понеділок, 28 червня 2021 р.

Україна Швеція. Прорвемося!

 

Існує два кардинально протилежних погляди на історію Збірної на Євро. Є шеваоптимісти, які вірять в те, що тренерський штаб все прорахував і підготував Збірну саме на серію матчів на вибування. Що зараз Збірна вистрелить і пройде максимально далеко. Є шевапесимісти, які вважають, що Євро повністю провалене. Що провалена підготовка, не вірні кадрові рішення, не правильна тактика і що вихід в 1/8 відбувся на везінні. Особисто мені ближче друга точка зору. Я вважаю, що тактично тренерський штаб провалив підготовку до Євро і переоцінює можливості тих гравців, які є. Відповідно не може правильно підготуватись до суперників. Але історія із шведами має особливу історію. Для обох команд цей матч не буде простим.


Дійсно в Києві на перетині Прорізної і Пушкінської є пам’ятник дружбі українців і шведів, які встановили в 2012 році, під час Євро 2012. В історії наших народів ми є близькими. Не тільки спільні кольори. Футбольна історія також цікава. Саме шведам Андрій Миколайович забив останні свої голи за Збірну, у своїй професійній кар’єрі. Зараз же історія така, що шведи впевнені у тому, що фаворити вони. Україна дотримується абсолютно протилежної думки. Бо на папері ж команди приблизно рівні.

Приблизна рівність по цінникам – одна справа. Але ж ще є ігрова форма, результати протягом Євро, та й змістовність гри. Багатьох розчарувала гра України проти Австрії. Навіть головного тренера, який сказав, що з таким футболом на Євро немає що робити. Багато від Андрія Шевченка було самокритичності в той вечір. Сподіваюсь, що це на краще. Коли знімає рожеві окуляри, то точно будеш працювати вдвічі більше, якщо ти амбіційний спортсмен. Як зрозумів я, то більшість гравців зняла ці окуляри. І зараз буде інша віддача на полі, інша психологія. Правда чи повернеться фізика? У нас головна перевага – плюс два додаткових дні на відновлення. Та і у шведів достатньо днів було для відпочинку. Тому цей фактор важливий але не ключовий.

Про більшість гравців збірної Швеції можна розповідати довго. Чому? Бо у більшості за плечима тривала кар’єра не тільки в клубах, а і в збірній. Достатньо для усвідомлення досвіду відкрити склад проти нашої Збірної на Євро 2012 і ми побачимо, що правий фланг що тоді, що зараз – Лустінг і Ларсон, 34 і 36 років. Така це збірна. Тут зібрали всіх найдосвідченіших дядьок футбольних, які вже скоро завершують кар’єру. Але це не чемпіонат Швеції. Це турнір, на якому треба провести 7 матчів. Всього сім матчів. В кожному з цих матчів важливий досвід. Саме досвід стає вирішальним. Зрозуміло, що є Ісаак і Кулусевські. Два молодих таланти. Але є і Маркус Берг, і Віктор Клаессон, і Андреас Гранквіст. Більшість основної обойми мають за 50 матчів за свою збірну на декількох Євро і ЧС. Безумовно не вистачає головної зірки, я про Ібрагімовіча. І він би зіграв на Євро, але травма коліна.

Згідно розстановки збірна Швеції грає 4-4-2. Нарешті ми зіграємо проти команди, яка не грає в 3 центральні. Структура гри жорстко дотримується. Але Шведи бувають різними. Багато хто каже, що це оборонна команда. Проти Іспанії так і було зіграно. Повністю глуха оборона лише із 2 контратаками за всю гру. Іспанці бились об стіну. Із Польщею була абсолютно інша гра. Перший тайм, до 40-ї хвилини, шведи домінували, грали агресивно першим номером. Можливо поляків це шокувало. Високий пресинг при втраті м’яча, компактність ліній, різноманітність гри в атаці. В другій половині з’явився Кулусевські, який дав швидкість при переходах в контратаку. До нього це робили виключно через Форсберга, який       чіплявся за м’яч як вміє. У підсумку важка перемога, яка стала радістю і для нас.

Шведи довели ефективність власних побудов груповим етапом. Як буде вирішувати це питання Андрій Шевченко і Ко – ми завтра побачимо. Нідерланди, які провели сильний груповий етап за змістом, вчора програли Чехії. Стадія вибуття – інша ментальність, інша психологія. Нам залишається лише віра!

Дякую за увагу!

18 коментарів:

Leonidas B сказав...

На 120 процентов нужно выложится Украине, как почти все команды 1/8 которые выиграли и проиграли но играли даже проигрывая по ходу два мяча и сравнивая счёт переводя игру в овертаймы, как сейчас Швейцария и ранее Хорватия. Наша сборная отдыхала больше всех до матча 1/8, смогут ли игроки и тренерский штаб этим воспользоваться.

Leonidas B сказав...

Швейцарцы таки пролезли дальше, французы слишком рано начали пить шампанское, а швейцарцы играли до последнего и не рассыпались после трёшки голов.

ViAn сказав...

Оригінальний склад на гру від Андрія Миколайовича. Точне не на гру першим номером. Плюс - є ким підсилити. Шведи виставили свій оптимальний склад на сьогодні. І з підсиленням все не так добре.

Стас сказав...

Нда,во втором тайме тяжеловато нам будет! Шведы ещё добавят.Что-то мне подсказывает эта игра наша последняя на этом евро...

Leonidas B сказав...

Ближе к земле стали и прагматичнее, если бы не досадный рикошет, всё было бы ок. Итальянская тактика. Теперь главное первые пятнадцать минут второго тайма выдержать и затем попытаться контрвыпад сделать, и в запасе есть кому сыграть.

Leonidas B сказав...

Ну что Порох остался в пороховницах или как? На два ж дня больше шведов отдыхали же.

Вадим сказав...

Бесєдіну здоров'я. З повагою Вадим ( Закарпаття)

Leonidas B сказав...

Всех с победой. Таки сумели шведов затянуть в своё болото. Игра забудется а результат вот он, четвертьфинал с Англией, где мы откровенные аутсайдеры, но таки ждём! Всех с победой кто болел!

San73 сказав...

Всех с победой!

ViAn сказав...

Не прорвались, а пролізли. Але цілком заслужено. Шведи все ж почали підсідати у другому таймі після 80-ї хвилини. Ми ж тягнули із замінами. Матч вийшов дуже нервовим. Як і прогнозувалось. Виграли за рахунок здоров'я наших гравців. Тепер би набрати на Англію боєздатну обойму. Але перемога - перемога. Молодці парні, пролізли таки!!! Всіх із перемогою!

Parker сказав...

Усіх з перемогою! Окрім того, що шведи - одна з найвіковіших команд цього чемпіонату, вони ще й грубіяни завзяті. Після вилучення скандинави стали грати аж надто брудно.
Втім, ми перемогли, а усім нашим хлопцям - здоров'я та наснаги на англійців. На мій погляд, дали вже можна не ставити жодних турнірних завдань, а виходити й грати у власне задоволення. Хай у острів'ян голова болить за результат.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

По Беседину вроде минимум пол годы без футбола!Плохо.Мне кажется что клубу нужно выходить на трансферный рынок.

ViAn сказав...

Стас, Бєсєдін і так далекий від ідеального форвард. Луческу збирався підсилювати цю позицію. Артем вилетів дуже на довго, нажаль. Здоров'я йому і щоб одужання пройшло набагато швидше.
Стосовно підсилення, то Кулач же не просто так приїхав. Є Супряга, є Ванат, є Соль, є Вербіч. Зрозуміло, що форвардів багато і треба би почистити і далі склад. Немає топового форварда - да. Але такий гравець буде котшувати дуже дорого. Тому побачимо яким буде вихід на трансферний ринок. Я вже писав, що хочу вірити але не вірю в те, що Динамо якісно підсилиться хоча б 1 гравцем.

Стас сказав...

«Кристиан Ловрич. 1995 г.р. Форвард хорватской «Горицы». В прошлом году отметился 18 голами в чемпионате и кубке Хорватии, весной дебютировал за национальную сборную. Кандидатура, предложенная Вукоевичем и Станоевичем еще зимой. Без сомнения, в ходе поиска замены Беседину, Кристиан здесь и сейчас является мишенью №1 по соотношению цена-качество. Зимой Суркис не захотел заплатить «Горице» €2,8 млн, цену вдвое сброшенную в ходе переговоров Огнена Вукоевича с президентом хорватского клуба. Владелец «Динамо» настаивал на €2,5 млн. Сейчас ситуация поменялась. И чемпиону Украины нужен готовый №9. Финишер. Каковым и является Ловрич. Мы точно знаем, что удочки сегодня заброшены», — пишет источник.
Ну,вот это примерно то,что написал я после травмы Беседина.Другое дело, а каково качество?

ViAn сказав...

Стас, треба ж завжди фільтрувати інформацію. Ловріч не форвард, він фланговий хав, який грає на одній позиції із Де Пеною, Родрігесом, Вербічем. Гравець цікавий, швидкісний, з ударом. Але він точно не є альтернативою Бєсєдіну. Заміною Де Пені - да. Але про 2,5 млн може писати лише оцей інсайдер, який регулярно єрунду пише. Тут мова про 8-10 млн євро мова йде. І точно не менше.

Стас сказав...

ViAn ,ты наверное не до конца меня понял.Я был уверен что после такой травмы Беседина начнёт появляться инфа вроде сегодняшней.Я не знаю этого хорвата.Я не верю в усиление ДК хорватом который стоит 2,5 млн баксов.

ViAn сказав...

Стас, він оцінюється в 6 млн євро. І це гравець відвертого середняка в Хорватії. Хороший варіант гравця, який може ще прогресувати. Але це не форвард. І Динамо дійсно цікавилось ним ще взимку.
Я озвучив свою кандидатуру на підсилення. Лука Іванушиц. Впевнений, що Динамо його торгує також з зими. І це не якісь 2,5 млн. Мова про 15 млн орієнтовно, може сторгуються на 12 + бонуси чи відсоток з перепродажу. Але це гравець, якому 22 і він точно сходу створить конкуренцію Буї і Шапі, бо може грати на обох позиціях. В Хорватії - зараз єдиний цікавий варіант для нас. Ще, можливо, Гаврановіч, якому за 30-ть, але він може додати нам гостроти і досвіду в атаці. І цінник на нього не буде зашкварним, бо гравець вже у віці.

ViAn сказав...

Веселий товариський матч. Коробенко і Антюх свою справу зробили. Особливо Коробенко сподобався.