантаження на 14 гравцях. Тобто легко передбачити стартовий лист на сьогодні. Не має ротації складу. Є стартові 11 гравців і 3-4 гравця, які є альтернативою.
Безумовно величезна проблема – травми. Саме через це обойма Аяксу значна менша за обойму Динамо. Як би це не дивно звучало. Команда набирає форму через матчі. Це нормальна практика. По основі було лише 1 питання – правий захисник. Тут є конкуренція між датчанином Крістенсеном і марокканцем Мазраоі. При цьому вони не є основними гравцями, основний – голландець Вельтман, але він до кінця року травмований. А так воротар – камерунець Онана, центр захисту – юний капітан і лідер команди де Ліхт і повернувшийся з МЮ Блінд. Зліва грає аргентинець Тагліафіко. Пара центральних півзахисників – молода надія, за якою слідкую Барса і хоче вже зараз підписати за 50 млн євро, Френкі де Йонг і досвідчений датчанині Шоне. Група атаки страждає через травми двох гравців, які безумовно будуть у цьому сезоні важливими складовими успіху. Форварда Долберга і вінгера Балде. Група атаки – бразилець Нерес, серб Тадіч, марокканець Зієх і матьорий форвард Хунтелаар. Єдиною альтернативою є універсальний боєць і також новачок команди 25-ти річний марокканець Лаб’яд. Двома гравцями обойми є опорник ван де Бек і центральний захисник австрієць Вобер.
Треба поговорити про сильні сторони цієї команди. Це безумовно група атаки. Чудова четвірка майстерних гравців. Тут є і молодий бразилець, і зрілий марокканець, і досвідчені Тадіч і Хунтелаар. Якщо у Динамо є Вербіч і Циганков. То у Аякса є Нерес, Зієх і Тадіч. Був би у нас Шапаренко в формі, то ми б тут могли казати про рівноцінний атакуючий потенціал. Та 4 гравців групи атаки Аяксу надзвичайно потужні. А трійка креативщиків мають сильні індивідуальні риси, прекрасну техніку, швидкість, вміння розрізати оборону суперника. І, при цьому, Хунтелаар – той форвард, який вміє всі їх дії замикати. Можлива Клаас вже далекий від себе кращих зразків, все ж 35 років, та це досвід, це майстерність ставити крапку. Це те, чого при всіх сильних гранях, так не вистачає Бєсєдіну. Аякс не грає по шаблонам. Не має схем. Гравці рухаються по всій лінії атаки, активно міняються місцями, комбінують, доповнюють, насичують зони. Не можна сказати, що атакують виключно флангами, чи виключно посередині. Загроза йде постійна, з усіх напрямків. Передбачити цю групу атаки важко. У хлопців достатньо енергії, запалу і технічного оснащення. До того ж ця команда любить високий пресинг при втраті м’яча. Зрозуміло, що Хунтелаара на позиційний пресинг не вистачає. А от на пресинг при втраті м’яча – сильна грань. Динамо також це давно відпрацьовує. Це важливий елемент в сучасному футболі. Надзвичайно важливе місце і у захисників. Особливо якісно підключається до атак аргентинець Тагліафіко.
За що Барса так хоче Френкі де Йонга? Це гравець, який зв’язує команду, намагається на давати великих розривів, швидко переводить низом м’яч з оборони в атаку. Цікавий гравець, який якісно виконує свої задачі. А досвідчений Шоне – більше руйнівник, який виконує величезний об’єм чорнової роботи. Хоча перший пас у нього на рівні, як і виконання стандартів. Небезпечна ця команда і на стандартах. Молодий капітан і головна зірка цієї команди де Ліхт в цьому сезоні вже забив декілька надзвичайно важливих голів на стандартах. Всі знають, що це росте топовий захисник, який скоро опиниться в гранді.
А тепер про слабкості. Безумовно головна – початок сезону. Ми провели більше матчів, наш ігровий тонус суттєво кращий. Аякс поки вистачає лише на 45 хвилини, а з 60-ї команда починає сипатись. Відсутність ротації, рівноцінних замін, можливості підсилити гру з лавки – схоже на проблеми Динамо. У Аяксу це через травми. І цілком можливо, що бразилець Нерес не зіграє з Динамо, бо отримав у суботу травму. Це суттєво знизить атакуючий потенціал команди. Все ж бразилець – найкращий гравець цієї команди, на мою суб’єктивну думку.
Безумовно Динамо в першому матчі зіграє другим номером. Як і з шахтою. Ні, притискатись до воріт ніхто не буде. Боротьба розгорнеться в центрі поля. Фізика, виграні підбори, змусити гравців Аяксу обрізатись і помилятись – головна задача Динамо. Бо у голландців не поставлена гра у захисті. Команда ще не у тій формі, щоб встигати компактно перебудовуватись. Тому є розриви між лініями і провали на флангах захисту. Важливо зіграти на власних козирях і врахувати всі недоліки суперника. А далі пройде найсильніша команда. На кону група ЛЧ і 30 млн.
Дякую за Вашу увагу!

33 коментарі:

Vitos сказав...

Берич? Травматичный он, из-за этого и не раскрыл весь потенциал в СЭ.

ViAn сказав...

Берич - безумовно форвард із досвідом і певними якостями. Вербіч допоміг би йому адаптуватись. Цікавий варіант.

Valery D сказав...

Приобретать коллег по сборным, в принципе, нормальная практика. Когда в свое время купили Исмаэля Бангура, то пытались приобрести еще и его партнера по сборной Гвинеи Паскаля Фейндуно. Но Паскаль, к сожалению, отказался. А жаль...

Leonidas B сказав...

Главное, чтобы в психологическом плане была готова команда. Аякс безусловно мастеровитее чем Славия, но в этом сезоне Аякс ещё не играл с такими по силе командами как Динамо, а Динамо уже играла два чемпионатовских спарринга с Шахтой, вряд ли Аякс сильнее Шахты, опыт такой команды и ей противодействия имеются, не допустить грубых ошибок и можно надеяться на результат, команда уже почти набрала форму физической готовности и думаю может сыграть достойно, даже обыграть, только нужно использовать свои моменты.

Valery D сказав...

Leonidas B Согласен, Аякс не сильнее ПЕШДЕЦКа Но! Важно донести эту мысль до наших ребят. Потому что, благодаря последним матча, мы не боимся Донецк, а вот Аякс -- это в их понимании -- совсем другое.
ЗЫ Очень неприятно было читать откровения Левченко нидерландской прессе. Слабая надежда на сложности перевода...

ViAn сказав...

Левченко дійсно такої муті наговорив. Та то справа його. Ми знаємо на який канал він працює. Тому я не дивуюсь давно. А по Аяксу... ми побачимо. От дивився щойно Бенфіка ПАОК. Греки на контрах мали шанси, їм не поставили 100% пеналь. Бенфіка ж нічого по суті і не створила, а на 45 намалювала пенльку і 1:0. Нажаль у нас в команді зараз не має майже досвідчених гравців. У голандців тут баланс, бо досвід є у всіх лініях. Тому побачимо чи спіймає Динамо їх, чи вони спіймають Динамо. Та я так зрозумів, що Аякс не полетить вперед. Їх тренер це вже зрозумів.

Стас сказав...

Очень нам тяжело супротив Аякса сегодня будет! А уж ежели пропустим первыми...Я не знаю что тогда будет делать Хацкевич!

ViAn сказав...

Стас, футбол - взагалі складна гра)) Який прогноз? Як і завжди нам нічого не світить? Якщо глянути на стартовий склад, то Аякс дійсно відноситься до Динамо з повагою. Бо грає в 3 опорники впершу в сезоні. І це дома.

Стас сказав...

ViAn,мой прогноз:в эту ЛЧ мы не попадём!Слишком мы слабы пока что...Наш уровень сегодня это ЛЕ.

Стас сказав...

Гу,что..сливай воду! Это так сейчас называется!3-1.

ViAn сказав...

По грі просто випали Сидор і Буяльский, дуже багато від них обрізок сьогодні. А поставь суддя пенальті, який там був, і все було б інакше. Півзахист поки провалює гру. І це при тому, що в атаці у нас є моменти. Другий тайм буде значно цікавішим. Як по мені, то Шапаренко точно був би значно краще за Буяльського сьогодні. Думаю, що на другий тайм вийде або Че Че, або Шепелєв. Може і обидва. Аякс з 60-ї хвилини підсяде. Тому моменти ще будуть. І ми можемо навіть виграти. Але якщо і далі центр поля буде так обрізатись, то можемо і дійсно вже сьогодні попрощатись із ЛЧ. Та поки все на настільки критично. Натворили ми собі сьогодні самі так натворили))

Leonidas B сказав...

Аякс по сути на третий мяч только наиграл, первые два Динамо само подарило. Судья пенальти мог дать на Цыганкове, но благодаря нытью Гармаша решил в другую пользу. Что плохо это то что Гармаш, Сидорчук и Буяльский проигрывают свою зону можно сказать в одну калитку, плюс Беседин не форвард по крайней мере против Аякса. Если в скорости не прибавят шансов может и не быть, в прежнем ключе играть уже нельзя, нужно больще атаковать, Аякс тоже ошибается.

Стас сказав...

Leonidas B ,гн купить центр форварда...Это конечно что-то!((( Я больше тебе скажу,и не купят! Так и будет Беседин играть.Вылетят из ЛЧ и...А зачем тогда нам форварда покупать?!

Стас сказав...

Вот тебе и после 60-той минуты...((( Пора привыкать что нынешнее ДК весьма посредственная команда,если не сказать хуже!Её место в лучшем случае ЛЕ!нет,я бы не выгонял тренера,но...Клуб же под ЛЧ якобы комплектовался...Могу сказать как будет дальше,второе место в родном чемпионате и если дальше будет такая комплектация,то снова только ЛЕ!Пока команда-говно.

Leonidas B сказав...

Стас, получается Супрягой будем сыты. Форвард только после прохода в основную сетку ЛЧ, не имеет смысл брать его на ЛЕ, своим нужно давать играть. Ну что по матчу, вполне закономерный результат с учётом второго тайма, тут голландцы могли ввалить не один мяч, а у нас только удар Буя. И нечем усилить игру, ЧеЧе так на подмене, не больше, боится больше брать на себя. К кому нет претензий это к Цыганкову, отыграл на уровне, Кендзёре плюс за гол, у остальных больше чёрных полос чем белых. Медленный центр у нас и он слабо ведёт игру, не может разогнать атаки, постоянно его накрывали, атаки шли от пасов центральных защей больше, чем от них, плюс давал разгуляться Аяксу, проиграл много , очень много подборов.

Parker сказав...

Привет всем!
Как это ни прискорбно констатировать, пока мы к ЛЧ не готовы. Если бы не две штанги было бы 5:1. В Киеве нужно забить 2 и не пропустить, а с учетом индивидуального мастерства игроков линии атаки "Аякса" это будет ой как сложно.
Шансов весьма мало, но будем верить в чудеса.
Соглашусь со Стасом: если не проходим в ЛЧ, то для ЛЕ подойдут Беседин, Русин и Супряга. Думаю, что задержка с покупкой опытного форварда была (и есть!) вызвана фактом попадания/непопадания в группу ЛЧ. Все таки 18 млн. хорошее подспорье в наше непростое время, да и уговаривать потенциального новичка легче, играя в группе ЛЧ.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Просто треба і далі ставити більше молоді, бо молодь грає у сучасний футбол. Сьогодні провалили гру всі 3 центральних півзахисники. Програли весь підбір, майже не створили пресинг. Вийшов Шепелєв і зіграв достатньо надійно, ще й пресинг дав якісний. Че Че також хоча і мало грав, але жодної обрізки. А ви подивіться скільки наобрізав сьогдні Сидо і Буя - катастрофа, брак шалений. Бєсєдін був одним із найкращих, він сьогодні багато попрацював і дуже якісно чіплявся за м'яч. По суті ж команду тягнув Циганков. Але його одного не вистачило. Можу повторити ще і ще. Че Че, Шапаренко і Шепелєв - абсолютно інший рівень гри у центрі півзахисту. Це люди із швидкісною технікою. Тоді як Буя, Кум і Сидор - тормози. Про це давно відомо. Сидор взагалі під футбол Хацкевича не підходить. Навіщо він його і далі ставить - загадка. А рахунок все ж не такий і сумний. В Києві можна пройти далі. Аякс сьогодні залишився без лівого захисника. Цікаво хто там буде грати. Думаю Блінд, а в центрі Вобер. Тому шанси є. І треба за них чіплятись. Зато побачимо атакувальний футбол в Києві від Динамо))

Стас сказав...

Leonidas B,так центр поля у нас давно слабый.И покупкой одного Че Че не отделаешся.Я к тому что ежели тыпод ЛЧ комплектовался,то это совсем другая комплектация должна была быть.А так расстались с Мораесом и Мбо и...По сути остались с Бесединым. Это не серьёзно.Команда оказалась не готова к ЛЧ!

Гриша сказав...

Хочу сказать проиграли первый тайм потому что не было высокого прессинга это раз а во-вторых тройка в центре не самые техничные ,а надо точный пас и быстрее работать с мячом .а так тоже проиграл и тренерский штаб за первый тайм гл.тренеру два .

Стас сказав...

ViAn,не нужно обманывать ни себя ни других.Для нас ЛЧ по сути окончена! Аякс выграл по делу.На сегодня он сильнее на голову!А ИМС отдельное *спасибо* за комплектацию и подготовку команды к ЛЧ!(((

Гриша сказав...

Давно ловлю себя на смысле что Хацкевич все таки не очень доверяет молодёжи а больше старой гвардии а оно выходит наоборот старички подводят.не той квалификации ребятки.ну не тянет Сидор и Буля в Европе их уровень ЧУкр.вот и все

ViAn сказав...

Стас, ІМС купив 3 бразильців. І всі вони якісні. Всі. Та Хацкевич такий тренер, він не дає їм грати. А Сідклей сильніший за Піво, сильніший. ІМС придбав гравців, тренер їх не ставить. Все просто. Гра не завершена. В Києві ми має достатньо шансів пройти цю команду. Треба зробити правильні висновки. Треба ризикувати. Шапаренко, Буено повинні бути в обоймі. От сьогодні не пішла гра у Вербіча. Скільки замін ми зробили? Дві. А випусти ти Буено, випусти Русіна, випусти Шапаренко. 3 свіжих гравця. Вони є в обоймі. Просто 2 з них навіть не взяли в Амстердам. Хацкевич отримав сьогодні плюху. Та він вчиться. Не винен же він, що Бойко так лажає. Він видає багато якісних матчів, а сьогодні налажав. Треба значить ставити іншого. Конкуренція - основа прогресу. Шанси в Києві є. Може ми і не пройдемо, та вірити треба. Аякс - цікава команда. Та якщо зіграти дисципліновано, то ми можемо перемогти і 3:0. Оборона у них дирява.

Стас сказав...

ViAn,дырявая оборона? Я что-то не заметил!))) Как и на счёт после 60-той минуты. Вербич...А есть ли ещё один фланговый атакующий игрок ему на замену.Мало ли игра не пошла и ещё чего-то там..Нет.Вот тебе и комплектация.А Буэно раньше нужно было брать как и Че Че с Сидклеем.Я уже о форварде вообще молчу.Ты можешь говорить чего только захочешь.А я тебе говорю,для нас ЛЧ окончена!

Гриша сказав...

Ув.ViAn я полностью согласен с вами на счёт молодёжи.но и Стас тоже прав со своей стороны .вот у меня не вкладывается в голове зачем было отдавать Леднева а оставлять Калитку он же не играет .просто Хацкевич верит в Калитку а в Леднева нет .а так у нас всего два фланговых полузащитника .

Стас сказав...

Гриша ,Калитка уже играть за ДК не будет,а Леднев пока за ДК играть не будет!Если вообще когда-то будет!Нужно было покупать ещё одного атакующего флангового игрока,но....За него же нужно платить!

ViAn сказав...

Буено - гравець на заміну Вербічу. Тадіча взяли місяць тому лише, а він вже грає і як грає. Блінд також пару тижнів тому перейшов і грає. Тут справа у тренерському підході. Ми ще і не бачили навіть спроб випустити Сідклея. Вони готові. Сідклей провів у 2017 достатньо матчів в чемпіонаті і копа Лібертодорос. Він приїхав до нас зігравши останній матч за 10 днів до приїзду. Він був в накаті. І ці ж балачки про Шапаренко. Та Шапаренко на голову сильніший асболютно всіх наших центральних півзахисників в індивідальній майстерності. Циганкову без нього не має з ким грати. Хацкевич просто впертий і ще вчиться. А шанси є і вони цілком реальні. Це спорт, це Київ. Ми будемо грати при підтримців власних вболівальників, поженемо на бессарабку... Шанси є. Ми пройдемо цей Аякс.

ViAn сказав...

Ой)) Сідклей у 2018 провів достатньо матчів)))

Гриша сказав...

Ну и нападающий где ? Вы сколько навели примеров а наша селекция не знаю где ищет.в тойже Хорватии вы нашли пару напад.мне нравится бразилец Ебер или Хебер из Риеки хороший игрок.или в Хайдуке тоже есть не помню как фамилия .а они не могут найти. Просто капець

Стас сказав...

ViAn,ты ошибаешся! Снова ошибаешся. А Шапаренко не выпускают только потому что у него есть боязнь вступать в борьбу из-за травмы носа.Я Хацкевича понимаю в этом отношении.

Leonidas B сказав...

Хацкевич придерживается в плане готовности игроков больше классическим стилем, думаю поставь он того же Сидклея, Буэно то было бы больше пользы, не думаю, то же и с Шапаренко, который на мой взгляд дал слабинку после травмы носа, боится, что вполне природно. Бразильцы не сыграны в полной мере, как и ЧеЧе, и в короткую мы с ними наломали дров, прежде чем они притёрлись. Сколько Луче в Шахте маялся с бразильцами, доводил их до кондиции, тот же Бернард в первом сезоне считанные разы выходил и играл по капочке, тто же и Тешейра, Кошта. Хацкевич придерживается той же тактики. Вот взять последний матч молодёжи с Александрией, который усилили Шапаренко, Сидклеем, Буэно. Что порвали, хрен с редькой, должны были выносить по составу и у себя дома, а попали 1-2, потому что с листа ничего не делается. Да нужно давать играть, но дозами.

Oleksii сказав...

кожен правий по своєму! але це все вилами по воді, а ділі ми маємо 3-1 (що спокійно могло перетворитися як мінімум в 5-1) і нульові шанси на вихід в ЛЧ, НУЛЬОВІ! вчитися ТШ треба було з іншою командою! чекаю звільнення ТШ після матчу в Києві, так як завдання вони не виконали, а конче потрібні клубу мінімальні 30млн ми не отримали! Гравці купуються, щоб вони грали, а не на банці сиділи!
Щодо коменти шановного Леонідаса про дублюючий склад, то не треба порівнювать гру за дублю і в основі, в дублі основні гравці не дуже то і стараються, вони просто набирають форму, грають без азарту, це було завжди!

Гриша сказав...

Прочитал комментарии Хацкевича после игры по поводу Гармаша и меня удевило не хотели менять ,а чего вы ждали уважаемые ? Хороший тренер видя такое сразу меняет выпавшего из игры футболиста. А это тоже показывает класс тренера .

ViAn сказав...

Так!!!))) Відставка)))) О, да)))) Як очікувано)) Ще чекаю розповідей про шуби, про Динамо-банкрот, про піврічні борги по зп))) І інші міфи і мрії шахти і аналів ахмєтки))) Недочекаєтесь!!!