середа, 23 червня 2021 р.

Міжсезоння. Чи можна в болоті знайти діаманти? Чи це просто тиша перед вибухом?

 

Перша команда розпочинає підготовку до нового сезону. Поки дійсно багато новин про тих, хто на вихід. Тут і Дуелунда працевлаштували, і Булецу. Однак маємо ту  ж історію, що і у Збірній, що кількість далеко не завжди означає якість. На контракті дуже багато гравців. Зрозуміло, що всі ці питання керівництво буде вирішувати за рахунок оренд в Зорю, Десну, Колос, Ворсклу, Олімпік і Чорноморець. Одеська команда взагалі обіцяє стати таким собі Маріуполем два. Бо і головний тренер там Юрій Мороз, і гравців туди привезуть не менше 10, а може і більше. ІМС вирішив іти шляхом Ріната. Напевно зручно мати ще одну ручну команду в еліті. Хоча особисто я проти таких штучних організмів. Та не здивуюсь, якщо Ванат опиниться в Одесі. При тому, що його хотілося б бачити в основній обоймі.


Головний суперник свою трансферну компанію вже провів. Оцінювати її поки рано. Кожному своє. Точно грошей витратили нормально. Під 40 млн євро. Чи взяли дійсно якісних гравців? Можливо. Фактор збільшення бразильського десанту легко проглядається. Як і той момент, що захисних із Італії взятий окрім ігрових функцій ще й із метою мати перекладача, який зможе доносити до бразильців ідеї головного тренера. Як по мені, то це дійсно цікавий хід. Тут легко згадати Зінченко і Маліновського. Чому? 14 бразильців у складі, 15 легіонерів і два натуралізованих. Для ліміту. От ми і можемо констатувати той факт, що по суті українцям у шахті немає місця. Не варто забувати, що ще є кого натуралізувати. Без особливих перспектив для Збірної, але для забезпечення виконання ліміту. Ісмаілі, Алан Патрік тут є першими кандидатами. Це не наші проблеми. Це все думки і тому розрізі, що Збірній не вистачає кадрів.

А що Динамо? Тиждень тому була зібрана перша група з 19 гравців. Доволі така різнобічна. Та точно можна сказати, що група, яка наближена до основної обойми. Вони або поїдуть на збір в Швейцарію, або підуть в оренди. Тренерський штаб визначив тих гравців, які є найперспективнішими на сьогодні. Здивувала поява там Супряги і Бойко. Чи то хлопці втомились відпочивати і вмотивовані гарно підготуватись, хоча Влад же грав за молодіжну Збірну. Чи то по ним є питання у доцільності перебування в Команді. Але їх поява в цьому списку здивувала. Скоро з’явиться і друга група. Поки не підписаний жодний новачок. На трансферному ринку Динамо не проявляє активність.

І при всій цій пасивності неочікувано з’явились поки 2 імені. Я про опорного захисника Андрія Коробенка, який опинився на перегляді абсолютно спонтанно. Можна подумати, що це робота Шаблія. Бо ж по суті за останні роки хлопець грав десь у першій лізі, трохи за Інгулець зіграв навесні. Але Коробенко – вихованець шахти. І в сезоні 2015/16, в останньому сезоні Луческу, у віці 18-ти років, він був в основній обоймі шахти. Так, зіграв лише в декількох матчах в чемпіонаті і кубку України. Та румун знає можливості, потенціал Коробенка. У гравця закладений фундамент дитячої школи. Точно є рівень інтелекту і розуміння футболу. Тому це запрошення – рішення головного тренера. Це гравець, якому він дав шанс заграти в дорослому футболі 6-ть років тому. І тепер цілком можливо, що хлопець отримає ще один шанс. Цей момент говорить про стабільність, про глибину думки Луческу. Він намагається оптимізувати затрати і взяти за копійки гравця, який може неочікувано розкритись. Другий гравець – Денис Антюх. Він запам’ятався своїм голом у ворота Динамо в грудні 2021. Яскравий прохід і шикарний удар. Напевно головного тренера Динамо – вразило. Саме тому ще взимку Антюх отримав пропозицію, яку президент Колоса відхилив. Зараз амбіції стали скромнішими. Антюх не вразив у другій половині сезону. Та схоже Луческу бачить у гравці перспективу. Саме тому Антюх, за попередньою інформацією, їде на перегляд на збори.

Дійсно трансферна робота може здатись невиразною. Два нових прізвища гравців, які вже здавалось би не в тому віці, щоб різко прогресувати. Чи і є це підсилення під ЛЧ? Кажуть, що для початку треба розібратись із тими, хто є в наявності і вже потім говорити про придбання. Поки є лише одна інформація, яка неочікувано з’явилась у тому місці, де нічого не чекаєш. Я про в’ю Андрія Ярмоленка. Він не виключає свого повернення в Динамо. Але поки всіляко від цього відхрещується. Та новина у тому, що Луческу передивлявся гравця, якого особисто знає Ярмоленко. Гравець з Дортмунда чи Вест Хема. Тобто трансферна робота ведеться. Навіть якщо ми не чуємо ніяких новин.

Дякую за увагу!



Таємниця, яка не покрита мраком. Всі про це говорять. Але офіційно жодної згадки про цих гравців сьогодні. На першому фото поряд із Супрягою Антюх, а на другому Коробенко. Сьогодні в основній обоймі.

27 коментарів:

Стас сказав...

Где есть такая новость? Может это просто слухи и не более?

ViAn сказав...

Стас, такої новини немає. Є обмолвка Ярмоленка у Вацка, що Луческу вивчає гравця, якого він добре знає.

Стас сказав...

Значится супротив шведов....Ну,вот и посмотрим кто и как готовился в нашей сборной!

Leonidas B сказав...

Украина два дня лищних отдыха против шведов, а шведам сегодня пришлось попотеть.

Стас сказав...

Leonidas B ,может я и поторопился...Молва глаголит о том,что ежели хфранцузы обыграют Португалию со счётом 4-0,то придётся схлеснуться именно с Францией!А стало быть...

Leonidas B сказав...

На терриконе про это тоже говорят. В футболе всё бывает. Но в любом случае следующий матч это уже престиж Шевченко, если и тут сборная будет играть так как с Австрией, то это уже будет приговор его тренерской карьеры.

ViAn сказав...

Так, тут важливий фарт, що вийшли далі. Зрозуміло, що шведи - бажаніше. Але вже як буде. Я так розумію, що далеко не випадково мова про британську візу була актуальною, бо розглядали варіант Глазго. Але з іншого боку непогано зіграти і в Бухаресті. Їхати нікуди не треба.

Стас сказав...

ViAn ,обрати внимание и как-то вовремя выздоровел Зубков!)))На бумаге шведы слабее Италии и Испании.Но,только на бумаге.И в плей офф мы посмотрим как Шева подготовил команду.

ViAn сказав...

Стас, я не знаю як і що у Зубкова. Не факт, що він повністю одужав. Травма у нього вкрай неприємна. Та й він був гравцем старту виключно через травму Циганкова. Все ж Віктор в точно набагато сильніший. Ми ще не граємо проти шведів. Не треба поспішати. Але якщо будуть вони, то це дійсно інша історія. В принципі наші команди приблизно рівні. Я б навіть сказав, що ми більш збалансовані по лініям. Шведи - не Австрія. Це більш скромна команда. Та треба дочекатись фактажу і тоді можна про щось говорити. Бо шведи від корони постраждали сильно на турнірі.

Стас сказав...

Ну,что,Зубков таки похоже возвращается...Что и следовало доказать.

ViAn сказав...

Стас, він не тренувався 2 тижня. Тому можна бути в основній групі, але при цьому йому ще довго набирати кондиції. Не думаю, що проти шведів Зубков - помічник. В заявці - да. Та й здоровий Зубков проти шведів не був би помічником. Це серйозна команда, яка давно не програє.

Стас сказав...

ViAn ,я тебе так скажу третий гол против Нидерландов при здоровом Зубкове на поле мы скорее всего не пропустили бы. А против шведов у нас есть реальный шанс.Потому как тут не тройные матчи которые мы так не любим и не можем физически вытянуть,тут одна игра и после продолжительного перерыва.

ViAn сказав...

Стас, я не думаю, що на Зубкові світ зійшовся клином. Якщо ти дивився розбір матчу, то і Зубков залишав Миколенка 1 проти 3 голаднців. Історія з Нідерландами - переоцінка власних можливостей і тому невірна тактика. Наші голи - справа фарту. Ми більше нічого не створили. Те, що пропустиили лише 3 - справа Бущана, який потягнув ще мінімум 5 забойнейших моментів.
Шведи - інша історія. Тут буде битва тактик. І якщо ми знову будемо такими ж амбіційно-безвідповідальними, зіграємо першим номером, то програємо. У мене враження, що Шева не вміє грати другим номером, не вміє грати в рівний і вичікувальний футбол. Йому треба домінувати.

Стас сказав...

ViAn ,вспомни третий мяч.Маленький Зинченко проигрывает верховую борьбу голландцу.Думаю в этом моменте у Зубкова было бы намного больше шансов.Потом при здоровом и готовом Коноплянке нам было бы проще играть вперёд.Другое дело что назад он не отрабатывал...Зато моментов бы имели бы поболе.Ну и по какой игре против Нидерландов Буяльский наверное лишним не был бы.По поводу Шевы и его игры вперёд,думаю он настраивается даже не на результат в этом турнире,а на глобальные изменения в игре нашей сборной.На длинную это может сработать.Нам нужно учиться продавать своих игроков.А не мариновать их.Другого пути для усиления игры в нашей сборной нет.Отсюда и отсутствие интенсивности и немощь в трёх играх с небольшим временным промежутком.

ViAn сказав...

Стас, якби не цей момент, то був би інший. Суть протистояння проти Нідерландів - невірна тактична схема, індивідуальні задачі і вміння тренерського штабу своєчасно реагувати на зміни у грі. До того ж типово для Збірної - 2 різних тайми. У кого так було? У Хацкевича і Михайліченка. Завжди один тайм провальний, інший суттєво кращий. Це може бути або перший вдалий, а другий поганий, або навпаки. Тому поразка від Нідерландів абсолютно логічна і не залежала від того, хто був на полі. Голи наші - не тренерські тактичні рішення. Ярмоленко просто вдало попав, бо у Нідерландів відбулись заміни і вони ще не розібрались, а Яремчук просто вдало підключився на стандарт. Заготовочка гравців спрацювала. Але це випадковість. Приємна, але випадковість. Не треба бачити щось в рожевих окулярах. У нас слабкий головний тренер, який не вміє ломати матчі, які складаються невдало. А от понтів у Збірній дуже багато.

Стас сказав...

А Австрия то хороша!

ViAn сказав...

Я б не порівнював груповий етап і плей-офф. Ті ж Нідерланди сьогодні грали без ризику. В групі вони атакували, а сьогодні грали більш тактично. І тактично програли. Італія так само грала тактично, без ризиків. І грала Італія дуже якісно. Австрія провела пару контратак. Тому плей-офф - інша історія. І шведи тут маю більше перспектив саме через наявність досвіду.

Стас сказав...

Тут фокус в том, способна ли наша сборная существенно добавить в плей офф или они показали уже свой максимум?Если последнее то с Шевчкенко нужно будет прощаться.Прощатся сразу же по окончании отбора на ЧМ.

ViAn сказав...

Стас, я скажу так, що Збірна буде додавати. Чому? Бо дуже молода. По суті лише Ярмоленко, Степаненко і Сидорчук вже не здатні до прогресу. Та й то, Сидорчук ще додасть при Луческу. Молодість - чудово. Але от ЧЄ - не молодіжний чемпіонат. Тут головне - досвід. У шведів дуже матьора команда, більшість - дядьки хорош за 30 чи біля 30-ти. Це стосується як стартового складу, так і запасних. Ці гравці прошли всі Євро, всі ЧС. Вони знають як грати на результат. Буде дуже важка гра. Шева давно вже у Збірній себе вичерпав. Йому треба було уходити після виступу у Лізі Націй, коли ми в групу А вийшли. Можна було дотягнути до євро 2020, але лише у 20-му. Бо далі у нього пійшли проблеми. Гравці не готові грати в той футбол, який він хоче бачити на полі.
Однак, шведів можна пройти. Навіть Євро можна виграти. Футбол - гра. Тут все може бути.

ViAn сказав...

Таки Кулач отримав запрошення від Динамо)). Всі 3 гравця на перегляді - футболісти Шаблія)). Двоє вихванці шахти)). І це при тому, що це все перегляд. Бо основна обойма зараз на Євро. А трансферна компанія, на словах нового спорт. діра, ще не розпочалась.

Parker сказав...

Усім вітання! Дуже не хотілося б, щоб ці троє стали єдиним підсиленням "Динамо" у цю трансферну компанію.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Я скажу більше, що мені не хотілося, щоб жоден з них був підписаний. Мій суб'єктивний погляд. Та тут тренерська чуйка. Може їх підпишуть і вони реально допоможуть Динамо, стануть відкриттям наступного сезону.

Стас сказав...

Это всё по прежнему называется так:один агент пытается устроить своих игроков! К реальному усилению эта история не имеет никакого отношения!Впрочем как всегда в последнее время...

ViAn сказав...

Стас, так хай би цей агент підсуєтив для Динамо якогось якісного гравця з Бельгії. Є ж там хорошої якості гравці. І партнер компанії, я про Сергія Серебреннікова, активно на ринку цьому працює. Можу легко назвати 3-4 гравця, які б нам підійшли.

Стас сказав...

ViAn ,а зачем если ДК и с мусорок иногда игроков берёт...К сожалению.

ViAn сказав...

Стас, я не погоджуюсь стосовно сміття. Це вибір Луческу. Він хоче подивитись 3-х гравців. Кулач - кращий бомбардир нашого чемпіонату. Так, він вже у віці. Але ж просто так кращим бомбардиром не стають. Гравець він цікавий, як для нашого чемпіонату. Бо має швидкість і спортивну злість. У Супряги нажаль саме оцього характеру не вистачає. Антюх просто сподобався тренеру в матчі в грудні. Він хоче на нього подивитись в тренувальному режимі. Може вистрелити також. А Коробенко, я ж написав, це що румун вів його з юнацького віку. У 18-ть підпускав до обойми шахти в той період, коли там була ще та конкуренція. Тому хоче подивитись чи можна реанімувати. Нормальний процес пошуку.
Але дивно, що журналісти кажуть про трансферну бомбу. Так розумію, що від Динамо. Я очікую Луку Іванушица. Це буде потужний трансфер під ЛЧ, бо гравець за рік спрогресував сильно.

Стас сказав...

ViAn ,Луческу хочет игроков способных нас кардинально усилить.ИМС предлагает наш обычный набор из тех кто хуже уже имеющихся на сегодня.Луческу говорит спасибо,но тогда мне хватит своих динамовских воспитанников.На тоби Боже шо мени не гоже у луча не работают.Обрати внимание мы редко смогли перепродать лега с существенным наваром для себя.Зато своих воспитанников иногда продаём.О чём сие говорит,да о том что привыкли легов в основном мусорного уровня брать.