четвер, 16 березня 2023 р.

Динамо Зоря. Тактичні ігри.

 

Після матчу з Дніпром може повернутись оптимізм. Хоча, я в цьому впевнений, що більшість з нас так легко не візьмеш. Та й не показало Динамо якусь видатну гру. Так, ми перемогли. І це була логічна, а не випадкова перемога. Перемогла та команда, яка створила більше реальних гольових моментів. Багато важкої роботи на полі. Багато боротьби. Завжди перемагає та команда, яка забиває мінімум на один гол більше. Та дійсно все могло піти іншому сценарію, якби Піхальонок реалізував свій шанс у першому таймі. Потім гравці Динамо побачили задум Дніпра відтягувати центрбека на фланг і робити дірку, яму, куди вривається хтось з суперників. І такі спроби були. Дячук продовжував бігати за Довбиком. Як ми вже знаємо, що він виграв всю силову боротьбу. А Попов якісно страхував. Треба вірити, що рівень зіграності в Динамо буде прогресувати.


Але тепер попереду Зоря. Цей матч буде ментально складнішим за гру з Дніпром. Бо у складі Зорі виступає дуже багато динамівців. Кучерук, Вантух, Бурда, Полегенько, Бражко, Антюх, Русин, Булєца, Хахльов, Дришлюк. І Бражко, Русин і Булєца є стабільними гравцями старту. Лідерами колективу. Зоря зараз має один із наймолодших складів в УПЛ. По суті молодше основа лише у Динамо і Руха. Якщо Динамо дозволить грати орендованим гравцям, то для Зорі це буде великий плюс. Впевнений, що дозволить. Молода команда грає у швидкісний, атакуючий футбол. Зараз додався до колективу панамець Гуерреро. І тут Зоря використовує ту ж саме тактику, що і Дніпро. Форвард відтягує на фланг центрбека, створює в центральній зоні прогалину, куди вривається Русин, Булєца, Бражко… І іде проникаючий пас. Така стратегія гри, на вільному просторі. Кучер і Леувен працюють тут по одній методичці. Схожі колективи.

Відмінність Зорі зараз – спроба грати в окремих матчах за схемою Гвардіоли. Хоча Пеп в останньому матчі переграв навіть себе. Схема проста. Позицію флангового захисника займає центрбек. У Зорі – Снурніцин. Таким чином при високих позиційних атаках забезпечується більша надійність. Особливо якщо взяти вміння Богдана Бутка зробити якісний фланговий навіс з точки в точку.

Динамо підходить до матчу із складною кадровою ситуацією. По суті оголились ті позиції, які є проблемними. Буяльський грати точно не буде. Цілком логічно, що більшість бачить Царенка на цій позиції. Та я думаю, що гратиме Шепелєв. Нерівноцінна заміна. Я можу помилитись і зіграє таки Царенко, чи хтось інший. Однак втрата Буяльського є критичною. Ще однією проблемою є втрата Караваєва. Дискваліфікація через перебір жовтих карток. І, якщо подивитись на лаву запасних, то Тимчик не помічений вже достатньо давно серед тих, хто тренується. Правда те, що він є у резервному списку в Збірно говорить про те, що може він буде готовим. Тоді проблема вирішується. Але якщо ні, то доведеться шукати варіанти. Це може бути Боль, у нього є такий досвід. Можуть бути або Малиш, або Гусєв. До того ж ще є варіант перевести сюди Вівчаренка на одну гру. Або Луческу знайде ще якийсь варіант.

Із Дніпром Динамо віддало м’яч супернику. Головною ідеєю було спіймати у центрі поля на помилці. Гол забили саме за рахунок активного відбору. Зоря і Дніпро будують свою гру за рахунок швидкісних атак і форварда стовпа. Якщо перевести гру у незручну для них історію, то тут можна отримати хороший результат. Впевнений, що тренерський штаб Динамо це розуміє. Розуміє і тренерський штаб Зорі. Тому кадрові рішення і план на гру зараз найбільше інтригують.

Дякую ЗСУ за можливість писати і чекати на футбол.

6 коментарів:

Стас сказав...

Ну,собственно, это то,что я ждал давно.Луческу уже прямым текстом говорит о том что клуб может купить игроков слабее нынешнего состава! Знаете,я почему то уверен что с войной это связано ....Как бы так сказать помягче,опосредованно. Ещё раз,я очень удивлён тому что Луческу до сих пор тренер ДК! Вот не смотря на возраст и зарплату...И немножечко позитива,если ему удасца довести до определённой кондиции хотя бы 2-3 игрока из динамовской молодёжки,то Мирча уже сделает большое дело для клуба ДК!

ViAn сказав...

Стас, не все так погано. Динамо програло, та знову зіграло багато молоді. Ставка на Дячука - ставка. Він багато помиляється. Не бачу я у ньому нічого цікавого. Але навіть такий Дячук точно кращий за Сироту. Тому треба спокійно сприймати. Точно не вилетимо. По суті шанси на чемпіонство втрачені. Шанси на зону ЛЧ поки є. Побачимо як буде далі. Луческу обирає склад, який грає. І тому він відповідає за результати. Склад у Динамо точно сильніший за склади Зорі і Дніпра. Тому тут важливо знайти баланс. Поки з цим проблема саме тренерського штабу. Сьогодні тактика гри першим номером була помилковою. Про це я в анонсі написав. Та зіграли так. Результат може і не логічний, але виграє той, хто забиває.

Стас сказав...

Я просто предположу, что с самого начала состав ДК был первоначально неправильно сложен...Я его сложила из того что было(с)...И по тому...всё очень плохо для ДК сегодня! Вчера я просто не хотел тратить денег на усиление состава,а сегодня просто всё очень плохо для команды!

ViAn сказав...

Стас, просто йде радикальна перебудова по ходу сезону. Луческу перегибає. Він безумовно втратив гравців. Та казати, що одинадцать... Так, є втрата Забарного, Циганкова і Кендзьори. Так, через травми втратили Бущана і Шапаренка. Плюс Вітіньо і Де Пена. Через дискваліфікацію Буяльський і Караваєв. Це велика кількість втрат. Безумовно Луческу ще й Миколенка додає. Але у цьому і є тренерська робота, щоб готувати заміну тим, кого продаєш чи віддаєш в оренду. Він це не зробив. Його помилка. Перебудова повинна бути продуманою. Зараз вона радикальна. Вводити у склад таку кількість молоді - завжди ризик результатів. Тому треба це розуміти. Свого часу результат теж страждав, коли в основу вводили Хачеріді і Ярмоленка. Пару гравців і результат страждає. А тут не пару, тут більше. Треба ставитись з розумінням. І підтримувати Команду.

Parker сказав...

Усім привіт!
2ViAn: щодо Дячука та Сироти: помиляються у захисті вони плюс-мінус однаково, а от перший пас у Сироти є набагато кращим, тут і порівювати нема з чим. І якщо продовжувати гнути лінію на гру першим номером, то пасова гра буде у приоритеті.
Тимчик, який не грав з незрозумілих причин, був відразу кинутий у бій і, закономірно, припустився помилки.
На тлі відсутності Буяльського, який залишився єдиним у цій команді, хто може зробити різницю, та Караваєва, який у порівнянні з наявними виконавцями виглядає досить пристойно, молодь не вивозить. Особливо з урахуванням хаотичного переміщення гравців з позиції на позицію. Те ж саме відбувалося і на зборах, коли гравці виходили на 2-3-х позиціях, не встигаючи звикнути до особливостей кожної з них.
Те, що Суркіс - м'яко кажучи, не надав Луческу ресурсів для компенсації втрат ключових гравців - теж факт. Можна скільки завгодно розповідати про свою талановиту молодь, але бесперервність трансферної політики має зберігатися.
Чи зможуть умовні Перріс та Волошин замінити Циганкова? Можливо, колись в майбутньому це станеться. Чи зможе Діалло замінити Вербича чи Де Пену, а Царенко - Буяльського чи Шапаренка? Відповідь аналогічна. Однак, це не відбудеться миттєво і є вирогідність того, що не відбудеться взагалі.
І тут я погоджуюсь з Вами, VsiAne, з приводу того, що тренер та керівництво клубу мають передбачати відхід одних гравців і підготовку або придбання на їх позицію інших. А наша трансферна компанія нагадує ситуативну реакцію на те, що вже сталося, а не продуману стратегію.
Плюс Луческу та більшість гравців виглядають емоційно спустошеними: нема азарту, нема жаги боротьби, нема прагнення доводити собі та іншим свою спроможність до вдосконалення та досягнення високих результатів.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня

Це завжди суб'єктивно. Я вважаю, що Сирота має величезні проблеми із позиційною грою в захисті. Він втрачає позицію регулярно. Грає в обоймі давно, але втрата позиції - важко вилікувати. Помилки Дячука поки більше через надміру емоційність. Він не помиляється у виборі позиції. Це дуже важливо. Має він хорошу швидкість, на відміну від Сироти. І гол нам Зоря забила саме через помилку Дячука, а не Тимчика. Він банально не влучив по простому м'ячу. Але це все через емоційність перших матчів. З часом він припинить робити такі помилки. Для мене Боль - найсильніший захисник Динамо на сьогодні. Але йому поки не дають шансів. Такий вибір Луческу.

Замінити Циганкова міг Вікентій Волошин. За своїм потенцалом він по юнакам був цікавішим за Віктора в багатьох моментах. Але його перехід від дитячого футболу до дитячого стався болісно. Не заграв поки він у дорослому футболі. Не виходить розкрити потенціал. Хоча інтелект футбольний у нього чудовий. Назар Волошин - бігунок. Він не має таких характеристик, як Вікентій і Віктор. Царенко навпаки має характеристики. Прекрасна футбольна голова, інтелект. Але є проблеми із габаритами. Важко грати в сучасний футбол із його зростом і швидкістю. Самба на порядок цікаііший за Де Пену чи Вербіча. Тут немає сенсу навіть порівнювати їх. Але поки Самба шансів немає. Перріс має і техніку, і швидкість, і інтелект. Дуже цікавий гравець. Йому треба давати більше грати. Тоді буде і стабільність.