понеділок, 13 вересня 2021 р.

Динамо Бенфіка. Ми можемо їх переграти!?

 

Нарешті час ЛЧ настав. Динамо списали одразу після жеребкування. Та й зараз всі букмекерські компанії абсолютно не вірять у можливості зачепитись за результат у цій групі. Але це все думки журналістів, експертів, вболівальників. Це все може позначитись і на гравцях обох команд. Бенфіку розслабити, а Динамо мотивувати. Правда я от не думаю, що Луческу і Жорже Жезус дозволять собі таку легковажність із недооцінками і переоцінками. Досвідчені тренери, які багато чого бачили у футболі. Від тренерів це точно буде партія. Кожен гратиме на власних сильних гранях. І точно буде задача сильні грані суперника знешкодити, звести до мінімуму. ЛЧ – особливий емоційно турнір.


Динамо пройшло минулу ЛЧ і здобуло базис. Зараз це команда, яка вміє грати на результат, має власний малюнок гри, принципи, модель. Це група якісних гравців, які так просто не подарують жоден матч, навіть Баварії. Хоча на такому рівні все вирішують деталі. Тому матч домашній із Бенфікою – шанс зачепитись одразу за перемогу. Як би це важко не було. Але це шанс. При тому, що невідомо із поточною ситуацією, коли у нас можуть закрити вчергове трибуни для відвідувачів. Я думаю, що вже скоро. Треба виходити і здобувати результат. Зрозуміло, що легко не буде. Але і супернику також.

Сама Бенфіка може здатись дуже потужною командою за іменами. Для нас – вихованець клубу Роман Яремчук. Хоча вистачає у Бенфіки і більш титулованих гравців, таких як Отаменді, Вертонген, Грімальдо, Жао Маріо, Піцци, Рафа Сільва, Евертон, Таарабт, Харіс Сеферовіч… Багато гравців, які були кращими гравцями сезону, кращими бомбардирами. Та по суті майже немає таких гравців, якими завжди славиться португальський футбол. Я про зірок, які сходять. Можна відзначити лише центрбека Моратто і форварда Нуньєза. А так це просто надзвичайно досвідчена команда із гравцями, які пройшли Крим і Рим. Саме досвід і формує стиль гри португальської команди. Тут немає місця романтизму. Виключно прагматичний футбол на результат. Мастодонти.

І от саме через такі риси здобути результат буде вкрай важко. Немає глобального значення те, що Бенфіка грає у схеми 3-4-3 чи 3-5-2. Історія така, що це буде прагматичний футбол з боку обох команд. І хто свої шанси краще використає, той  і виграє. Хоча, зрозуміло, що може бути і нічийний результат. Та й футбол команд я б назвав схожим у багатьох деталях. Так само багато контролю м’яча, позиційного футболу навколо штрафного майданчику. І потім прориви флангами, створення вільних зон. Результативні атаки здебільшого – результат швидкісних переходів в декілька дотиків з оборони в атаку, коли у суперника багато вільних зон. Максимально вертикальний футбол.

Шахова партія, коли обидві команди будуть намагатись взяти оборону суперника швидкісними проривами. При цьому максимально закрити зону для таких же атак суперника. У Бенфіки Вертонген і Отаменді – захисники, які ніколи не відзначались швидкісними характеристиками. Тому беруть позиційною роботою. Це і буде перевірка на зрілість. Я думаю, що буде важко. Але шанси є.

Дякую за увагу!

12 коментарів:

Vitos сказав...

Молодежка задел сделала, теперь слово за основой!

ViAn сказав...

Так, молодці. Хороша там група гравців зараз. Боль порадував. Хоча телетрансляція цього матчу - окрема історія. Нажаль. Молодь Бенфіки неприємно здивувала. Очікував від них більшого. Схоже там є криза зараз із поколінням. Тому у першій команді немає гравців з цього складу.
Але дорослий футбол - зовсім інше.

ViAn сказав...

Янг Бойз обіграв МЮ. Севілья ледь вистояла нічию на фарті із Зальцбургом. Веселий вечір.

Leonidas B сказав...

Пока с Бенфикой ничья, в прямом и переносном смысле. Хотя судья вполне мог пенальти имени Сидора поставить, Сидорчук раза три просто создавал пожары у ворот Динамо потерями и обрезками, Шапа так начал за здравие а потом и зп упокой тоже наиграл. Если не прибавим Бенфика может и продавит нас.

Leonidas B сказав...

Эх вкрали у киян гол. А так спасибо команде за эмоции в конце игры, вполне вырвали победу, сантиметров и удачи не хватило. Ну а так если это наш потолок, то с Баварией и с Барсой(хотя тут есть нюансы) наш клуб может ждать фиаско. Всех с первым набранным балом и надеждой на лучшее.

ViAn сказав...

Хороша гра. Ми хоча і провалили повністю другий тайм, але доданий час був шикарним. Такі емоції. Виходить, що все ж ми були ближчими до перемоги в кінцівці. По суті кадровий потенціал показав, що це наш максимум на сьогодні. Не вистачило швидкісних контратак. Можливо це буде наше єдине очко в цьому турнірі. Але воно є і добре. Треба прогресувати і йти далі.

Стас сказав...

26-летний игрок пребывает в статусе свободного агента и потому может быть подписан вне трансферного окна. Последним клубом алжирца был «Ньюкасл», где он выступал на правах аренды из «Шальке», контракт с которым истек нынешним летом. Также в его карьере был «Тоттенхэм» (2012-2017).

По информации источника, Бенталеб не спешит определяться с новым клубом, а хочет выбрать проект, который бы его заинтересовал в спортивном плане. Также сообщается, что кроме «Динамо» Набилю сделали предложение «Аль-Айн» Сергея Реброва и неназванный клуб из России.

Набиль Бенталеб — центральный/опорный полузащитник. Transfermarkt оценивает его в 2 млн евро, притом что всего три года назад он стоил 20 млн. За национальную сборную Алжира провел 35 матчей (5 голов).
Я так понимаю что сей игрок и есть на подмену Сидорчуку?!

ViAn сказав...

Стас, хай і далі пишуть)). Бенталеб давно не помічник сильним командам. У нього хронічні травми. Тому він нікому не потрібен.

Стас сказав...

ViAn,ты так и не понял.Судя по всему клуб ищет опорника в команду.Другое дело пока что фамилии этого опорника не знает никто.А руководство не хочет на такого чела тратиться .

ViAn сказав...

Стас, опорник для ЛЧ потрібен запасний. Для чемпіонату такої гострої потреби немає. Тому я б на такі чутки не звертав уваги зараз. В ЛЧ нікого заявити вже неможна.

ViAn сказав...

Я хоча і не бачив другий тайм, та й перший дивився епізодами, але Шериф так шахту переграв. Як я розумію, то абсолютно за грою. Для України - погано. Як вболівальнику Динамо - чудова новина.

Leonidas B сказав...

Кротов вообще не смотрю, но очень рад за ихних болел, что пахучим веществом умылись и наелись, вчера ныли какое дно представляет собой Динамо, что будет стыдно проиграть им чемпионат, а тут такой облом, перед матчем было столько форсу что как минимум третье место в кармане, в Тирасполе нужно брать дежурные три очка. А так для Динамо всё же лучше, чтобы они вышли в весеннюю часть еврокубков.