четвер, 12 серпня 2021 р.

Динамо Минай. Ода вертикального футболу!

Сам матч із Минаєм вийшов вкрай дивним. Особисто в мене склалось враження, що Динамо за 90+ хвилин так жодного разу не включилось. Але різниця в класі і якості гри настільки велика, що навіть роботі в середньому темпі вистачило для досягнення позитивного, спокійного результату. Впевнений, що якби треба було додати, то це б зробили в будь-який момент. Команда затратила стільки сил, скільки було потрібно. Правда завжди є деталі, зауваження, побажання.


Перші 10 хвилин Динамо ніяк не могло нащупати свою гру. Не виходило поставити чітку структуру. Але чим довше тривав матч, тим чіткіше можна було побачити, що при виході з оборони і контролі м’яча здійснюється чіткий перехід на гру у 2-4-4. Дуже цікава схема. Вона настільки чітко вимальовувалась. 2 центрбеки знизу, 4 гравця в центрі, де до пари Андрієвський і Шепелєв в лінію із ними вмонтовувались Миколенко і Тимчик. Вся ж група атаки чітко стояла у високу лінію. Перші хвилин 20 Циганков грав зліва, Караваєв справа. Рамірес і Караваєв чітко по центру нападу, де Рамірес ближче до лівого флангу, а Буя до правого. При переході в оборону структура змінювалась на 4-2-4. Це вибудована схема. Гравця перші 35 хвилин її тримали. Потім почали змінюватись. Можливо пішла команда опуститись. І більше було 4-4-2. Але ось цей блоковий пакет четвірок і двійок простежувався через всю гру. Гра високою четвіркою дає прекрасну можливість одразу накривати всі зони після втрати м’яча  у високому блоці.

Минай також здивував. Доволі довго грали високим блоком в захисті. Все це закінчилось виходом Раміреса один на один. Після цього блок одразу спустився вниз метрів на 5. Та і далі грали агресивно, намагаючись накривати. Віддача була високою. Правда Динамо спокійно проходило пресинг. Особливо класно виглядав Сирота. Він прихопив Селю, який як тільки не намагався судді звернути на себе увагу. Моменти, напівмоменти, їх було два, виникли у Миная лише в кінцівці мачу.

Після заміни Раміреса Динамо перейшло на інший футбол. Гармаш по суті не увійшов у гру. Довго думав, приймав багато неправильних рішень. А от Сідклей увійшов шикарно. Додав агресію на фланзі. Та загалом оцей відкат до своїх воріт і намагання спіймати на контрі суперника не спрацював. Були пару моментів у самій кінцівці. А так гра була сумною. Одні не могли, а інші не хотіли.

Стосовно оди матчу. Ода вертикального футболу сталась на 45+1 в першому таймі. Гол за 10 секунд. Він нагадав момент у грі із Зорею, коли ми не забили, але все було так само вертикально. Бущан виносить м’яч на голову Циганкову, який скидає далі, потім м’яч опиняється у Буяльського, який в один дотик обрізає захист і виводить Караваєва і Раміреса 2 в 1. Такі голи повинні стати фірмовими для Динамо. Дуже гарно, емоційно, вибухово. Дякую хлопцям за цей гол!

А вам дякую за увагу!



11 коментарів:

Стас сказав...

Интер-Динамо: слон и моська!(((

ViAn сказав...

Це і є показник рівня якості команди. Сирота перегорів. У Раміреса бутси треба міняти, бо він весь час падає. Обрізки, відсутність варіантів продовження атак. По суті лише останні 15 хвилин Динамо трохи зарухалось, створило моменти, які можна було розвивати, а не лупити по воротам.
Може дійсно не готовими вийшли ментально. Все ж Луческу сильно не вистачає на лавочці. Побачимо як буде у другому таймі.

Стас сказав...

Как дурачков возят! Причём,практически без сопротивления всё это "чудо" происходит!(((Это так,ответ на вопрос усилилась ли команда при Луческу?! Покуда не будет игроков кардинально другого уровня мы будем наблюдать похожую картинку и в ЛЧ!

ViAn сказав...

Я б не казав, що возять. Але легко побачити різницю в класі гравців групи атаки. Циганков заграв останні хвилин 15 першого тайму. Хорошо заграв. По суті Шапаренко, якби не обрізка, також провів непоганий тайм. Рамірес в атаці непогано створював, але міг зі своїх 3-х моментів хороших хоча б 1 витиснути голік. Інтер просто знаходить зони в нашому захисті і реалізовує.
А от Де Пена вчергове бездарно, моменти у нього були найжирніші.
Тому не все прям так сумно. Але різниця в класі команд очевидна. Тому такі матчі потрібні для прогресу командного.

Parker сказав...

Привіт усім!
Не знаю як там хто, але я не сподівався на позитивний результат з "Інтером". І тут точковим підсиленням не обійдешся. У італійців на лавці сидять ті, кого ми не можемо собі дозволити придбати. Треба з цим змиритися і спокійно рухатися шляхом умовних "Динамо" Загреб, "Црвени Звезди" тощо. Тобто ростити своїх Супряг, Забарних, Шапаренків, Циганкових, Миколенків, продавати їх у сильні чемпіонати та клуби, іноді купляти молодих гравців, їх також розвивати й продавати з прибутком. Вкладати мільйони абсолютно нема сенсу, у внутрішньому чемпіонаті вистачає того, що маємо, на євроарені ми сперечатися не в змозі.
А наші "суперзірки" відчули, наскільки їх рівень відрізняється від потужних колективів з топ-чемпіонатів. Може на умовний "Інгулець" не будуть споглядати зверхньо...

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Не думаю, що наші гравці не усвідомлюють рівень Інтера. Тут історія про те, що чомусь вчора ряд гравців приймали абсолютно не логічні рішення в простих ситуаціях. Хтось каже, що це намагання себе продати. А я думаю, що це через статус товариського матчу. І через відсутність Луческу на лавці запасних. Все ж без нього гравці суттєво не допрацьовують зараз. Це помітно.
Але є і фактор відсутності досвіду у того ж Сироти. На рівні чемпіонату з Мінаєм він зіграв сильно. А от вчора провалився. Перший гол він абсолютно не зрозуміло чому залишив свою зону, викинувся і у підсумку чернез його зону пройшов гол. Те ж саме по Раміресу, який втрачав свого суперника у нашому штрафному на стандартах. Це процес навчання.
Буде розбір польотів. Там будуть розібрані всі помилки. Розумні гравці будуть вчитись. На таких матчах і вчаться. Йде підготовка до офіційних матчів, щоб усунути вузькі місця.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Не бачу сенсу сперечатися, але схожа картина спостерігалася у минулорічній ЛЧ у матчах проти "Ювентуса" та в домашній грі з "Барселоною". Там і Луческу був на тренерському містку, і статус матчів більш ніж офіційний. Не можу назвати жодного гравця ДК, який би виглядав рівноцінно у порівнянні зі своїм опонентом з "Інтера" чи "Ювентуса". Тому тут питання значно більш масштабне ніж просто статус матчу чи відсутність Луческу: технічна підготовка, швидкість прийняття рішень, тактична грамотність, регулярні двобої з сильними опонентами тощо.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,очень правильно подмечено на счёт Барсы и Юве!Да,похожую картинку мы будем наблюдать в этой ЛЧ а именно в матчах ДК с сильными соперниками.Но,президента клуба больше интересует,с моей точки зрения,само попадание в групповой этап ЛЧ(считай финансы),а дальше...Хоть трава не расти!Я не удивлюсь тому что, возможно, под истории со здоровьем Мирча может и уйти из ДК.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Если честно, то для меня тоже не самоцель разорвать в клочья грандов европейского футбола. А вот командный и индивидуальный прогресс - это приоритет. И да, попадание в ЛЧ через победу в ЧУ тоже имеет значение, поскольку только в ЛЧ команда может заработать относительно приличные деньги.
Уже многократно об этом писал, но повторюсь. Цели команды на сезон должны выглядеть не абстрактно, типа победа во всех турнирах, как у нас любят об этом заявлять, а четко и конкретно:
1. Победа в ЧУ для попадания в ЛЧ.
2. Максимально долгое нахождение в еврокубковых турнирах для зарабатывания денег и раскрутки своих воспитанников и приглашенных легионеров. При этом игроков необходимо отпускать при первом удобном случае, даже если предлагают не слишком большую сумму, то прописывать процент с дальнейшей продажи (как с Яремчуком).
3. Кубок и суперкубок Украины - самые бесполезные и бестолковые турниры, напрягаться стоит только в полуфинале/финале, а до этого выставлять дублеров и молодняк.

Задача для ДЮСШ ДК - ежегодно выдавать на гора 2-3 игрока, способных безболезненно вписаться в футбол первой команды, не обращая внимания на титулы и места в молодежных соревнованиях.

Для селекционеров: искать не вообще игроков на ту или иную позицию, а с четко прописанными параметрами. А то иногда оторопь берет, когда всплывают списки тех, кем мы интересуемся: тут тебе и высокий форвард таранного типа, и невысокий техничный, и универсал, умеющий играть на фланге и в центре. А потом не знаем, куда их пристроить. Тот же Фран Соль, в целом, неплохой форвард, вот только не под наш футбол, в котором ДК владеет мячом 60+ процентов игрового времени.
Вроде бы, ничего умного или сложного, но эти вещи должен осознать ИМС и донести их до руководителей соответствующих подразделений управляемого им клуба.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker Но,президента клуба больше интересует,с моей точки зрения,само попадание в групповой этап ЛЧ(считай финансы).(с)А иногда у меня есть некие пространные предположения, что футбол для нынешнего руководства ДК это не про спорт и спортивные результаты и даже не про бизнес в самом футболе...Нет,это про что-то совсем другое!)))Но,я в таких делах совсем не разбираюсь по сему могу и ошибаться...)))

ViAn сказав...

Всі ці історії, що Динамо не має гравців відповідного рівня... Динамо грає в нашому чемпіонаті, де по суті є лише одна команда, яка грає у високий пресинг. І ні - не шахта. Це Зоря. Але рівень гравців Зорі, рівень їх пресингу всі могли побачити тиждень тому. Зоря по всім статтям слабіша за це Динамо.

Інтенсивність гри, інтесинвність контргри суперника. Наш чемпіонат не дає можливості Динамо мати стабільну практику на високому рівні. Більш менш цікаві ігри проти шахти. І то шахта грає в свій футбол, далекий від ідеалів сучасного футболу.

Інтер грає в чемпіонаті, де є Ювентус, Лацио, Рома, Мілан, Наполі, Аталанта, Сассуоло, Фіорентина... По суті всі команди варяться у футболі із надзвичайно високою інтенсивністю гри, інтесивністю протидії.

Де і як вчитись Динамо грати на таких швидкостях? В ЛЧ. Тому і відбуваються матчі проти команд рівня Інтеру, Ніцци, Атлетик Більбао, Вільяреал повинен був бути, Фенербахче. Кажуть ще буде Бешикташ чи Галатасарай. Це і є робтоа по підготовці команди до інтесивності такої гри. Ніякі ДЮСШа чи наш чемпіонат до цього не підготують. Чим більше матчів проти команд з топових чемпіонатів, тим сильніше буде Динамо. Це єдиний шлях для прогресу в наших реаліях.