середу, 29 серпня 2018 р.

Чи провалена трансферна компанія літа 2018?


Сьогодні 29 серпня. Трансферне вікно вже майже закрито. До 3 вересня залишилось менше тижня. Хочеться подивитись на наші здобутки за цей період. Подумати про ситуацію в команді. Хоча поспішати не варто, та все ж завжди треба реалістично оцінювати ситуацію. Нагадаю, що минулого року саме виліт команди з ЛЧ став відправною точкою в трансфері Ярмоленка в Дортмунд. Зараз це цілком можливо також була відправна точка. І за ці декілька днів можуть бути різні новини. Не тільки на придбання, але і на продажі, на оренди. Все ж склад у команди не резиновий. Гравців багато, та далеко не всі вони відповідають сучасним вимогам. Або дехто вже у такому віці, що треба спробувати себе в іншому чемпіонаті.


Ми підписали 6 гравців. Бойко, Андрієвський, Че Че, Сідклей, Буено і Супряга. Всі вони вже зіграли за основу. Та основним на сьогодні є лише Бойко. Вчора він взагалі став героєм, бо врятував команду від позору блискучою грою. Всі інші взяті для змін, поглиблення варіативності. Та більшість цих гравців викликають величезну кіпу запитань. Можна впевнено сказати, що жоден з новоприбулих гравців не підсилив команду сходу. Чи то така провальна транферна компанія, чи то тренерський штаб має якусь стратегію. Витрачені кошти непогані, а віддача нульова. Давайте почнемо з Сідклея. Такого гравця не купують для того, щоб він сидів і полірував лавку. Навіщо при живому Піваричі брати конкурента. Ще ж є і Миколенко. Три гравці на одну позицію, особливо таку, яка не повинна зазнавати варіативності – забагато. Та ми не побачили, що б бразильцю давали багато шансів. Він продовжує адаптацію. Та це не 18-ти річний юнак, яка адаптація. Він або повинен грати, або навіщо його брали? Саме через логічним було б те, що Піварич отримає можливість пограти в більш сильному чемпіонаті. Сенсу тримати одразу трьох лівих захисників не має.
Те ж саме по центру поля. Вибір гравців тут занадто широкий. По суті мінімум 9 чоловік на 3 місця. Навіщо всіх тримати в команді. Для чого підписували Че Че? Щоб змінити малюнок гри. Бо в центрі Динамо не має гравця із такими характеристиками. Про це казав Хацкевич. Значить треба робити акцент і Че Че повинен стабільно грати. На мою суб’єктивну думку Сидорчук і Буяльський, а також Смирний, повинні залишити команду до закриття трансферного вікна. Бо тримати збірників – вимога давати їм практику. А практика для них – відсутність практики у Че Че, Андрієвського, Шапаренко. До того ж варто пам’ятати про Булецу, який також заслуговує на увагу і повинен отримати шанс. Логіку підписання Че я розумію, та не розумію логіку не задіювати його у вирішальних матчах зі старту. Якщо тренер і далі буде награвати більш молодих хлопців, то треба звільняти місце, а Сидорчук, Гармаш, Буяльский…. Хоч один з них, а краще два, повинні міняти команду.
Буено взяли з певною метою. Хлопець має непогані характеристики. Він буде грати. Це зрозуміло. Позиція крайніх форвардів у Динамо з його приходом закрилась. Просто треба, щоб команду залишило ще мінімум 3 людини, про яких я написав вище. Тоді склад збалансується. І ці чутки про датського вінгера. Навіщо він нам зараз? У нас і так є тут вибір, а ще на свій шанс чекає Цитаішвілі.
Про забивного форварда. Дійсно, позиція може здатись не комплектованою. Та Супрягу ж взяли не просто так. Вже видно, що він буде грати, що є потенціал і достатньо високий рівень майстерності. Як і матиме шанси Русін. Бєсєдін же на сьогодні основний форвард. Якби ми йшли в ЛЧ, то цілком можливо треба було б брати якогось Беріча чи Ньянга. Однак, у нас вже є 3 форварди. Вони дійсно всі молоді і перспективні. Та якщо взяти сильного форварда під ЛЄ і чемпіонат, то 3 молодих форварда під ним – буде забагато. Тому скажу свої думки. Динамо не потрібен вже зараз ніякий форвард. Треба використовувати тих, хто є. Це нормальні гравці. Хоча і молоді, та для нашого чемпіонату і ЛЄ їх рівня достатньо. Навпаки, вони будуть мати стабільну ігрову практику і набиратимуться міжнародного досвіду.
Стосовно підсилення. То матчі з Аяксом і Славією показали, що із наявними гравцями в центрі поля ми не зможемо конкурувати на високому рівні. Ні, я не хочу сказати, що гравців не має. Я вже писав, що є певний комплект гравців, таких як Че, Буено, Шапаренко, Шепелєв, Алібеков, Булеца, Андрієвський. Нормальний набір швидких і технічних гравців для рішення турнірних задач. Але все ж треба або відпустити всіх трьох гвардійців, які тягнуть команду вниз, тобто Сидорчука, Гармаша і Буяльського, або залишитись із ними і тоді ми будемо наступати на ті ж самі грабі, коли нам випаде чергові Лацио ча АЕК. Тобто команди із технічними гравцями в центрі поля. А замість трійки і форварда краще б придбали одного якісного гравця в центр поля, дали б йому зп цих трьох. Щоб він був готовий одразу грати. Впевнений, що наша середня лінія одразу видужає. Та щось в середині мене говорить, що ні Хацкевич, ні ІМС на таке не підуть. Чому? Скажу чесно, що також задаюсь цим питанням.
Дякую за увагу!

54 коментарі:

ViAn сказав...

Безумовно цікава дискусія. Про Аякс я можу сказати наступне, що це бюджет Аяксу не настільки більше Динамо. Рівень гравців вище. Але, тут просто робота багатьох років. Бо більшість молоді проводить 3-4 сезон в першій команді. Наші Шапаренко, Циганков, Попов, Алібеков... вже давно б грали стабільно за першу команду Аяксу там. Тут питання у раціональному використанні власної молоді. Динамо на шляху до цього. Аякс давно вже цим живе. Ми вчимось, там давно навчились. У нас є в центр поля гравці. Так, їм потрібна практика. У Аякса сплав молоді і досвіда. Гравці підбрані за ігровим принципом. У нас є принципи Хацкевича, але чомусь грає Сидлррчук. Більше того, він капітан. Хоча він не відповідає модельним характеристикам. Треба більше довіряти власній молоді і особливо це стосується центру поля. Тут є великий потенціал. А трансфери повинні підсилювати ту молодь, що ми маємо.

Стас сказав...

ViAn,3-4 сезона говоришь...А болелы и президент клуба даст такое время?Я сомневаюсь.Тем более читая родных болел понимаю что они по большей части либо совсем без мозгов либо где-то рядом с этим.

ViAn сказав...

Стас, так не треба 3-4. Вже на 2 сезон молодь дасть кращі результати. Вже дає. Ми вже маємо багато молоді. Треба давати їй далі грати. А на 3 сезон молодь вибухне. Та треба терпіти і давати грати.

Гриша сказав...

Согласен с вами ViAn что эту троицу надо продавать или отдать в аренду они тянут вниз.вы совершенно правильно подметили что весной без Сидона и сейчас с ним совершенно разные команды. А на счёт болел кто все понимает будет терпеть и ждать а крикунов всегда хватало.главное что бы это понял призедент и дал возможность построить команду .и лично мне интересней смотреть игры где больше молодёжи видно даже делетанту что дай этим парням доверие и время ,годика два то будет бомба.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Повністю згоден з тим, що "святу трійцю" з центра поля потрібно продавати. Також додав би до цих персонажів Морозюка, адже він з того ж покоління і не має необхідних навичок.
Також погоджуся з тим, що не потрібно витрачати гроші на форварда, у Вас абсолютно правильні аргументи. Мінімум 6 матчів у групі ЛЄ, ЧУ та КУ вистачить для обкатки усих нападників.
На сьогодні вбачаю головну задачу максимально успішно виступити у ЧУ та здобути перше місце й пряму путівку до ЛЧ в наступному сезоні.
Адже ще одна втрата очок і "Шахтар" нам це не пробачить.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

М-да, а "Заря"-то презентабельнее нас выглядела в матче с немцами. И тоже ведь класс игроков разный, но контригра луганчан была осмысленной и оба мяча абсолютно рабочие.
За такое поражение совершенно не должно быть стыдно.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Зоря - гарна команда. І сьогодні майже пройшла. Але от в цих мікронах і вся суть.

Oleksii сказав...

ВіАн, що думаєш про датчанина молодого, що нам сватають? талант?

ViAn сказав...

Олексію, я про нього наразі не думаю. А хлопець безумовно талановитий і у 21 рік вже більше 100 матчів зіграв, тобто з 18 років грає стабільно. Це показник. Та якщо ми і далі гратимемо із Сидорчуком в центрі, то навіть Мессі нам не допоможе.

Vitos сказав...

Шахов таки анонсирует форварда.

ViAn сказав...

Цікаве жеребкування. Могло бути набагато гірше. Та пронесло. По суті лише Ренн - сильний суперник. З ними і буде основна боротьба. А от Астана і Яблонец - посередні команди значно нижчого рівня ніж Славія, яка також могла до нас потрапити. Виліт в Казахстан - да! Але їм також до нас летіти. Група нормальна, можна грати. В минулому році була потужніша група, як на мене.

Parker сказав...

Привет всем!
Последняя команда из второй корзины "Астана", предпоследняя команда из третьей корзины "Ренн", шестая команда из четвертой корзины "Яблонец". Безусловно, "Ренн", несмотря на свой посев из третьей корзины - самый опасный соперник. Но с учетом нашего уровня игры и казахи с чехами могут неприятно удивить.
Будь в этой группе "Шахтер", то вполне можно было прогнозировать 6 побед, или 5 побед и ничью, но с учетом всех обстоятельств...
По-хорошему, из этой группы нужно спокойно выходить с первого места, попутно обкатывая молодежь на европейской арене.

Конкретная информация по форварду появилась после того, как определился европейский турнир, в котором мы будем участвовать. Совпадение? Не думаю...

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Я спеціально повторюсь. Ренн - сильна команда. Більше того, трансферна вартість їх вдвічи більша за Динамо. Не розумію такого легковажного настрою Це команда добротна. Так, це не Аякс, але це далеко не Славія. Цікавими будуть ці матчи.
По трансферам, то ІМС сказав, що будуть трансфери... Тобто таки датчанин дійсно їде в Київ. Та ще й форвард таки буде. У підсусмку у нас 25 польових гравців в обоймі - навіть для Реалу забагато. Тому може хтось і піде за ці дні. Побачимо.

Стас сказав...

Ну,что какая ещё позиция окромя центр форварда? Фланговый атакующий игрок?Центральный защитник(если продадим Кадара)? А Буяльский и Сидорчук это да...Только для того чтобы им уйти нужно чтобы какой-то клуб сделал по ним предложения!

Гриша сказав...

Ну да на них огромный спрос ,разве только св агентами .и то надо что бы звезды сошлись. Ещё Гармаш и Морозюк которым надо сказать досвидание.и как подметил Vian вместо форварда купили бы в центр классного игрока .ах мечты мечты. Будем терпеть и надеется а вдруг прорвет команду .Может Хацкевич подменяет свой взгляд и будет ставить другой треугольник в центре. Надеемся и верем в команду.

Parker сказав...

Привет всем!
Сидорчука, Буяльского, Гармаша и Морозюка можно сдать в аренду "Ворскле". А то уровень их соперников по группе ЛЕ весьма внушителен. Ну а если не в Украину, то Турция, Азербайджан, Греция или команды из Восточной Европы. Западнее на континенте они никому не нужны.
О! Кстати, к Реброву в "Ференцварош"! Нормальный вариант.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Ми побачимо що буде із складом. Та я думаю, що хтось таки повинен піти. Бо гравців вже забагато, особливо якщо прийдуть ще 2 новачки. А до цього все йде.

ViAn сказав...

Вважаю ринок Данії дуже привабливим. Як на мене, то він цікавіший за Бразилію саме для Динамо. Ми його відкрили взимку. І Вербіч класно прорекламував там. Тому тепер датчани поїдуть в Київ. Побачимо що зможе дати Динамо Дуелунн.

Стас сказав...

ViAn ,считаю,что ты должен написать не о Дании и не определённом игроке,а о том,что нас ждёт далее в свете того что происходит сейчас и что будет происходить завтра...

ViAn сказав...

Стас, давай дочекаємось закриття трансферного вікна і тоді ми будемо думати і говорити про завтра. Бо те, що відбувається зараз - внутрішня кухня. Сподіваюсь, що гравці не тільки прийдуть, а і підуть. Це для мене найважливіше. Про це я тут і написав доречи.

Oleksii сказав...

пишуть про Ласіну Траоре як потенційного нашого форварда...

ViAn сказав...

Якщо судити по тому, що сказав ІМС, то Дуелунд - форвард, якого шукали)) Тобто досвідчений, забивний, яких одразу заграє)) Хлопець цікавий, дійсно, як і Буено, грає на обох флангах і під нападником. Та це не форвард. Та ІМС видніше.

Стас сказав...

Оригинальный центр поля против Карпат у ДК сегодня...Посмотрим.

ViAn сказав...

А що дивитись, тренерський штаб грає без опорніка і повністю провалює гру. Буяльський - просто шок. Супряга поки сирий і по суті видно, що ми граємо зараз вдесятьох. Бо він не готовий до таких матчів ще. Ні пресингу, ні агресії, ні швидкості, ні елменатрного зачіплення за м'яч. Сирий він ще, щоб грати зістарту на такому рівні. Поки все це повна ж... вибачте мене за мій англійський!!!

Виталий сказав...

В общем...стою на асфальте я в лыжи обутый...

Leonidas B сказав...

Когда у Динамо уже перестанут защитники играть в роли диспетчеров, мяч у Бурды - атаки у Динамо нет. Команда видно не отошла от Аякса, в стане грогги до сих пор. Вопросы к Хацкевичу! Посмотрим на второй тайм, если у команды яйца.

Стас сказав...

Да ещё и залетает то,что не залетело с Аяксом...Думаю что сейчас либо Сидорчук выйдет либо Шепелев. Вместо Буяльского.

Oleksii сказав...

і знову з таки! Який Супряга???? хлопець навіть не знає, куди бігти, кому пас давать!! а Русін, який забиває, сидить на банці! і як тут, вибачте, не матюкаться?

Леший сказав...

Хацкевич решил что он Моуринью)))

Леший сказав...

ИМС пора от селекции переходить к установке на игру))))

Стас сказав...

Ох и ДК, ох и го-но! Ну,ладно,это эмоции.Я просто повторяю свой же вопрос заданный сравнительно недавно на счёт1-0.А если Хацкевич пропустит первый он что делать будет? А если он пропустит два?

Стас сказав...

Позор,бл...!(((

ViAn сказав...

Просто ми знову бачимо що? Тактичні прорахунки. Гармаш сьогодні б дав надійність в опорній зоні. Буено вчора провів шикарний матч за дубль. Кращий гравець разом з Ісаєнко. Що ми бачимо? Провалили перший тайм. Вийшли на другий, гра пішла. Поперечини, штанги, нагнітається темп. Дуже гарно показав себе Сідклей. Че Че шикарно в центрі все контролював. Червона картка у суперника. Піди на експеримент. Переведи Бурду чи Кадара в центр надпаду. Тим більше, якщо випустив Калітку замість Че. Але заміна Че призвела до того, що Сідклей пропав з флангу. А там був повністю Калітка. 10 подач і всі в молоко. Чому? Бо не маж там кому боротись на другому поверху, треба низом грати. От і вийшло що заміна Че і останні 15 хвилин команда вже не створювада моменти. А Буяльський і далі різав атаки... жахливий матч від нього. Хацкевич сьогодні провалив гру. І питання про відставку сьогодні може бути вирішено. Бо нерви - штука тонка. ІМС може і не втриматись.

ViAn сказав...

Але є і і нший бік. Забивний форвард так і не придбаний. Не має кому ставити крапку.

Стас сказав...

ViAn ,ну,вот ты же просил без Сидора и Гармаша?! Посмотрел? Конечно когда будет высокий мощный центр форвард то игра команды примет более завершённый вид,потом опять же датчанин...Я бы не рискнул увольнять главного тренера! Другое дело что я бы не брал его на эту работу изначально.Но,это не ко мне вопрос.

Стас сказав...

Да,в первую очередь нужно спрашивать с руководства клуба,почему расставшись с парой опытных форвардов руководство купило...Супрягу? Нужен опытный сильный центр форвард.

Leonidas B сказав...

Последние двадцать минут показали класс сегодняшнего Динамо, по сути игроки перестали играть, уже не верили в позитивный результат, да не залетает, не везёт но нужно продолжать давить, должно же быть какое-то самолюбие у команды, себя же нужно уважать. Нет командной игры, лидеры команды заигрываются в ущерб атакующим действиям - Шапаренко, Вербич, Цыганков, в ряде элизодов могли получше распорядиться мячом, этакий синдром Ярмолы. Хацкевич тасует команду и взаимодействия толкового нет. Либо Хана не понимают игроки или он не в состоянии поставить игру команде. Что ж посмотрим на матч с Зарёй.

Стас сказав...

Leonidas B,тут как раз всё просто и обьяснимо с центра поля убрали Че Че...

ViAn сказав...

Стас, я просив без Сидора і Буяльського. Тепер треба подумати і про без Кадара. Але Сідклей і Че Че мені дуже сподобались. Як і Шапаренко. Нажаль у складі відсутній баланс. Фарт також відвернувся, це за Аякс дійсно. Хоча краще б там програли, а тут перемогли.

Leonidas B сказав...

Стас, тут конечно нужно было Буяльского менять. но у команды нет вариативности игры, куда кто уходит, кто его место занимает, отработали один трюк со сменой игроков на флангах и всё. Пошёл Вербич по сути второго нападающего играть, но пользы как от козла молока. Все штучки Динамо уже давно известны, если попадается команда с желанием и умением то для Динамо матч превращается как долбиться в стену. Посмотри кто атаки у Динамо начинает, что Бурда крутой диспетчер, что нельзя отработать чтобы полузащита вела игру?

Стас сказав...

ViAn ,нельзя играть без волнореза.Буяльский мне таким волнорезом не кажется.Потом кто его знает будь Сидор с самого начала на поле проиграли бы мы первый тайм? Я другого боюсь,Супряга...Если ИМС ещё и состав гл.тренеру диктует,то...Как говорил Газзаев,всё очень плохо!

Стас сказав...

Leonidas B ,под любого тренера нужны игроки!Ну не покупается 18-ти летний Супряга вместо зрелой пары форвардов Мбокани-Мораес! Ладно купить и отдать в аренду...Но сразу как основного...

Leonidas B сказав...

Похоже ХАН просится на выход, ИМСу слово.

ViAn сказав...

Я так зозумів, що Хац зібрався у відставку. Якщо подивитись, то він це питання для себе вирішив. Йому дуже соромно і він у всьому винить виключно себе. Я із цим погоджуюсь. На сьогодні Хацкевич втратив управління над командою. Безумовно глобальне омолодження складу - завжди проблеми. Відсутність досвідченого форварда - ще глобальніші проблеми. З початку сезону команда не зіграла жодного якісного матчу. Так, ми перемоглиу шахти. Але все на жилах. Тому я не здивуюсь зміні у тренерському штабі. Хоча, на мою думку треба терпіти. А Хацкевичу треба самого себе проаналізувати і зрозуміти в чому проблеми. Але винос у першому таймі Карпатми, та ще й за грою... ні, такого бути не може апріорі. Але ми це побачили.

Стас сказав...

ViAn ,пригласить условного Вернидуба...Не думаю что это выхол! Лужный,Шацких...Для команды уровня ДК нужен сильный тренер.А сильный тренер попросит игроков,как на вход так и на выход!По этому с Хацем я бы повременил бы.Как бы не сделать ещё хуже.А если ИМС ещё и вмешивается,то...То какая разница кого брать главным тренером!

Leonidas B сказав...

Что удивляет, что никто из игроков не взял вину за проигрыш, все в кусты. Наверное рано Цыганкову доверили капитанскую повязку, в качестве лидера на поле тяжело ему тянуть, капитан должен быть примером для команды. Хацкевич сделав ставку на опытных и проверенных и потерпел фиаско. Сейчас новую полузащиту нужно строить, а толковых опорников вместо Гармаша и Сидора нет. Пока Чече к нашим условиям подучишь, год пройдёт, ему бы жёсткости и смелости добавить.

ViAn сказав...

Стас, Вернідуб - не варіант. Запросити його дійсно можуть. Але це не варіант. До того ж не факт, що ІМС прийме відставку Хацкевича. Будуть запрошувати іноземця. А ми побачимо кого, якщо це дійсно станеться.

Леший сказав...

Лужный-Шацких-Демьяненко-Шевченко - ИМС предстоит сложный выбор...

ViAn сказав...

Я не думаю, що на цю тему треба шуткувати. Тим більше іронія в такій ситуації не по місцю. Рішення буде приймати президент. Наша задача підтримувати команду. Навіть у такі важкі моменти. Особливо в такі моменти.

Leonidas B сказав...

Нет, всё же хватило смелости подойти к болельщикам пообщаться, правда один Бойко за всех отдувался.

Vitos сказав...

Хацкевич заднюю дал...
Переложил решение на Суркиса.

ViAn сказав...

Насправді вирогідність звільнення Хаца не більше 10%. ІМС на таке так просто не піде. Та якщо Хац скаже, що це принципова позиція, то тоді звільніть. А так сьогодні ІМС точно проведе важку ніч. Впевнений, що думки про нового тренера є. Але ситуація важка, бо новий тренер, а гравців вже набрали під цього... дуже важка ситуація. Тому ІМС ще не готовий звільняти, та цілком можливо, що це відбудеться. Хацкевич - людина сильна, розумна. Тому зачекаємо. Та 5 очок, які ми втратили, вже не повернути.

Oleksii сказав...

Хац вже дав задню! сказав, що ніяку відставку він не мав на увазі!)
це не мужик, і тим паче не тренер

Леший сказав...

Цирк и клоуны- непонятно только почему они в форме великого клуба- никогда цирк не любил, даже в детстве
ИМС пора научиться выбирать тренеров, за все годы только Ребров вёл себя нормально, ну и Сёмин почти нормально, остальные истерички неправильно понятые