вівторок, 3 жовтня 2023 р.

Підтримка завжди важливіше за критиканство...

 

Зараз пішли гойдалки. Бо одна група людей швидко забула виліт з Ліги Конференцій і Кубку України і активно говорять про перемогу в Чемпіонаті. Інша група навпаки налаштована вкрай песимістично і у перемозі над Олександрією бачить одні мінуси. Така собі радикалізація. Тут ніхто не збалансує настрій, навіть люди, у яких є природній баланс без зайвих ейфорій і депресій. Тільки час, певна стабільність результатів покаже перспективи Динамо в сезоні.


Якщо послухати збалансованих людей, то вони говорять про ціну чемпіонства, ціну Кубка України. В сучасному українському футболі роль єврокубків для більшості клубів, для всіх, є визначальною. Ми існуємо в олігархічному суспільстві, олігархічному футболі. Але самі олігархи вкрай уразливі через війну. Бо сьогодні ти маєш власні виробництва, великий бізнес, а завтра прилетіло і частини не стало. Статки нікуди не дінуться, а от тримати футбольний клуб – велика стаття затрат. Добре, якщо можна стабільно продавати когось за 20-25 млн один раз на рік. Ціна золотих нагород суттєво підвищує шанси на потрапляння в груповий етап ЛЧ чи ЛЄ. А це гарантовані величезні гроші. У випадку із ЛЧ – близько 40 млн. євро.

Всі зараз бачать, що на папері Динамо має +6 над першим місцем за втраченими очками. І це суттєвий гандикап, якщо його реалізувати. Тим більше, що у Динамо вкрай сприятливий графік. Можна спокійно тренуватись, спокійно готуватись у режимі 1 матч на тиждень. Тут і у тренера є час для опрацювання над тактикою, технікою, фізикою і збалансуванням гри. У разі негативних результатів вже не вийде розповідати про переїзди і графік. І молодь можна ще більше підпускати.

Я подивився аналітику Смолового в ТаТоТаке по Бражку. Без цифр там було, просто враження. Ну да, забив там – молодець, але впливу на гру Динамо ніякого немає. І взагалі один із найслабших гравців центра поля нашого чемпіонату. В районі 8-го місця серед всіх опорників. Такий собі середній середняк. А от Сидорчук – була стіна. Всі пропущені голи, навіть у цьому матчі, це вина Бражка. Всі проблеми в обороні Динамо – вина Бражка. А от Сидорчук – був титан, кращий опорний півзахисник чемпіонату. Це ж з ним ми посіли минулого сезону із 6 поразками 4 місце. А в цьому влетіли Бешикташу. Ну, то дійсно таке. Бражко винен в усіх бідах Динамо в обороні, навіть в минулому сезоні, бо ж це він забив нам гол з під Сидорчука, між іншим.


Так, пас на Караваєва віддав Бражко. І ще є багато епізодів із прекрасними, загострюючими, точними пасами, у цьому матчі від нього, в останню третину.

У Динамо в центрі поля з’явився молодий гравець, який має світлу голову, гарно бачить поле, має чудовий пас на 30-50 метрів, поставлений удар, хороша фізика, харизма. І все це на швидкості. Потенційно – може бути лідер, капітан. Давно не випускала наша академія гравця з такими амбіціями і характером. Пішов в оренду, там себе прекрасно показав. Влітку за нього давали більше 5 млн. євро. Наші працівники ЗМІ займаються критиканством. Ментальність і традиція. Зараз в Динамо Загреб розкручують Мартіна Батуріну. Атакуючий півзахисник, який провів непоганий минулий сезон. 48 матчів, 6 забитих голів, 13 передач. У цьому сезоні 14 матчів і 1 гол, 2 передачі. Атакуючий півзахисник Динамо Загреб. Всі ж розуміємо. Але у гравця повна підтримка тренерського штабу і місцевих ЗМІ.  У нас гравець, який по суті провів зі старту декілька матчів сезону, розноситься всіма. 447 хвилин на полі в сезоні, 3 голи і 2 передачі. Голи вирішальні, ключові. Давайте підтримувати наші активи, щоб зростав їх рівень і трансферна вартість.

Дякую ЗСУ!!!

8 коментарів:

Стас сказав...

Какое же "великолепное" ДК в игре с Полесьем!!!((( Оно вишь как когда обороны нет совсем,то...Её и нет, и не будет!

ViAn сказав...

Це все було жахливо...

Стас сказав...

ViAn,здесь не поможет никакой тренер.Команду нужно кардинально обновлять! И это касается не только центральных защей. Некоторые уже в клубе просто пересидели...

ViAn сказав...

Стас, це комплексне питання. Треба міняти тренера - першочергово.

Parker сказав...

Привіт усім!
На 21:00 нема післяматчової прес-конференції нашого тренера. Завмер у передочикуванні.
Звісно, що зміна самого тренера не панацея, але з цього треба починати. У Луческу ідеї закінчилися. А Суркісам треба зрозуміти, що пробігти між краплинками міг тільки їх колишній однопартієць, нині вже покійний. А для того, щоб виграти бодай чемпіонат, навіть не беручі участі в інших турнірах, треба оновлювати склад. Якщо нема великих грошей - напрягайте скаутів, щоб підшукували пристойних гравців за адекватні гроші, тим більше, що для нашого сильно послабленого чемпіонату можна запрошувати гравців не настільки високого рівня, як це було ще 10 років тому.
Сьогодні дуже слабко зіграла уся захисна ланка, з опорною зоною включно. Всім бігти вперед, бити по воротам, забивати голи - то, звісно, потрібно й важливо, але і захищатися теж треба якісно. Не рахував статистику, але, думаю, що у "Динамо" один з найгірших захистів у чемпіонаті, якщо брати до уваги кількість зіграних матчів.
А тут ще й Ярмоленко зламався, а практично будь-який гравець на його позиції - це як китайський Айфон: зовні, ніби дуже схожий, а функціонал суттєво гірший.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Так, схоже нерви у когось можуть не витримати. Не знаю у кого. Але ситуація сьогодні досягла апогею. Тиша, як перед грозою. Один Буя висказався, як капітан. І по його в'ю чітко видно, що ситуація в команді розкалилась до краю. Програти, коли ти мав по ходу гри домінування, коли вигравав і мав чисельну більшість - щось із сьогодніщнього ПСЖ чи МЮ, там теж таке регулярно відбувається зараз. Тому навіть цікаво сама тиша. Буде чи не буде щось... побачимо)).

Parker сказав...

Привіт усім!
Останніми днями набула розголосу історія про відвідування гравцями молодіжного складу "Динамо" нічного клубу під час коменданської години. Мабуть, саме з цього починаються проблеми, які потім вилазять боком на футбольному полі: нехтування встановленими правилами, безвідповідальність, недисциплінованість. Не хочу читати мораль, але впевнений, що хлопці знали, що в той момент діє коменданська година, що всім громадянам заборонено перебувати на вулиці, що цей заклад працює незаконно, що їх дії порушують закон та дисциплінарні правила клубу.
В цьому контексті не погоджуюсь з висловлюванням Олександра Алієва, який сказав, мовляв, "ми теж бухали, але грали у футбол, а вони (молодь) бухають і не грають". Зі своїм "буханням" Алієв та Мілевський не піднялись вище "зірок" нашого внутрішнього чемпіонату, на відміну від того ж таки Ярмоленка, який не провалився і в Німеччині, і в Англії, і в Саудівській Аравії.
Це я про те, що контроль за внутрішньою дисципліною та тренувальним процесом знаходиться на низькому рівні, а це призводить до поразок на футбольному полі.
На початку сезону після перших кількох ігор молодіжки ми з автором цього блогу дискутували з приводу гри молодих динамівців. Тоді вони виграли кілька матчів поспіль, багато забивали. Зараз вже маємо і поразку, і кілька нічийних результатів. А чи можуть хлопці якісно грати, якщо гуляють до ранку в нічному клубі?

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Алієв і Мілевський бухали у ті часи, коли не було війни. Це не виправдовує їх як спорстменів, але це просто аргумент за те, що під час війни можна і нужно різноманитнити свій час. Бо негативу дуже багато. Але нічні клуби у комендантську годину - перебір. Вони за це отримають і штрафи і від батьків прилетить. Бо ж там 17-ти річні хлопці. Алієв акцентував увагу саме на гулянням під час ввійни, а не самому процесу.
А кар'єра у Алієва була і в оркостані і там він хорошо грав. Міля теж у тій де білорусі провів якісний сезон в кінці кар'єри, взяв золото, був лідером. Там він взяв себе в руки. Це все складні моменти. Багато футболістів спиваються у Світі, у тому числі і відомі.