середу, 12 жовтня 2022 р.

Готуйтесь до зими зараз, якщо не підготувались заздалегідь...

 

Викликати паніку – основна задача ворога. Це основна задача від початку другої стадії війни у лютому. Залякати, змусити людей просити домовлятись про ми на будь-яких умовах. Такі люди дійсно є. Є певна кількість байдужих людей, яким немає значення країна, гроші, перспективи. Вони хочуть жити і далі у своїй квартирі, отримувати пенсію чи заробітню плату, тихо доживати свій вік. Їм головне – щоб не стріляли. Високі ідеї державності – не про них. Тому всі ці ракетні обстріли – намагання залякати, щоб люди молили про те, щоб не стріляли, було світло в хаті. Але українська нація ніколи такою не була. У цьому наша сутність. Чим більше нас залякують, тим більше наш рівень супротиву. Нас не поставити на коліна. Не зламати.


Динамо в цій історії також є заручниками. Як і всі українські клуби. Неможливо жити нормально при такому рівні стресу. Я вражений тим, що жоден український гравець не залишив Динамо цього літа. Значить хлопці домовились битись за Україну на своєму фронті. Нажаль Динамо не вражає результатами. Розповідати, що головна причина – війна… Якось неправильно. Так, є війна. І всі ми психологічно не можемо жити розслаблено. Кожного дня ракета може прилетіти у твій дім, у дім твоїх рідних чи близьких. Все втратити в одну секунду – зараз наша реальність. Морально гравці налаштовані. Мотивація зашкалює. Та от щось не виходить. В історії є багато таких прикладів. От свіжа історія – Ліверпуль. Команда втратила лише  гравця, Садіо Мане, натомість підписала цілу групу якісних гравців. Основна обойма залишилась на 90% такою ж, як була в минулі сезони. А от гра і результат втрачені. Це і далі потужна команда Клоппа, але щось не йде. Так не йде і у Динамо.

Шляхи виходу є різні. Хтось міняє тренерський штаб. Хтось просто терпить поки вистачає терпіння. Але вихід з кризи – спільна робота гравців і тренерів. Тільки вони можуть зрозуміти те, що не виходить. Тренерський штаб, якщо залишається, то бачить шляхи виходу. Терпіння і наполеглива праця всіх. Впевнений, що Динамо і Ліверпуль зможуть подолати свої кризи.

Силу Ренна ми вже бачили. Команда насправді дає грати. Тут настає зірковий час Русіка Нещерета. Він давно на це чекав. Найближчий місяць – його час. Найближчі 5-6 матчів – його можливість переконати всіх, що він найкращий воротар України. Побачимо як він шансом скористається. Мої прогнози більш оптимістичні. Можна у цього Ренна навіть виграти. Якщо не лажати в обороні. І тут саме Нещерет може стати ключовим гравцем. Бо гра ногами і в розвиток контратак – одна з його чеснот. Тому треба вірити в Динамо.

Оптимізм зараз дійсно потрібен нам всім. На фоні відключення електроенергії, загроз подальших ударі по ТЕЦ, а попереду зима, важливо бути реалістом і вірити в те, що наша ППО збереже наше небо від ворожих дронів і ракет. Скажу свої прогнози, що основні удари зараз будуть дронами. Бо їх не жалко. Вони дешеві. І їх поки ще багато. Та це все для створення напруги. Емоційна складова у війні вкрай важливо. Готуйтесь до того, що в грудні місяці, якщо війна до того часу не закінчиться, буде повторення понеділка. Можливо навіть потужніше і декілька днів. Основна ціль – зробити все, щоб ми змерзли. Безумовно в приватному секторі – важка задача. А от у місті. Маріуполь це пройшов. Знищення інфраструктури - електроенергія, тепло, вода, газ. Думайте. Треба готуватись. Можливо доведеться спати в квартирі без опалення, а воду носити з якогось джерела, готувати на вулиці. Готуйтесь до найгіршого і вірте в ЗСУ! Ми обов’язково переможемо цих терористів.

26 коментарів:

Parker сказав...

Вітання усім!
Чесно кажучи, уся ця маячня про переїзди, про небачилися з родинами, про якісь не такі умови просто дратує. Це говорять люди, які не їздять на міському транспорті, який зупиняється під час повітряної тривоги, не живуть у соціальних установах, де, вибачте, туалет та душ один для всіх на цілому поверсі, не проживають кожен місяць від соціальних виплат до наступних соціальних виплат, оскільки з роботою дуже складно, а та робота що є оплачується не в десятках тисяч доларів на місяць, а у тисячах гривень, які дуже швидко знецінюються. Скажу чесно, я особисто не бачив свою мати вже майже 8 місяців, адже логістика досить складна та й не дешева. І це я вже не згадую про хлопців, які сидять у холодних та мокрих окопах на передовій, харчуються не в дорогому ресторані, а, в кращому випадку, з польової кухні, тягають важке залізяччя, ризикують здоров'ям та життям.
Чи одному мені видається, що з більш-менш пристойних команд нашого чемпіонату тільки "Динамо" суттєво просіло у своєму рівні гри?! "Дніпро" демонструє дуже якісний футбол в чемпіонаті, хоча єврокубкового досвіду ще не вистачає, "Зоря" абсолютно справедливо переграла нас у внутрішній першості, досить пристойно виглядає "М1925", "Шахтар" в чотирьох матчах ЛЧ зазнав лише однієї поразки. А чим можемо похвалитися ми? І це з урахуванням майже збереженого складу, а не збору гравців де інде. Я не знаю, що саме відбувається, але проблема значно глибша, ніж тренер, гравці тощо.
Від сьогоднішнього матчу з "Ренном" не чекаю нічого доброго, в кращому випадку зможемо здобути нічию. Просто не бачу, за рахунок чого ми могли б розраховувати на більше. Аналогічно дуже песимістично ставлюся до протистояння з "Шахтарем". У них, фактично, додаткові дві доби відпочинку, більш позитивний психологічний стан та й гравців в обоймі більше. А рівень цих гравців не нижчий від нашого.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Жаліється більше Луческу. Гравці не жаліються. Хоча, безумовно, їх рівень комфорту не настільки постраждав. Більшість часу вони проводять закордоном у безпеці. І продовжують переміщатись літаками. У них немає жодних проблем із рівнем життя і доходів. Психологічно ми всі емоційно весь час перебуваємо в напрузі.
Рівень гри Динамо дуже сильно просів. Саме за змістом. Команда втартила структуру гри, втратила швидкості і ідеї. Рівень гри зберегли лише Цигнков і Забарний. Вони і далі показують високий футбольний інтелект. Але це не дивно. Вони є головними активами Динамо. Та все ж потрохи структура гри покращується. З'являються промені світла у грі. Тому я все ж вірю, що якщо Луческу буде більше довіряти Вівчаренко, Діало, Лонвейку, Ванату... То ми можемо набрати обертів. Цілком моливо, що сказується те, що форму форсували під матчі відбору до ЛЧ проти Фенербахче і Штурму. А потім сталось функціональне дно.

Стас сказав...

Отмучилось ДК.

hunter сказав...

ДК то отмучилось,а мы продолжаем мучиться...

ViAn сказав...

Перший тайм був конкурентним. Другий провальним. І оці заміни гру не підсилили. Тому Ренн виграв по ділу, хо якби Караваєв попав, то було нічия. Та якби у футболі не грає...

Leonidas B сказав...

Вітаю усіх! Колись в дитинстві читав Ігоря Фесуненко:"Пеле, Гаррінча, футбол." Там була глава:"Жив ти ще Сан-Крістованос". Колись була команда, та десь усе втратила. Тут вже четверта поразка, не бачу щоб хлопців це кусало, Циганков щось намагався кілька разів показати, але всі починання без підтримки партнерів не пройшли. ІМС вже навіть гру не дивіться, бо щось найшов у телефоні.
На других фронтах Україні потришкі вже більше повертаються обличчям, поміч вже йде яка нам потрібна, від Чехії прийдуть танки Т-72, які вже модернізовані були під НАТО, німці їм зроблять заміну. Франція дасть три МЛРС та Цезарі, німці свої Панцергаубиці до існуючих, ППО від німців, та щось штати дадуть. Щодо до обстрілів то запоребрик, може тае стріляти кілька днів, поки не накопиче, що до шахідів то іх збивають вже десятками, хлопці навчилися та ППО стане більш потужнішим.

ViAn сказав...

Леонід, стосовно підтримки, то вона надзвичайна. Ми отримаємо тільки реактивної артилерії від Франції, Німеччина, Британії і Штатів більше 10 установок.

А по ППО - взагалі пісня. Антидронна система 100 установок, 18 зенітних комплексів Crotale, чотири Shorad Aspide, 8 комплексів Nasams, правда зараз поки 2 комлекси, Iris T - 1 комплекс, багато HAWK. А найцікавіше - те, що офіційно нам дають ППО малої, середньої і ВЕЛИКОЇ дальності. Великої - дуже цікаво. І всі системи ППО, які нам дають, обіцяють інтегрувати в єдину систему ППО. Тобто буде обладнання, центри, які зможуть створити купол багато шаровий виключно із імпортних систем. Так, його будуть все більше і більше наповнювати новими комплексами. На початку буде їх не настільки багато, але це точно буде система, яка зможе одночасно стримати напад 50 ракетами на Київ, скажімо. Думаю, що більше. І до всього цього дадуть ракети, багато ракет і будуть давати ще. Це нажаль не питання одного дня. Але і не місяців. Найближчий тиждень-два все запрацює вже. І з кожним днем комплексів буде більше.

Плюс багато дають броні, нормальну кількість САУ. Орєнтовно Цезарей, РН2000, Зузан, Крабів і TRF1 ми отримаємо більше 30 стволів вже найближчим часом. І танків буде біля 150.

Це все реально величезна підтримка. Ми із новою ППО піднімемось у своїй оборонній спроможності на сходинку вгору. Тоді як москалі вже розпаковують Т55, Д-1 і катюши, так кажуть. Багато у них всього безумовно. Воювати зброєю другої світової проти зброї 21 сторіччя... І головне, що їх запаси всього меншають. А ми стаємо сильнішими кожного дня.

СЛАВА ЗСУ!!!

Parker сказав...

Усім доброї спокійної ночі!
На жаль, мої прогнози справдилися. Розмірковувати в голові та на самоті не цікаво, тому спробую викласти все у дописі:
1. Луческу, як людина досить поважного віку, вже не має необхідної гнучкості, аби оперативно реагувати на зміни, які відбуваються. Плюс вже не сприймає і не реалізовує нові ідеї, продовжуючи гнути свою лінію, хоча вона явно не працює.
2. Під ту модель гри, яку вибудовує Луческу, у нас, фактично, немає гравців. Після відходу Де Пени, Вербича, Вітіньо, Миколенка, травми Шапаренка система розвалилася. Можливо, наявні гравці змогли б грати в якийсь інший футбол, але їм ніхто цього не пропонує.
3. Чому не так сильно просіли інші команди? На мій погляд, тому, що після суттєвого оновлення складів в них змінився головний тренер, який будує гру, виходячи з наявного матеріалу. "Шахтар", "Дніпро" та "Зоря" отримали нових керманичів, у нас лишився Луческу, а він дивись п. 1.
4. Як зазначив ViAn, на своєму рівні продовжують грати лише Циганков та Забарний. Але команда складається з 11 гравців. Навіть Шапаренко до травми знизив оберти.
5. Ми зовсім не підсилилися влітку, повторюючи мантру про достатню укомплектованість складу. При цьому аксіомою є те, що будь-якій команді хай і дуже сильній, завжди потрібна свіжа кров. Плюс відсутність конкуренції та хоча б дублерів для основних виконавців зіграли з нами злий жарт, після травмування Шапаренка.
6. Після зроблених поспіхом придбань Перріса, Лонвейка, повернення Діалло вони лише номінально підсилили склад, адже зовсім не беруть участі у грі команди. При цьому усі новачки наших опонентів з чемпіонату і прийшли раніше, і вже відіграють важливу роль у досягненні результатів. По два голи від Шведа та Зубкова у ЛЧ тому яскравий приклад. Останній то взагалі моя особиста журба, оскільки я саме на сторінках цього блогу пропонував його кандидатуру для придбання на позицію лівого вінгера, ще до того, як він опинився у "Шахтарі". Не можу не висловити свій респект менеджменту та селекційній службі гірників, які у дуже складній ситуації, коли команду залишила величезна кількість виконавців, оперативно змогли їм може і не рівноцінну, але адекватну заміну.
7. Інфантильність керівництва клубу, яке так само як і головний тренер не змогло оперативно відреагувати на зміни, які відбуваються. Плюс непомірно роздутий штат управлінців низької кваліфікації, які, з одного боку, не роблять те, що мали б робити, а з іншого - дублюють функції одне одного, не відповідаючи за результат своєї роботи.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Доброго вечора Усім! Просто констатація фактів, гравці Динамо неспроможні на даний момент конкурувати за перше місце ЧУ, тут загрожує непотрапляння до єврокубків з таким ставленням до справи. Хочеться відзначити, що проблема з центром півзахисту вже дуже давня і давня і не вирішується.
Що по решті напрямів сподіваємося що херсонська юшка вариться потихеньку, та й йдуть натяки з кавунами.

Parker сказав...

Усім привіт!
В принципі, все доволі прогнозовано. У "Динамо" гри нема, у "Шахтаря" вона є. Гравці ДК не прагнуть нічого нікому доводити, гравці ШД намагаються довести, що їх дарма маринували на банці та в дублі.
Я вже вкотре пишу про те, що миттєвого дієвого рецепту нема. Проблема настільки всеохоплююча, що точковими рішеннями її не вирішити. Практично не розчарувався після поразки, і оце мене особисто бентежить найбільше. Команда призвичаює вболівальників до відсутності гри та результату.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Цілком можливо, що ви мали можливість подивитись цей футбол. Сетанта вирішила не показувати цей матч на свої каналах. Виключно через сайт. Не просто бізнес, цей матч не змогли собі дозволити ті, хто підписаний на канали сетанта у різних мережах. Платити ж 29 гривень якось - перебір. Бо я за пакте сетанти заплатив. Тому матч коментувати не можу. Не бачив. Пул УПЛ - настільки знущання над вболівальниками, що коментувати не хочеться.

Наскліьки зрозумів я, то Динамо домінувало, а шахта на контратаках забивала. І що все вирішили індивідуальні помилки. Більше за всіх налажав Тимчик. Але то таке... Резльтат на табло.

Стосовно Херсонського напрямку, то там таки навезли м'яса. М'ясо активно помирає і це стримує наш наступ. Хоча він триває і доволі успішно. Але і там офіціно не хоче повідомляти поки генштаб. Та Херсон дійсно все ближче.

Leonidas B сказав...

Дивився по інету, що виклали вболювальникі, перший тайм десь до 25 хв., а потім пропало, другий тайм повністю, також дивився Реал-Барса одночасно, я б не казав що Динамо домінувало, Шахтар все контролював, крім Нещерета та Ваната відзначити некого, Забарний лажанув з видаленням, прогавив позіцію.

Анонім сказав...

Усім привіт
Та часа ситуація. На телевізорі мегого, спортивна підписка, є сетанта. Довелось ще заплатити за сетанту окремо. Покористуюся вже місяць)))
Печальний сезон. І спочатку була надія що прорве, то зараз все виглядає так, що сезон для Динамо закінчено. Потрібно вде заглядати на наступний.
Усім здоров’я! Бережіть себе.

illyaGIP сказав...

Усім привіт!
Така ж ситуація. На телевізорі мегого, спортивна підписка, є сетанта. Довелось ще заплатити за сетанту окремо. Покористуюся вже місяць)))
Печальний сезон. І спочатку була надія що прорве, то зараз все виглядає так, що сезон для Динамо закінчено. Потрібно вже заглядати на наступний.
Усім здоров’я! Бережіть себе.

Забув залогінитись спочатку)

Стас сказав...

Я смотрю снова старая добрая песня:а давайте уберём Луча и сразу всё наладиться!!!))) Знакомо?Да. Старо и знакомо до слёз.Так вот а давайте дадим Лучу хотя бы немного качественной доукомплектации состава. Давайте наконец поймём что наши хотелки и желания руководства ДК это совсем противоположные понятия!Долгое время комплектация ДК не имела никакого отношения к спортивным результатам этой команды...

ViAn сказав...

Стас, луческу так само відповідає за трансферну компанію, як і ІМС. І за реузльтати. Тому казати, що він не винен - некоректно. Я скажу більше, що він помиляється із вибором гравців, помиляється із замінами. І його відставка, якщо Динамо і далі програватиме, це цілком логічне рішення.

ViAn сказав...

Зёявилась інфа, що Луческу уходить. І що рішення ухвалене. Станеться це після матчу із Ворсклою чи ні, чи станеться взагалі - побачимо. Але така інфа з'явилась.

hunter сказав...

А інфа про наступника є?Можливо з Маркевичем Суркіси закопали сокиру війни

ViAn сказав...

hunter, для початку треба отримати факт того, що Луческу йде. Якщо програємо завтра, то я б такого сценарію точно не виключав. А хто... Я думаю, що Гусєв чи Костюк.

Leonidas B сказав...

Вітаю всіх! На жаль Динамо сьогодні знову не порадувало, зайві помилки, не реалізація, плюс футболісти, чиї найкращі часи вже позаду, не можуть, мабуть хочуть, но не можуть. Лонвейк сьогодні дуже не погано.

Parker сказав...

Привіт усім!
Так, "Динамо" не знову не порадувало, а звично знову не порадувало. Перше, що здивувало, наявність Караваєва на лівому фланзі. Вівчаренко виглядає, як мінімум, не гірше, а сам Караваєв був би непоганою опцією на заміну Циганкову.
Бєсєдін, попри скидку на Буяльського, на мій погляд, виглядає гірше Ваната. Зникла якісна взаємодія між Кендзьорою та Циганковим на правому фланзі. Лонвейк як для дебюту в стартовому складі непогано, хоча висновки робити зарано.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Немає що коментувати. Абсолютно невиразна гра. За весь матч немає що згадати. єдиний момент - нереалізований момент Караваєвим. Все інше - напівмоменти. Навіть гол з напівмомента ми забили. І так само пропустили. По суті гострота - дальні удари. Була парочка ударів в Лонвейка і Сироти. Та от ідея у цьому футболі відсутня. Абсолютно не видно за рахунок чого Динамо збиралось перемогти...

Особливо варто знову сказати про 3 заміни. При наявності в заявці достатньої кількості креативних гравців. Я про Перріса і Діалло. Вони могли вийти і на всіжості що створити. Ризикувати треба. Замість гравців оборонного плану випускати атакуючих. Переходити на гру у захисника... варіантів багато. Та жоден з них не використовується.

Тоді як варто побачити наскільки можна зламати хід гри за рахунок фінішного ривка, коли захисники переходять у напад і ведуть там боротьбу. Барселона проти Інтера це показала, як виривати результат, та й МЮ вчора також.

Стас сказав...

Если зимой уйдёт Луч,а вместо него Костюк...Ну,что я могу сказать:денег у меня ещё меньше и я намерен взять тренера на кардинально меньшую зарплату!Логично? Да. Захочу ли усилить состав ДК? Нет...

Стас сказав...

Возвращаясь к началу....Под что меня брали?Под то,что я смогу собрать команду,но для этого мне понадобятся скажем так ряд неплохих молодых игроков коих клуб сможет выгодно потом продать...В итоге не смотря на войну что я вижу...Если смотреть с такого ракурсу,то всё очень логично выглядит как на сегодня.

ViAn сказав...

Стас, а кого Луческу розкрутив з молодих? Забарного? Так хіба Луческу побачив Забарного і включив у Першу Команду? Ні. Почав награвати через травми альтернативних гравців того, хто єдиний був в обоймі. Так, покатіло. Але кого Луческу знайшов у юнацькому складі сам і розкрутив? Нікого. Це при тому, що Динамо всіх розривало у ЛЧ. Барселону, Бенфіку. Кращі школи. Але хто з того складу потрапив у старт? Бущан, Миколенко, Шапаренко? Вони і до Луческу біли гравцями основної обойми.

Луческу молодець у тому, що зробив ставку на українців і з ними пробився у ЛЧ, виграв чемпіонат. Безумовно через це статус цих гравців виріс. Та зараз у нього тупікова ситуація. Він не довіряє Нещерету, Болю, Ванату, Вівчаренку, Царенку, Яцику, Діалло, Бражку, Волошину... Вівчаренко і Ванат трохи отримують час. Але повноцінної довіри немає. Тому я вважаю, що Луческу стратегічно поки не зумів розкрити хоча б одного молодого гравця. Нового. Забарний - лише часткова доля.

Зараз немає результатів. Немає і ідеї у грі. Тут яка історія? Якщо тренер не може дати із цим складом результатів, не шукає молодих гравців у дублі, а робить ставку на тих самих гравців, то тренеру треба йти. Він втратив контроль над процесами. Логічно, що Костюк, який стабільно дає якісну гру і результати вже багато років, заслуговує на шанс попробувати себе у Першій Команді.

Parker сказав...

Усім вітання!
Кілька думок після того, як "Шахтар" у 5 матчах ЛЧ набрав 6 очок та забезпечив собі участь у весняній стадії єврокубків. Відкинемо фінансову складову цього досягнення, хоча вона теж має не аби яке значення у наші складні часи. Поговоримо про склад. У старті гірників вийшли 9 українців: Трубін, Бондар, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко, Судаков, Бондаренко, Зубков, Мудрик. Лише один з них не є вихованцем академії "Шахтаря" - це наш Михайличенко. Лише один з них має досить поважний за футбольними мірками вік - це Степаненко.
Ви можете запитати, а до чого ця інформація у блозі, присвяченому "Динамо"? А вона тут до того, що ми кілька років поспіль чуємо про талановиту динамівську молодь, яка навіть виграє якісь міжнародні та внутрішні турніри. А який з того зиск першій команді? Хіба що Ванат та Вівчаренко, які періодично з'являються в основі. В той же час молодь "Шахтаря" грає у ЛЧ і досягає пристойних результатів у найсильнішому клубному турнірі світу. Про наші, так би мовити, "досягнення" у єврокубках я помовчу...
Я не знаю, хто в цьому більше винен - чи то тренер, який не ставить молодих та голодних до перемог молодих виконавців, чи то рівень самих виконавців достатньо низький. Але наразі ми поступаємось на усіх фронтах. Наші нікому не потрібні досягнення на молодіжному рівні нівелюются дуже скромним вихлопом у підготовці молодих гравців. А "Шахтар", судячи з усього, намагається навчити свою молодь максимально інтегруватися в структуру гри першої команди, не зважаючи на результати на молодіжному рівні.
Все це виглядає досить сумно...

З повагою, Parker.