понеділок, 28 січня 2019 р.

Труднощі міжсезоння...


Хочеться написати декілька думок. Перші збори підійшли до завершення і є багато різних думок, емоцій. Чомусь більшість серйозно ставиться до результатів. Я б такого не робив. Бо команда грала під навантаженнями. І навіть без навантажень у товариських матчах дозволяєш собі набагато більше, ніж в офіційних. Як і не можна казати про максимальне вихолощення у грі. Гра для гравців тут така, що на всі себе бережуть. Та й не побачимо ми всіх ідей, напрацювань. Всі ж все дивляться. До того ж грають різні склади. Ми всі це давно знаємо. Тому це просто можливість подивитись футбол у зимовий період. Подивитись молодь. Хоча нових імен по суті ми не побачили. А хотілося б. Другий збір буде іншим.

Не випадково Фран Соль написав, що у нього тиждень пройшов у ейфорії. Підписав контракт, потрапив у колектив, де все поставлено на суттєво вищий рівень. З одного боку емоційний підйом. А з іншого важко зосередитись на грі через величезну кількість привітань. Іспанець доволі відкрита людина. Фран так і написав, що час налаштовуватись на підготовку. Він одним своїм постом розповів все. Іноді одного речення достатньо для того, щоб зрозуміти настрій гравця і настрій в середині колективу. Всі налаштовуються на другий збір.
Про тренерський штаб хочу сказати. Дивився я вчора Лацио Ювентус. Тренер у нашого минулорічного суперника Сімоне Індзагі. Гарний у нього набір гравців. І вчора Лацио провів надзвичайно потужну гру. Всі хлопці викладались і чесно заробили на перемогу. Але от тренер настільки цікавий. Хто пам’ятає останній тур минулого сезону, коли у матчі Лацио із Інтером вирішувалась доля 4 місця, тобто путівки у ЛЧ, той побачить, що Сімоне Індзагі не вчиться на власних помилках. Він і там, і тут зняв за 15 і 10 хвилин лідерів команди. Іммобіле дає колосальний пресинг і тиск на захист. І результат що тут, що там – поразка. Поразка у виграному матчі. Тренерська бездарна поразка. Чи знімуть Індзагі? Не впевнений. Та Хацкевичу надзвичайно важливо вчитись на власних помилках. Послухав я інтерв’ю із Шацьким січневе на футболлхаб, всім рекомендую. Але слова – слова.
 По трансферам дійсно тиша. І хоча Враньєша дійсно в Динамо не буде, але схоже ми шукаємо центрального захисника. Просто так би нам не пропонували боснійця. І це при наявності Бурди, Алібекова, Попова, Пантіча і Сидорчука. Та й Самбрано я б не забував. Він також є на контракті. Та й Гуйє влітку не випадково дивились. Значить таки шукають сюди гравця. Навіщо?
Під вечір засмутила новина про Йосипа Піварича. Хрести – страшна травма. В такому віці. Скорішого одужання хлопцю. От сезон не розпочався, а ми втратили вже 3 гравців з обойми. Правда багато хто не сильно цим засмутиться. Але обойма – річ потрібна. Підписаний лише Соль. Цікаво яким буде цей тиждень. Чи спробуємо ми підписати когось з нормальних чемпіонатів. Чи будемо знову постися на інших лугах…
Дякую за увагу!

8 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Хочу відзначити, що вболівальники, і я серед них, зосереджені не на результаті, а на змісті тієї гри, яку демонструє команда. На нових ідеях, зв'язках, комбінаціях, на думці тренерів та гравців. Звичайно, що в першу чергу саме на думці тренерів. І от тут і виникають підстави для розчарувань та критики.
Якщо ми, не великі профі та фахівці, вбачаємо, що команді не вистачає гравця у центр поля, що при покупці такого форварда як Фран Соль на нього потрібно часто і якісно спрямовувати м'яч, а в нас з цим є проблеми, якщо опорна зона є проблемною, якщо такі команди як "Чорноморець", "Карпати", ФК "Львів", "Олександрія" вже чудово знають, як грає "Динамо" і що потрібно робити аби, як мінімум, не програти, і при цьому тренери нічого не змінюють, виникає питання щодо компетентності тренерського штабу та наявності в ньогосвіжих дієвих ідей.
В цілому ми маємо не таку вже й погану за складом команду, але усі чесноти гравців не використовуються в повному обсязі. Хотілося б побачити щось нове, цікаве, як от перехід на гру у три захисники при Реброві. Сергій хоча б намагався щось змінити в ситуації, коли у команди була певна ігрова криза.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Соль - не такий форвард, якого треба завантажувати. Все не так. Це гравець для швидкісних атак. Він вміє викинитусь під м'яч, відтягнути з зони на себе захисників і зіграти на партнерів якісно. І йому не треба багато часу і моментів для реалізації. Він надзвичайно ефективний в штрафній. Ми скоро це побачимо. Насправді він моментами це вже показував. Та перший тиждень пішов на ейфорію. На другому зборі він почне забивати. А нові ідеї є. Дуже цікаво виглядає 4 Шапаренко, Вербіч, Соль і Циганков в атаці. І Миколенко додав при роботі на атаку. Зара всі грали на важких ногах. Яка швидкість. Все це з'явиться не раніше середини лютого.

ViAn сказав...

І від себе хочу прокоментувати перехід гравця сєпарської шахти в газпром, до агресора. Вважаю, що цим переходом ми вчергове побачили всю проблему нашої Збірної. В цій команді грають такі люди як Рак, Селя, Малишев, Стьопа, Пятов і інші сєпари... Не може Збірна мати у своєму складі сєпарську складову. Багаторічний кеп Тімощук... а не так давно і діючий тренер молодіжки Ротань, який збирався їхати туди заробляти гроші, але в останню секунду нащастя його вмовили не їхати. Та він був готовий. Шева сам туди регялярно їздить. На чс2018 їздив... тому я не здивований. Сподіваюсь, що і і нші сєпарські футбольні консерви, де б вони не грали, вскриються і поїдуть за Раком заробляти для своїх голодаючих дітей...

Vitos сказав...

ЦЗ иностранца собрались брать на подстраховку паре Бурда-Кадар. А Попова и Алибекова не хватит для подстраховки. Та и Миколенко вообще то ЦЗ, а Сиди - ЛЗ. Хотя кричит позиция опорника...

Леший сказав...

Минус Пиварич и Беседин- и это ещё официальных игр не было

ViAn сказав...

Якщо ви почули, то озвучили фігуру захисника фк Львів Адамюка. Бо він може зіграти на двох позиціях. Цікаво. Дуже цікаво. Побачимо як воно буде.

Vitos сказав...

Дозаявка в ЛЕ до 1 февраля, а под ЧУ покупать больше думаю нет смысла. Так что мой вывод никакого ЦЗ уже не будет. И как по мне то это хорошо.

ViAn сказав...

Vitos, мало лі... ніч довга, ми любимо купувати в останню секунду...