четвер, 2 березня 2023 р.

Стартуємо. Нікому не цікавий чемпіонат і сумнівні трансфери...

 

Трансферне вікно в Україні закрилось. Динамо знову активізувалось вже на самому фініші. Хоча, треба сказати, що багато хто активізувався саме в останні два дні. Може це ментальність така. Однак вже можна чітко сказати, що кадрові питання всі вирішенні. Динамо працювало як на вихід, так і на вхід. Оцінювати будемо за результатами. І тут показовим буде навіть не матч проти Інгульця. Хоча і він також. Вже скоро нас чекають матчі проти Дніпра і Зорі. Це будуть показові матчі. Можна навіть сказати, що в багатьох моментах вирішальними з точки зору перспективи боротьби за зону ЛЧ і чемпіонство.


Динамо дійсно розчистило склад. Суттєво омолодилось. Ми вже чітко можемо сказати, що пішли в оренди, були продані Забарний, Циганков, Кулач, Бурда, Кендзьора, Бєсєдін, Кравченко. Нажаль не вийшло працевлаштувати Андрієвського. Як я зрозумів, що він був вже однією ногою в Туреччині. Та землетруси там так вплинули на чемпіонат, що 2 команди взагалі догравати сезон не будуть. Але 7 людей, які тренувались із основним складом, багато з них були гравцями старту, це Забарний, Циганков, Кендзьора і Бєсєдін, звільнили свої місця.

Динамо має унікальний склад у захисті. Середній вік трохи більше 20 років. Денис Попов є найдосвідченішим гравцем. Але, як ми всі знаємо, він надзвичайно травматичний. А ще є дискваліфікації. І тому ми маємо теоретичну вірогідність того, що в старті будуть виходити Боль і Дячук, а в запасі буде Назар Балаба. І він також на певному етапі може зіграти в старті. Це стосується і інших позицій у захисті. Глибина складу на сьогодні у захисті – гравці молодіжного складу. А там в основному хлопці 2005 р.н.

Про воротарів можна сказати те ж саме. Бущан ще місяць, як мінімум, буде відновлюватись. Бойко вже не зіграє у цьому сезоні. Тому Нещерет і група інших молодих воротарів – перспективи найближчого часу. Півзахист виглядає найбільш чисельною ланкою за кількістю і досвідом. І хоча багато хто не задоволений якістю, та Шапаренко вже на наступному тижні повернеться до тренувань з основною групою. І скоро зможе грати. Проти Дніпра ще ні, а от проти Зорі можливо буде у заявці. Останнім трансфером, вчорашнім, Динамо закрило позицію Сидорчука. І тепер можна чітко сказати, що на всі позиції є мінімум 2 кандидата.

Група атаки, після відходу Циганкова, зараз викликає найбільшу стурбованість. Багато питань. Поки не видно гравців, які готові грати на рівні команди, яка б боролась за золоті нагороди. Хоча на папері є Буяльский, Царенко, Кабаєв, Волошин, Перріс, Беніто, Ванат, Супряга і Рамірес. І Діало, який ще довго буде в Афріці грати за збірну. Всі ці гравці є добротними для нашого чемпіонату. Але чи вийде у цієї групи проходити насичену оборону, давати результат – ми побачимо. Ця група є поки просто набором гравців. Луческу зробить свою ставку на основних і запасних. Розділить. Є те, що було на зборах. Далеко не факт, що це буде і в офіційних матчах.

Трансферна компанія зими 2023 виявилась прогнозованою. Заманити в Україну якісних гравців не вийшло ні в кого. Підписано багато різних бразильців, африканців. В основі – або нікому не відому гравці, яких привозять агенти, або ті, хто нікому не потрібний і їм тут готові платити їх заробітну плату. Динамо і шахта зосередились на перспективі. Вже чітко зрозуміло те, що вектори дорогих легіонерів в поточних умовах вкрай ризиковані. Через те, що банально може не окупити ті затрати, які понесені. Будуть оренди, а потім гравці йдуть або вільними агентами, або за мінімальні гроші. Тому стратегія – брати нікому невідомих юних гравців. І розкручувати їх. Так було на початку роботи трансферних служб. До нас приходили молоді Чернат, Бадр, Юссуф, Гіоане, Пеєв, Гавранчіч, Нінкович. І вони проводили свою кар’єру в Динамо. Ми доводили їх до рівня збірних. Тепер ми будемо так само брати талановитих гравців з Македонії, Грузії, Таджикістану, Румунії, Албанії і інших країн. Це селекція. Тут важливо знайти мотивованих гравців, які бачать свій шанс, готові прогресувати.

Стосовно трансферу Решата Ромадані, то його привіз Горан Попов. Оцінювати Решата будемо трохи пізніше. Позиція для Динамо проблемна. Гравець молодий. Він провів перший рік у дорослому футболі. Прогресує. Одразу грати не буде. Можливо за дубль доведеться побігати. Тут важливо окреслити напрямок розвитку. Бо привезти можуть і хорватів, і сербів, і марокканців, навіть з Австралії. Динамо має хороші зв’язки від свої гравців по всьому Світу. Цей трансфер взагалі не викликав емоцій у вболівальників. Тим і цікавіше.

Дякую ЗСУ за можливість писати.

9 коментарів:

Parker сказав...

Вітання усім!
Ну я б не сказав, що чемпіонат нікому не цікавий. Майже в усіх провідних клубах змінилися тренери, кардинально оновилися склади, відбулося значне омолодження усієї першості.
"Дніпро" та "Шахтар" ведуть запеклу боротьбу за пряму путівку в ЛЧ, Кучер та Йовичевич отримали найкращі можливості у своїх тренерських кар'єрах. Можливо, і ДК долучиться до цього процесу, якщо наш хоч і незмінений тренер буде більше довіряти молоді, а не Кабаєву, Андрієвському чи ще комусь зі "старих" гвардійців.
Звісно, що цікавість до чемпіонату значно поступається подіям на полі бою та міжнародній арені, але сам факт того, що першість стартувала та продовжується вже є не аби яким досягненням.
Щодо Раміреса та молодого македонця - будемо дивитися. З одного боку, вони не пройшли збори, а з іншого - підписуючи їх у клубі ж на щось розраховували?!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я думаю, що якщо Циганков і Забарний заграють, то інтерес до школи Динамо стане більшим. Миколенко заграв. Циганков теж останні 2 матчі має гарну пресу. Всі у захваті від нього. Тому, для нас це важливо. Особливо це важливо для Шапаренка і Бущана, наших найбільших поточних активів, які будуть влітку продавати. Наш чемпіонат саме з цієї точки зору і цікавий. І вся цікавість зараз - прогрес молоді. Бо за Ванатом, Вівчаренко, Волошиним і іншими хлопцями будуть уважно слідкувати. Добре відомо, що їх ведуть давно. Всю Динамівську молодь ведуть з юнацьких років. І ми всі, ми то тут, на одному човні, чекаємо і сподіваємось саме на прогрес молоді. Бо для Динамо - єдина можливість досягнути чогось у цьому сезоні.

А так наш чемпіонат нікого не цікавить. Це реальність. Тільки тим, хто тут в одному човні, бо це наш чемпіонат.

Раміресом закрили дірку. Домовитись по іншому форварду не вийшло, а Рамірес в безнадьоге. Тому зійшлись інтереси Динамо і гравця. Але Рамірес - форвард, який може грати. Безумвоно він технічний, фактурний, з гольовим почуттям. Якщо він буде вмотивованим грати, то для Динамо це хороший варіант. Він викликався до своєї збірної тільки з Динамо. Без Динамо тренери збірної його не викликали. Тепер може знову почнуть викликати. Якщо буде грати.

А македонець - просто варіант на перспективу. Взяли його за копійки. І контракт, я впевнений, мінімальний. Хлопчик з маленького міста. У нього в інсті підписників було 500. Це все, що треба знати. Без родини, без дітей. Для нього Динамо - величезний крок у житті. Як і для тих, кого шахта підписала. Що ми, що вони взяли нікому невідомих гравців. Така тепер буде трансферна робота. Може це і на краще.

Шанси на перемогу у чемпіонаті насправді зараз у всіх однакові. Дніпро якщо програє Динамо і шахті, і все, відриву немає. Динамо якщо програє Дніпру і Зорі, то веде боротьбу лише за зону ЛЄ. Тут така історія, що шанси на чемпіонство є у всіх, навіть у Зорі і Олександрії. Відстані не такі великі. Може в цьому для нас і є цікавість цього чемпіонату. 5 клубів мають шанси на чемпіонство.

ViAn сказав...

І це ще не дно. Дно попереду. Нажаль.

hunter сказав...

Динамо Київ, R.I.P.

Parker сказав...

Привіт усім!
"Динамо" на зборах так активно вишукувало талантів у власних резервах, що не встигло награти основу. Команда виглядала дуже беззубо, при тому, що "Інгулець" був максимально готовим саме до таких дій киян.
Також дуже прикро чути дорікання Луческу на суддівство - яким би воно не було, але гравці ДК виглядали максимально непереконливо. І нуль в графі "забиті м'ячі" свідчить про це красномовно.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Насправді вийшли грати розслабленими. Не було агресії, емоції. Ходили сонними. Навіть Ванат і Попов були без агресії. Таке враження було, що катали і чекали помилок. Але без швидкостей, без думки. Кабаєв був вкрай неиразним. Волошин також. Але ж на зборах було видно, що зліва йому комфортніше. Тому я очікував Перріса з перших хвилин. Він такий гравець цікавий, технічний, самобутній, нестандартний, який вміє один в один зіграти. Та й Шепелєв у центрі поля - черговий шедевр. При наявності Лонвейка. Нічого дивного. Все логічно.

А Монзуль... хай все буде на її совісті. Вона давно судить Динамо по замовленню. Ми із нею майже завжди втрачаємо очки і там завжди або вилучення, або пенальті в наші ворота після ВАРу. Сьогодні 2 лівих гола. Та то таке вже. Треба грати і забивати, а не ходити сонними мухами.

Leonidas B сказав...

Вітаю панове! Вчора вперше дивився матч зі смартфону. Щодо гри, наші сподівання не виправдалися, не сонними а дуже ситими, ІМС створив їм дуже комфортні умови, вони не відчувають голоду, як би вони не зіграли, вони отримують свою зарплатню. Динамо створило моментів не менше за суперника, але реалізація повне дно. Ветерани команди Буяльский, Сідорчук, Караваєв, Шепелев не показують гру яку повинні. Який ще потрібен суперник щоб перемогти при Монзуль, шкільна команда?

Parker сказав...

Усім привіт!
Наведу кілька цитат, які мене вразили за останні дні:
Один з гравців "Інгульця": "Ми майже місяць готувалися до матчу з "Динамо". Сергій Іванович (Ковалець) розбирав з нами, як вони грають, в якій позиції приймають м'яч, куди рухаються, якою ногою віддають пас".

Один з гравців "Шахтаря": "Ми з хлопцями домовилися перед цією грою (гра з МХ1925) поставитися до неї з максимальною серйозністю та відповідальністю". (І це після надважкого протистояння з "Ренном"!).

Ігор Йовічевіч, тренер "Шахтаря": "Наша мета - зайняти перше місце в чемпіонаті, і ми зробимо для цього усе можливе. Це не тільки черговий комплект золотих медалей, але й потрапляння у груповий турнір ЛЧ і фінансові бонуси, які до цього додаються."

Ерік Тен Хаг примусив гравців "Манчестер Юнайтед" слухати радість та святкування гравців та вболівальників "Ліверпуля" після того, як МЮ програв з рахунком 0:7.

У мене одне питання: чи щось подібне можливо почути або дочекатися від гравців та тренерів "Динамо"? Якщо ні, то з огляду на турнірну таблицю, в цьому сезоні наш улюблений клуб може фінішувати на четвертій сходинці.

P.S. За точність цитат не поручуся, але сенс намагався передати максимально!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня

Я б не робив акцент на цих моментах. Динамо не винесе те, що було в середині колективу. А там був рознос. Луческу на камеру для журналістів каже одне, а в середині зовсім інше. Він захщає команду. Але немає там ніякого комфорту. Всі отримали штрафи за гру із Інгульцем. Вся команда оштрафована. Але це ж люди. Спорсмени. Там всі амбітні. Всі хочуть перемагати. Щось не йде. Таке буває. Але немає там ніякого жирування. Всі вмотивовані.

Приклад Ліверпуля цікавий. Особливо у настільки провальному сезоні. І тут така перемога. Круто. Але результати у Клоппа і його команди найгірші за довги роки. І гри немає. Один нещодавний винос Лівера Реалом чого вартий...

У Динамо є ігрова криза. Нічого не виходить. Це може бути із будь-якою командою. Шукати причини - робота самих гравців і тренерського штабу. Ми же можемо лише вірити і сподіватись, що гра повернеться, а з нею і результати. Поки так, нажаль.