понеділок, 23 січня 2023 р.

Трансферні пошуки. Форварди.

 

Чи буде Динамо підсилюватись взимку – складне питання. Просто так залишитись без лідера команди і не шукати варіантів – можливо лише при наявності впевненості, що втрата Циганкова ніяк не позначиться на рівні Команди. Хоча всі ми знаємо, що Динамо без Циганкова втрачає людину, яка робила різницю на полі. І що другого такого гравця в Динамо просто немає. Так, є Шапаренко. Але він все одно гравець більше з глибини, на розвиток. А от гра в останній третині – Циганков. І Буяльський молодець, але більшість його голів створював саме Циганков. Віктор страждав від того, що йому не було партнера, який би створював і для нього. Динамо шукає форварда. Це публічно відомо. Але по суті треба шукати гравця, який зумів би повести команду за собою. Такі гравці коштують дорого. Легше виховати. Або знайти такого гравця ще молодим і не розкрученим. Та так шукають всі. Я вирішив поки пошукати форвардів. Скромно. Без розмаху.

Джей-Рой Грот


Ще минулого трансферного вікна, коли ми купували Лонвейка, я звернув увагу, що він далеко не один цікавий гравець у своїй команді. У Віборгу є ще один нідерландець суринамського походження. І це Джей-Рой Грот. Форвард в хорошому віці, якого можна зараз придбати і вигідно перепродати. Форвард класичного таранного типу. Високий, потужний, силовий. Тому має всі характерні риси. Грає якісно головою, як при завершенні, так і про скидах на партнерів, у штрафному майданчику вміло прикриває м’яч корпусом. Безумовно чекає свій м’яч. Можна було б сказати, що – гравець штрафного майданчику. Та, ні, він може і протягнути на хорошій швидкості м’яч метрів 30. Але особливого дриблінгу дійсно немає. Із Лонвейком вони разом багато грали. Зіграна парочка. До того ж контракт закінчується влітку 23.

Жан-Філіпп Крассо

Про інтерес Динамо до цього 25-ти річного гравця Сент-Етьєну давно відомо. Контракт так само добігає до кінця. Крассо відмовляв Динамо. Його команда цілком може вилетіти в Лігу 3. А він, напевно, вірить, що його підберуть команди в вищих ліг. Сам гравець заграний за збірну Кот-д’Івару. Форвард високий, потужний, але насправді абсолютно не типовий для африканських гравців. Завдяки природнім даним цей гравець має незвичну структуру тіла. Понижений центр важкості. Це дало можливість гравцю мати високий технічний рівень роботи з м’ячом на хорошій швидкості. Саме завдяки цьому він створює моменти, загострює. Це форвард-творець гольових моментів, людина, яка робить різницю. Для Динамо дійсно такий гравець в умовах втрати Циганкова міг би стати хорошим варіантом підсилення.

Георгій Мікаутадзе

22-х річний грузинський форвард Меца. Молодий, перспективний форвард, який зараз набирає оберти. Як ми знаємо, що грузинські футболісти в Європі поступово все більше заявляють про себе. Все це завдяки хорошому від природи технічному рівню. Мікаутадзе народився в Ліоні і більшу частину своє дитячого футболу провів у Ліоні. У гравці заклали хорошу школу. І він пішов своїм шляхом. Зараз – форвард широкого спектру дій. Він може грати на всіх позиціях в атаці. На обох флангах, на вістрі, відтягнутим форвардом. У хлопця хороша швидкість, чудовий технічний рівень, якісний пас, удар. Якісний форвард росте для Грузії. Це той гравець, який може робити різницю. В Меці він це і робить. Динамо так само могло б спробувати взяти такого гравця до себе, бо потребує людину, яка з могла б дати ідею в командну гру.

Вся суть такої роботи – надія, що підсилення буде. Чи буде – не факт. Я все ж думаю, що Луческу стабільний і тому кандидатури Крассо і Дурсун далі залишаються основними. Але ми знову можемо почути сценарій, що гравці не хочуть їхати. Дніпро і далі купує собі гравців. А шахта так само підписала грузина. І, вочевидь, будуть підписувати гравця на позицію Мудрика. Ми же можемо залишитись з тими, хто є. І, треба сказати, що ще декілька гравців основної обойми цілком можуть залишити Динамо взимку. Конкретно – Забарний і Кендзьора. А влітку контракти закінчуються у Караваєва, Бурди і Бойко. Тому підсилення необхідне. Та вже буде так, як буде. Ми ж лише спостерігачі.

14 коментарів:

Стас сказав...

Не купят никого.Нет желания тратиться.Нет давно.И война тут почти не причём!

ViAn сказав...

Стас, я все розумію. Та от Кулач йде, Супряга ще 2 місяці буде відновлюватись від травми, Бєсєдін теж травмований. Форвард один - Ванат. Сьогодні форварда зіграв Назар Волошин. Тому форварду буде. Хоча, дійсно є Гармаш. Тоді може і не буде. Побачимо.

Parker сказав...

Привіт усім!
Схильний підтримати Стаса. І бажання нема, і грошей не дуже. Власники, судячи з усього, вирішили максимально обмежити витрати на утримання клубу. Продавати як "Шахтар" ми не вміємо, а 5 млн. від продажу Циганкова - то ні про що.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, важко вимірювати гроші інших. Як і їх бажання. Зрозуміло те, що Динамо почне працювати на трансферному ринку, якщо почне, після закриття ринку в Європі. Зручна практика для команди, яка не виступатиме в єврокубках, а емпіонат розпочнеться в березні.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Мені б Ваш оптимізм!

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
В наш час без оптимізму ніяк.

Parker сказав...

Усім вітання!
У кого які припущення щодо можливих трансферних новин, що були анонсовані? То ж не про оновлення контракту з Волошиним?!
Втрачаємо ще й Кендзьору! Розумію, що висока заробітня платня, весна без єврокубків, але хто буде робити різницю? Зв'язка Циганкова та Томаша була однією з найефективніших останніми роками в УПЛ, лишаємось з Тимчиком та Кравченком, так, здається. На мій погляд, жоден з них не дотягує до поляка. Восени провисав лівий фланг, тепер, судячи з усього, матимемо проблеми на обох.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я ж прочитав, що у вас очікування такі ж, як у Стаса. Свої очікування я написав. Скидати з рахунків Волошина і Самбу - не варто. Це 2 молодих гравці, які у тому віці, коли треба грати. Я так нагадаю, що Самба - капітан і лідер молодіжної збірної Сенегалу. Кращий гравець юнацького чемпіонату Африки 2022. Не награвати такого гравця - собі шкодити. Волошин - кращий гравець України 2003 р.н. У юнацькій збірній він найкращий гравець. Провів пів року у Кривбасі і став там кращим гравцем. Це на рівні УПЛ. Антон Царенко - талановитий атакуючий півзахисник, який прогресує. Його теж треба награвати. Молодь у Динамо надзвичайно талановита. Трансфери потрібні. Але наше підсилення - Шапаренко, який скоро вже одужає. Він на через пару тижнів виходить на фінішну пряму у підготовці. У березні буде готовий грати. Це Лонвейк, який буде додавати. Це молодь. І це трансфер, який може відбутись. Досвідчений центральний форвард.

Кендзьора вже в першій частині сезону програвав конкуренцію Тимчику. Тимчик молодше і перспективніше. На нього Луческу ставив з першого дня перебування в Динамо. Просто Тимчик на рік вилетів через травму. А так би він давно грав і ми б сприяняли відхід Кендзьори цілком спокійно. До того ж є Гусєв молодший. І він точно буде грати через 2-3 роки в основі. Надзвичайно талановитий гравець.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Давайте по пунктах:
1. Діалло непогано себе проявляє саме на юнацькому рівні. До того ж, він більше не конструктор атакувальних дій, а їх завершувач. До того ж, головна та юнацька команди грають в дещо різний футбол.
2. Те саме по Волошину - він непогано виглядає на рівні однолітків. Ви ж розумієте, що рівень "Кривбасу" це аж ніяк не показник якості гравця? Ми взяли більш досвіченого та з більш потужної "Зорі" Кабаєва. І він повністю провалив першу половину сезону. І я далеко не впевнений, що він зможе гідно замінити Де Пену, Вербича чи Вітіньо.
3. Щодо Шапаренка - дай Боже йому вийти на пристойний рівень, однак для ефективної взаємодії йому теж потрібні якісні партнери. Усі вищезгадані ліві вінгери нас покинули, а тепер до них додався ще й Циганков. Одного Буяльського та, можливо, Лонвейка, якщо його вирішать використовувати на позиції вінгера буде замало.
4. Кендзьора за футбольним інтелектом на голову вищій за Тимчика. Олександр значно поступається у ефективності дій поляку, переважаючи його лише у інтенсивності. Але ж наша проблема як раз у тому, що не вистачає саме мізків. І з переходом Циганкова ця проблема стала ще більш кричущою.
5. Де, коли і під орудою якого тренера буде грати Гусєв-молодший за 2-3 роки - то ще абсолютно невідомо.
Нам потрібно рятувати цей чемпіонат і поступово готуватися до наступного, тримаючи в голові успішні виступи в майбутньому єврокубковому сезоні, адже саме єврокубки є реальним джерелом наповнення бюджету клубу, зважаючи на "вміння" ІМС працювати на трансферному ринку.
Мені б дуже хотілося вірити, що наші молоді хлопці як візьмуть та як усім продемонструють свою майстерність, але я вже достатньо довго живу і звик дивитися на речі максимально реально.

Пишуть про цікавість до Забарного з боку "Астон Віли". Подивимось, чи вийде з цього щось і якщо вийде, наскільки ефективно зможе спрацювати ІМС. Якщо "Шахтар" не відпускає Матвієнка за 20 млн., буде цікаво, скільки зможе витиснути наш президент.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я так по пунктам не буду. Скажу декілька думок.
Перед початком сезону Динамо виглядало фаворитом. Стабільний склад, який вже вигравав золото, та й у минулому сезоні ми йшли нога в ногу із шахтою. Шахта втратила всіх своїх елітних легіонерів. Ми втратили лише Вітіньо. Який і не був у Динамо ключовим гравцем. Так, ми втратили ще Де Пену, але на фоні наявності Вербіча, і склад який був повністю збережений, Динамо виглядало фаворитом. Як вийшло ми знаємо. До матчів з Бенфікою команда виглядало дійсно цілісно, а після попливла. І сезон провалили.

Зараз багато хто не ставить на Динамо. Всі думають, що цьому складу без Циганкова вже нічого не світить. Але от все може статись із точністю до навпаки. Діало і Волошин можуть вистрелити. Не погоджуюсь, що Самба - завершувач. Навпаки, він - людина, яка вміє розривати оборону суперника і грати на партнерів. Волошин дійсно можна було б сказати, що він по юнакам. Але пів року в УПЛ, де він грав проти дядьок, а не проти юнаків. І він став найкращим юним гравцем 2022 року. Кому він забивав... Дніпру і Зорі. Це так, уточнення.

По Кендзьорі. У Кенді є багато проблемних моментів. Він більше захисник. Його робота на атаку завжди була надзвичайно слабкою. Бо відсутня швидкість. Тимчик - зовсім інше. Це швидкість, це агресія в атаку, це прекрасно поставлений удар, пас. Він такий, як треба. Він нестандартний гравець. Саме тому Луческу одразук зробив ставку у 2020 не на Кендзьору. Тимчик грав без замін. Потім була страшна травма. Але він вже відійшов. Особисто мені Тимчик завжди подобався більше.

А що буде далі - ми побачимо. Хай всі списують Динамо. Якщо так станеться, то всі будуть готові. Якщо ж Динамо оновиться і заграє, то всі будуть приємно здивовані.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
ViAn сказав...

Просто важливо зрозуміти, що я говорив про те, що головна причина осіннього провалу така, що люди в основному складі банально пересиділи. І по суті втратили голод. Тому треба зробити струс. Саме тому Нещерет, Вівчаренко, Ванат і Ловейк активно були задіяні у другій частині осені. Зараз до них додадуться Діало і Волошин. Все ж і Перріс є. Він також молодий гравець з хорошим потенціалом. І Циганков не дав йому можливості себе показати.

Треба зазначити, що до цього ж пішов Кендзьора, Кулач, бачимо, що і Бєсєдін вже на виході. Готується місце для ще одного форварда. Склад змінюється. Можливо не так різко і радикально. Але зміни суттєві. Саме тому цілком можливо, що Царенко теж матиме більше часу. І будуть нові гравці. Та й не факт, що ті ж Андрієвський і Бурда залишаться на весну. Потихеньку склад оновлюється. Стосовно якості, то той же Забарний був більшості не відомим. Це стосується будь-кого з молодих гравців. Сьогодні ти нікому не відомий, а завтра вже граєш і тебе викликають у Збірну. От типова ситуація із Ріко Льюісом з МанСіті. Ще п'ять місяці тому він був гравцем резерву. На літніх зборах сподобався Пепу. І почав потрапляти в заявку. А вже з кінця грудня став по суті гравцем старту. І прекрасно виглядає. Так потрапляють в основу всі. Отримують шанс і або ним користуються, або ні. Забарний, Циганков, Миколенко... скористались. А багато хто - ні.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
ViAn сказав...

Для початку Аноніму треба навчитись бути не Анонімом. Правила мого блогу протягом багатьох років такі, що всі анонімні коментарі видаляються. Критика чого, позиції по Тимчику... Смішно... Мені він подобається більше, це мій суб'єктивний погляд. Всі ми суб'єкти і у кодного свій погляд на гравців і футбол. Щоб порівняти зараз можна сказати одне, що Тимчик наразі кращий правий захисник України. Що доводить той факт, що саме він у 2022 грав за Збірну. А Кендзьора пролетів мимо заявки на ЧС, а перед тим і Євро було без нього. І це дуже показово. Це така собі думка тренерів. У одних Тимчик - гравець старту Збірної, у інших Кенді поза заявкою.

І коментар Аноніма буде видалений завтра в цей же час, як і всі інші коментарі анонімні. Залишити їх можна лише одним чином - навчитись підписувати. Це так легко. І це повага до інших, бо людям важливо знати ім'я того, з ким спілкуються.

Стосооно критики... Я не Циганик. Ніколи не прагнув бути кимось іншим. Мені достатньо того, що є в моєму житті. Гроші я не заробляют цим блогом. На відміну від Циганика і інших журналістів, які профільно за рахунок цього живуть. А Українська мова сучасна... не вмію, бо там забагато складних обертів, слів і нових літер. Пишу так, як вмію. Як хочу. І добре, що я нарешті знайшов у собі можливість взагалі писати про футбол. Голова зайнята абсолютно іншим. Бо футбол - другорядне зараз, десь в останньому купе вагону, на самій верхній поличці.