пʼятниця, 10 березня 2023 р.

Чи є надія на оптимізм? 

 

Підготовка до матчу із Дніпром проходить у райдужних тонах. Жодних спроб розібрати програну гру. Всі дають нові інтерв’ю на фоні відкритого фітнес центру. Саме відкриття – безумовно хороша новина. Все ж це об’єкт, у який вклали багато ресурсів. Тепер все по крутому, коли одразу із залу гравці виходять на поле. І, відповідно, прямо з поля йдуть у зал. Це величезний плюс від Луческу. Як і плюсом буде те, що награвання великої групи молоді, може спричинити ще глибше падіння у турнірній таблиці. Така природа процесу. Якщо молодь дійсно талановита, то гра спочатку просідає, але потім набирає обертів і молодь починає реалізовувати свій потенціал. Треба чимось жертвувати. І хочеться вірити, що досвідчений тренер зможе довести гру команди із свіжим набором молодих гравців.


Але головний удар відбувся від Ротаня. Дуже показовий. Бо інакше охарактеризувати виклик лише 3 гравців до Збірної – показник. Так, тут можна загадати, що Забарний і Циганков пішли, і їх викликали. Сюди можна додати і Миколенка. І що Шапаренко і Бущан травмовані. Та от Попов і Сирота програли конкуренцію парі з Дніпра. Тут можна було б сказати про молодий склад. Але знову до молодіжки викликали лише Нещерета, Сироту, Вівчаренка і Ваната. Негусто. Дячук і Волошин, гравці старту, лише в резервному списку. Тому тут все пов’язано. По суті у старті має шанс грати лише Караваєв. Бо там по суті конкуренція мінімальна. Хочеться вірити, що вже влітку до Збірної покличуть всю основну обойму Динамо.

Стосовно анонсів найближчого матчу із Дніпром. Я не буду плекати великих надій. Матч буде важким. Луческу не готовий зараз змінюватись. Він знову довірить грати у старті тим же гравцям, що і проти Інгульця. Знову не будуть грати у старті легіонери-новачки. Я про Лонвейка і Періса. А це ті люди, які можуть зробити гру Динамо більш якісною. Тому це буде важкий футбол. І хоча букмекери віддають перевагу Динамо, та я віддав би перевагу Дніпру. Бо у них є Довбик, збитий склад. У нас сира команда. Немає гравців, які б були важкими фігурами. Позитивний результат для Динамо, а нічия буде також позитивом, це буде величезне досягнення.

Дякую ЗСУ за весну

12 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Відповідаючи на Ваше питання, яке винесене у назву блогу, скажу так: надія є завжди, а щодо оптимізму - я, скоріше, реаліст.
А ні у конкретному матчі з "Дніпром 1", а ні у другій частині поточного сезону я не бачу чинників, які б могли суттєво покращити гру та результати команди. Що змінилося після зимової паузи? Фактично, нічого. Позиції не підсилені, хоча гроші у наявності. Тренер не міняє своїх підходів, не шукає нові ідеї, гравці не прагнуть чогось досягти. Усі після поразки від "Інгульця" щось банальне з себе вичавили і продовжують надалі почуватися комфортно з зарплатнею у кілька десятків тисяч доларів на місяць.
Скажу більше, навіть якщо "Динамо" якимось дивом відбере очки у "Д1", то буде не нам на користь, а на підтримку чемпіонських амбіцій "Шахтаря".
Практично впевнений, що цей сезон вже провалено, маю сподівання лише на те, що влітку прийде новий молодий тренер з новими ідеями. Ван Леувен та Йовичевич практично з нічого зліпили боєздатні команди, а ми зі збереженим складом виглядаємо жалюгідно не тільки проти "Шахтаря", "Дніпра 1" та "Зорі", але вже й проти "Інгульця".

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Молодці хлопці. На характері виграли. І, треба сказати, що перемога цілком по справі. Матч складний, як і передбачалось. Але за гольовими моментами безумовно можна було забивати ще мінімум 2 голи.
Сподобався Царенко. Він грою доводить свою готовність грати на такому рівні. І, знаючи його, він спочатку завжди адптується, а потім починає різко додавати. Сподіваюсь, що тут буде так само.
Другий матч поспіль суддя просто... І це при наявності VAR. Але добре, що тут все закінчилось перемогою. Шкода, що на Зорю, а ці кренделі у федерації можуть і на 5 матчів дискваліфікувати, втратили Буяльського. Та це вже таке. Але судді у нас рідкісні...

Leonidas B сказав...

Вітаю ViAnе та всіх панове! Дуже непростий поєдинок для Динамо, було вкрай важко налаштуватися після ганебної поразки від Інгульца і абсолютно безпорадної гри в тому матчі, і забий Дніпро в дебюті голи, моменти були присутні, іди знай як би все склалося, доля посмихнулася і Буяльский використав свій шанс. після перерви вже Динамо більш домінувало, були моменти, порадував Царенко. Гадаю якщо більше підпускати молодь буде більше креатіву, зі старим складом дуже важко сподіватись на позитивний результат. Так усіх с непростою перемогою. Дніпру с такою грою буде тяжко конкурувати з Шахтою.

Стас сказав...

Но Буяльский сам на красную дал повод!По дурному,но дал.Я сегодня ждал выхода Царенко на поле.И я не удивлён совершенно.Тут задача довести его до высокого уровня и вовремя на пике продать. В целом победа по игре.Несмотря на дурацкий гол Буяльского.

ViAn сказав...

Леонід, більше молоді - куди складніше здобути результат. Але можна подивитись, що Динамо догравало із Нещеретом, Дячуком, Вівчаренко, Царенко і Волошиним у складі. Попов і Лонвейк, та й Рамірес - також ще молоді гравці. Плюс Ванат. По суті 6 гравців, які можуть грати ще в юнацькій збірній, і будуть грату у молодіжній збірній наступного набору, а Царенко ще через набір зможе грати. Солідно. Але з точки зору результатів - складна історія. І такою кількістю молодих гравців здобувати стабільні результати важкувато. Тому сьогодні є результат, проти доволі досвідченого Дніпра. Але не факт, що проти іншого досвідченого суперника вийде така ж гра, такий результат.

ViAn сказав...

Стас, гол Буї абсолютно робочий. Це класика від кращих щразків Барселони Гвардіоли, Ліверпуля Клоппа. Тут активна гра Ваната, який пресингує воротаря, не даючи йому можливість спокійно вибити. Потім накриття правого захисника Дніпра, який так само під тиском приймав і змушений був віддавати. Так, тут проблема тренерських установок. Гра на утримання м'яча повинна бути раціональною. Тут він виконував, але під тиском не було варіантів. І відмінна гра Буяльського, який прочитав, а потім виконав. Це класний гол, класна командна робота.

Царенко - не Циганков. Історія трохи інша. Тому продавати - може і треба. Але для початку треба пограти і щось виграти, потрапити у дорослу Збірну. Про Царенка я вже років 8 чую. Давно. Йому треба грати і прогресувати.

Стас сказав...

Понятно что сейчас его никто не продаст.Я думаю после травмы попытаются продать Шапаренко.Вполне возможно что и этим летом.Тоже ждёт и Жору Бущана.

ViAn сказав...

Стас, стосовно продажів влітку, то це теж велика філософія. Бо тут не все так просто. Контракти тривалі підписані у обох. Як вони наберуть форму після травм - покаже час. А продавати треба після хорошого виступу або за Збірну, або у єврокубках. Якщо цього немає, то продати в хорошу команду, за адекватну суму і на хороший контракт - важкувато.

Parker сказав...

Привіт усім!
"Динамо" перемогло, але це пішло не нам на користь, а "Шахтарю", який став одноосібним лідером. До "Зорі" одне очко, але ж це тільки до третього місця.
Навесні дивує "Дніпро 1", який не виглядає аж надто переконливо, що вилилося у дві поспіль втрати очок і лідерство гірників. А луганчани виглядають достатньо непогано, і наша дуель з ними може стати вирішальною для розподілу місць у підсумковій турнірній таблиці.
Гра Царенка викликає стриманий оптимізм, якщо він і надалі продовжить прогресувати, можна говорити про появу додаткової бойової одиниці в центрі поля.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, я впевнеий, що будь-яка перемога нам на користь. Треба бути об'єктивними, що Луческу проспав осінь і тільки зараз розпочав реконструкцію Динамо. Поки це початок. Результати повинні бути ближче до травня. Коли молодь окріпне в основній обоймі і почне давати більш стабільну і змістовну гру.

Дніпро і їх історія з самого початку була передбачливою. Насправді - добротний клуб, який має досвідчений склад. І вони ще будуть боротись за золото. Ще нічого не вирішено. Всі будуть втрачати. І шахта також.

Особисто я буду вважати більш високе місце, ніж 3, для Динамо досягненням. Бо дуже сира команда.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Якщо результати з'являться лише у травні, то, гадаю, буде вже трохи запізно на щось претендувати.
Щодо того, що Луческу проспав осінь: я не знаходжуся в середині клубу і не можу знати, що там відбувалося. На мій суто непрофесійний погляд, усі сили та ресурси були кинуті на те, щоб потрапити до ЛЧ, а після того, як цього досягти не вдалося, команда опинилася у психологічній та фізичній ямі. Це можна умовно порівняти зі змаганнями з тріатлону: наші готувалися до участі у плаванні, поступилися на дистанції, а потім їм неочіквувано сказали, що ще треба проїхати на велосипеді та пробігти. А вони до цього просто не готові. І приходити до тями команда почала вже десь ближче до кінця осінньої частини чемпіонату.
Щодо "Дніпра 1", то вважаю, що вони дійсно перевищили очикування і змогли забезпечити собі певний гандікап, але, втім, його успішно розтринькують зараз.
"Шахтар" пройшов осінню дистанцію більш рівно, і зараз продовжує залишатися на певному рівні, що й призвело до їх проміжного лідерства.
Більш цікавою ситуація є з "Зорею", яка хоча і мала кілька просадок восени, але як і "Шахтар" виступає більш рівно ніж "Дніпро".
Не люблю робити прогнози, але мені здається, що у "Зорі" більше шансів на друге місце, ніж у "Дніпра", а ми, відповідно, зможемо випередити дніпрян у боротьбі за третю сходинку.
Хоча цей чемпіонат настільки непередбачуваний, що може трапитися абсолютно все. Той таки "Шахтар" зараз теж форсував свою підготовку до весняної частини першості з огляду на свою участь у єврокубках, так що і у гірників можливий спад десь у квітні.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня

У шахти був комфортний період на підготовку, бо вони отримали путівку у ЛЧ напряму. Це дало можливість спокійніше готуватись. Та я б не казав, що у них все так добре. Бо гравців вистачило на команди з середини і низу, а от проти команд з верхньої частини все сумно, бо втратили очки проти Дніпра, Зорі і Олександрії. А так перезавантажили гру за рахнок повернення досвідчених гравців, таких як Зубков, Михайліченко, Петряк, Швед. Плюс обойма українців зберіглась. Тому вдалось збалансувати гру. За складом сильніше було лише Динамо. Та Динамо було у ступорі.

Дніпро просто мав зіграний склад. Легіонери у них не грали вагомої ролі. Тому просто Красніков підгнав різних бразильців і аргентинців. Та все ж обойма зберіглась, а Довбик і Піхальонок дали можливість забезпечити результат. Але тепер всі адаптувались під цей Дніпро. Знають їх схему, принципи. Здобувати результат буде важче. Але Дніпро - та команда, з якою будь-хто, у тому числі і шахта, можкть втратити очки.

Зоря - показник якісного менеджменту. Тренер нідерландець, який вміє працювати із молоддю. Склад дуже молодий. Цікавий. Хоча і багатенько орендовних із Динамо і шахти. По суті саме гравці з Динамо і шахти дали результат. Не всі орендовані, дехто вже на контракті. Тому гру роблять Булеца, Русін, Бражко, Кирюханцев, Бутко. Гравців багато. Обирати є з кого. Склад молодий, навчений, бо пройшов хорошу школу, і вмотивоаний. Та у цьому і складність. Все ж це гравці, більшість з яких списали. Списали, бо у кожного є мінуси. По суті лише Бражко має шанси повернутись в Динамо. Але поки це далека перспектива. Булеца не цікавий Луческу. Та Зоря - цікаво. Склад молоді і досвіду, де молодь задає тон.

Динамо радикально міняє основу. Нещерет, Дячук, Царенко, Волошин - гравці, які по суті не грали у дорослий футбол. Не так довго грають і Вівчаренко, Ванат. Плюс складність вибору із правим вінгером. Історія така, що Динамо різко оновлює половину складу. І це суттєво. Тому результат буде страждати. Особливо там, де ми грати будемо першим номером.

Тому передбачати і пронозувати не буду. Припускаю, що Динамо буде четвертим максимум. Але теоретично є шанси і на золоті нагороди. Матч із Зорею буде вирішальним. Виграємо, тоді шанси збережемо. Програємо і шансів вже не буде.