четвер, 27 жовтня 2022 р.

Зберігаємо спокій і оптимізм

 

Можна говорити про багато різних тем. Зараз у багатьох площинах ми стоїмо перед важливими подіями. І це стосується далеко не тільки футболу. Для багатьох з нас мова йде про перспективи ближні і дальні. Багато різних невідомих. Та от зараз Київ чітко перейшов на режим економії споживання електроенергії. Увечері виключені всі ліхтарі. Ідеш по вулиці, де одна половина будинків у суцільній темряві, а інша світиться. І так регулярно ,у багатьох стабільні відключення один, два рази на день по чотири-п’ять годин. Безумовно це величезний дискомфорт. Та всі знають через шо таке відбувається. Наш сусід, країна терорист, знищує критичну інфраструктуру. Вони дуже хочуть, щоб ми всі змерзли, залишились без світла, без води. Розумні люди підготувались. Купили зарядки, генератори, газові міні-плитки. Це все дорого і далеко не кожен зможе собі дозволити такі витрати. Але готуватись треба. Різні консерви, тримати запас води, пауербанки, світлодіодні лампи, які можуть працювати від заряду, різні лампочки, налобники на батарейках. Можна купити багато різних речей для виживання в критичних умовах. Ще місяць тому багато хто ставився до вірогідності такої ситуації як щось вигадане. Зараз вже чітко зрозуміло те, що ягідки попереду. Але ми все одно виграємо. Бо у нас немає іншого виходу. Краще одну зиму прожити із відключеннями світла, ніж все життя жити у рабстві.


Стосовно Динамо, то для нього у четвер вирішується доля єврокубкового сезону. Якщо ми програємо, зіграємо у нічию, то фінішуємо четвертими. Якщо ж Динамо прорве і буде здобута перемога, то будуть шанси зайняти третє місце. Хоча глобально сезон вже давно провальний. Стільки поразок, така жахлива історія у чемпіонаті. Головне – відсутність стабільності, відсутність ідеї у грі. Розповідати про дорогу, про складний графік, про травми, про злам моральний… Це про якихось ніженок. Точно не про чоловіків. Чоловіки повинні працювати і менше жалітись. Не на фронті ж працюють, не в окопах під обстрілами. Безумовно важливо не втрачати оптимізм і віру. Поки є можливість, навіть теоретична, треба вірити.

21 коментар:

Leonidas B сказав...

Вітаю усіх. Багато чого можна сказати, це напевно саме найслабше Динамо, яке я спостерігаю с 1975 року, хоча по набору гравців були роки коли набор був слабший. Сьогодні були шанси для перемоги, але гравці просто немає слів, як можна перебувати в такому гроггі вже п'ять місяців, елементарна гордість повинна бути присутня. Деякі моменти на полі була присутня безхребетна команда. Дякую вболівальникам , їхня підтримка зробила свою справу, Ден зумів якось порішати. Дуже корисно зіграв Періс, можна сподіватись на його появу надалі.
У нас два дні виключали на 4-5 годин, але сьогодні ні.

ViAn сказав...

У мене вдруге за день виключили більше ніж на 5 годин. Футбол подивитись через це не вийшло. Дивився у запису по факту. Що можна сказати... Сирота давно всім все довів. По суті всі голи у наші ворота - його робота.

Характер Динамо показало. І пенальті суддя не поставив на Тимчику, і були моменти у Буяльського, Перріса в кінцівці. Треба забивати. Кіпріоти витіснули все з своїх моментів. Ми могли більше. Але позитив у тому, що таки зуміли зломати хід гри. Давно такого не бачив від Динамо. Можливо не вистачило пари хвилин для перемоги. Та ми маємо те, що маємо.

Leonidas B сказав...

Мої вітання! Потрохи в ЧУ у Динамо справи йдуть на лад. Лонвейк та Періс явно не зайві в команді, може трохи втоми не дозволіли рахунку бути ще переконливіше.

ViAn сказав...

Найприємніше - про бухти Севастополя.

А тут знову валідольний футбол. Насправді все могло закінчитись не так оптимістично. Та десь на фарті, десь на майстерності таки виграли. На очах додає Ванат. І це дуже радує. Очікую від нього ще якіснішу гру. Перріс теж приємно свіжістю здивував. Як і Лонвейк. Все є іноземці додають у гру українців свої особливості техніки і футбольного інтелекту більше різноманітності і не передбачливості.

Leonidas B сказав...

Морські дрони-камікадзе, які атакували Севастополь – українського виробництва.
Принаймні так повідомляють джерела "Думської" у Збройних Силах і підтверджують незалежні дослідники.

🛠 Дрони могли бути сконструйовані та зібрані на невеликому приватному підприємстві в одному з міст на березі Дніпра.

🚤 В основі конструкції - звичайний цивільний гідроцикл з водометним двигуном. На нього ставлять засоби дистанційного керування, сучасними інфрачервоними камерами, з чуток – навіть приймачі «Старлінк».

Як бойову частину використовують радянську авіабомбу. 💣

Протягом останніх місяців Військово-морські сили України, мабуть, отримали кілька десятків таких апаратів. ☠️

ViAn сказав...

Леонід, глобально не суть важливо хто виробник. Тут важливо зазначити, що Україна на сьогодні проводить операції. Вони не є масовими. Це точкові операції, які плануються, продумуються. І саме завдяки цьому більшість операцій мають успіх.

Ті, хто планував конкретно цю операцію, запевняють, що їх, операцій, буде все більше. Впевнений, що жоден військовий об'єкт на московії зараз не може жити спокійно. Все буде знищенно. Флот буде знищенний повністю. Причому як водний, так і авіа.

А ударами по енергетиці нікого не залякати. Ми живемо у часи дизельних генераторів, пауербанків, і, для прикладу, у Києві є достатньо джерел питної води. У більшості церков є. Просто багато бюветів. Так, це все дискомфорт. Але ударами по інфраструктурі ненависть до всього москальского тільки зростатиме. Відповідно зростатиме і підтримка ЗСУ.

Leonidas B сказав...

Перший тайм в одному напрямку нажаль, а була можливість зробити інакше, але Ванат схибив при такому подарунку.

hunter сказав...

Второй тайм смотреть не буду,на поле максимум 7 человек .Где Циганков Беседин и "супер" футболист Буя.Непонятное решение по вратарю от Луческу.Такая же безнадёга как и при Михайличенко,а начали живо и закралось сомнение,что сегодня что-то увидим,но...

Leonidas B сказав...

На початку другого тайму були якись спроби, далі справа не пішла. Команда вже забила і сидить на чемоданах до відпустки. На місці ІМСа лишив їх на базі тренуватися бо не заслужили відпусткі цього року виключно уся команда.

ViAn сказав...

Тренерському штабу важливо знайти у собі сили і дати більше шансів грати Самбі, Перрісу, Лонвейку, хоча нідерландець у єврокубках грати не міг. Циганкову треба посидіти на лавці запасних зараз. Він втратив у своїй грі впевненість.

По матчу, то Фенербахче зіграв невиразно. Але виграв. Ми зігради жахливо. Вся гра була ніякою. Фенер міг забивати більше. Ми нічого не могли. Але пропустили ми глупі голи, яких могло не бути.

Всі сьогодні зіграли слабко. Єдине світле - вихід Діалло. Він в своїх моментах проявив себе яскраво. Окрім нього нічого і не запам'яталаось. Найгірша гра Динамо у сезоні. Хотіли, ле нічого не змогли.

По Забарному кажуть, що у нього проблеми на особистому фронті і що це відобразилось на грі в останній місяць. Тут його треба підтримати. Психологічно треба відійти, якщо там дійсно є особиста драма. У 20 - завжди такі емоції. Але може це і не правда, а просто він переживає такий складний етап, вилучення...

Leonidas B сказав...

В пресі пишуть що зробив пропозіцію 4 жовтня і місяця не пройшло, а вже проблеми.

Parker сказав...

Усім привіт!
Абсолютно не бачу у гравців жодного бажання. Якби було бажання, ми б не мучилися б в чемпіонаті з слабкими суперниками. Та й з АЄКом за наявності бажання результат був би кращий. Маю сподівання, що після вильоту з єврокубків припиниться оте ниття про переїзди, не бачили дружин, не вистачає часу на тренування та відновлення. "Дніпро" та "Шахтар" також грають в еврокубках, при цьому потрапили в їх весняну частину та й в чемпіонаті виглядають значно пристойніше. І не скажеш, що в них кращий склад чи менше проблем.
Питань багато, вони, скоріше за все, лежать як у площині психології, так і у площині прорахунків у підготовці та комплектуванні команди. Вина лежить і на президенті, і на тренерськом штабі, і на гравцях. Відсоток вини кожного визначати не буду, але команда має зібратися на якийсь внутрішній захід з психологічного відновлення та тімбілдінгу, адже зараз структура не виглядає монолітною.

З повагою, Parker.у

Стас сказав...

Ни один тренер не даст результата с сегодняшними игроками ДК! Луческу конечно может уйти.Придёт новый тренер: Гусев,нынешний тренер молодёжки...Станет ли ДК играть на порядок лучше и показывать кардинально другие результаты на поле?Нет.Просто кое кому нужно тратиться на хороших игроков а не молоть чушь про только лишь свою молодёжь!Да, виноват прежде всего президент клуба ДК.Это моя точка зрения,возможно,она ошибочна.Невозможно сварить кашу из топора.И потом кричать что она вкусная и наваристая.

ViAn сказав...

Стас, а ти можеш назвати команду у нашому чемпіонату, у якої набір гравців сильніший за Динамо?

Серйозно. Яка команда має набір гравців кращий? Дніпро? шахта? Та, ні. У всіх цих команд набір гравців гірший за тих, кого має луческу. А результат ми бачимо у турнірній таблиці. І, доречи, поразки від Дніпра і Зорі ми отримали за наявності Шапаренка.

Єврокубки - інша історія. Але у чемпіонаті ми маємо кращий набір гравців. Питання у тому, як тренер використовує свій ресурс. Я думаю, що тренерський штаб помилився і гравці банально в глибокій фізичній ямі вже 2 місяці. Команда банально не встигає закривати зони. Так, потроху вихід з ями відбувається. Та він, цей вихід, вкрай слабкий за динамікою. Гравці, які не проходили збори, виглядають набагато свіжішими.

І вина луческу тут пряма. Із цим складом він повинен займати перше місце в чемпіонаті без варіантів.

Parker сказав...

Усім привіт!
Тур з купою пенальті продовжився і в матчі "Чорноморця" проти "Динамо".
Не буду казати, що порушень не було, та й з гри один гол все ж забили. Перемогу отримали та й усе. Єдине, на що можна нарікнути, усі заміни досить обережні: знову виходять перевірені бійці, а Перріс та Діалло з'являються на кілька хвилин або не з'являються зовсім. Чи є сенс награвати Гармаша замість Кабаєва то загадка.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Світло було вимкнуте з 3 до 8 вечора. Тому подивлюсь у запису. Перемогли за рахунком переконливо. І це добре.

ViAn сказав...

Лонвейк - безумовно капітальний гравець. Дуже вдале підписання. Прекрасно бачить поле, читає гру, фізично потужний, мобільний, з пасом, ударом. І це при тому, що він може закрити позицію Сидорчука. 22 роки, хороша перспектива.

А перемога абсолютно по ділу. По суті рахунок повинен був бути ще більшим. Чорноморець дуже - найслабша команда чемпіонату, напевно.

hunter сказав...

Хазенхюттль освобождается...

ViAn сказав...

Так, Печеттіно, Тухель, Джерард і Б'єлса вільні. Але найцікавіший варіант для Динамо і далі - Барак Бахар з Маккабі Хайфа.

Parker сказав...

Усім привіт!
Ну Джерарда я б не брав до уваги, результати його роботи поки не дуже вражають. А от Почетіно, Тухель та Б'єлса - варіанти більш цікаві. Але слід дуже ретельно подумати, яким шляхом буде рухатися розвиток клубу, адже вони досить сильно відрізняються за своїми тренерськими методами.
Також під нового тренера треба буде змінювати систему підготовки клубної академії. Мені найбільше імпонує Тухель, оскільки він достатньо молодий, усього 49 років, вміє підлаштовуватися під наявні обставини, дуже ретельно підбирає гравців під модель, а також адаптує модель під наявних гравців. З мінусів можу зазначити, що Томас Тухель дуже негативно ставиться до втручання функціонерів клубу у тренувальний процес та формування складу, а наш президент цим дуже грішить.
Про тренера "Маккабі" сказати щось складно, хотілося б робити висновки хоча б на основі 5 років його роботи і досягнень за відповідний період.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня
Треба всім бути реалістами. Який Почетіно чи Тухель... Ми не зможемо задовільнити їх потреби по зп і по трансферам. А за Бараком Бахаром я спостерігаю багато років. Безумовно не дивився в 2022, але приємно здивувався появі його Маккабі у груповому етапі ЛЧ. Досягнення у нього очевидні. В роки він як тренер вже 5 разів брав золото Чемпіонату Ізраїля, з різними командами. Набагато важливіше стиль і зміст гри його команд. Тут є за чим подивитись. У груповому етапі це можна було спостерігати у порівнянні із тими командами, з якими вони були у групі.