четвер, 10 листопада 2022 р.

Херсон - Україна!!!

 

Крим, Донецьк, Луганськ –також Україна. Вірю в ЗСУ. Ми чекаємо на жести доброї волі від всіх цих регіонів, від кожного міста окупованих регіонів України. Не потрібна ейфорія. Але радіти звільненню Снігурівки, Киселівки, Бобрового Кута треба обов’язково. Ми чекаємо на повернення всіх додому у Вільну Україну.


Так вже складається останнім часом, що футбол Динамо і відключення світла настають одночасно. Всі матчі доводиться дивитись у запису. І у неділю так само матч із Колосом буду дивитись у записі. Хоча відключення світла поступово стають коротше. Якщо раніше це були стабільні 4-5 годин, то зараз трохи більше 3 годин. Тому, можливо, що зовсім скоро відключення припиняться. Через тиждень-два. Але сама традиція подобається. Готовий і далі, щоб на час футболу відключали світло, а Динамо перемагало.

Футбол же вийшов дійсно для гурманів. Олександрія вирішила зіграти як Ліверпуль чи Барселона у кращі часи. Тобто вкрай високо, агресивно, максимально накриваючи Динамо біля його воріт. Тактика має право на життя. Але, при всьому досвіді групи гравців атаки Олександрії, вони далеко не Мане, Фірміно і Салах. У підсумку Динамо легко проходило лінію пресингу, з’являвся величезний розрив у 50 метрів між лініями. І в перші хвилин 30 гравці Олександрії, гравці групи атаки, так і залишались групою по 3-5 гравців на полі Динамо. У підсумку голів повинно було бути набагато більше. Розриви були і у другому таймі, але це скоріше були вже провали.

Вважаю, що тактично Динамо провело найкращий матч сезону. Свіжість в ногах, хороша агресія, правильна тактика на матч. Низька реалізація – правда. Ванат був надзвичайно агресивним, багато створював. Об’єктивно він зараз найкращий гравець групи атаки. З Колосом його буде не вистачати. Сподіваюсь, що це дійсно вихід із кризи. Що Динамо набирає оберти і далі буде показувати такий же змістовний, результативний футбол.

А головне – Херсонщина. Щоб всі військові були живими і здоровими. Щоб не було травм і втрат при звільненні міст і сіл. Чекаємо прапор України над Херсоном!

14 коментарів:

Leonidas B сказав...

Вітаю ViAnе, Херсон вже наш. Треба відновлювати в місті всю енергетичну інфраструктуру, все порушили ці нелюді. Кожна пора року радує нас сюрпризами від ЗСУ, в серпні почався наступ на Харківщині, осінь вдала операція зі звільненням Херсону. Взимку можливо настане черед Запорізької області, але не виключаю удару по Луганщині. Десь намацають слабкіші місця у ворога та вдарять. А Херсон наші ЗСУ гарно дотисли, методічно і хірургічно завдаючі болісних ударів по комунікаціям ворога, змусили його панічно рятуватись.
Що до Динамо, да коли суперникі не такі вже сильні як в ЛЄ то є можливість щось показати. Гадаю що Луческу залишиться до кінця контракту, ІМС не піде на його звільнення, тільки якщо він сам особисто не попросить.

ViAn сказав...

Леонід, я скажу так, що є сценарія.
Перший, що орки відійшли від Херсону в надії на відновлення переговорного процесу. Так, вже на зовсім інших умовах. Мова йде про повернення всіх територій, окрім Криму. Крим - демілітаризована зона на років, де буде ООН наводити порядок. А потім, через 7 років, відбудеться референдум за Українським Законодавством, стосовно долі Криму. А це не референдум у Криму, а Всеукраїнський референдум. І тоді вже Крим повернеться в Україну. Цей відхід з Херсону - те, що бліда моль вже задушена. Виходу немає. Насправді добре відомо, що запаси артилерії вичерпуються у них. Саме снарядів. По суті через декілька місяців вже не буде чим стріляти. Тому іде звуження фронту, щоб хоч якось втримуватию Всі ті, хто на передку, у тому ж Соледарі чи Бахмуті, кажуть, що інтенсивність артилерії москалів зараз набагато менша, ніж була при їх наступі на Северодонецьк. Саме через брак снарядів. Тому їх єдиний вихід - домовлятись. Чим далі, тим більше буде звільнятись територій і їх переговорні позиції слабшатимуть.

Але є другий сценарій, що дійсно їх витіснили, змусили пійти з Херсону, і ніяких переговорів не буде. Що буде війна до виходу ЗСУ на Керч. Це складна історія ще 5-6 місяців. Причому 2-3, з цих 5-6, будуть дуже важкими. Бо орки будуть діставати все, що є, щоб посилити позиції для переговорів. У тому числі і удари по інфраструктурі, спроби увійти у Волинську область і т.п.

Та об'єктивно результат відомий. Чим швидше моль почне визнавати те, що вони окупанти і готові платити репарації, тим швидше буде досягнутий мир. Але вже є сигнали, що моль попливла.

А там побачимо. Україна - наша Земля. Нам немає куди звідси їхати. Тому будемо тут до Перемоги

hunter сказав...

Деградація триває,що роблять в команді Бєсєдін,Циганков,Попов,взагалі не розумію.Перший не вміє,другий не має мотивації,третій взагалі не футболіст

Leonidas B сказав...

На жаль Динамо в своєму репертуарі, на рівному місці втратило два очка. Ряд футболістів просто не хочуть робити висновки зі своїх помилок, щоразу по новому колу.Звідси втрати очок, а могли б наблизитися до трійки лідерів упритул.

Стас сказав...

Ничего удивительного,просто это и есть ихний сегодняшний уровень!Команде нужны несколько хороших новый игроков.Если нет,то ДК продолжит деградировать.

ViAn сказав...

Гри не бачив. Але зрозуміло те, що тренерський штаб займається еспериментами. Безумовно негативне - відсутність Ваната. Він на сьогодні є ключовим гравцем. Плюс абсолютно не зрозуміла позиція із Лонвейком. Він вже довів, що набагато цікавіший за Шепелєва у центрі поля. Так само і відсутність Діало в обоймі. Самба - гравець, який вміє робити різницю. Луческу тасує склад. Немає стабільності. Кабаєв на данному етапі не готовий давати гру необхідного рівня. Це чітко видно. Перріс набагато цікавіше. Тому Луческу і далі робить періодично незрозумілі стратегічні помилки. Можливо - вже через вік.

ViAn сказав...

Подивися нарізку. Вона, безумовно, не покаже все. Але дійсно дуже багато цікавого у трактовці епізодів суддєю. І по суті Попов просто двічи приймав на себе прорив всієї оборони. А такі обрізки були рази. Об'єктивно в обороні величезні проблеми у Динамо.

Колос хоча і вилітав 3 рази на наші ворота, але глобально не створив жодного моменту. А Лонвейк не забив такий момент... Не забити там було дуже, дуже важко. Але так сталось. Добре, що всі втратили очки і ми не провалалисьу турнінрній таблиці. Хоча могли скоротити відстань з усіма.

Parker сказав...

Привіт усім!
Стартовий склад вчергове викликав питання. Кабаєва придбали, отже, за логікою тренера, треба ставити. Але так само придбали Перріса та Лонвейка. При цьому Кабаєв абсолютно нічого не демонструє в жодному з матчів. Не зрозуміло, чому на позиції форварда не спробувати (хоча б спробувати!) Кулача. Адже помітно, що Бєсєдін не те що не в формі - він взагалі відсутній на полі. Попов вже кілька разів у сезоні робив настільки тупі речі, що його треба посадити в дубль і не випускати кілька матчів. Звісно, усі інші оборонці теж не безгрішні, але вони хоча б не грають настільки брудно.
Нічия, яку особисто я прирівнюю до поразки, повністю на совісті тренера - не можна бути таким впертим і не бачити очевидних речей.

З повагою, Parker.

hunter сказав...

І от зараз побачимо чи ні 5статтю НАТО? І стане зрозуміло куди ми йдемо,чи потрібно щоб впало на єлісєйських полях?

ViAn сказав...

Реакція буде простою і очікуванною. Екскалацію не допустять. Саме цього хоче московія. Відповідь буде багатошаровою. Наприклад G19 опублікували спільну резолюцію, що москалі повинні вивести війська з України. А там то і Китай, і Індія, і Бразилія, і Індонезія... Така заява багато про що говорить. Рішення сформоване.

По суті це ж була показова відповідь на той план миру, яку запропонували тиждень тому молі. Хто не знає, то там вивід військ з усієї України, окрім Криму. Крим на 7 років - демілітаризована територія. моль думала тиждень. Переговори були в Стамбулі в понеділок. Там озвучили відповідь. Ми її побачили вчора ракетним ударом. Це при тому, що саме московія просить про мир зараз. І що саме вони ініціювали зустрічі.

Що тепер буде... Все просто. План миру був останнім. Всі ж бачать, що навіть без максимальної допомоги зброєю, а Байден же нещодавно сказав, що він стримується. Що йому кажуть, що треба давати Україні танки, літаки, більш далекобійну артилерію і що він вірить у можливість домовитись. План миру моль відкинула. Там так москалям і сказали, що не хочете план миру, то це остання пропозиція. Далі буде тільки військовий шлях. Найближчий місяць ми побачимо більше важкої зброї. Суттєво більше. Правда важка вже почала надходити. По 250 БТР-ів і 90 танків, хай і модифікованих т-72, в одному пакеті - суттєво. Байден же також заявив, що бачать у Штатах, що московія не може відновлювати свій збройний потенціал. Закінчується техніка, снаряди...

Нажаль нас чекають ще важкі 5-6 місяців. Бо моль обрала шлях війни до кінця. Значить буде до кінця молі... Відповідь на провакації по Польщі - буде лише заяви. А так буде нам більше ППО, важкої зброї для наступу. Не випадково вчора наша ППО збила 80% ракет. Це дуже хороший сигнал. І будуть санкції, нові санкції. Вже скоро нові санкції. Та й нафтове ембарго з грудня настає...

Parker сказав...

Усім вітання!
Матч з "Інгульцем" - яскравий приклад гри та стану сьогоднішнього ДК. Хто б міг подумати, що така команда як "Інгулець" буде позиційно атакувати у 7-8 польових гравців, які перебувають на чужій половині поля.
В черговий раз гравці ДК зробили купу невимушених помилок, які не стали голами лише через недостатню кваліфікацію суперників та гру Нещерета. Ця ж сама недостатня кваліфікація призвела до помилок в захисті самого "Інгульця", якими наші футболісти, які поки що мають більш високий клас, зуміли скористатися.
Ну і як в багатьох матчах цього сезону гра закінчувалася достатньо нервово та з хитким рахунком.
Лонвейк вкотре продемонстрував, що на тлі наших мегазірок посередність з Нідерландів виглядає, як мінімум, не гірше. Це до питання завищеної самооцінки наших примадон та усіх отих дурних розмов, що до нас ніхто не поїде і що нам потрібні виключно високоякісні та дороговартісні гравці.
Перріс отримав дуже мало ігрового часу, а Кулач, як я і думав, зараз виглядає краще, ніж Бєсєдін. Хоча і Ванат зіграв в цьому матчі не найкращим чином.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Для мене саме цікаве у цьому матчі сталось на 27 хвилині першого тайму, коли гравець Інгульця Козак стрибнув у ноги Дубінчаку. Стрибнув настільки брутально, що там пахне прямою червоною. І зробив він це вже із наявною жовтою. Катя Монзуль все чітко бачила, але другої жовтої і близько не подумала давати. А це епізод ой як вплинув би на результат гри.
Все інше не цікаво, бо результат доволі логічний.

Parker сказав...

Усім привіт!
ViAne, я не хочу видивлятися помилки арбітрів, я намагаюсь аналізувати гру ДК. І вона мені вже кілька місяців дуже не подобається. Це стосується майже усього: індивідуальної зібраності, адже гравці роблять дурні помилки; індивідуальної психології, адже проблеми на полі призводять до дурних жовтих карток та вилучень; колективної зіграності, адже нормально не працюють, здавалося б, давно зіграні зв'язки; колективної психології, аджеуся команда виглядає байдужою до гри та результату і може прокинутися, тільки коли їм цього забажається, або не прокинутися; тренерського штабу, адже купили кілька нових гравців, але регулярно грає лише Кабаєв, хоча те, що він робить на полі, важко назвати грою, при цьому Лонвейк, Перріс та Діало з'являються значно рідше; також майже не залучається молодь, хоча практично усі інші колективи випускають гравців віком від 17 років; селекційної служби, адже чомусь у інші команди УПЛ гравці приходять, а про "Динамо" ми чуємо, що до нас ніхто не хоче їхати; президента клубу, який самовпевнено стверджував, що з команди майже ніхто не пішов, і це значить, що підсилюватися не треба, хоча ще минулого року кидалася у вічі безальтернативність Сидорчука, Шапаренка та Буяльського, а у воєнні часи ми втратили усіх лівих вінгерів - Де Пену, Вітіньо та Вербича. "Дніпро" та "Зоря" не грали купу виставкових та благодійних матчів, та й "Шахтар" їх зіграв значно менше за "Динамо", плюс форсування підготовки для участі у кваліфікації ЛЧ призвели до фізичної та психологічної ями. Сподіваюсь, що за час проведення чемпіонату світу гравці трохи прийдуть до тями, відпочинуть, проведуть час з родинами, тренерський штаб проаналізує свої помилки, відбудеться розмова Луческу з Суркісом і команда почне відмивати дуже забруднений імідж.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, можна довго шукат причини невиразної гри. Я впевнений, що це наслідок застою складу. По суті вся ця обойма вже багато років разом. Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Сидорчук, Шепелєв, Шапаренко, Буяльский, Циганков, Бєсєдін... Так, з'явився Дубінчак, але і він у цій компанії давно свій. Є обойма, яка не міняється, не відчуває конкуренції. Вітіньо був ковтком свіжого повітря, бо розбавив застій... Але його немає. Зараз ми бачимо нових гравців у цьому складі - Лонвейк і Ванат. Вони дійсно додають цьому Динамо новизни. Як і додає її Вівчаренко. Кабаєв, нажаль, нічого не додав, розчинився.

Висновки зрозумілі, що необхідно радикально зінювати основну обойму. Нещерет, Діало, Боль повинні зайти і закріпитись. Треба продавати Циганкова, Караваєва, Попова, Забарного, Сидорчука, Шепелєва, Шапаренка, Бєсєдна, Кендзьору, Бущана. Теба давати шанси Гусєву молодшему, Яцику, Перрісу. І продовжувати купувати гравців, таких як Лонвейк. Шукати і знаходити. Основу треба повністю перезавантажити. Це єдиний шлях виходу із ситуації застою. З наявної обойми вже не вийде отримати стабільну якість.