пʼятниця, 18 січня 2019 р.

Трансферні пошуки. Опорники. ч.2.


Оце так інформація про те, що нас чекають ще два трансфери. Тепер всі інсайдери почали різко продавати в Динамо парагвайців, тунісців, бразильців і болгар. Далі буде ще цікавіше. А Динамо просто так нікого не бере. Всі трансфери, навіть бразильські, достатньо вивірені. Єдине – Буено. Але там більше намагались позбутись Гонсалєза і його майже 3 млн на рік, ніж взяти Буено із його куди більш скромною зарплатнею. І я хочу внести свою лепту у трансферну справу. Напишу про опорників.
Стефано Сенсі


23-х річний італійський опорник Сассуоло, який встигнув у листопаді 2018 зіграти свій дебютний матч за збірну Італії. Такий собі моторчик команди. Людина із двома серцями, як кажуть про таких гравців. Величезний об’єм роботи на полі. Колосальна віддача у кожному моменті. Цей гравець завжди грає на максимумі, на швидкості і надзвичайній агресії спортивній. Справжня собака. Боєць, який не прибирає ніг, не уходить від боротьби. При цьому Стефано вміє включатись в зони, робити якісний перший пас. На мою думку – хороший гравець європейського рівня на позиції опорника, який дійсно коштує 7-8 млн. Він готовий одразу грати. Він точно підсилить опорну зону і ми із ним не матимемо проблем із швидкістю, бо хлопець вибуховий, різкий. Тому варіант достатньо цікавий. Хоча, я не кажу, що легкий у підписанні.
Ісмаель Беннасер


21-но річний алжирець, який грає за Емполі. Вихованець французької школи, який встиг засвітитись в Арсеналі. У такому віці хлопець продовжує свій прогрес. По суті він проводить другий сезон у Серії А. І вже зараз має позитивні відгуки. Хороший, добротний опорнік в центрі поля. Ісмаель має перший пас, достатньо швидкий на ногах, жорсткий у відборі. Іноді ця жорсткість переходить межі. Та така вже позиція на полі, що доводиться багато працювати на відбір. Якщо ми візьмемо його, то він готовий одразу грати у старті і точно буде виглядати цікавіше за Шепелєва на позиції опорника.
Бастієн Тома


19-ти річний швейцарський опорник Сьона і молодіжної збірної своєї крайни. Надзвичайний талант. Хлопець проводить лише другий сезон в еліті, але вже зараз легко побачити наскільки величезний потенціал у нього. Можна сказати те ж саме, що і про попередників. Швидкий, мобільний опорник, який веде багато силової боротьби. Тома робить величезний об’єм роботи. Тобто це гравець із прекрасними руйнівними якостями, які помножуються на вміння читати гру, обирати зону. Та головне в хлопці абсолютно інше. Футбольний інтелект. Якість і швидкість прийняття рішень. Бачення поля. І вміння розрізати оборону суперника проникаючим пасом. Як же мені хотілося, щоб такий гравець на цій позиції був у нашій молодіжці серед українців. Та там таких не бачу. А швейцарець – надзвичайний талант. Сподіваюсь, що він буде продовжувати працювати, не втратить мотивацію. І ми будемо скоро бачити його у більш сильних командах. Будемо насолоджуватись футбольним інтелектом.
Насправді хотів написати про африканських гравців. Достатньо багато потужних, здоровенних хлопців, які закривають опорну зону. Та все мене крутило. І тому я повністю перелопатив список і знайшов 3 маленьких, агресивних і мобільних опорників. Для мене це було надзвичайно цікаво. Сподіваюсь і для вас.
Дякую за увагу!

24 коментарі:

Николай сказав...

Сенси - огонь!!! Видел пару игр его. На Гаттузо мне похож (кстати и внешне даже).
А Алибеков по твоему мнению где лучше всего смотрится? Просо в центре?

ViAn сказав...

Николай, Алібеков найкраще виглядає боксом. Опорніком він теж маоже грати. Та у нього є такий момент, що він може загратись і обрізати команду. Через це були проблеми на місці центрального захисника, через це Мороз багато його критикував на місці опорника. Та цілком можливо, що він це виправить. Все ж час іде, вже треба грати. Потенціал у нього дуже високий.

Николай сказав...

А в отборе Алибеков хорош? Я спрашиваю, потому что я не знаю его игровых качеств в защите. Видел только что пас есть хороший и скорость. Не знаю, мне мало верится в подписание опорного полузащитника, хотя осень бы этого хотелось. По этим сборам у меня просто огромнейшие надежды на Попова, Цитаишвили, Алибекова и Супрягу.

Стас сказав...

На мой субьективный взгляд именно эта позиция на поле требует такого же усиление как и позиция форварда до недавнего времени! И уж туда(в опорную зону) нужен не абы какой игрок.Очень уж важна эта позиция.Купишь игрока такого же уровня какие уже есть у тебя в центре поля и...даром выбросишь деньги.Потом всё равно будешь туда другого игрока покупать.Если ты продаёшь Ленса и покупаешь вместо него Гонсалеса,то...Потом думаешь куда девать этого Гонсалеса и по другому не будет.

ViAn сказав...

Николай, безумовно те, що Алібеков останні 1,5 роки грає на позиції або центрального захисника, або опориника - відображається на його якості у відборі. Він тут суттєво додав за цей час. Цілком можливо, що він таки себе реалізує саме на цих позиціях. Бо ми знаємо вже факти в історії Динамо, коли видатний форвард ставав центральним захисником, а посередній форвард розкрився саме опорником. Цілком можливо, що найкращим в історії Динамо. Я кажу про Бессонова і Гусіна.

ViAn сказав...

Стас, безумовно в цю зону треба купувати тільки сильного і готового гравця. Тому ми побачимо як це буде реалізовуватись. І чи буде взагалі. Вчора Шепелєв справив дуже приємне враження. Як і Соль. Цікавий дійсно гравець. Хоча моменту він і не мав, але двічи надзвичайно якісно асистував. Грамотний і майстерний гравець. Це видно.

Николай сказав...

Всем, привет!
Мне очень понравился Чече, в этом матче он был тем, кто меньше всего терял мяч. Даже в ситуациях, когда на 2/3 метрах был он и 3 игроков Бохума, он находил возможность сохранить мяч и отдать его на открытого партнера. Это говорит о его как технических качествах так и футбольном интеллекте.
Ещё мне очень понравился Буэно. Не знаю это был «выстрел» или парень выходит на свой уровень, но вчера он заставил меня подумать: почему этот парень не играл пол сезона?!?
Жаль что не вышли ни Попов июни Гио.
Цыганков кстати кроме гола был человеком невидимкой для меня.

Leonidas B сказав...

Всем привет! ViAn спасибо за подборку! По вчерашнему матчу можно много говорить, но пускай ещё два хотя бы сыграют, чтобы была пища. Согласен с Николаем по поводу Буэно и ЧеЧе, очень неплохо, но Бохум неплохо смотрелся в первые полчаса, а потом пропустив гол во втором тайме авантюрно пошёл вперёд, чем воспользовались динамовцы. ХАН в свете Динамо-Ювентус не всех молодых похоже задействует на втором сборе, решать ему. Во втором тайме средняя линия Динамо гораздо лучше выглядела чем в первом тайме, это факт. В кои веков начали сбор с уверенной победы и над немцами, когда такое было, уже и не припомнишь. Когда Динамо ставило цель достичь вершин, было предельно мотивированно, всегда сборы проходили в уверенных победах, в Рюйте помню выносили немцев и 3-0, 4-1 и больше, а потом становились чемпионами во времена ВВЛ.

ViAn сказав...

Буено і в дублі виділявся на полі інтелектом. Він гравець із прекрасним баченням поля, відчуттям партнерів. Та це лише товариський матч, а Хацкевич дивиться набагато глибше. Тому у бразильців зараз є можливість довести свою силу на тренуваннях. Поки я там не бачу від Буено великої віддачі. А от Соль дійсно викладається на тренуваннях. Хацкевич такий тренер, що йому важливе ставлення до тренувань. Він не готовий мати індивідуальний підхід і розуміння того, що бразильці - особлива ментальність. Не люблять вони тренування. Це і далі заважатиме йому довіряти їм. По матчу із Бохумом робити висновки рона. Вони грали проти нас далеко не всією основою.

Иоан хан сказав...

Кадури на сборах Динамо??Рашид Алиуи???

Parker сказав...

Привет всем!
Калитвинцев-мл. ушел. И это хорошо. Плохо то, что ушел бесплатно. Если за Харатина, который, кстати, тоже ушел в "Зарю" бесплатно, выручили 800000 у.е., то неужели за Влада не смогли (или не захотели?) получить хотя бы 500000? Ну почему мы так плохо продаем? И тех, кто не слишком нам нужен, и даже тех, за кого можно было бы получить нормальные деньги?

Рашид Алиуи или Рикардо Гомес? Или кто-то третий?

С уважением, Parker.

Vitos сказав...

Я уверен от слова совсем, что трансферов больше не будет.

ViAn сказав...

По трансферам зараз дійсно наче немає такої активності. Та не варто забувати, що у нас трансферне вікно закриється ще дуже не скоро. Головну проблемну позицію, на думку тренерського штабу, закрили. У деяких з нас трохи інша думка. Ми хочемо очистки складу і підписання ще 2 гравців. Мінімум одного в центр поля. Не варто забувати, що Піво вже на 70% гравець Бетісу. Йдуть торги. Може і нормально заробимо.
Головний аспект - травма Беседіна. По суті позиція сильно оголилась знову. тому будуть або купувати, або брати в оренду ще одного гравця в атаку. Це на 90%. Поки всі думають про гравця Партизану. Це точно креатура балканського вектору селекції. А от щось наш головний селекцонер не радує латинським ринком. По гравцям звідти повна тиша.

Vitos сказав...

Так Красникова совсем не видно. Раньше на фотках с летних сборов и тренеровок в течении сезона был Комардин, так его тоже сейчас нет.

ViAn сказав...

Комардін в Іспанії і майже завжди поряд із Солєм зараз. А на камеру він дуже рідко потрапляє.

Vitos сказав...

С Солем сейчас Эду, испанский помощник Хацкевича.

ViAn сказав...

Ні, не тільки Еду. Іспанець допомагає на ігрових установках при тренуваннях. Комардін там постійно знаходиться. Він же не тільки одного Соля, а і всіх трьох бразильців обслуговує. Тому він налогоджує комункацію. Я його бачив на відео декілька разів.

Vitos сказав...

Ну что же, первые сборы прошли, 3 матча сыграны... И виден стабильный уровень этого ТШ, играем точно так же как и 1,5 года до этого, стабильность - признак класса. Так что у нас классный ТШ.

Parker сказав...

Привет всем!
Ну когда же наконец начнут выстраивать нормальный треугольник в центре поля?! От его эффективности зависит атака в большей степени, но и оборона. А впечатление такое, что игроков туда ставят через сайт random.org. Не могу сказать, что понравились как те, кто играл в первом сегодняшнем тайме (а это типа основа!), так и те, кто вышел на замену. Уж не знаю, в чем тут дело - или тренеры им плохо объясняют, или они не понимают, или не соответствуют по уровню, но середина поля удручает. Наши голы - результат мастерства Цыганкова и Алибекова, а у "Спарты" более-менее обдуманных командных действий.
Понятно, что первый сбор, нагрузки, но мысль ведь должна просматриваться! А её как не было, так и нет.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Я ещё раз убедился нам нужна,очень нужна,классная собака в центр поля.Это заметно даже на фоне товарняков. Если соперник уровнем посильнее и максимально настроен на борьбу,то...Хочется чтобы дошло таки до руководства что на такую позицию экономить нельзя! Да,жаль Пиварича ибо сделка вполне может сорваться...

ViAn сказав...

Це все товариські матчі. Я б взагалі не робив якихось висновків по таким матчам. Тим більше, що гравці Динамо знаходяться під тиском, а Хацкевич випробовує окремі тактики. Всі матчі показали абсолютно різні тактики. А те, що гравця в центрі поля не вистачає, то скіьки б ми про це не писали, та нажаль вплинути не можемо. Як і слова про тренерський штаб... Ми маємо таке Динамо, яке маємо. Таких гравців, таких тренерів. Тому треба все ж намагатись вірити і шукати позитив. Інакше ніяк.

Leonidas B сказав...

По первому сбору видно, что Шепелев и Буяльский уступали паре Андриевский и ЧеЧе, но нужны ещё матчи, чтобы лучше наиграть состав. Слишком в Динамо делается упор на индивидуальное мастерство, да и некоторые персонажи (Шапаренко и Вербич) заигрываются в ущерб команде, принимая не рациональные решения. Соль очень неплохо, хорош в подыгрышах, но его пока держат на голодном пайке, но со временем уже будут лучше понимать. У Вербича и Цыганкова есть замены на флангах. Понравился Алибеков, у Динамо с дальними ударами полных швах. Русин прогрессирует, Супряга пока не видно. Бойко опять первый на ворота. Чтобы взять толкового игрока в центр, нужно кардинальное решение и на трансфер Гармаша, Сидора и Буяльского, ХАН на такое не согласится. Играем на фоне нагрузок, с Бохумом покатило, а со Стяуа и со Спартой нет, не хватает кондиций. Модель ХАНа работает, когда Динамо показывает высокую мобильность и команда бежит, иначе мучаемся и стараемся долбить индивидуальным мастерством бетонную стену.

ViAn сказав...

Леонід, я от також дивився всі матчі. Правда нажаль більшість у запису. Але по Андрієвському маю абсолютно іншу думку. Він не встигає закривати свою позицію, втрачає гравців, обрізається. Наприклад, вчора нам 3 гол забив гравець, з яким персонально грав Андрієвський. Тільки він його відпустив, той спокійно забіг і без перепонів забив. А Андрієвський залишився стояти. От і вся суть. Андрієвського відправлять в оренду. Шепелєв мені дуже сподобався у всіх 3 матчах. Видно як додав Супряга, скільки він корсті приносить, бо регулярно чіпляється за м'яч, заробляє стандарти. На ньому більше всього фолили у двох матчах де він зіграв. Русін дійсно забив Бохуму, особливо другий гол вийшов якісним. Але він грає виключно на чистих м'ячах. До Хацкевича я маю лише одну притензію. Він продовжує всю ту ж операцію універсалізації Смирного. Той грав і захисника правого, і правого півзахисника атакуючого, і під нападниками грав вчора)) І це людина опорник, який взагалі не має креативу. Та Хацкевич такий цікавий, подобається йому Смирний. Подобається де завгодно, лише не на природній для хлопця позиції бокса. Че Че дійсно виглядає симпатично.І тут він має перевагу на сьогодні над Буяльським. Та це лише товариські матчі. Тому не варто робити поспішні висновки.

Николай сказав...

Поддерживаю, ВиАн!
Кстати по Смирному для меня вообще загадка ВЕКА, ну ПОЧЕМУ??? Зачем парня с шикарной физухой, умеющего отбирать и настырного не ставить на родную позицию???? Ну а вдруг бы и заиграл и закрыл бы эту проблему.