четвер, 13 квітня 2023 р.

Про матчі основ крізь призму дублів

 

Матчем із Рухом комфортний етап гри із командами з низу турнірної таблиці завершиться. Безумовно важливим було набрати максимум очок. Поки це виходило із комфортним рахунком і грою без особливої інтриги. Як буде із Рухом – ми побачимо. Цікава команда, цікавий проект, в який вкладає їх власник серйозні інвестиції. Всі, кому цікаво, можуть знайти інформацію про нову базу Руха, про елітний готель, який відкрили на території цієї бази. Кажуть, що це найкращий готельний комплекс України. Хто був, той знає. Хоча я трохи іншої думки. Бо вважаю, що багато пафосу і низький сервіс, як для тих цін, які беруть з людей. В усьому проекті Руха з самого початку був пафос. Такий вже власний, одіозний.


Але Рух дійсно серйозно вкладається в інфраструктуру. І, що саме важливе, серйозно вкладається у власну школу. Саме тому 2004 рік випуску Руха є потужним. І саме гравці цього року другий рік поспіль домінують в чемпіонаті дублерів. Хоча і програли 2 роки тому випускний фінал класу Динамо. При тому, що 2004 у Динамо був найслабшим. В цей клас не вкладали. Вкладали у 2005 і, особливо, у 2006. Але завдяки видатній грі Горбача, у повністю проваленому фіналі, Динамо витягло перемогу. Та вже в юнацькій першості дубль Руха довів свою силу. А зараз 4-5 гравців 2004 вже є стабільними гравцями основної обойми першої команди. І тут багато історій про інтерес до Слюбіка з боку Динамо і шахти. І що за нього Козловський хоче отримати 6 млн євро. Серйозна сума. Хоча завтра Слюбік не зіграє, він дискваліфікований.

Так само велика увага зосереджена на Марко Сапузі. Молодому опорнику, який вже є капітаном Руха. Цей гравець із габаритами, і, так кажуть, є потенційно єдиною гідною заміною для Сидорчука і Степаненка. Вже готовим гравцем із досвідом гри на дорослому рівні. Володимир Бражко з цим може посперечатись. Але думки експертів важливі. Марко відновився від травми і готовий грати. Хотілося б завтра побачити його проти Сидорчука. На сьогодні саме Рух є головним конкурентом із Динамо за віком команди. Молода, фізично потужна і навчена команда. Так, безумовно це перспективна молодь. І треба окреслити, що далеко не всі з молодих гравців дійсно високої якості у розрізі перспектив. Саме тому Рух цілком може вилетіти у першу лігу. Та це конкурентний шлях. Якщо школа працює, то більш молоді і перспективні будуть витісняти і завойовувати своє місце в основі. Такий шлях, як каже герой одного серіалу.

Динамо має всі підстави виграти цей матч. Як буде  на полі – ми побачимо. Повернення Буяльського може здатись великим плюсом. Але, може відбутись і все навпаки. Все ж за два останні матчі у грі Динамо з’явився якийсь баланс, окреслилась основа і є результат. Дилема для тренера. У світлі гри між Зорею і Дніпром для Динамо важливо здобувати перемогу. Бо ми точно скоротимо відстань. Хтось точно втратить очки. Матч дублюючих складів був дуже важким, рівним, із невеликою територіальною перевагою Динамо. Трохи більше можливостей і моментів. Могли виграти, могли і програти. І результат склався більше на користь Руху, бо нічия для них – більше здобуток, ніж для Динамо. Костюк не знайшов сил і резервів, хоча в запасі був Маткевич. Були аргументи на підсилення, та тренерський штаб їх не використав. У матчі основних складів інші розклади. Інша історія. Та матч так само може буде важким.

Дякую ЗСУ за можливість відчувати себе захищеним.

5 коментарів:

ViAn сказав...

Ввавжаю, що сьогодні тренерська ставка на Буяльського провалилась. Він не потягнув сьогодні роль лідера. Не спрацював і вихід Гармаша. Та й вихід Андрієвського на заміну - вже який раз абсолютно провальна історія. Та все ж найважливіше - непідготовленість тренерського штабу до суперника. Тому так все і вишло. Нещерет сьогодні врятував нічию для Динамо.

Як я і писав, що побудова гри повинна бути навколо Царенка, який у своєму віці вже є достатньо стабільним, грає без провалів. Буяльський тут повинен бути помічником. Треба їм обом знаходити місце на полі в старті. Але це еволюція Луческу. Він це розуміє, але ментально не до кінця ще готовий робити ставку на Антона, а не Віталія. Але це шлях еволюційни.

Плюс негативний момент був у тому, що грали обережно, щоб не отримати жовту і не пропустити наступний важливий матч.

Parker сказав...

Усім вітання! З Великоднем! Христос воскрес і Україна відродиться!
2ViAn: На мій погляд, справа не в Буяльському. Справа в тому, що йому нема з ким взаємодіяти. В команді бракує гравців з футбольним інтелектом, переважають ті, хто швидко біжить, але повільно думає.
"Динамо" хоче грати як раніше, розкатуючи оборону таких суперників, як "Рух" через переміщення м'яча між гравцями лінії півзахисту та атаки, але з тих, хто вміє це робити, лишився один Буяльський. Саме тому він і виглядає чужеродним тілом на фоні інших. Ми продовжуємо грати в контроль, але не маємо для цього ресурсів. А якісно грати на контратаках ми поки не вміємо. Отак і стоїмо в напівпозиції.

З повагою, Parker.

hunter сказав...

Вічна пам'ять Павлу Шкапенку

ViAn сказав...

hunter, нажаль видатні футболісти зникають і уходять тихо від нас. Така ціна футболу - втрата здоров'я. А потім боротьба. Павло був таким завжди. Скромним, тихим, веселим. Вічна пам'ять видатному форварду і світлій людині Павлу Шкапенку...

ViAn сказав...

Воістину Воскрес!
Parker, просто хочеться відзначити те, що Буяльський - фінішер. Його стиль гри такий, він грає на фінішних відрізках. Він не розвиває атаки, він їх закриває. Це потрібна риса. Царенко - людина, яка займається збереженням м'яча і розвитком атак. У нього від природи є розуміння футболу. Він інтуітивно відчуває гру, бачить поле, розуміє коли треба зіграти в дотик, коли протащити м'яч, куди розвивати гру, як віддати розрізаючий пас, коли пробити. І у нього є і ця риса Буяльського. Царенко теж вміє фінішувати. У матч із Рухом не вистачало на полі гравця, який зумів би зберегти і розвинути атаку, вивести того ж Буяльського на фініш. Тут би краще Буяльського відправити на фланг, а Царенка в центр. Йому більша зона для роботи дала б більшу ефективність.

На сьогодні Динамо вже залежить від наявності Царенка в старті. Бо він замінив Шапаренка в багатьох момоентах. Безумовно чеааю коли на полі одночасно можна буде побачити Царенка і Шапаренка, як вони зіграються. Зараз легко побачити, що Луческу не знає як Буяльского і Царенка об'єднати на полі. Для нього це складна задача.

Як по мені, то Буяльський випав з гри у матчі із Рухом. Через нього ми грали в десятьох. На жаль.