вівторок, 17 січня 2023 р.

Життя продовжується

 

Це таки сталось. Віктор Циганков обрав свій шлях в топ чемпіонат. Я дотримуюсь думки, що цілком можна грати всю кар’єру в Динамо. В поточній історії, коли втрата Циганкова виглядає для атаки Динамо надзвичайно критичною. Та й грошей він Динамо по суті не приніс. Тому треба розібратись із питанням, чому Циганков пішов зараз, чому в Жирону…


Циганков пішов тому, що не хоче повторити історію Ярмоленка. Він вирішив порушити стереотипи. По суті за всі свої роки в Динамо він схоже таки і не дочекався пропозиції від сильної команди, яка б задовільнила амбіції гравця і переконання ІМСа. Можна дійсно було б почекати до літа і піти вільним агентом. Впевнений, що вільним агентом Циганков знайшов би собі кращий варіант, ніж Жирона. Та він обрав варіант, який принесе Динамо гроші і 50 відсотків прав на нього при перепродажу. Це говорить саме про те, що Віктор вчинив гідно. Впевнений, що в його ситуації було два варіанта. Або вільним агентом, або зараз на умовах 5 плюс 50. Така історія. Якщо тебе не хочуть купувати з Динамо, а хочеться грати в топовому чемпіонату, то знайшли золоту середину. Циганков буде в Жироні лідером. Жирона дійсно грає в красивий футбол. Шанси заявити себе і бути перепроданим навіть влітку 2023 цілком реальні.

Чи дійсно Динамо залишиться голим. Не думаю. Гравці є. Як я і писав, що в такі моменти може знайтись людина, яка потягне за собою Команду. Та й може виникнути зовсім неочікуваний варіант. Хто ж може підхопити лідерство в Динамо. Відповідь проста. Давайте подивимось на тих, хто є зараз в обоймі. Відповідь проста – Самба Діало. Він перший приходить. Тут все логічно. Молодий, яскравий гравець, який має талант, харизму, амбіції і порядність. Для сенегальця – шанс показати себе. Але є ще варіант – Андрій Ярмоленко. Так неочікувано зараз добре відомо те, що Ребров повинен очолити Збірну, а з Ярмоленком хочуть розірвати контракт. Про ймовірність повернення в Динамо нещодавно було озвучено дружиною Андрія. Це мрія Андрія. Він хоче завершити кар’єру в Динамо. Тому почекаємо, подивимось.

9 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ви називаєте два варіанти розвитку ситуації з Циганковим, але є ще й третій, умовно - варіант Ярмоленка. Це коли Циганков міг подовжити свій контракт зараз до літа 2024 року, але з умовою його продажу влітку 2023 року. Думаю, що це допомогло б "Динамо" отримати більшу компенсацію за гравця, а кілька місяців кардинально в кар'єрі Циганкова нічого б не вирішили. Але сталося як сталося, в мене особисто поваги до Віктора значно зменшилося.
Щодо того хто може замінити Віктора: вважаю, що Діалло не може бути заміною Циганкову, оскільки Самба більше гравець схожий на Вербича, тобто фінішер, ніж дирегент та асистент. З приводу Ярмоленка на роль Циганкова - погоджуюсь, Андрій має як дірегенські якості, так і вміє самотужки завершувати атаки. Плюс неймовірний досвід виступів в Німеччині та Англії.
Або ж треба виходити на трансферний ринок і шукати, при чому шукати ретельно, а не так, як наша селекційна служба це зазвичай робить. Приклад Кабаєва перед очима.

З повагою, Parker.

Timur сказав...

Доброго дня. Ви сьогодні вже двічі писали про продовження контракту на не великий термін для Віктора, але якщо я правильно пам’ятаю, то Ярмоленко продовжував контракт на п’ять років із зарплатнею у 5 000 000 євро. Дуже сумніваюся, що Віктору пропонували щось схоже. Та в навіщо це йому. Він вже пролонгував угоду з Динамо на п’ять років, це не його проблема, що клуб не спромігся продати свій діамант за великі гроші. Так само було з Відою, Вербічем, та навіть з тим же мораєсом. Не вина футболіста, що керівництво клубу до останнього тягне з контрактами, а не пролонгує їх за два роки до завершення, щоб мати на них важеля впливу. шахта он ноу нейма за рік розкрутила до рівня мегазірки і впарила в Англію. Забарний теж має буде передрісувати угоди, щоб хтось там щось… Бо «професіонали» з клубу і його теж на злеті не продадуть…
Дякую! З повагою.

Parker сказав...

Вітаю, Тимуре!
Так, Ярмоленко укладав чи пролонгував свій крайній контракт з "Динамо" на 5 років. Думаю, що тоді і Ярмоленка і Суркіса влаштовувала така ситуація. Зараз Циганков мав твердий намір покинути клуб, і саме через це він міг би укласти угоду на невеликий термін, аби, з одного боку, підтвердити свій намір покинути клуб, а з іншого - надати власникам можливість заробити трохи більше грошей та, можливо, підшукати для Віктора більш цікавий варіант чим відвертий середняк Ла-Ліги.
Щодо якості менеджменту ДК не можу не погодитися, тут аналогічні фахівці з табору "Шахтаря" розносять їх вщент. Це стосується і контрактів, і селекції, і роботи з уболівальниками і багато чого іншого, нажаль!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня
Як я написав, то це відбулось по тій причині, що банально немає бажаючих купувати Циганкова за 25-30 млн, які хоче ІМС. От немає і все. Таке буває. Причин може бути багато. У тому числі і погана робота агентів. Тому знайшли такий варіант. По суті він є оптимальним для Динамо і Віктора. Хоча, він дійсно міг всю кар'єру провести в Динамо. Тому тут у нас, вболівальників, є образа. Але я заспокоївся, бо побачив схему 5+50. І Зрозумів, що Віктор пішов таким шляхом. Схоже, що він для нього зараз єдиний. Складний, але цікавий насправді.

Заміна Циганкова може з'явитись неочікувано. Хоча, зрозуміло, що гравця з його можливостями замінити важко в наших реаліях.

ViAn сказав...

Timur, я не думаю, що Цигнков отримував маленьку зп. За моєю інформацією - чистими 2,5 млн. А по новому договору було б точно 3. Так, не 5. Але Жирона йому 3 чистими не дасть. Мало команд в Європі, які дадуть Циганкову 6 млн брудними, або 3 чистими. Це дуже висока зп. В Іспанії теж таку зп йому б могли платити лише в 3-х командах. Бо там 6 млн брудними - по суті мінімальна зп у гравців основи.
Стосовно контракту, то Циганков відмовлявся всі роки. Йому пропонували продовжити ще 2 роки тому. Віктор просто обрав для себе такий шлях. І це його вибір. Вплинути на гравця неможливо. Тим більше такого зваженого і збалансованого, думаючого хлопця, як Віктор. Вільними агентами йдуть гравці навіть з Ліверпуля, Реалу, МанСіті і ПСЖ, Барселони і Баварії.

ViAn сказав...

І з шахти так само вільними агентами йдуть гравці. І не тільки зараз, у період війни. Бернард, Тайсон, Факундо Феррейра, Дентіньо, Велінгтон Нем, Коваленко...

Timur сказав...

Доброго здоров’я всім.
Для того щоб з Динамо купляли гравців по 30 мільйонів і більше, треба почати їх взагалі продавати. Щоб склався певний імідж. А у нас один Миколенко поки, що має позитивний досвід в дохлому евертоні. А до того всіх кого продали, то був або провал, або близько до того. Бо ми продаємо або не вчасно або ще щось. Шахта продавати навчилася і вони не чекають пропозицій з понтами тільки від реалів і баварій, продають і Китай і сране анжі.
По Забарному думаю, буде приблизно так, як і Циганкову. Розумію, що гравець його віку і потенціалу коштує 30 і більше. Але наше керівництво просто не вміє зробити розкрутку і вчасно продати.

Parker сказав...

Вітаю Тимуре!
Так, наш менеджмент - жахливий. Не хочу лізти у статистику, але топ 5 продажів з чемпіонату України належать "Шахтарю". І це не 23 млн. як за Миколенка, і не 25 млн. як за Ярмоленка, а значно більші суми. Це і Мудрик, і Алекс Тейшейра, і Дуглас Коста, і Фред, і Фернандіньо. Усі ці трансфери на 40+ млн.
Продавати Суркіс абсолютно не вміє, більше того, чомусь у клубі не розуміють, що єврокубки - це вітрина, за допомогою якої можна демонструвати своїх футболістів. Ми не граємо яскраво в еврокубках вже дуже давно, останній яскравий матч на моїй пам'яті - розгром у Києві "Евертона" 5:2 після виїзної поразки. А це було ще при Реброві, здається. Цьогорічну ганьбу у Лізі Європи згадувати не хочеться. Виникає питання, яким чином продавати гравців, якщо команда навіть програє без бою?
Поки наш ІМС буде ставитися до клубу не як до бізнес-проєкту, а як до особистої іграшки, будемо мати аналогічні проблеми. Хтось може заперечити, що Ахмєтов аналогічно ставиться до "Шахтаря", але це не зовсім так. В "Шахтарі" усе або майже все вирішує не власник, а виконавчий директор Палкін. А у нас купа директорів, які нічого не вирішують.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, насправді рекорд належить саме Динамо. Так, це трансфер у 99-му році. Я про перехід Шевченка в Мілан. Це було 24 млн. По суті це відбулось так само 24 роки тому. На той момент це була сума співставна із тією, яку отримала шахта за Мудрика. Думаю, що більше. Але трансфер Мудрика - просто шаленство. Якщо Шева переходив у 22 роки вже у статусі суперзірки, коли він забивав всім грандам, доходив до півфіналу ЛЧ. І Мудрик... Цирк, цей трансфер - просто шаленство... Купувати гравця, який по суті перший рік провів у феликому футболі... Але то проблеми Челсі. Через рік-два вони віддадуть Мудрика кудись в оренду...