пʼятниця, 7 квітня 2023 р.

Добре, що зараз є струмень надії для Динамо. Погано, що поки він лише один.

 

Завтра Динамо зіграє черговий матч чемпіонату. Вчергове буде складний і нервовий матч. Бо ж запас міцності у Динамо відсутній. Історія така, що гравців у складі багато. І всі гравці достатньо хорошого рівня. Але таких гравців, які б могли вийти і підсилити, переламати хід гри, не знаходиться. Це раніше були Де Пена, Родрігес, які виходили на заміну і додавали. Зараз Динамо виграє, якщо все складається за планом. Якщо щось іде не за планом, то аргументи відсутні. Безумовно зараз додався Рамірес. Такий форвард, який має сильні індивідуальні якості. Він і Гармаш зараз є тими аргументами, які можуть щось змінити. Та стабільність у Гармаша відсутня, бо він гравець настрою. Саме тому розклади перед Мінаєм для букмекерів – одне, а на полі все буде складно.


Як вже я багато разів казав, що іде побудова більш молодого Динамо. Та от поки відсів такий собі. Є багато авансів. І є те, що відбувається на полі. Динамо продовжує награвати Нещерета, Дячука, Вівчаренка, Царенка, Яцика, Волошина і Ваната. Цілком ймовірним є те, що і Діало будуть награвати. 7-8 гравців – багато. При цьому у цьому списку є ті, хто стабільно виходять у старті, і ті, хто виходять на заміни. Нещерет, Дячук і Ванат є безальтернативними. Правда Бущан скоро одужає і тоді будуть вони конкурувати. Найпереконливіше поки виглядає Царенко.

Антон Царенко давно ходить одним із найперспективніших гравців Динамо. Я про нього вже писав декілька років тому. І, тут можна спостерігати, як він потрапив у юнацьку команду. Як спочатку він виходив на заміни, потім став виходити у старті, а потім став лідером. Зараз він так само швидко еволюціонує. Це при тому, що він може і далі виходити на заміни. Ще молодий вік. Але можна чітко побачити показники якості. Для гравця його віку – найважливіше. Ми знаємо, що в історії Динамо були випадки, коли гравці заходили в основу і одразу давали стабільність. Були складні випадки, коли гравці заходили довго і важко. У Царенка поки все складається. Він іде по своєму графіку. Тому нове Динамо буде будуватись навколо Антона. З кожним матчем його вплив на гру Динамо буде збільшуватись. По суті він на сьогодні є єдиною надією і оптимізмом серед всіх гравців.

Нещодавно почув думку експерта, який бачить Антона гравцем з глибини, на позиції Шапаренка. Так розумію, що у ньому бачать гравця, який зможе розганяти атаки, давати об’єм роботи в центрі. Такий собі Вератті чи Н’голо Канте. Структурний гравець. Та от я бачу, що Луческу позиціонує Царенка більше як умовного Дріса Мертенса чи Генріха Мхітаряна. Гравця групи атаки, який може зіграти на обох флангах і під нападником. По суті інструмент, який може діяти по всій ширині атаки, закриваючи якусь позицію у стартовій розстановці і при позиційні обороні. Але такого, який буде приймати правильні рішення, створюючи чисельну перевагу в активних зонах.

Дякую ЗСУ за сонце за вікном

2 коментарі:

Parker сказав...

Привіт усім!
В цілому перемога цілком заслужена. Але треба зазначити, що "Минай" не створював особливих проблем для "Динамо". Захищалися достатньо глибоко, сподіваючись, можливо, на Бандуру.
Гра від киян не була аж надто якісною, втім, в окремих епізодах щось таки вдавалося. Тішить те, що прогресує молодь: і не тільки тому, що забили Царенко та Ванат, але й тому, що вони від гри до гри виглядають все більш впевнено. Вкотре Шепелєв на позиції лівого вінгера демонструє хибність придбання Кабаєва. А от правий фланг в особі Беніто та Перріса був не настільки цікавим та продуктивним. В чергове пристойно зіграв Лонвейк. Про захист сказати особливо нема чого, загроз та тиску майже не було. Нещерет на прикінці матчу здійснив непоганий сейв.
Гармаш на тлі падіння рівня гри команди виглядає як професор серед старшокласників.
Ну і "Зоря" втратила очки, що дає певну надію...

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора

Динамо увішло в темп одна гра в тиждень. Зручний графік. Сьогодні гра була недостатньо змістовною, але перший тайм вийшов продуктивним. Однак, дійсно якісної командної гри не було. Все виглядає більше через слабкість Міная. Хоча Царенко, Дячук і Ванат продовжують свій впевнений прогрес. Цілком логічно для їх віку.

Найважливіше - те, що тепер у тренера буде приємна головна біль. Царенко і Буяльський. Антон довів, що заслуговує грати. Буяльський - безумовно гравець основи. Можна зробити передбачення, що Царенко буде переведений на фланг і буде грати саме там. Тут вже легко зрозуміти, що Луческу свій вибір зробив. Тому перспективи Кабаєва доволі сумні. Він програв конкурентну боротьбу за місце у старті. Але, безумовно, йому і Караваєву скорішого одужання.