четвер, 19 серпня 2021 р.

Самба Діалло. Нова надія Динамо.

 

Середина серпня. До закриття трансферного вікна залишилось менше 2 тижнів. Всі спостерігають зростання трансферних чуток. У нас зараз є мінімум 3 гравця, які можуть піти. Головна фігура тут Влад Супряга. Гравець із великим контрактом, який більше не потрапляє в обойму Луческу. Завжди є Чорноморець, Зоря, Десна, Дніпро 1. Ці команди із задоволенням заберуть такого гравця. Інша справа в тому, що сам гравець цілеспрямовано хоче в Італію. Вся ця історія може вирішитись в останні години трансферного вікна. Так само є інтерес до Родрігеса і Де Пени. Динамо може захотіти вилучити гроші за уругвайця. Мінімальні, але краще ніж нічого. Є ж така думка, що у Динамо так багато гравців, які можуть грати на позиції лівого вінгера і жоден з них не вражає стабільною грою. Не випадково тому те, що є інсайдерська інформація про інтерес Динамо до хорвата Ловріча і бразильців Вітіньо і Феррейри. Диму без вогню не буває. Але ж ми знаємо, що є і ще одне місце, де можна взяти гравця на цю позицію, я про дубль.


Історія дубля зараз дуже цікава. Ми бачимо як ціла плеяда гравців пішла в оренду в Зорю, Десну, Дніпро 1 і Чорноморець. Причому особливо треба виділити саме Чорноморець. Тут найбільший десант. Всі очікують хорошої гри від Ваната, Скорка, Цитаішвілі, Білошевського. Тих гравців, які були наближеними до першої команди і мають навіть дехто з них матчі, голи за Динамо. Але поки у складі Чорноморця виділяються Кузик і, особливо, Микола Михайленко. Останній і забиває, і гольові роздає, і дуже змістовно виглядає. Тут і є той фактор, що далеко не всі безболісно переходять з юнацького рівня на дорослий. Дубль же пішов цікавим шляхом. Я вже писав про Антона Царенка, який другий сезон в дублі розпочав дуже якісно. Так само набирається ігрової практики Назар Волошин. Приємне враження складає і Ігор Горбач. Але найбільший інтерес на сьогодні особисто у мене до новачка команди сенегальця Самба Діалло.

Є дуже багато песимістичних настроїв що до таких трансферів. Всі ж пам’ятають підписання Фаркаша, Теміле, Чеснаускіса і інших гравців у такому юному віці. Було багато авансів. По суті з усіх молодих заграли лише Нінковіч і Юссуф. І от Динамо зараз підписало 17-ти річного литовця Тітаса Бузаса, який ще не засвітився в дублі, і сенегальця Діалло. Про нього також було багато сказано, що якийсь африканець, кому він потрібен. Самба тренувався декілька місяців. І от він прийшов. Підписав контракт лише на 1 рік. Клуб нічого не втрачає.

І от він провів перші матчі. Що можна сказати? Контракт на 1 рік? Швидко, швидко заключайте контракт мінімум на 5 років. Уведуть же. З часів Циганкова я не бачив гравця такої якості в дублі. За декілька матчів хлопець вже показав футбольний інтелект. Швидкість і якість прийняття рішень. Футбольний баланс. Технічний базис. Дриблінг, швидкість, працьовитість. Не треба купувати ніяких бразильців. Награвайте цього 18-ти річного двоногого атакуючого гравця. Він вже сьогодні сильніший за Де Пену і Родрігеса. Без досвіду. Але за всіма базовими показниками це гравець, який закриває цю позицію і одразу дає ефективність.

Хочеться вірити, що всі це бачать. І що дуже скоро він буде переведений у Першу Команду. На таку критичну позицію. І з таким вмінням робити різницю. Це найважливіше в сучасному футболі. Тепер ще із більшим задоволенням чекаю матчі дубля.

Дякую за увагу!

15 коментарів:

Vitos сказав...

Диалло сейчас за молодёжку разрывает!!!

Leonidas B сказав...

Всех с победой Динамо! Победили красиво, счёт по делу. Но настораживают который раз ошибки в обороне, особенно левый фланг, сколько раз уже Миколенко, Сирота, Шапаренко пассивны при отборе мяча, Десна вполне два раза могла ввалить ещё до голов Динамо, а там иди знай. Буя сегодня фестивалил, однозначно лучший, понравился Бойко, Жоре быстро вернуться в строй, Цыганков слава богу начал просыпаться. Непонятки с Родригесом и де Пеной, наверно то что на чемоданах играть дальше не будут. А резерва для усиления скорее всего не будет, с тем и идём на ЛЧ.

SWIFT сказав...

В принципе победила команда выше классом. Этот класс чувствовался. Понравился Антюх. Не выпадал, хорошие переводы с фланга на фланг. Жерсона не было даже в заявке - может уже и берегут перед продажей. Очередной раз на лавке некем равноценно заменить Сидорчука.

Parker сказав...

Привіт усім!
Дійсно, остання гра була, мабуть, найкращою за змістом у новому сезоні. Позбавили "Десну" усіх її козирів та використали максимально власні. Глибоке фізичне зауваження з боку Луческу зіграло позитивну роль - команда діяла саме як команда, гравці не тягнули ковдру на себе, і лише після 3:0 почали трохи дозволяти собі певні трюки для глядачів. Відзначу Шкуріна - хлопець мав два моменти і один з них використав. Сподобалось те, що Ілля нічого не вигадує, а діє максимально прагматично.
Потужно виглядало тріо в центрі - Сидорчук допомагав захищатися, Буяльский атакував ворота "Десни", а Шапаренко зв'язував захист та напад.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Vitos, так сенегалець виглядає готовим до основи. І точно в основі буде не найгіршим. Хочеться тепер побачити литовця і за що його підписали.

ViAn сказав...

Мені особисто сподобався Шапаренко. Дуже хороша гра як в захисті, так і в атаці. Декілька помарок - да. Але глобально - прекрасний матч. Буяльський так само на висоті в потрібні моменти. Шкурін показав, що він багато чого може на полі. Головне - Луческу повернувся до тренувань. Зарядив Команду.
Цікаві ці дні, бо може бути багато новин по трансферам на вихід. І хтось непоганий таки може прийти.

Стас сказав...

ViAn ,анонсируют покупку нового вингера для ДК.Посмотрим,мало ли кого анонсируют,а потом скажут что не срослось в последний момент.Хоть бы этот вингер не был бы клиентом одного знакомого агента!А то его игроков уже слишком много в ДК.Что-то мне подсказывает что вингер это тот бразил, что его якобы хочет Бордо...

ViAn сказав...

Стас, я думаю, що для придбання цього гравця необхідно позбутись декількох інших гравців. Умовних Сідклея, Родрігеса, Де Пени, Супряги. В принципі трьох з них так точно. Все ж Родрігеса я б залишив. Він потрібний гравець.
Я думаю, що мова і далі іде про Ловріча. Він в Селтік не перейшов. Значить і далі на радарі в Динамо. Бразилець буде в Бордо. Ім'я Динамо і шахти використовують для накрутки цінника.

Стас сказав...

ViAn,Ловрич очень качественный легионер?Спасибо,посмеялся.)))По моему один агент продолжает устраивать на работу своих клиентов!(((

ViAn сказав...

Стас, всі хорвати, які грали в Динамо, були високої якості. Ловріч - сильний гравець. Він точно сильніший за Де Пену, Вербіча і Родрігеса. І це багато про що говорить. Вже сьогодні Ловріч - гравець збірної Хорватії. Якщо він перейде в Динамо, то буде мати перспективу стати там гравцем старту. Конкуренція в цій збірній дуже висока.

ViAn сказав...

Сподіваюсь, що всі подивились останнє тренування Динамо? Із Бурдою і Супрягою. І без Сідклея і Родрігеса. Але із Де Пеною. Тому прихід гравця на фланг цілком вирогідний. Як і те, що дійсно декілька гравців поїдуть в інші команди.

Стас сказав...

Думаю,Шахтёр с победой можно поздравить!

ViAn сказав...

Стас, перемогаю і не пахло. Але в ЛЧ таки пролізли. Абсолютно не заслужено. Із таким змістом гри робити там немає чого. Команда італійця взагалі не вражає. Монако їм зобов'язаний був мінімум 5-6 голів класти. Плюс по 10 легіонерів грає)). Але пролізли і пролізли. Може це і на краще для нас, бо будуть в чемпіонаті більше очок втрачати.

Стас сказав...

ViAn,я так понимаю раз есть выздоровивший Бурда,то Шабанов на выход...
Ждём нашего потенциального новичка на фланг.Если нас конечно не обманывают!)))

ViAn сказав...

Стас, не думаю, що треба казати про багатьох людей на вихід. Ковідний футбол такий, що треба мати велику обойму. Вакцинация абсолютно не звільняє від можливості масової захворюваності в колективі. Тому В обоймі буде 23-25 польових гравця і 4 воротаря.