четвер, 20 квітня 2023 р.

Дербі без емоційного підтексту

 

Як правило метеорити в історії людства завжди сповіщавали про якісь епохальні зміни. Вчора над Києвом згорів метеорит. Чи свідчить це про те, що контрнаступ вже йде?  Чи свідчить це про те, що Перемога близько? Важко точно сказати. Всі живемо в очікуванні. Так багато прогнозів, експертів. В середині все стискається. Бо всі прагнемо миру, щоб повноцінне життя повернулось. На днях у сні побачив літаки в небі над Києвом. Прямо тут біля мене, летять на висоті в пару сотень метрів українські цивільні літаки. І сонце, тепло. Такий прекрасний сон. Надзвичайно реалістичний. У цьому світлі матч проти шахти не має наразі якогось стратегічного значення. Динамо далеко від надій на перемогу у чемпіонаті. Це все виключно теоретичні розклади. У обох команд свої проблеми. Йде перебудова. У шахти вона більш кардинальна насправді, хоча вони вже мають опору. У Динамо просто йде зміна поколінь і пошук людей, які спроможні стати лідерами.


Матч Динамо Шахтар дійсно не матиме історичної інтриги. Так сталось. Безумовно буде багато боротьби. Та я не очікував би великих емоцій. Це просто буде матч, де дві школи зійдуться. Тут набагато цікавішим раніше був матч дублерів. Але зараз будуть грати вчорашні дублери в основному складі. І багато хто вважає, що для Динамо нічия – буде величезне досягнення.

Наразі розклади перед матчем очевидні. Якщо казати про шахту, то у них є величезні проблеми із складом. Так сталось, що на цей чемпіонат була сформована нова команда. Але вже по ходу сезону відбулись суттєві зміни. Головна – втрата Мудрика. Все ж це величезна втрата. А зараз команда втратила по суті майже всіх флангових форвардів. Швед, Зубков, Криськів і Петряк. Тому Йовічевіч змушений шукати. Зараз вся схема викривлена. Багато гравців змушені грати не на своїх основних позиціях. При цьому награються активно 2 зимових новачка - Гочолешвілі і Келсі. Але все ж основний стрижень – Трубін, Матвієнко, Степаненко, Бонадренко і Судаков. Плюс до них приєднався Ракицький. Досвідчений зрадник, який прозрів і повернувся. Окрема історія. Ультру шахти - влаштовує? Не думаю. Але є те, що є. Шахта має стрижень. Є група гравців, збірників, які забезпечують основні компоненти гри. І цього достатньо для того, щоб був результат. Нової молоді зараз вже не награють. По суті ставка на тих молодих, кого награвали багато років. По суті лише Очеретько власний вихованець, який отримує свої хвилини. Та впливу на гру і результат немає

У Динамо наразі відбуваються складні процеси експериментів тренера. Поки це такі колихання, думки, проби. Динамо не вражало восени. Активи і стрижень Динамо не дали стабільності результатів. Втрата Забарного і Циганкова – втрата двох найбільших активів. Бущан і Шапаренко, а це два наступні активи, вже давно не грають. Так само був втрачений і Кендзьора. А зараз відсутній Караваєв. Тому Динамо награє молодого воротаря. Нещерет давно чекав на свій шанс. Грає він на високому рівні. Але видатних матчів по справжньому поки не було. Його найкращий матч в основі був давно в Барселоні. А зараз він грає надійно. Рятує у важких ситуаціях. У захисті ми бачимо експериментальні пару Попова і Дячука. Однотипні гравці. Дячук повинен набити свої шишки. Попов не може вийти на високий рівень. 3 роки тому він виглядав набагато цікавіше. Очікували Серхіо Рамоса, а маємо гравця, який не забиває на стандартах, кудись це пропало. На флангах не вражає ні Тимчик, ні Дубінчак. Немає від них надійності в обороні і ефективності у грі в атаку. Сидорчук – Сидорчук. Він грає на своєму рівні. Слабко в атаку, стабільно якісно у відборі. Лонвейк є, але він вкрай рідко проявляє свої кращі якості. Буяльський – особливий гравець. Він може зіграти яскравий матч, а може зникнути. Те ж саме можна сказати і про Гармаша.

Найсвітлішими моментами в Динамо є Царенко і Ванат. Ванат поступово набирає оберти. Впевнений, що він буде додавати. Для цього у Влада все є. І швидкість, і техніка, і удар, і відчуття моменту. Хоча в експертному середовищі більше говорять про Понмаренка, Пашка і Білика. Але вони зараз в юнацькій команді Зорі. А Ванат тут. І він має достатньо харизми для того, щоб вирішити результат матчу. Антон Царенко – дійсно найсвітліше у сьогоднішньому Динамо. Бо всі хто мають очі, всі бачать.

Зараз пішло багато розмов, що влітку Луческу залишить Динамо. Дійсно все до цього йде. Видно по моральному стану румуна, що він втомився. Важко в діючій історії давати результати. Коли тренер молодий, то у нього є ентузіазм, енергія. Досвідчений тренер хоче мати таку обойму, яка дає результати. Зараз розпочалась перебудова. Тому побачимо як воно буде. Динамо важливо зачепитись за зону єврокубків. Бо ж осінь без єврокубків – буде шок. Хоча, можливо це буде хороша можливість для експериментів і награвання ще більшої кількості молоді.

Дякую ЗСУ

9 коментарів:

Leonidas B сказав...

Вітаю ViAnе! Доволі непогана гра для Динамо, після ніякого голу Шахти, команда все ж показала характер та змогла забити красень гол, та й мала шанси на виграш, але суддя тут був в більшості епізодів на стороні Шахти. Молодь гуд, а Буя, Сідор, та Тимчик повинні були сиграти значно краще.
Ну а що стосується всього іншого то чекаємо.

Parker сказав...

Усім вітання!
Чесно кажучи, не сподівався на бодай один заліковий пункт у цьому матчі. Ситуація ще більше погіршилася після швидкого голу гірників. І тут треба сказати про Нещерета, який мав би реагувати на удар з такої великої відстані.
З молоді можна відзначити Царенка, який заробив на собі фол, після якого Андрієвський зрівняв рахунок. Для Андрієвського, здається, це один з найважливіших голів у кар'єрі! І перший, якщо не помиляюсь, протягом двох останніх чемпіонатів.
Волошин ніяк не може знайти свою гру та місце на полі, Беніто був більш активним. Ванат теж зіграв ніби непогано, але, складається враження, що він може більше.
Старожили, дійсно, не виглядають "вожаками" у цій зграї.
Цією нічиєю ми ще далі від "Зорі", але трошки допомогли "Дніпру 1" у боротьбі з "Шахтарем".

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Доброго вечора
Матч був передбачливо ніяким. Об'єктивно слабка гра від обох команд. По суті беззмістовна. Багато боротьби. Іноді дуже грубої. І хамської поведінки від Бондаря і Бондаренка. Але це таке.

Буяльський вчергове випав. Найслабший гавець останні 2 матчі. І Луческу продовжує гнути цю лінію. Я не читав, тому не зрозумів куди зникли з заявки на матч Лонвейк і Попов. Навіть в запасі їх не було. А Царенко за свій короткий час на полі зробив набагато більше, ніж Буя. Якісніше зіграв саме у прийнятті рішень. Але це прогнозовано. Як я вже писав, що Цааренко - вже сьогодні накращий гравець Динамо за рівнем футбольного інтелекту.

А так у посередній грі добре, що вийшло відігратись. Але гра дійсно без особливих емоцій вийшла. Дублів матч вчора був набагато змістовнішим.

Стас сказав...

Может быть и такое что опосля операции Луч уже в команду не вернётся...Не зря про тренера молодёжки так активно начали судачить.

Стас сказав...

Наш народ упорно ждёт контрнаступления! Наши журналюги раскрутили тему теперь не угомонишь никого.

ViAn сказав...

Стас, тема контрнаступу - робота ментальна. І це робота більше по моральному стану ворога. Важлива робота. Якщо ж казати по реаліям, то ударний кулак ще формується. Раніше ніж через місяць ривка не буде. Але він буде, буде вражаючий удар. Сотні тисяч військових підготовлені та тисячах техніки. Ще не всі підготовлені, ще тисяч 50 готуються в різних країнах, проходять там злагодження. Насправді маштаб підготовки для контрнаступу вражає. Хай орки знають, що їх зметуть. Це буде найшаленіше у цій війні.

ViAn сказав...

А по Луческу. Він повернеться. Нікуди з Києва не їде. Буде і далі керувати процесом. Просто не зможе певний час ходити.

Тема Костюка - просто слова. Може він і буде, та я в це не вірю. Більше вірю в іншого тренера. Костюк далекий від ідеалу як тренер. Немає у нього видатних результатів. ЛЧ юнацьку він не виграв. І за змістом гри тому ж Руху Динамо повністю програло тиждень тому.

Стас сказав...

Другой тренер после Луча это какой? Ребров? Сумливаюсь я однако...Шовковски? С каких делов?

ViAn сказав...

Стас, тут все просто. Зараз ставка на СаШо. Але знову таки він не буде головним. Та все ж велика доля індивідуального вкладу буде від нього. Луч буде більше як консультант. У СаШо є можливість себе показати. А зліта все може бути. Може залишитись СаШо. Може прийти інший фахівець. І тут кандидатів дуже багато. Свого кандидата я давно називав - Барак Бахар. Дуже хотілося б побачити його в Динамо.