суботу, 7 серпня 2021 р.

Динамо Зоря. Тільки наша перемога?

 

У другому матчі чемпіонату Динамо чекає Зоря. Чи буде велика інтрига? Може Зоря суттєво підсилилась в міжсезоння? Чи Динамо зробило якісне підсилення? В якому стані підходять команди до цього матчу? Що нового? Дуже багато складових у кожному матчі. Зараз вже немає такого, щоб розповідати про видатного тренера Скрипника. Хороший тренер – да. Але абсолютно далекий від яскравих епітетів. В окремому матчі дійсно може бути будь-що і будь-із-ким. Особливо на старті сезону, коли команди знаходяться в різному тонусі. І у кожного є своя стратегія на сезон. Для Динамо – не втрачати очки із будь-ким. Для Зорі – підтвердити амбіції на бронзу. В наступному сезоні Зоря вже точно буде боротись лише за зону Ліги Конференцій. Що можна сказати про Зорю?


Наскільки ця команда стала сильніше чи слабше? Можна сміливо сказати, що зоря втратила 5 гравців основної обойми. Основного воротаря Василя, центрбека Абу хану, лівого захисника Циганікса, опорника Іванісенію і Юрченка, мозок команди в центрі поля. На їх місце прийшли наш Булєца, який проти Динамо не гратиме, центрбек із Десни Імереков і молодий бразилець Крістіан. Як по мені, то Зоря за набором гравців стала слабшою. Безумовно всі втрачені гравці було основними і робили великий вклад у зміст гри. В перших двох турах не грав за Зорю і один з лідерів, я про Владислава Кабаєва, у якого є ушкодження. Може він і відновиться на Динамо.

Ротація складу у Зорі вкрай обмежена. Вибір гравців для довгого сезону маленький. Але на місці Кочергін, Сіядманеш, Захеді, Назаріна. Розслаблятись проти такої команди непотрібно. На довгій дистанції зоря не потягне. Але в одному матчі мотивації, амбіції окремих гравців можуть бути критичними. Втрата Юрченко безумовно для цієї команди є надзвичайно проблемною. Все ж це був справжній лідер. Прогрес зорі в минулому сезоні зупинився. Ефект першого сезону Скрипника був. У другому сезоні були хороші матчі але дуже багато було і провальних. Матчі проти Динамо у Зорі не вийшли. Особливо це відчувалось на весні, коли Динамо набрало оберти. Василь тягнув божевільні м’ячі. Дійсно хороший воротар був. Не випадково він переїхав у другу Бундеслігу і є там основним воротарем. Зоря стала старшою. Весь захист тепер – гравці в районі 30+. Перспективна молодь – виключно Сіядманеш, який скоро повернеться у Фенербахче.

Динамо ж нікого не втратило. Вся обойма продовжує прогресувати. Гра Динамо стала більш цілісною. Це не якась пуста біготня. Є малюнок, принципи і методи. Обойму можна покращувати, але і зараз для чемпіонату ця обойма безумовно – заявка на боротьбу за золото. Вибір гравців широкий. Є лавка. Навіть у заявку не потрапляють сильні гравці. Тому, на мою суб’єктивну думку, на сьогодні Зоря і Динамо – абсолютно не те, що було рік тому. Зараз це команди за набором гравців і рівнем гри з різних планет. Такі реалії.

Матч буде емоційним. Тут не можуть бути сумніви. Все ж гратимуть дві команди з амбіціями. Зоря ще не втомилась. І веде активну підготовку до ЛЄ. Динамо ще не набрало максимального ходу. Всім треба доводити свою силу. Цікаво побачити чи зоря і далі гратиме, як в минулих матчах проти Динамо, за рахунок швидкості Сіядманеша. Чи спробує щось змінити. В Динамо всі очікують новачків в заявці. Хоча Гармаш на вістрі вже нікого не дивує. Бо у грі Динамо головне – ігрові принципи.

Дякую за увагу!

15 коментарів:

Leonidas B сказав...

Похоже, что Сергей Ребров таки возглавит СбУ. Если так, то это оптимальное решение на сегодняшний момент и хорошо для Динамо, Ребров под кротов прогибаться как Шева вряд ли будет и больше динамовцев, если себя проявят, смогут сыграть за сборную.

ViAn сказав...

Леонід, можливо Ребров і очолить Збірну. Нащо йому це - загадка. Я б на його місці на таке не підписувався.

Leonidas B сказав...

Вот и Шахта плюшки подкинула, завтра Динамо может догнать конкурента если образцово сыграет. Пока Дзерби погрузится в местную и шахтёрскую глубину глубин при четырёх лишних матчах (один уже был и вышел боком) пройдёт время и лимит на своих игроков подгорает у них.

ViAn сказав...

Так, ліміт на легіонерів, абсолютне не розуміння рівня турніра в якому граєш. Як я зрозумів, що думали винести Олександрію напіврезервним складом. І через ліміт не було можливості випустити ще бразіл. Був би технарь. Тому і зіграли Судаков, Мудрик, Марлос... зіграли передбачливо ніяк. Група атаки абсолютно не хотіла повертатись в оборону. Ліміт на легів - для команди, яка хоче ще парочку легів купити, як там... іспанця і уругвайця торгують.
А попереду Монако. Далеко не проста команда, яка знацшла свого тренера і має дуже потужний склад. ЛЧ через відбір - дуже важко.

ViAn сказав...

Від себе я б звернув увагу на матч дубля і Царенка, і Діало. Очікую, що вони скоро почнуть підпускатись до Першої Команди. Назар Волошин також другий матч провів дуже потужно. Але він вже в ростері.

Vitos сказав...

Подписать 3-х форвардов, чтобы Гармаш играл на острие. Всё что нужно знать о том что думает Луческу об уровне новичков...

ViAn сказав...

У Луческу грають тільки фізично і тактично підготовлені гравці. Зараз іде процес їх підготовки. Тому не варто робити глобальні висновки.

Parker сказав...

Усім вітання!
З перемогою! Все ж "Зоря" дуже неприємна команда: ніби й переважну частину ігрового часу проводила в захисті, втім мала кілька шансів вибороти нічию. На перемогу, луганчани, звісно, не награли. Наша традиційна хронічна хвороба - втрата концентрації наприкінці матчу.
Поки Кулач не вражає, та й Де Пена мав двічі забивати. Циганков, як завжди, після зборів ніби ще не прокинувся. В цілому, на фоні "Зорі" виглядали непогано, але з урахування практично 100% жеребкування в групу ЛЧ з четвертого кошика цього, на мою думку, замало. Будемо й надалі героїчно намагатися боротися за третє місце в групі за вдалого розкладу.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Як по мені, то перші 35 хвилин виглядали непогано. Контролювали гру, нагнітали. Потім почали втрачати контроль, притискатись. Через те, що Гармаш - все ж не форвард, то вихід в швидкісні атаки не був ефективним. Другий тайм так само розпочали дуже обережно. Грали лише епізодично, намагаючись вибухати епізодами. І притискались знову. Жахливе суддівство із двома лівими пеналями. Слабка реалізація моментів. Де Пена вчергове слабко в завершальній стадії виглядає. Добре, що другий затащили. Бо я відчував, що один але Зоря протисне. Тому Динамо ще сире. Треба набирати оберти. Зоря безумовно слабша за команду попереднього сезону за змістом. Але якщо ми минулого сезону із Зорею зіграли в нічию, то в цьому впевнено перемогли. Це великий плюс.
Всіх із перемогою!

Leonidas B сказав...

Всех с победой! Динамо в первом тайме, когда были силы, смотрелось более не менее, за счёт мобильности Родригеса что-то удавалось создавать. Наш первый гол это подарок Зари, потом были неплохие атаки но на подступах к штрафной Зари из-за недостаточно на сегодняшний день функциональной готовности ряда игроков, терялся мяч или принимались неверные решения в пользу индивидуальности. Второй тайм, особенно первые двадцать пять минут, Динамо сидело в защите и не помышляло об нападении, Заря прибавила в физике и хорошо давила, рано или поздно они бы гол с нашим счастьем Динамо всунули. Помогло выиграть вовремя сделанные замены, что ни говори де Пена, Караваев, Тымчик, Леднёв внесли приличный креатив, де Пена несмотря на два стопудовых всё же начал голевую атаку, шикарным пасом на Миколенко, а тот классно на Бую. Караваев выдал четыре суперских забега, после которых выдал три паса под гол и один пытался реализовать сам. Наш пенальти вполне был чистым, у Зари игрок нарисовал, а судья придумал. Короче у Динамо на данный момент, всё упирается в функциональную готовность. Сколько времени надо её набрать знает Луческу, но год назад Цыганкову потребовалось матчей шесть отыграть, чтобы быть более менее.

Стас сказав...

ДК с победой!Три очка есть три очка.Но...Понятно и то,что ДК нынешнему очень нужен опорничек посильнее нынешнего же Сидорчука!

ViAn сказав...

Леонід, я думаю, що зараз не вистачає Луческу з лавки. Все ж він вміє коригувати гру, правильно підштовхувати по ходу. Якби він вчора був, то давав би правильні підказки і перемога була б ще легшою. Але маємо те, що маємо.

ViAn сказав...

Стас, так і форварда не вистачає. Наче форварди є, але поки їх немає))

Стас сказав...

ViAn,был бы здоров Беседин играл бы он.Если конкурентами Артёма будут Кулач и тот белорусский Илья,то...Играть будет Беседин.А вот то что вылетел на долго Попов это страшно!Потом,я не особо верю что восстановится Бурда и его на долго хватит!Буду рад ошибиться в этом отношении...И опорник нужен конечно.Посильнее Сидора чтобы был.Но,этого не будет ибо попросит большую зарплату и могут быть в команде разлады.

ViAn сказав...

Стас, я впевнений, що навіть при здоровому Бєсєдіні грав би Рамірес. Чому? Бо він набагато цікавіший. Скоріше за все не підписували б Шкуріна чи Кулача. Бєсєдін був би в обоймі і конкурував із Раміресом. Але Рамірес сильніше.
По центрбеку тут є Бражко, є Кендзьора, є Миколенко, є Шабанов. Бурда - дійсно великі питання. Але йому лише 26. Є гравці дубля і там є Антон Боль, гравець, який за потенціалом ще цікавіший за Забарного. Більш висока швидкість, краще техніка, в атаку підключається здорово, перший пас на рівні. Так, він відходить від хрестів. І поки не грає. Але він є. І він вже був у заявці Першої Команди на чемпіонат в минулому сезоні. Поки ж Забарний і Сирота будуть основною парою. Сирота поступово прогресує. Потенціал у нього прекрасний. Перший пас на дуже високому рівні. І габарити такі як треба. Купувати захисника не будуть. Опорника чекаємо.