четвер, 12 січня 2023 р.

Міжсезоння розпочалось із застою, який продовжується...

 

Спробую писати виключно про футбол. Сьогодні Динамо вийшло з відпустки. Подія може і не виглядає важливою новиною. Але є факт. Динамо вийшло з відпустки і розпочало підготовку до другої половини сезону. Тиждень на розкачку. Ніхто не поспішатиме. Бо ж єврокубків не буде. Можна цілеспрямовано готуватись. Та чи є оптимізм? У мене немає. І зараз спробую розібратись з історією.


Чи відбулись якісь зміни? По суті знову стабільність. Немає жодного нового гравця. Дійсно історія із Вукоєвичем, яку так замовчували, вирішилась. Так, тихенько, без шуму. Просто повернули Шовковського. Нічого сенсаційного у цьому немає. Чи дасть це Динамо якісний ривок? Не думаю. Просто було вакантне місце і його віддали своїй людині.

Склад також зовсім не оновлений. По суті новина із поверненням Назара Волошина означає те, що Циганков скоро залишить Динамо. Скоро – найближчими днями, може тижнями. А за місце будуть конкурувати Назар і ямаєць Перріс. Та не факт, що грати буде хтось з них. Є Шепелєв і Гармаш. Жоден молодий гравець поки не помічений. Хоча обіцяли, що багато хлопців з юнацької команди поїдуть на збори. Може так і буде. Дивитись там є кого. Та сам факт відсутності трансферів, на фоні можливої втрати вже цієї зими Циганкова і Забарного, засмучує.

Трансфери ще можуть бути. І те, що шукатимуть форварда – історія, про яку всі говорять. І точно це буде форвард зрілий, із досвідом. Бо на перспективу вже є Ванат. Говорити про те, що втрата Циганкова зробить Динамо слабшим зараз суперечливо. Так буває, що йде лідер, а команда при цьому додає. Навіть без трансферів. Була залежність від людини, а тут всі переключаються. Тим більше, що є Самба, є Назар, є Ванат, є Лонвейк, та й Перріс теж є. Тому хочеться бачити хороші трансфери. Циганкову дійсно час йти. Давно. На вхід той же Дурсун – було б хорошим варіантом. Ми скоро все побачимо.

Дякую ЗСУ за можливість писати при світлі у вільному Києві!

7 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, колеги!
Мене також не радує ситуація з формуванням складу. При цьому усі клуби, які випереджають ДК у чемпіонаті, шукають підсилення. Тренер "Дніпра 1", команди-лібера чемпіонату стверджує про необхідність підсилення, ШД шукає підсилення і вже підписав грузинського захисника. Доречі, мегабізнесмену Ігорю Суркісу треба повчитися у менеджмента гірників продавати своїх гравців. ШД впарив Мудрика "Арсеналу" за шалені гроші, а ми шукаємо можливість отримати хоч якусь компенсацію за Циганкова.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Мудрика просто своєчасно продають. Він цілком може стати провалом трансферної політики Арсеналу, бо ж гравець має великі проблеми із цілим рядом критеріїв. Хоча є швидкість у вільному просторі і непоганий удар. Вже є один такий гравець, та й не один, за якого заплатили шалені гроші по таким показникам, а він виявився по суті доволі середнім гравцем. Я про Жао Фелікса, який безумовно талановитіший за Мудрика.

Циганкова треба було продавати років 5 тому, коли він яскраво показував себе у єврокубках. Зараз всі вже знають його рівень. Він безумовно вищий за Мудрика по всім моментам. Особливо щодо футбольного інтелекту. Та Мудрик вспалахнув у ЛЧ. І є попит. По суті перший рік у гравця в 22 роки у дорослому футбол. Тоді як Циганков розпочав набагато раніше.

Гравців дійсно треба не перетримувати. Тут приклад Йошко Гвардіола очевидний. Забарного треба було продавати ще рік-півтора тому. Впевнений, що був попит від топів. І гроші були там серйозні. Та протримали рік, а рік вийшов для Динамо поганим. Тому побачимо. А шахта молодці, якщо Мудрика впарять за 70+25 Арсеналу.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Погоджуюсь щодо рівня Циганкова та Мудрика. "Шахтар" дуже вдало вміє робити вітрину своїм талантам на європейському рівні. А у нас це ніяк не зрозуміють. Яким би ти не був крутим в чемпіонаті України, це перекривається блідими виступами на європейській арені. В цьому вбачаю дуже серйозний прорахунок нашого менеджменту. Плюс гірники вже навчилися двом моделям гри - для внутрішньої першості і для єврокубків. І от саме для єврокубків Мудрик просто модельний гравець - глибокий захист "Шахтаря", тотальна перевага їх суперників у володінні м'ячем та достатньо вільних зон у захисті опонентів. Що, власне, і було продемонстровано в цьому розіграші ЛЧ. В цілому "Шахтар" виглядав не дуже яскраво та переконливо, але Мудрика зуміли засвітити в повному обсязі. І так, далеко не факт, що в "Арсеналі" йому дозволять спокійно убігати у вільні зони.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, насправді це все складна історія. От Циганков таки зібрався в Жирону. Вільним агентом. Після всього того, що для нього зробило Динамо. Віктор просто втрачає всю повагу. Але це його вибір. Якби він перейшов у якісну команду - ще б можна було зрозуміти. Але Жирона, яка веде боротьбу за виживання в Іспанії... Агенти так запудрили голову.
А по Мудрику побачимо. Хай грає. Він принаймні не переходить в клуб, про який більшість вболівальників не чула. Тобто має амбіції, а не банально шукає можливість злиняти з України аби куда.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дві діаметрально протилежні історії: Циганков, який і в Україну не повернувся, аби не вести перемовини з "Динамо", зливаючи усю повагу до себе в унітаз, та Ярмоленко, який домовився з Суркісом та уклав короткотерміновий контракт з "Динамо", аби клуб зміг знайти гарний варіант продажу та заробити на своєму гравцеві.
В черговий раз мої аплодисменти менеджменту "Шахтаря": заробили з продажу Мудрика мінімум дворічний бюджет свого клуба та знайшли гравцю максимально вигідні умови особистого контракту.
А ще до "Шахтаря" повернувся Ракицький, а це, як не крути, суттєве підсилення з огляду на сьогодняшній рівень УПЛ.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Рішення Циганкова назавжди залишаться з ним. Але зрозуміло чітко те, що капітанська пов'язка - не його. Він не мав на неї право. І це дійсно легко порівнюється із Ярмоленко. Менеджмент Суркісів вчергове пробив дно. Вони довіряли людині, а людина виявилось такою як є. Не всі люди такі, як Ярмоленко у питаннях людяності і гідності. Та й амбіції гравця при переході в Жирону - ще та пісня.
А Ракицький - дно. шахта вчергове дно пробиває. І це ніяк не пов'язано із його ігровими якостями.
Мудрик - гравець, який і близько не виправдає тих грошей, які на нього витратили. Але я хочу помилитись. Хай заграє, іиграє ЗМ, стане кращим гравцем. Він українець. І дійсно якщо у нього вірять, платять такі гроші, це чудово. Щоб всіх так продавали. Побільше таких трансферів. А Рінату повага, що 20 з трансферу він віддав на ЗСУ. Молодець.

ViAn сказав...

І да, про фонд Суркісів теж напишу. При всій складності фігури Григорія Суркіса, історії походження його капіталу і політичній кар'єрі, його друзях... Все це хоча і не пахне так, як у Ріната, але теж далеко не без криміналу і рейдерства. Обленерго Суркіси теж володіють.

Але Ігор ніколи не був у політиці. І він не дружить із друзями Гриогорія. І Динамо ще з початку АТО підтримує ЗСУ. Всі ці роки. А фонд Суркісів зараз відновив у Київській області амбулаторію і дитячий садочок. Та і підтримує фурами ЗСУ. Це важливо. Бо кожен з нас повинен вносити свою долю в цю перемогу.