понеділок, 20 вересня 2021 р.

Суперкубок. Фінали виграються!!!

Фінали не граються, вони виграються. Всі ж ми знаємо чия це цитата. Мірча Луческу – людина послідовна. Стосовно фіналу, то тут можна подумати де і коли він буде. Цілком можливо, що кожен матч як фінал. Але все ж фінали – фінали. Особливо для тих людей, які ведуть статистику своїх трофеїв. Я б сказав від себе, що фінал 2 жовтня буде важливішим за фінал 22 вересня. Та суть у тому, що фінал 2 жовтня краще виграти, але можна зіграти і в нічию. А от фінал 22 вересня – трофей. І саме тому цей матч треба не грати, а вигравати.


Перше класичне сезону. Динамо проти шахти. Луческу проти Де Дзербі. Досвід проти молодості. Молоде Динамо, яке проводить вже другий сезон під керівництвом свого тренера, і суттєво оновлена і омолоджена шахта, яка знаходиться у стані перезавантаження. Власна школа проти бразильської колонії. Можна довго продовжувати цей ряд. Але я впевнений у тому, що до матчу, хай і такого специфічного статусу, буде найвідповідальніше ставлення з обох боків. Вийдуть найкращі гравці. І на сьогодні вже легко передбачити склади. Під питанням лише 1-2 позиції.

Найсильніший склад шахта поставити не зможе. Ліміт. А у них в оптимальному складі 9-10 бразильців. Пятов, Матвієнко і Степаненко. Це точно ті люди, які зіграють зі старту. Хто буде ще одним українцем? Корнієнко, Мудрик, Марлос чи Сікан? При будь-яких рішеннях ці гравці є резервістами. Виходячи з філософії – буде Марлос. Проблеми ж шахти із лімітом на відповідальні матчі – їх проблеми.

Шапаренкозалежність. Новий термін у грі Динамо. Довгий час гра Динамо залежала від Циганкова. Тим більше у вересні Віктор почав показувати свою традиційно якісну гру. Минулого сезону Луческу показав, що гра його команди не залежить від одного гравця. Всіх можна рівноцінно замінити. Це він показав, коли у матчі проти шахти поставив у центрі поля дует Шепелєва і Андрієвського, і виграв матч. Та життя будь-якої команди – еволюція. Кожен гравець перебуває у різному стані готовності. Еволюція Динамо і еволюція Шапаренка вийшли на одну пряму. Гра Динамо не сьогодні напряму залежить від наявності в складі Миколи. Через нього будується вихід і швидкісний перехід з оборони в атаку. Він диригує темпоритмом, направленням атак. Ключовий гравець у схемах Луческу. Саме він, а не Циганков. Віктор і далі залишається гравцем високого класу. Але він більше грає в кінцевій стадії. Готує же все на сьогодні Шапаренко.

Прогнозувати хід гри – справа невдячна. Різниця в класі гравців по суті відсутня. Так, треба сказати, що шахта будує гру через контроль. Зовсім як Бенфіка. В ідеалі, як і португальці, повинен бути високий командний пресинг. Але його не було навіть із Шерифом. шахта стояла високо, готова була забирати підбори в центрі, а суперник розривав їх через фланг Додо. Схеми і принципи Де Дзербі поки не працюють. Не думаю, що це процес навчання. Скоріше за все наявний склад гравців в атакуючій групі не готовий працювати у відборі. Це ж дуже енерговитратна справа. Бігати і назад ,і вперед. Легше катати м’яч. Більшість каже про контроль заради контролю. Про відсутність ідеї в атаці. Все будується через Траоре. Я б не казав про таку однобічність. Та й мотивація на Динамо буде зашкалювати. Однак одна гра, можу статись все.

Динамо виглядає більш зрілою Командою. Всі знають принципи, схеми, маневри. За рік відпрацьована гра в обороні. І принципи гри в атаці. Дійсно індивідуальний потенціал групи атаки у шахти вищий. Але ж футбол – командний вид спорту. Тому виграти може будь-хто. Я ж вболіватиму за Динамо.

Дякую за Вашу увагу!


11 коментарів:

hunter сказав...

Судя по первому тайму ничего не меняется в шахте - та же наглость и атаки на судью,ДеДзерби уже вкурил безнаказанность и теперь только Надежда на характер наших читай жесткость ребят,но судейка то явно в теме

Стас сказав...

Нужны игроки уровнем посильнее.У них в атаке Траоре и гол.У нас...Супряга!...(((Я надеюсь в чемпионате мы против Шахтёра сыграем по другому.

Leonidas B сказав...

Сегодня утром наткнулся на ютубе выпуск Футболхаба интервью с ВВЛ, как раз по теме, он говорил о том когда игроки уже начинают чувствовать себя футболистами, снижают к себе требования и т.д. Как раз к сегодняшнему матчу, команда должным образом не настроилась, кроты же вышли как на матч смерти и сегодня все свои моменты они реализовали, все с ошибок игроков Динамо, Шахтёр всё использовал. У Динамо реализация как всегда, сбивается прицел у Цыганкова, Буяльского и всё, слишком всё заточено на завершение атак полузащитниками, вторым темпом. Три раза Цыганков запорол передачи на Супрягу, не хватало точности. Кроты когда надо доминировали в центре, без качественного опорника хорошие команды хавают нас, камень ИМСу, типа феншуй будет другой. Супряга сегодня на удивление неплохо смотрелся, был агрессивнее, боролся больше. А так Динамо имело право на ошибку и слило матч кротам, которым победа была нужнее. Главное сделать работу над ошибками и в первенстве с кротами их не повторять.

hunter сказав...

В очередной раз видно что Сидорчук не тянет,снова привоз,а что будет в Мюнхене.А Суркис курит на трибуне "шмаль"ну это такое...

hunter сказав...

Луч сказал о неуважении к Динамо ,но он сам был в этом гадюшнике,что он ожидал.Теперь самое интересное послушать 'спецов" -витю,Йожефа и иже с ними

ViAn сказав...

Насправді Динамо сьогодні грало. Не працювало на результат. Грало у атакуючий футбол. Так, я думаю, що це був експеримент. Точніше сподіваюсь на це. Реалізація - завжди найважливіше у футболі. Забий ми першими і гра б розвернулась в інший бік. Але ми пропустили. І гра розгорнулась в інший. Так, Бойко і Сидорчук провалили гру. Але ми і так знаємо їх рівень. В чемпіонаті все може бути інакше. У шахти залетіло все, окрім рикошету при ударі Стьопи. У нас же не залетіло нічого. Будемо злішими.
І момент на початку матчу - жахливо. Матвієнко бажаю здоров'я. А Ісмаілі треба було одразу червону і з поля на матчів 5-6. Так у футбол грати не можна.
Стосовно стиля гри, то бразильці завжди малюють, провокують. На то це і футбол.
Осад від матчу залишиться надовго. Могли і повинні були вигравати. У підсумку пролетіли...

Parker сказав...

Матч не дивився, і не збирався. Суперкубок - абсолютно безглуздий трофей, ані грошей, ані єврокубкових привілеїв не приносить. Взагалі, вчора випустив би резервістів, у нас на лавці ще один склад без ігрової практики. Антюх, Лєднєв, Андрієвський, Бурда, Тимчик, Шабанов, Вітінью. Коли їм грати, як не у таких двобоях?! Не у грі ж з "Баварією" чи в ЧУ проти того ж "Шахтаря"?
Гірникам перемога була значно більш потрібною - ювілей Ахметова, поразка від "Шеріфа", відставання від "Динамо" в чемпіонаті. А головний матч першого кола за 10 днів.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Всех с победой, сегодня она далась в принципе комфортно, Рух проблем особых не доставил. За голы сегодня спасибо Гармашу, сегодня он точно заработал на хлеб с маслом. Неплохое движение было, но всё убивал брак в передачах, а что доходило то безбожно бокопорилось. С Баварией нас ожидает аутодафе, шансов на благоприятный исход почти нет, ну может вратарь поймает кураж и одновременно у Баварии не пойдёт игра, а так причин прерывания победной серии у немцев не видно.

ViAn сказав...

Дуже слабкий матч від Динамо. Надзвичайно невиразна гра більшості виконавців. Рівень індивідуальних рішень викликав лише негатив. Тим більше, що другий тайм взагалі грали по результату. Якби гравці Руху не лажанули із пеналем, то довелось би набагато важче витискати перемогу. Виграли і добре!

А Баварія - Баварія. Тут і так всім все зрозуміло.

Стас сказав...

ViAn,если Деня Гармаш лучший на сегодня среди центр форвардов,то...У меня вопросы к руководству ДК,а вы действительно купили тех центр форвардов что их хотел главный тренер?Или опять на тоби Боже,шо мэни нэ гожэ!Удивительно другое как они вообще Витинью купили?)))Ведь Де пена судя по всему остаётся в ДК! Человек хорош лишь для внутреннего первенства,в остальном слаб даже для ЛЕ.Вобщем Деня лучший центр форвард-это приговор нынешней трансферной политике клуба ДК! А впрочем,кого и когда сие интересовало?(((

ViAn сказав...

Стас, можно багато говорити на на цю тему. Рамірес пропустив 2 тижня через ковід. Саме на нього хотіли робити основну ставку. Але в проблема збірників латиносів давно відома, що це довгі перельоти. Луческу знав на що йшов. Стосовно Гармаша, то він просто може виконувати певну функцію, потрібну Луческу. Як форвард він ніякий. Але у Луческу форвард - інші задачі. Такий футбол. Селекція Динамо виконувала побажання Луческу.